• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Yani belki sorumsuzluk yapıyorum gibi görünebilir ama şöyle diyim, orda ne doğumu ilerletecek bir şey yapıyorlardı ne de yavaslatacak. İzliyorlardı sadece ve muayene. Dedim muayene kalsın köşede kendim kendimi izlerim 😂 bir terslik olsa kendimi biliyorum en azından bir şeyleri riske attığımı düşünmüyorum....

Gözlerim ağrıyor ben kaçar nsbdndndj sancılarım da pek gelmiyo açıkçası anlayamadim arası açıldı galiba ya da ben yakalayamadım 😂 uyuyayim biraz daha
Gülüm senin burcun ne yay falan mısın😂

Yalancı sancı yaşıyorsun şuan canım hastanede öyle olma sebebi stresten. Dursaymışsın doğururmuşsun zaten. Gerçek sancı karın sertleşmesi bele vuran adet ağrısı gibi ve nefes kesilip steş basması bunlar bence. 1dk sürece karın sert kalır ve 5dkda birden 3dkya derken dk başına düşer. Sen düşünmeyi bırak rutin hayatına don 4 cmle doğum hemen başlayacak diye düşünme
Ya bi de doktorlar çok gerdi beni. Çıkış yapayım diyince vebalı gibi bakıp konuşmaya başladılar 🥹 bebeğe bir şey olabilir falan diye gerdiler çok anlamsız tavırlar. Eve gelince böyle oldum dedigin gibi stresten vurdu bana böyle 🫠

Ya bi de doktorlar çok gerdi beni. Çıkış yapayım diyince vebalı gibi bakıp konuşmaya başladılar 🥹 bebeğe bir şey olabilir falan diye gerdiler çok anlamsız tavırlar. Eve gelince böyle oldum dedigin gibi stresten vurdu bana böyle 🫠
Suyunda kan akımında vs bi sıkıntı yoksa bebeğe ne olacakmış Allah aşkına ya. Daha gününe de var ne diye strese gireceksin sen ve bebeğin. Sancılar düzenli aralıklarla ve acıyla gelene kadar gitme. Benim 8cm olduğunda ağlıyordum acıdan ve yarım saat sonra doğdu. Her türlü hastaneye gitmeye vaktin var yani

Kızlar ben de kontrolden çıktım. Normalde pzt ydi, iki gündür sancım olunca kontrolü bugüne çektim. Nst de bebeğim uyudu, hiç hareket etmedi. Ama ben bel ağrısına eşlik eden kasılmalarım oldu, yürümekte bile zorlandım dediğim için alttan parmakla muayene etti. Hemen geliyor gibi bir durum yok ama sancılardan dolayı yumuşama olmuş dedi. Annemin bugün geleceğini biliyor doktor. Dinlen, iş yapma, yorma kendini 38+0 a kadar durmasını sağlayalım Çarşamba alalım artık dedi. Bugün lekelenmem olabilirmiş alttan muayeneden dolayı, olursa normal dedi. Suyun vs gelirse zaten hemen ara beni dedi. Siz de yormayın kendinizi kızlar 🌸

Kızlar ben de kontrolden çıktım. Normalde pzt ydi, iki gündür sancım olunca kontrolü bugüne çektim. Nst de bebeğim uyudu, hiç hareket etmedi. Ama ben bel ağrısına eşlik eden kasılmalarım oldu, yürümekte bile zorlandım dediğim için alttan parmakla muayene etti. Hemen geliyor gibi bir durum yok ama sancılardan dolayı yumuşama olmuş dedi. Annemin bugün geleceğini biliyor doktor. Dinlen, iş yapma, yorma kendini 38+0 a kadar durmasını sağlayalım Çarşamba alalım artık dedi. Bugün lekelenmem olabilirmiş alttan muayeneden dolayı, olursa normal dedi. Suyun vs gelirse zaten hemen ara beni dedi. Siz de yormayın kendinizi kızlar 🌸
Çok geçmiş olsun❤️ son haftalardayız sancı vs yaşamamız normal.. sağlıkla kucağına al inşallah❤️

Suyunda kan akımında vs bi sıkıntı yoksa bebeğe ne olacakmış Allah aşkına ya. Daha gününe de var ne diye strese gireceksin sen ve bebeğin. Sancılar düzenli aralıklarla ve acıyla gelene kadar gitme. Benim 8cm olduğunda ağlıyordum acıdan ve yarım saat sonra doğdu. Her türlü hastaneye gitmeye vaktin var yani
siz daha önce normal doğum yaptınız sanırım, gerçekten çok mu sancılı bir süreç😥

Sağlıcakla gelsin kuzucum bugün kaça kaçsınız 🙏🏻🌸

siz daha önce normal doğum yaptınız sanırım, gerçekten çok mu sancılı bir süreç😥
Evet geçen sene 7 martta yaptım 🥹 şimdi şöyle ben epidural istemedim tabi başıma gelecekleri bilmediğim için 🤣 gece 12den sonra sancılarım başlamıştı ama sürekli sancı çektiğim için kale almadım. Belime vuran 7dk da bir 5dk da bir düzensiz sancılarım vardı. Gece 4 civarı uyuyakaldım sabah 8de kalktığımda sancı felan yoktu. Lavaboya gittim akıntı içinde kılcal kan görünce he dedim tamam demek ki geliyor artık. Sonra tekrar başladı sancılarım o günde zaten muayenem vardı 10da hastanede oldum. Geceden beri sancım var deyince bakıldı 6cm olduğu için yatış verildi. Her sancıda alttan muayene edildi açıklığa bakıldı en son 8cm de yine iyiydim dayanabiliyordum pcos olduğum için adet ağrılarını dibine kadar yaşadığımdan sebep beni zorlamadı. Sonra ebe suyumu patlattı ve ondan sonra zaten dayanılmaz hale geldi. Çöm kalk yapmamı istediler ama bacaklarım titriyodu böğürüp duruyordum ki doktorum geldi. Çömel ve ıkın başka bişey istemiyorum dedi omuzlarımdan destekleyerek çömdürdü ve ıkındım cıkıcak dedim neden öyle hissettim bilmiyorum. Doktor çatala aldı ve 3 ıkınmaya kızım dünyaya geldi. Kesisiz yırtıksız doğum yaptım. İç tarafta iki sıyrık oldu onlara birer dikiş atıldı sadece. Epidurali bunda da istemicem çünkü sancıları hissettiğimiz için doğru ıkınma yapabiliyormuşuz bu yüzden kesi yırtık olmamış tabi ben perine masajını çok yaptım onunda faydasını gördüm. Sadece yarım saat civarı bi sıkıntı yaşadım ama ebeler doktorum kafası çıktığı an bitecek demişti ve gerçekten kafası çıktı ve hiçbir şey kalmadı ne sancı ne ağrı kuş gibiydim. Çok kötü bi sürec olsa bence şuan yine normal doğum istemezdim 🥲 dayanıyorsunuz rabbim yardım ediyor gücünü veriyor ve sonrasında kalkıp odama geçtim giyindim bebeğimi emzirdim 2 saat kadar doğumuanede kaldık kanamaya bakıldı sonra odama çıkarıldım. Yürürüm sıkıntı yok demiştim ama hasta bakıcı yoruldun sandalyeyle cıkarcam demişti. On çocuğum olsa onunu da böyle doğurmak isterim. Sonrasında yalnız kaldım bebeğimle ve sezaryen olmuş olsaydı süreç çok daha zor olurdu. Benim gözümde sezaryen zor sonrası için bi süre yardıma ihtiyacı oluyor insanın

Çok geçmiş olsun❤️ son haftalardayız sancı vs yaşamamız normal.. sağlıkla kucağına al inşallah❤️
Evet son haftalarda normal tabi. Benim ilki sezaryen, bu da mecburen sezaryan olacağı ve araları çok olmadığı için doğumu bebek başlatmadan sezaryen olmam gerekiyor.
Çok teşekkür ederim, hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza 🤲🏻

Uyaniyor, bez degisimi avaz avaz, sakinleyip memeyle cildirma, meme bitince gaz cikartma seansi ki ben yapamiyorim ve emzirmeden uzun suruyor resmen, o arada kusma, carsaf kundak degisimi, tam uyicak diyorum hickriik basliyor, hickirik gecmezse meme vereyim bari diyorum ve her sey basa donuyor. Bu olay da sadece aksamlari oluyor🥲 neyse kilo alsin, ssgligi yerinde olsun da🙏
yaaa masallah simdi gordum cok sevindim hos gelmis bebis rabbim bize de saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah🙏🏼

Evet geçen sene 7 martta yaptım 🥹 şimdi şöyle ben epidural istemedim tabi başıma gelecekleri bilmediğim için 🤣 gece 12den sonra sancılarım başlamıştı ama sürekli sancı çektiğim için kale almadım. Belime vuran 7dk da bir 5dk da bir düzensiz sancılarım vardı. Gece 4 civarı uyuyakaldım sabah 8de kalktığımda sancı felan yoktu. Lavaboya gittim akıntı içinde kılcal kan görünce he dedim tamam demek ki geliyor artık. Sonra tekrar başladı sancılarım o günde zaten muayenem vardı 10da hastanede oldum. Geceden beri sancım var deyince bakıldı 6cm olduğu için yatış verildi. Her sancıda alttan muayene edildi açıklığa bakıldı en son 8cm de yine iyiydim dayanabiliyordum pcos olduğum için adet ağrılarını dibine kadar yaşadığımdan sebep beni zorlamadı. Sonra ebe suyumu patlattı ve ondan sonra zaten dayanılmaz hale geldi. Çöm kalk yapmamı istediler ama bacaklarım titriyodu böğürüp duruyordum ki doktorum geldi. Çömel ve ıkın başka bişey istemiyorum dedi omuzlarımdan destekleyerek çömdürdü ve ıkındım cıkıcak dedim neden öyle hissettim bilmiyorum. Doktor çatala aldı ve 3 ıkınmaya kızım dünyaya geldi. Kesisiz yırtıksız doğum yaptım. İç tarafta iki sıyrık oldu onlara birer dikiş atıldı sadece. Epidurali bunda da istemicem çünkü sancıları hissettiğimiz için doğru ıkınma yapabiliyormuşuz bu yüzden kesi yırtık olmamış tabi ben perine masajını çok yaptım onunda faydasını gördüm. Sadece yarım saat civarı bi sıkıntı yaşadım ama ebeler doktorum kafası çıktığı an bitecek demişti ve gerçekten kafası çıktı ve hiçbir şey kalmadı ne sancı ne ağrı kuş gibiydim. Çok kötü bi sürec olsa bence şuan yine normal doğum istemezdim 🥲 dayanıyorsunuz rabbim yardım ediyor gücünü veriyor ve sonrasında kalkıp odama geçtim giyindim bebeğimi emzirdim 2 saat kadar doğumuanede kaldık kanamaya bakıldı sonra odama çıkarıldım. Yürürüm sıkıntı yok demiştim ama hasta bakıcı yoruldun sandalyeyle cıkarcam demişti. On çocuğum olsa onunu da böyle doğurmak isterim. Sonrasında yalnız kaldım bebeğimle ve sezaryen olmuş olsaydı süreç çok daha zor olurdu. Benim gözümde sezaryen zor sonrası için bi süre yardıma ihtiyacı oluyor insanın
Geçen martta mı doğurdun bir yaşında mı yani bebişin 🥹
Maşallah inşallah bu doğumunda kolay olur seni çok zorlamaz çömelip ıkınmak bana zor gelmişti ya ellerimden tutup gerdirdiler falan bidaha yapmak istemiyorum o durumu gerçi ben hiçbişey yapmak istemiyorum😆🥲

Geçen martta mı doğurdun bir yaşında mı yani bebişin 🥹
Maşallah inşallah bu doğumunda kolay olur seni çok zorlamaz çömelip ıkınmak bana zor gelmişti ya ellerimden tutup gerdirdiler falan bidaha yapmak istemiyorum o durumu gerçi ben hiçbişey yapmak istemiyorum😆🥲
Evet 7sinde yaşına girecek inşallah kızım 🥲 yatısım verilince akşama anca doğar dedi çevrem ama benim sürecim 10da başlayıp 13:24te bitmişti şükür. O çömelmek ciddi zordu yapamadım zaten ağlayıp duruyordum 🤣 dikine durmak istiyodum hep. Bacım senin doğurasın yok galiba sjhshssh ben artık gelsin istiyorum çok zorlanmaya başladım kızımla. Ağrılarım arttı hareketlerim kısıtlı uyku zaten uyuyamıyorum günlerdir. Doğunca da uyuyamıcam zaten ama en azından ağrım olmayacak şu vajina ağrısı beni öldürüyor kalça kemiklerim bile ağrıyor doğ be çocuk diye konuşuyorum ama daha vakti var

İçim kor ateş gibiydi dünden beri. Vallahi serin sular döktünüz üzerime. İnşallah en kısa sürede hayırla sağlıkla sizde kavuşursunuz bebeğinize🩵🤲🏻

Nesquik i hiç dememişlerdi bana. Bugün marketten alıp deneyeyim hemen. İnşallah faydası olur. Çok teşekkür ederim öneriniz için🙏🙏

Şimdi yorumda gördüm nesquiki. Daha önce kimse söylememişti. Gebelik şekerimde yok çok şükür. Hemen bugün denemeye başlıycam. İnşallah faydasını görürüm. Önerileriniz için çok çok teşekkürler🩵🩵 hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah
Bol bol kilo olsun bebeğine annesi zaten 2 yi gecmis cok sükür ama ne aldı kâr tabi doktora gittiğinde için rahatlamıs olsun bu hafta afiyetle amin 🩷🩷

İçim kor ateş gibiydi dünden beri. Vallahi serin sular döktünüz üzerime. İnşallah en kısa sürede hayırla sağlıkla sizde kavuşursunuz bebeğinize🩵🤲🏻

Nesquik i hiç dememişlerdi bana. Bugün marketten alıp deneyeyim hemen. İnşallah faydası olur. Çok teşekkür ederim öneriniz için🙏🙏

Şimdi yorumda gördüm nesquiki. Daha önce kimse söylememişti. Gebelik şekerimde yok çok şükür. Hemen bugün denemeye başlıycam. İnşallah faydasını görürüm. Önerileriniz için çok çok teşekkürler🩵🩵 hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah
Bende nesguik aldım şeker var idareli kullanıyorum ama çoğu arkadaşıma doktor önerisi verilmiş yatmadan önce bu bardak sütle iç inşallah şifa olur ❣️

Rabbim çabanı görüyor inşallah bir an önce faydasını görür evladında🤲 Hem kilosu az bile olsa sağlığı yerinde olsun inşallah turp gibi olsun sağlıkla gelsin gerçekten dua edeceğim sana 🥺💕💕
Peki neden kaynaklanmış bu durum herşey normal dediğini okudum sanki neymiş damarlardan kan akışımı az gidiyor demiştin o neden kaynaklanmış ki acaba. Birde doktor takviye edici gıda gibi vitamin vs verdimi onlar işe yarar mı ki acaba 😥
Allah razı olsun canım benim. İnşallah bende hepimizde sağlıkla alırız kucağımıza🤲🏻🤲🏻🤲🏻 doktor plasenta iyi durumda dedi. Sağ ve sol tarafta kan akışı iyi dedi. Bazen böyle olabiliyormuş. Farklı birçok faktör olabilirmiş ama tam olarak neden söylemedi. Belkide ırsi olabilir diye düşündüm ben. Doktorada söyledim. Ablam gebeliğinde 32 kilo almıştı, yeğenim 40. Haftada 2 kilo 700 gr doğmuştu. Doktor olabilir dedi. Ek gıda takviyesi vermedi. Şuan 100 gr almış olması bile bizim için ilerleme anlamına geliyor dedi. Ama başı çok aşağıda. Doğum tetiklenmesin diye sürekli yatış önerdi. En azından 38. Haftaya kadar tutabilirsek 7 martta doğum olcak dedi. Ama o haftaya kadar kilo alımı durursa erken alcaklarmış
Benim de aynı canım ama benim rahim şeklinden kaynaklıymış
Allah yardımcımız olsun. İnşallah sağlıkla kavuşuruz. Duama senide ekliycem🤲🏻🙏🙏

Back