Yaa normalde temmuz grubundayim ama burayida takip ediyorum dogum buyuk ihtimal haziran son haftasi

Serklaja girerken doktorum anestezi sonrasi sondayi taktirmis acikcasi bende ona guvenerek sezaryende rahat ederim diye dusunuyordum

simdi siz boyle soyleyince tedirgin oldum

Cikartirken bile canimdan can gitmisti

rica etsek dinlemezler mi dersiniz
pepsi
mmmm
Ben genel anestezi ile sezaryen yapmıştım. Bana iğne yapıp uyuttuktan sonra sonda takmışlar. Hiç anlamadım. Çıkartırken de bi şey hissetmedim. Bir saniye sürdü.
Keşke su an kendime sonda takabilseydim de geceleyin 5 kere wc ye kalkmak zorunda olmasaydım diye düşünüyorum.
Bunda da genel anestezi isteyeceğim. İns aynı uygulama olur.
Kızlar umarım hepiniz iyisinizdir. bugun 32 hafta raporumu almaya gittim. Çok aşırı ödem oldugu için doktorum çok detaylı tahlil istedi. İdrarda protein çıktı değerim 21 . Tansiyon sorunum yoktu hastanede ve eve gelince ölçtük 12-8 di. şimdi ölçüyoruz 15-10 çıktı. Stresten mi anlamadık. Doktorum hazırlık olalım dedi . İdrarımı 24 saat biriktirmemi tahlil yapacagını söyledi. Daha önce böyle birşey yaşayan olduysa bana akıl verebilirse çok sevinirim . Sanki bu yapacagı tahlilden sonra aksi birşey olursa alacak gibi bebeği daha çok küçük . Düşünmekten çıldıracağım
Canım geçmiş olsun. İlk gebeliğimde müthiş bi ödemim vardı. Pompayla şişirilmiş balon gibi

Dr onu görüp idrarda proteinden şüphelendi. Tansiyon da o an endiselendigim için yükselmişti. Hadi bu gece yat idrarı burada toplayalım dedi. 24 saatlik idrar sonucu temiz geldiği için taburcu oldum. Tansiyonum da normaldi.
Şimdi yine hamileyim. Geçenlerde kötü bi haber aldım. İki saat sonra üst karın ağrısı (ama öyle bi ağrı hic yasamadım), şiddetli kusma ( ki ben beş aydır kusuyorum zaten bu bambaşka bir kusma idi ) 6-7 saat süren bi nöbet geçirdim. Şehir hastanesi aciline gittim. İdrarda 3+ protein çıktı. Yatış yapacağız dediler. Bayramdı. Perinatoloji Dr u yokmuş. Zeynep Kamile sevk ettiler. Orada da yine benzer testler. Protein var ama korkulacak seviyede değil dediler.
Geçen perşembe günü Perinatoloji polikliniğe randevu alıp gittim. Yanımda 24 saatlik idrarla beraber.. Kan ve idrar tahlillerimi verdim. Şeker ve tansiyon ölç, pazartesi sonuçlara bakalım dedi. Gebelik şekerinden sebep diyet yapıyorum.
Dün gittim. Sonuçlar iyi. 24 saatlik idrar sonucu normal insanda üst sınır 0.14 yani 140 ml. Ama hamilelerde 300 mg a kadar normal kabul ediliyor. Benimki de normal sınırlarda çıktı. Ama 2 haftada bi kontrol edicem. Tansiyon şeker takibine devam dedi.
Tek başına idrarda protein gebelik zehirlenmesi teşhisi koydurmaz. Yüksek tansiyonla bi anlamı oluyor. O yüzden korkma.
Çok uzattım diyeceğim o ki,
kesinlikle stres ve üzüntüden uzak durmaya çalış. Önce kendi nefsim, sonra hepimize bu uyarım. Çünkü bambaşka şeyleri tetikleyebiliyor. Su an hiçbir şey karnımızdaki bebeklerden mühim değil.
Tuz tüketimini olabildiğince azalt. Eğer bi manin yoksa
günde yarım saat yürüyüş.
Bol su iç ve evde otururken dahi ayağının altına bi tabure sandalye koy. Ayaklar çok kolay ödem topluyor.
Sevgiler