Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    154
Kızlar doktor bana hamile kemeri tak dedi ama tam detay vermedi, şu an kullanan ya da daha önce kullanmış olan var mı, nasıl kullandınız ne aldınız? Yatarken takılır mı?
Hiç kullanmadım ama kasık ağrılarımın yoğunlaştığı dönemlerde yabancı forumlarda araştırırken yurtdışında epey kullanılan bir şey olduğunu görmüştüm. Trendyol'da da var şimdi baktım. BYENS Hamile Bel Korsesi Lohusa Korse Bandı Kemeri Destek Rahim Toparlayıcı Doğum Sonrası Sezeryan Kadın - Fiyatı, Yorumları Yorumlarda son aylarda kullandıklarını yazmışlar genellikle. Bu mu acaba doktorunuzun kastettiği?

Çok geçmiş olsun. Bir anda her şey böyle tepetaklak olunca insan çok üzülüyor. Size hak verdim. Size sarılıyorum çok içten bir şekilde 🩵
Ama en azından farkedilmiş ve önlem için takip altına alınmışsınız. Buna şükür. İnşallah düşündüğünüz gibi olmaz
Hem 32. hafta izninizi de almışsınız, bir güzel dinlenip kendinizle ilgilenebilirsiniz
Eşyaları da dert etmeyin. Yarın bir e-bebek turuyla hepsi hallolur 😊
Evet gerçekten tepe taklak oldum kendime gelemiyorum . Desteğiniz çok iyi geliyor çok tesekkür ederim . İnşallah korktugumuz gibi olmaz biraz sakinlemem lazım. Tek tesellim kritik eşiği en azından aştım diyorum .Dualarınızı eksik etmeyin

Çok geçmiş olsun, stresten yüksek çıkıyordur. Uzun süre oturduktan ya da yatar pozisyonda dinlendikten sonra ölçün. Ben de bu hafta tansiyon takibindeyim. Evin içinde bile bir iki odaya girip çıksam, azıcık yürüsem, hemen üstüne ölçsem normalimden yüksek çıkıyor. Geçen hafta da hemşirenin yanında büyük 14 çıkmıştı. Kadıncağız durumu anladı, bir süre ailelerimizden filan sohbet ettik kafam dağılsın diye. Tekrar ölçünce her zamanki gibi 10 çıktı. Doktor tedbir amaçlı idrar istiyordur, böyle düşünün. Allah'ın izniyle bir şey çıkmayacak :dua:
İnşallah annemlerde öyle diyor stres yaptın diyor ondan yükseldi diyor . Sürekli yatıyorum artık ayaklarım yüksek ödemim indi biraz . İnşallah sizinde yüksekmez sorunsuz geçirirsiniz. 🙏

İnşallah annemlerde öyle diyor stres yaptın diyor ondan yükseldi diyor . Sürekli yatıyorum artık ayaklarım yüksek ödemim indi biraz . İnşallah sizinde yüksekmez sorunsuz geçirirsiniz. 🙏
Çok normal stres yapmanız. Hepimiz aylardır emek verdiğimiz, umut bağladığımız bir şeyin en sağlıklı şekilde sonuçlanması için üstüne titriyoruz. İnanın herkes tetikte, herkes korkuyor bir şeyler ters gidecek diye. Ama gitmeyecek. Hepimiz sağ salim çocuklarımıza kavuşacağız Allah'ın izniyle. Bu korkularımızı hatırlamayacağız bile inşallah. Şimdi hepimizin aynı durumda olduğunu hatırlayın ve sakinleşmeye çalışın. Bize yine haber verin idrar sonuçlarını. Ben de Cuma gideceğim doktora. İnşallah hepimiz güzel haberler vereceğiz burada birbirimize.

Kızlar umarım hepiniz iyisinizdir. bugun 32 hafta raporumu almaya gittim. Çok aşırı ödem oldugu için doktorum çok detaylı tahlil istedi. İdrarda protein çıktı değerim 21 . Tansiyon sorunum yoktu hastanede ve eve gelince ölçtük 12-8 di. şimdi ölçüyoruz 15-10 çıktı. Stresten mi anlamadık. Doktorum hazırlık olalım dedi . İdrarımı 24 saat biriktirmemi tahlil yapacagını söyledi. Daha önce böyle birşey yaşayan olduysa bana akıl verebilirse çok sevinirim . Sanki bu yapacagı tahlilden sonra aksi birşey olursa alacak gibi bebeği daha çok küçük . Düşünmekten çıldıracağım😔
Allah şifa versin inşallah canım. Guzel sonuclar alırsın inşallah.

Yok hiçbir sorunum yoktu sadece ödem oldu ayaklarım ellerim . Bugun doktor gördü çok ödem var hemen tahlil yapalım dedi oyle çıktı hiç belirtim yoktu. Umarım birşey olmaz zaten erken doğum riskim plasentadan vardı . İnşallah 2 hafta daha en azından bekletirler
Erken doğum riski çoğumuzda var uzulme canim. Dua edicez beraber. Hersey en hayırlı ve en güzel şekilde olsun inşallah. Senin de plasenta asagidaydi de mi.

Tesekkür ederim canım inşallah. Benimde ilk hamileliğimde ödemim çoktu ilk bebeğimde erken doğdu 34 haftalık ama doktor protein filan bakmamıştı suyum gelmişti . Acaba diyorum o zamanda mı vardı . Umarım hepimiz sağlıklı ilerletiriz son zamanlarımızı. çok stres oldum annemler geldi hemen çantasını hazırlıyorlar bir sürü eksiğim var elim ayağıma dolaştı. Bebeğim 1870 gr olmuş daha çok küçük inşallah bekler biraz daha
Maşallah yine de haftasına göre kilosu iyi canım üzülme.

ah kiyamam bir evladiniz daha var ben kacirmisim orayi 😔 olmayin stres insallah Allaha emanet bolca dua edin siz de insallah Allahin izniyle minik yavrunuz daha da buyusun saglikla gelsin boyle seylerde moral de cok onemlii en iyi siz biliosunuzdur daha once de yasamissiniz. Bolca dinlenin hersey hallolur anneniz de gelmis oh mis 💕 dualarimiz sizinle insallah erken gelmesin minisler, riski olan herkese ediyorum hep 🤲
Allah razı olsun canım teşekkür ederiz. 💜

Kızlar çok kötü bişey oldu, eşimle kavga ettik ve beni kollarımdan tutup saçlarımı çekti. Bende sinir krizi geçirdim , birde üstüne utanmadan polisi eve çağırdı. Rezillik. Polis gelene kadar ben çıktım otoparkta arabada uzandım. Üstüne geldi beni arabadan almaya polis seni görmek istiyor diye . Eve geldim evrak imzaladım. Yerin dibine girdim çıktım . Hem ben darp edildim üstüne birde polisi çağıran kendisi neye uğradığımı şaşırdım mal gibiyim. Kapalıyım normalde saç baş açık ayağımda ayakkabısız çorapsın dışardan öylece girdim. Komşumun yüzüne baakamadım bile.. rezil oldum. Bu adamı boşayacam ama nasıl yapacağım bilmiyorum kendimde güç bulamıyorum…
Kuzum evden biraz uzaklaşıp annene gitsen iyi olabilir. Sakince düşünürsün. Sen riskli bir gebelik yaşarken boyle yapmaması gerekirdi. Hep oluyor muydu kavgalarınız?

Bizimde gelgitlerimiz oluyor ama çok ileri gidiyor ve bende inat oda inat istemediği bişey için tutturdu bende tutturdum zoruna gitti . Ama polis nedir yani resmen kavga edelim diye uğraştı. önüme kesti kollarımı sıktı saçlarımı sıkıştırdı benimde elin armut toplamıyor geçirdim birtane , sonrada artık duvarlara sağa sola herşeyi fırlattım kendimi yerden yere artıp elim şiş kolum çizik. Hangi izi o yaptı hangisini ben onu bile ayırt edemiyorum şuan. Onun suratını da ortadan çizmişim zaten.. birdaha uyanmak dahi istemiyorum o kDar kötüyüm ki anlatamamm
Canim kendini ve bebeğini dusun. Allah korusun stres iyi gelmez. Derin nefesler al. Hepsi geçecek.

Çok geçmiş olsun. Bir anda her şey böyle tepetaklak olunca insan çok üzülüyor. Size hak verdim. Size sarılıyorum çok içten bir şekilde 🩵
Ama en azından farkedilmiş ve önlem için takip altına alınmışsınız. Buna şükür. İnşallah düşündüğünüz gibi olmaz
Hem 32. hafta izninizi de almışsınız, bir güzel dinlenip kendinizle ilgilenebilirsiniz
Eşyaları da dert etmeyin. Yarın bir e-bebek turuyla hepsi hallolur 😊
Aynen ani bir sey olur ise yakinlarimiz gider alir ben de dert etmiyorum. Sağlıklı olalım hepsi hallolur.

Çok normal stres yapmanız. Hepimiz aylardır emek verdiğimiz, umut bağladığımız bir şeyin en sağlıklı şekilde sonuçlanması için üstüne titriyoruz. İnanın herkes tetikte, herkes korkuyor bir şeyler ters gidecek diye. Ama gitmeyecek. Hepimiz sağ salim çocuklarımıza kavuşacağız Allah'ın izniyle. Bu korkularımızı hatırlamayacağız bile inşallah. Şimdi hepimizin aynı durumda olduğunu hatırlayın ve sakinleşmeye çalışın. Bize yine haber verin idrar sonuçlarını. Ben de Cuma gideceğim doktora. İnşallah hepimiz güzel haberler vereceğiz burada birbirimize.
Çok haklısınız canim, hepimiz tetikteyiz. Tevekkül edip birbirimize dua edicez, hersey guzel olacak inşAllah.

Kızlar 31+3 e girdim 3 haffador doktora gitmedim. Haftaya doktor kontrolüm var . Ama ben nedense uzun geldi gibi hissedip strese giriyorum. Bebek iyi mi suyum iyi mi gelişimi iyi mi ben iyi miyim diye son bi kaç gündür strese girmeye başladım. Şansıma da doktorum izinde ve haftaya salo en erken gidebileceğim. Yoksa hemen bu hafta gidecektim endişe etmek yerine .
Bir sorun sıkıntı olsa illaki hissederdim değil mi? Bir şeyler ters gittiğinde illaki hissediliyor mu :( 30 dan sonra iyice bu panik hali yüklenei üzerime . Süre uzadıkça da gidişimde acaba neler duycam korkusu sarıyor. Bi taraftanda diyorum ki eskiler çok daha az doktor kontrolüne gidiyordu ve onlar daha iyiydi. Yurt dışında kontroller hala biizmkine göre daha az diyw biliyorum . Acaba ne kadar az o kadar daha mı rahat kafa. Ama bi yandan da ters nir durum varsa gitmediğim için öğrenemicem diyerek suçluluk duygusu hissediyorum. Hamilrlik hormonlarkyla birlikte çok allak bullak oldum iyice . Bebeğimin hareketlerini hissediyorum. Kendimi de iyi hissediyorum . Bunlar yeterli mi acsba

Kızlar 31+3 e girdim 3 haffador doktora gitmedim. Haftaya doktor kontrolüm var . Ama ben nedense uzun geldi gibi hissedip strese giriyorum. Bebek iyi mi suyum iyi mi gelişimi iyi mi ben iyi miyim diye son bi kaç gündür strese girmeye başladım. Şansıma da doktorum izinde ve haftaya salo en erken gidebileceğim. Yoksa hemen bu hafta gidecektim endişe etmek yerine .
Bir sorun sıkıntı olsa illaki hissederdim değil mi? Bir şeyler ters gittiğinde illaki hissediliyor mu :( 30 dan sonra iyice bu panik hali yüklenei üzerime . Süre uzadıkça da gidişimde acaba neler duycam korkusu sarıyor. Bi taraftanda diyorum ki eskiler çok daha az doktor kontrolüne gidiyordu ve onlar daha iyiydi. Yurt dışında kontroller hala biizmkine göre daha az diyw biliyorum . Acaba ne kadar az o kadar daha mı rahat kafa. Ama bi yandan da ters nir durum varsa gitmediğim için öğrenemicem diyerek suçluluk duygusu hissediyorum. Hamilrlik hormonlarkyla birlikte çok allak bullak oldum iyice . Bebeğimin hareketlerini hissediyorum. Kendimi de iyi hissediyorum . Bunlar yeterli mi acsba
Çok haklısın böyle hissetmekte. Hepimizin en telaşlı ve en heyecanlı zamanları. Hormonlarımız da tavan tabi. Ben de çoğunlukla böyle hissediyorum. Ama burada okuduklarımdan ve doktorumun söylediklerinden anladığım kadarıyla bebek hareketleri iyiyse sen de iyiysen bir sıkıntı yok 😊

Yaa normalde temmuz grubundayim ama burayida takip ediyorum dogum buyuk ihtimal haziran son haftasi 🥹
Serklaja girerken doktorum anestezi sonrasi sondayi taktirmis acikcasi bende ona guvenerek sezaryende rahat ederim diye dusunuyordum 😂 simdi siz boyle soyleyince tedirgin oldum😂
Cikartirken bile canimdan can gitmisti 😂 rica etsek dinlemezler mi dersiniz😂
pepsi pepsi mmmm :KK74:

Ben genel anestezi ile sezaryen yapmıştım. Bana iğne yapıp uyuttuktan sonra sonda takmışlar. Hiç anlamadım. Çıkartırken de bi şey hissetmedim. Bir saniye sürdü.

Keşke su an kendime sonda takabilseydim de geceleyin 5 kere wc ye kalkmak zorunda olmasaydım diye düşünüyorum. :KK45:

Bunda da genel anestezi isteyeceğim. İns aynı uygulama olur.
Kızlar umarım hepiniz iyisinizdir. bugun 32 hafta raporumu almaya gittim. Çok aşırı ödem oldugu için doktorum çok detaylı tahlil istedi. İdrarda protein çıktı değerim 21 . Tansiyon sorunum yoktu hastanede ve eve gelince ölçtük 12-8 di. şimdi ölçüyoruz 15-10 çıktı. Stresten mi anlamadık. Doktorum hazırlık olalım dedi . İdrarımı 24 saat biriktirmemi tahlil yapacagını söyledi. Daha önce böyle birşey yaşayan olduysa bana akıl verebilirse çok sevinirim . Sanki bu yapacagı tahlilden sonra aksi birşey olursa alacak gibi bebeği daha çok küçük . Düşünmekten çıldıracağım😔
Canım geçmiş olsun. İlk gebeliğimde müthiş bi ödemim vardı. Pompayla şişirilmiş balon gibi:eek: Dr onu görüp idrarda proteinden şüphelendi. Tansiyon da o an endiselendigim için yükselmişti. Hadi bu gece yat idrarı burada toplayalım dedi. 24 saatlik idrar sonucu temiz geldiği için taburcu oldum. Tansiyonum da normaldi.

Şimdi yine hamileyim. Geçenlerde kötü bi haber aldım. İki saat sonra üst karın ağrısı (ama öyle bi ağrı hic yasamadım), şiddetli kusma ( ki ben beş aydır kusuyorum zaten bu bambaşka bir kusma idi ) 6-7 saat süren bi nöbet geçirdim. Şehir hastanesi aciline gittim. İdrarda 3+ protein çıktı. Yatış yapacağız dediler. Bayramdı. Perinatoloji Dr u yokmuş. Zeynep Kamile sevk ettiler. Orada da yine benzer testler. Protein var ama korkulacak seviyede değil dediler.

Geçen perşembe günü Perinatoloji polikliniğe randevu alıp gittim. Yanımda 24 saatlik idrarla beraber.. Kan ve idrar tahlillerimi verdim. Şeker ve tansiyon ölç, pazartesi sonuçlara bakalım dedi. Gebelik şekerinden sebep diyet yapıyorum.

Dün gittim. Sonuçlar iyi. 24 saatlik idrar sonucu normal insanda üst sınır 0.14 yani 140 ml. Ama hamilelerde 300 mg a kadar normal kabul ediliyor. Benimki de normal sınırlarda çıktı. Ama 2 haftada bi kontrol edicem. Tansiyon şeker takibine devam dedi.

Tek başına idrarda protein gebelik zehirlenmesi teşhisi koydurmaz. Yüksek tansiyonla bi anlamı oluyor. O yüzden korkma.

Çok uzattım diyeceğim o ki, kesinlikle stres ve üzüntüden uzak durmaya çalış. Önce kendi nefsim, sonra hepimize bu uyarım. Çünkü bambaşka şeyleri tetikleyebiliyor. Su an hiçbir şey karnımızdaki bebeklerden mühim değil. Tuz tüketimini olabildiğince azalt. Eğer bi manin yoksa günde yarım saat yürüyüş. Bol su iç ve evde otururken dahi ayağının altına bi tabure sandalye koy. Ayaklar çok kolay ödem topluyor.

Sevgiler 💙

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun kafanıza çok takmamaya cakisin stres tetikler tansiyonu anksiyete korku hepsi tetikliyor bol su için magnezyum rahatlatma özelliği var aliyo musunuz

Bizimde gelgitlerimiz oluyor ama çok ileri gidiyor ve bende inat oda inat istemediği bişey için tutturdu bende tutturdum zoruna gitti . Ama polis nedir yani resmen kavga edelim diye uğraştı. önüme kesti kollarımı sıktı saçlarımı sıkıştırdı benimde elin armut toplamıyor geçirdim birtane , sonrada artık duvarlara sağa sola herşeyi fırlattım kendimi yerden yere artıp elim şiş kolum çizik. Hangi izi o yaptı hangisini ben onu bile ayırt edemiyorum şuan. Onun suratını da ortadan çizmişim zaten.. birdaha uyanmak dahi istemiyorum o kDar kötüyüm ki anlatamamm
Valla canım iyi yapmışsın ellerine sağlık senin vücudun daki her darbe onun yüzünden alınmış sen keyfi yapmadım eğer bosanamayi düşünüyorsan kesinle darp raporu al derim hamilelikte insan zaten normal dusunemiyor ki her kosulde sen haklisin

Kızlar dün kendimi iyi hissetmedim aşağıdan çok baskı vardı, önceden bebek başı yukardaydı heralde döndü ondan diye düşündüm. Ama gitgide ağırlaşınca gece acilde doktora gittim, rahim ağzı kısalığı başlamış. Nst iyi çıktığı için yatış vermedi eve geldim. Sabah şimdi kendi doktoruma geldim. Bebek hızlı dönüp başını yerleştirdiği için çok baskı yapıyormuş. Bu hızda giderse Allah korusun açılma yapabilir dedi. Ciğer geliştirici iğne olacağım birazdan. Progesteron iğne yazdı 5 gün. Evde yatış verdi. 2 çocukla Allah yardımcım olsun. 😢 Haftaya pazartesi ilaçlar işe yarıyor mu, ne durumdayız görmeye çağırdı. Önceki hamileliğimdeki benzer sorunlar bunda da cereyan etmiş oldu. Hayırlısı ne diyeyim. Rabbim sağlıkla vaktinde kucağımıza almamızı nasip etsin. Dua bekliyorum. Hepinize dua ediyorum. 😢
Çok geçmiş olsun dikkat edin. Ben de dün gece pelvik ağrısından gece resmen uyuyamadım alt karın ağrısı ve pelvikte öyle bı sanci vardı ki parol içip zorla uyumuşum en sonunda bende korktum acaba açılmamı başladı diye cuma günü kontrole gittik her şey yolundaydı acaba bgn bi gitsem mi doktoruma

Hiç stres yapma evet yurt dışında 4 ay gitmiyorlar nerdeyse doktora sakin ol bebeğin hareketleri iyi sen iyisin oh mis gibi herşey yolundadır merak etme bebeğinle konuş elini karnına koyup aslında ters giden biseyler yoksa riskli bir gebelik falan da değilse 5 6 hafta da gidilmeli kontrole ama tabi dayanamıyoruz 😀 sağlıkla zamanında kavusalim hepimiz bebislerimize 😍

Hiç stres yapma evet yurt dışında 4 ay gitmiyorlar nerdeyse doktora sakin ol bebeğin hareketleri iyi sen iyisin oh mis gibi herşey yolundadır merak etme bebeğinle konuş elini karnına koyup aslında ters giden biseyler yoksa riskli bir gebelik falan da değilse 5 6 hafta da gidilmeli kontrole ama tabi dayanamıyoruz 😀 sağlıkla zamanında kavusalim hepimiz bebislerimize 😍
Çok sağolun içimi rahatlattınız. Stres yapıp gece yatamadım şimdide uykusuz uykusus işe geldim. Cidden morali yüksek tutup öyle devam etmej çok daha iyi gelir insana . Bütün kötü şeylerin başı stres

Back
X