Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Yarın kontrolüm var bakalım durumlar ne merak ediyorum. İnşallah durum stabildir. Vajinal muayenede oluyorum ben. Rahim ağzı en iyi öyle ölçülüyormuş.

Bana da pozisyon değiştirmesi zor gibi yeri çok yok ama olabilir de demişti. Yani doğum pozisyonuna dönebilir belki. Hangi haftalarda döner acaba?
30-35 arasında dönüyor bebekler genelde. 35ten sonra hala dönmemişse bir hareket var onu yapmayı tavsiye ediyorlar, onu her gün yapınca bebek dönebiliyor. Aslında makat geliş bebekleri de doğurtan ebeler, doktorlar oluyormuş ama günümüzde sezaryen tercih ediliyor. Bahsettiğim bebek döndüren hareketin videosunu ekliyorum belki ilerde işine yarayan bir kişi olur:

geçenlerde 34'e kadar yerleri rahat dönerler diye okumuştum ama belli olmaz dönebiliyorlar bildiğim kadarıyla.
Ben de daha bugün Kağan Kocatepe hocadan dinledim. Son haftalara kadar dönebilir dedi. Benim de oğlumun başı yukarıda, ayakları aşağıda. Geçen hafta kontrolümüzde doktoruma sordum, o da Kağan hocanın söylediklerini söylemişti.

Geçmiş olsun canım. Ama evde devamlı dinlensen iyiydi sanki bir süre. İnşallah bir daha tekrarlamasın. 🙏
Teşekkür ederim canım. Bugün gibi bile olsam duzelene kadar gitmicem. Acaba ben mi acı esigim düşük diye düşünmeye başladım. Sizlerde de bebeğin hareketleri çok can acitici mi? Ve sertleşme olduğunda ıkınma hissi olustuyor gibi içiniz geçiyor mu ?

Yarın
30-35 arasında dönüyor bebekler genelde. 35ten sonra hala dönmemişse bir hareket var onu yapmayı tavsiye ediyorlar, onu her gün yapınca bebek dönebiliyor. Aslında makat geliş bebekleri de doğurtan ebeler, doktorlar oluyormuş ama günümüzde sezaryen tercih ediliyor. Bahsettiğim bebek döndüren hareketin videosunu ekliyorum belki ilerde işine yarayan bir kişi olur:

Teşekkür ederiz canım.🌸

Teşekkür ederim canım. Bugün gibi bile olsam duzelene kadar gitmicem. Acaba ben mi acı esigim düşük diye düşünmeye başladım. Sizlerde de bebeğin hareketleri çok can acitici mi? Ve sertleşme olduğunda ıkınma hissi olustuyor gibi içiniz geçiyor mu ?
BaZen alta tekme atınca evet rahatsız oluyorum acıyor canım.

Bazen vajina ustunde gidiklanma gibi bir his oluyor ama ikinma hissi olmuyor. Bol bol dinlenin derim nacizane.

Hayır, sertleşme olduğunda rahatsızlık hissi oluyor ama ıkınma hissi gelmiyor, arkadaşlar yazmışlar zaten ama bence de çok dikkatli olun. Doktorların dinlen demesi de basit bir şey gibi oluyor. Benim de ilk kanamam olduğunda doktorum dinlen demişti, ben de evi süpürmeyi bırakmıştım, ama günlük hayatıma devam ediyordum, dinleniyordum yani kendimce, ama 2 gün sonra tekrar kanama olunca dinlen kelimesini çok daha anlaşılır şekilde anlattı, “yatakta” dinleneceksin dedi.

Kızlar sabahtan beri sancılarım var 12den 4 e kadar düzenli 10 dkda bir oldu şimdi sancılar sık değil ama karnım taş gibi bebek alttan baskı yapıyor gibi hastaneye gitmedim şimdi de anca ambulans çağırabilirim ulaşım biraz ters düşüyor sabahı beklesem tehlikeye atmış olur muyum akıntı kanama yok ağrılarim ve kasılmalarım var korkuyorum yaa :KK43:

Kızlar sabahtan beri sancılarım var 12den 4 e kadar düzenli 10 dkda bir oldu şimdi sancılar sık değil ama karnım taş gibi bebek alttan baskı yapıyor gibi hastaneye gitmedim şimdi de anca ambulans çağırabilirim ulaşım biraz ters düşüyor sabahı beklesem tehlikeye atmış olur muyum akıntı kanama yok ağrılarim ve kasılmalarım var korkuyorum yaa :KK43:
Canım sen magnezyum kullanıyomusun sabah akşam o iyi geliyor kasılmalara ? Yani kontrol olmakta fayda var nst bağlarlar belki bilemedim korkulcak bişey olduğunu sanmıyorum Allaha emanet yanında kimse yok mu ?

Doktorunuza ulasma sansiniz var mi? 10 dakikada bir sanci diyince görünmek iyi olur gibi geldi.

Doktorunuza ulaşsanız? Sancı deyince tavsiyenin ötesinde uzman görüşü almak lazım gibi geldi bana da. Ama kanamanız yokmuş, panik olmayın o sebeple. Yine de bir doktora ulaşın.

Canım sen magnezyum kullanıyomusun sabah akşam o iyi geliyor kasılmalara ? Yani kontrol olmakta fayda var nst bağlarlar belki bilemedim korkulcak bişey olduğunu sanmıyorum Allaha emanet yanında kimse yok mu ?
Annemlerdeyim canım magnezyum kullanıyorum günde 1 olarak maden suyuda içtim belki magnezyumdandır diye ama karnım sert olunca korkuttu nst için bebek çok küçük şimdi baglamasak iyi olur demişti ama ağrı sizida gel acile bebeği almamız gerekecek dedi daha çok küçük şimdi alınsın istemiyorum ama kötü ihtimallerdense küvözde kalması daha iyi olur gibi 🤦🏻‍♀️

Doktorunuza ulasma sansiniz var mi? 10 dakikada bir sanci diyince görünmek iyi olur gibi geldi.
Devlet hastanesinde kontrole gittiğim için iletişime geçebilecegim biri yok acile gel bişey olursa dediler yarına kadar ilerlemezse şuan sanki biraz daha iyiyim sancı geçti karnımdaki sertlik duruyor

Doktorunuza ulaşsanız? Sancı deyince tavsiyenin ötesinde uzman görüşü almak lazım gibi geldi bana da. Ama kanamanız yokmuş, panik olmayın o sebeple. Yine de bir doktora ulaşın.
Doktorum devlet hastanesinde ulaşabileceğim numara yok öğlen 12den 4 e kadar sıktı sancılarım uyuyakalinca geçti şimdi sertlik var karnimda ama aşırı ağrı geçti gibi arada saplanır tarzda oluyor bebiş hareket ettiği için sorun etmedim ama acı eşiğim yüksek olduğu için ya korkulacak biseyse ben idare ediyorsam diye korkutuyor 🤷🏻‍♀️

Doktorum devlet hastanesinde ulaşabileceğim numara yok öğlen 12den 4 e kadar sıktı sancılarım uyuyakalinca geçti şimdi sertlik var karnimda ama aşırı ağrı geçti gibi arada saplanır tarzda oluyor bebiş hareket ettiği için sorun etmedim ama acı eşiğim yüksek olduğu için ya korkulacak biseyse ben idare ediyorsam diye korkutuyor 🤷🏻‍♀️
Hiç bilemedim ki ne yapmak gerekir... Çok geçmiş olsun :(

Back
X