Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    153

Tabi canım yiyoruz. Düzelir canım dikkat edince. Hepimiz de bir sıkıntı oluyor üzülme hepsi düzelir inşallah. Endişe ve korkularımızın yerini huzur ve ferahlık alsın inşallah.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım korktuğumuz gibi olmaz sağlıkla kavuşalım bebeklerimize

Merhaba tesadüf sayfaya girdim yazınıza denk geldim benimde plesenta rahime 1 cm yakınlıgında 28.haftaya girmek üzereyim. Bana. Da doktor 32.haftada alttan muayene ile kanama olurmu olmaz mı nasıl ilerleriz bakıcaz dedi . Özel hastanenin doktoru mu söyledi devlet hastanesinde yapmanız gerekiyor diye ben öyle birsey ilk defa sizden duydum açıkcası. Endişe ettikçe bebeğiniz de etkilenir durumumuz kolay degil ama stres yapınca da birseyler değişmiyor

Çok teşekkürler haber verdiğiniz için sizin ilk gebelik mi daha önce düşük yaşadınız mı?

ben alışverişi tamamladım arabası dışında ama hepsi kutularda duruyor daha ne bir yerleştirme ne bi yıkama hiç birşey yok izne ayrılırsam yapayım diyorum

Bana özeldeki doktorum söyledi ilk başta sonra devlete gittim şimdi devlette takipliyim kesinlikle özelde bu şekilde doğum yapılamaz hastanenin üçüncü düzey yoğun bakım ünitesi olması gerekiyor bebekle ilgili sorun olmuyor ama annenin durumu sıkıntılı oluyor dedi doktorum

Bana da kan takviyesi serum alman lazım dedi acaba kanama riski açısından mı anlamadım kansızlıgım var diye üstünde durmadım açıkcası. Bende bezmialem de takipteyim yarı özel yarı devlet sormadım açıkcası sizin kadar bilgiye sahip olmadığım icin

Arkadaşımın da hamilelikte bebeğinde böbrek sıkıntısı tespit edilmişti, çok detay bilmiyorum neydi ne değildi ama birkaç aylıkken böbreğinden ameliyat oldu, çok şükür şimdi 1,5 yaşında, her şey yolunda sağlıklı. İnşaallah size ameliyata gerek olmaz ama tıp ilerledi ameliyat da gerekse kısa sürede iyileşir inşaallah merak etmeyin.Sağlıkla kavuşun inşaallah.

Hastaneye yakım olman çok iyi. Güzelce dinlen inşaallah.

Çok şükür çaresi var ama bebeğin anestezi alması, ameliyat olması kolay süreçler değil. İnşallah hiç gerek kalmadan düzelir. Teşekkür ederim.

34-35 civarında çanta hazırlanmış olsa iyi olur. Bence yapmadıysanız bebek kıyafet ve lohusa alışverişlerinizi halledin, yıkama ütüleme de çok zaman alıyor çünkü. Ben çanta henüz hazırlamadım ama kıyafetleri hallettim dolaba yerleştirdim. 1 ay sonra da çantaya yerleştirilecekleri ayarlarım diye düşünüyorum.

Bende alınacskları aldım sma henüz yıkayıp çantaya bırakmadım 1 haftaya hazırlamış olurum çünkü kaldıkça strese giriyorum

Olmaz inşallah öyle bir şey Endokrin doktoru bana örnek bir öğün attı protein ve kalsiyum ağırlıklı beslen dedi meyve yoğurtdun üzerine çok olmamak şartıyla doğrayın ara öğünlerde tuketebilirsin dedi ama ben henüz hiç yemedim meyve şeker var diye sıfır şeker tuketiyorum en fazla şekeri çıkaran şey diyette bile olsa ekmek diyet ekmeği yediğimde 2 dilim skerim sınıra geliyor o yüzden onuda tüketiyorum et süt balık yeşillik yoğurt tüketiyorum diyetisyene gitme niyetim var ama bakalım 3 kiloya yakın kilo vermişim ama bebek etkilenmemis dedi şekerden doktor sadece biraz kilosu önden gidiyor.kuru yemiş olarak kavrulmuş değil kabuklu tüket dedi çiğ.ve tabi en önemlisi bence yürüyüş 15 dk yürüyüş şekeri çok düşürüyor yemek sonrası tabi.Şekersiz beslenmeyi sevdim ben şahsen doğumdan sonrada devam etme niyetim var algim daha açık daha enerjigim selülit kalmadı bacaklarimda

Bu hafta ben de epey dikkat ettim bayram sonrası şişlik vardı ve sağlıklı beslenmek sevdiğim bir şey. Akşamları yemeğimi erken yedim ve sonrasında bir şey yemedim, 700 gr vermişim (zaten bayramdan gelen fosluktu o). Protein, sebze, karbonhidrat dengeli olunca kan şekeri de daha dengeli oluyor hakikaten, ben ölçmüyorum ama aklıma başka bir şey yemek gelmiyor. Doktor böyle söyleyince ilk işim ara öğünler için kavrulmamış badem almak oldu tarçınlı sütü de öneririm. Umarım finishi böyle böyle sağlıkla görürüz

Kızlar ilk aylar için hangi oyuncaklardan aldınız? Neler almalıyım?
Hışırtılı kitaplar, siyah beyaz kartlar, oyun halısı almıştım bir de. Üstü dönence gibi altı piyanolu. Ses çıkaran renkli toplar. Hemen değil de biraz kendinizi toparladıkça kullanabilirsiniz bunları. Karın üstü zaman geçirirken gösterebilirsiniz.

Bu arada ben bu hafta boğmaca da içeren tetanoz aşımı vuruldum. Çocuk doktorumuz mutlaka ol dedi. Bu sefer bir yan etki yaşamadım çok şükür.

İnşallah

Teşekkür ederm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…