Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    155
Bende öyle biliyorum aslında :) ben sezeryan istiyorum dersem yok illa normal doğum dicek hali yok diye düşünüyorum😂
her doktor bir değil işte özel devlet fark etmez görüş duruşları farklı oluyor siz bence bir sonraki kontrolde görüşün ağzını yoklayın sorun doğum hakkında bilgi edinin nede olsa artık 30 haftalık oldunuz dönüş yapar erken daha değil demez :)

Bana doktor uzun süre aç kalma sabah ögle akşam tarzı şartlandırma az az sık yemek ye dedi gerçekten suyu arttıınca dikkat edince fark ettim hareketleri
Aslında aç kalmadım düzenli öğün tükettim ama tıka basa da değildim, etkiliyor heralde🤔

her doktor bir değil işte özel devlet fark etmez görüş duruşları farklı oluyor siz bence bir sonraki kontrolde görüşün ağzını yoklayın sorun doğum hakkında bilgi edinin nede olsa artık 30 haftalık oldunuz dönüş yapar erken daha değil demez :)
Haklısınız ben baştan konuşayım daha geç olmadan :) açıkçası normal doğumdan korkmaktan ziyade artıj kimseye normal doğum yaptırmadıkları için baştan sezeryan istiyorum. Ya da benim çevremde böyle oluyor. Çevremde son gördüğüm neredeyse 10 doğum sayabilirim normal doğum istiyorlar suni sancıya kdar veriliyor endişeyler haftalarca bekliyorlar daha sonra soktor sezeryana alıyoruz diyor sonucunda hepsi sezeryan oldu. Tabi süreç herkestw aynı olamaz ama benim gördüğüm kadarıyla maalesef yaygın olan durum bu. Ya da benim çevreme denk geldi. O sebeple kafam rahat baştan sezeryan planlı şekilde doğum yapmak istiyorum hiçbir eşyle uğraşmadan . En başından beri aynı doktora gidiyorum ama dediiğiniz gibi eğer doktor buna bebek karar vercek beklicez vs der ise doktorumu değiştireceğim. O kadar netim bu konuda😂😂 belki ben yanloş düşünüyorum ama şuan psikolojik olarak tamamen böyle rahat edeceğim . Rahat edeceğim yöntemde ilerlemesini istiyorum doktorumunda

Kızlar bir şey anlatacağım anlatmazsam içimde patlayacak çünkü. Uzun biraz hakkınızı helal edin.

Eşimin çok çok yakın bir arkadaşı hamile olduğumu öğrendiğinde hastane çıkışı set almıştı hediye olarak. Biz alışveriş yapmaya başlayınca benim aldıklarıma bakıp 'ala ala bunları mı aldın' deyip küçümsemişti. Normalde takılmam düşünmüş almış der geçerdim ama kendi aldığı hastane çıkışı da o kadar adi bir şey ki almasa daha iyiydi yani öyle birini düşünün.

Geçen gün bir arkadaş toplantısının ortasında diğer arkadaşlarımız 'çocuğun her şeyi tamam mı' diye sordular, bu da atladı hemen hastane çıkışını bile aldım her şeyi tamam diye.
Yaa o kadar sinirlendim ki anlatamam.

Neyse bilen bilir bu tip insanlar yüzünden hediyelik falan yaptırmayı düşünmüyordum. Ama bu çok sevgili arkadaşımız ve bunun gibi iki kişi daha hemen atladılar biz yaptırırız hediyelikleri diye. Ama net istemiyorum 3 kuruşluk bir şey yapıp sonra da karar mercii gibi dolaşmalarından çok sıkıldım.

Saçma sapan şeyler istemiyorum hediyelikleri de kendim hazırlayacağım dedim en son kavga çıkarmamak için.

Sonuç: küçük spreyli şişeler alıp kolonya vermeyi düşünüyorum. Dükkanda baskı makinasımda etiketi kendim basarım. Bu ürünlerin toptancıları da hep tanıdık. Çok zor olmayacak yani. Ne diyorsunuz yeterli midir çikolata da yaptırmalı mıyım sizce?
Ben başkasıyla iş yapmayı hiç sevmem, yardım almakta da zorlanırım zaten genelde (gerçi bu her zaman sağlıklı bir şey değil, bazen yardım. ve destek isteyebilmeli insan). Göbeğimi hep kendim kesmişimdir. O yüzden sizin de hediyelikleri kendi kendinize yapacağınızı söylemeniz bence doğru olmuş. Satın da alabilirsiniz, kendiniz de yapabilirsiniz, yeter ki başkalarına söz hakkı düşmesin. Dediğiniz gibi, üç kuruşluk hediyeleri sayesinde sesleri çıkar bir de. Hiç gerek yok.

Çikolatayı da aynı mantıkla kilo ile alırsınız, üzerine istediğiniz görseli çıktı alıp basarsınız.

Son düzenleme:
Bende öyle biliyorum aslında :) ben sezeryan istiyorum dersem yok illa normal doğum dicek hali yok diye düşünüyorum😂
Böyle bir şeye zorlamamak lazım kolay değil çünkü 🙈
Son yıllarda etrafımda hiç vajinal doğum yapan yok bu durum isteğe bağlı olduğunu düşündürüyor 😄

Ben hastane için ve sonra odasına asmak için kapı süsü yaptıracağım.
100'lük çikolatayı da hastaneye gelenlere ikram etmek için düşünüyorum.
Bu kadar
Yani üzerinde çocuğumun isminin yazdığı bir hediyeliği insanlara vermek bana komik geliyor nedense. O nedenle kese, mum, anahtarlık vs yaptırmayacağım

Sadece eşimin ailesi ve benim aileme vermek için magnetler yaptıracağım. 10 tane yeter
Onlar belki özenebilir diye düşündüm :)

Instagramda ck.conceptstore a yaptıracağım
Bir bakın dilerseniz, çok şık ve sade modeller var
Ben de hastanede en fazla kolonya ve çikolata veririz diye düşünüyorum. Kapıya da sade bir süs takmakta sakınca yok. Aslında hastaneye ziyarete gelinmesini de çok arzu ettiğimi söyleyemeyeceğim. Biz baygın bitkin halde adeta sürünürken insanların gelip gitmesi, her şeyi incelemesi, yargı dağıtması, fikir beyan etmesini ne kadar tolere edebilirim bilmiyorum. Fakat satın aldığımız doğum paketinde lohusa şerbeti vs. olunca sanki trende uymak zorundaymışız gibi oldu şimdi... Ben aslında birkaç ay sonra kendi memleketimize gidip büyük bir mevlüt yaptığımızda adam akıllı hediyeler vermek istiyorum.

Kızlarrrdoğuma yaklaştıkça doğum korkusu arttı mı sizde de 🤷🏻‍♀️ böyle moral bozucu şeyler yazmak istemiyorum aslında ama benim ilk doğumum olcak sezeryan düşünüyorum ve o gün geldiğinde ne yapcam diye kendi kendimi korkutuyorum😂 daha önce hiç ameliyathane görmedim çok şükür . Ama zaman yaklaştıkça endişelerim artıyor doğum esnasında ne olcak nasıl olcak ben nasıl orada duracam vs vs
Sezaryen olacagim benim de aklimin bir kosesinde duruyor, sureci yaşamama rağmen ufak da olsa endişeleniyorum. Bu da insani bir duygu aslinda :) en heyecsnli kisim benim icin asansor ile ameliyathaneye indirilisimdi. Doktorum ilk indigimde yoktu, onu görünce kendimi cok daha rahat hissettim. Mesela spinali 4-5 sefer deneyip yapamadilar. Biliyordum ki doktorum hemen mudahale edecek. Sonrasi ayil bayil (genel anestezi oldum). Akista olup bitiyor yani 🤗

Sezaryen gunu konusunda da simdiden net gun verilemez bence ama doktorun yaklasimini ogrenmek adina sorulabilir. Kimi doktor sezaryen olacaksa da doğal akisinda olsun diyor. Kimi normal dogumu cok savunuyor ve annenin endiselerini giderip, normal doğurtabiliyor.

Ben başkasıyla iş yapmayı hiç sevmem, yardım almakta da zorlanırım zaten genelde (gerçi bu her zaman sağlıklı bir şey değil, bazen yardım. ve destek isteyebilmeli insan). Göbeğimi hep kendim kesmişimdir. O yüzden sizin de hediyelikleri kendi kendinize yapacağınızı söylemeniz bence doğru olmuş. Satın da alabilirsiniz, kendiniz de yapabilirsiniz, yeter ki başkalarına söz hakkı düşmesin. Dediğiniz gibi, üç kuruşluk hediyeleri sayesinde sesleri çıkar bir de. Hiç gerek yok.

Çikolatayı da aynı mantıkla kilo ile alırsınız, üzerine istediğiniz görseli çıktı alıp basarsınız.
Kesinlikle katılıyorum. Doğumuma bile karışacak duruma geldiler o odayı şöyle yapacaksın bunu böyle yapacaksın vs vs.

Kendim yaparım sussunlar yeter ki 🤗

Sezeryan için 38. Hafta deniyor gerçi
Deniyorla olmuyor keşke olsa 🤣 39 bekliyolar genelde sorun görmüyorsa nst bsglıyo bakıo son hafta 3 gün arayla gittim öyle karar verdi , catı muayenesi de baktı bu arada evet korkuyısunuz diye yazmak istemedim korkuncc bişi degil ama zaten parmakla kontrol 2/3 saniye sürüo 😀

Bu arada mide yanmalari başlayan varmı kızlar ? Ben çok fenayım ilkindede 30 hafta başlamıştı böyle 😭 gaviscon surup verdi o biraz rahatlatır bir de soğuk süt içiodum hatırladığım başka öneri var mı 😀

Deniyorla olmuyor keşke olsa 🤣 39 bekliyolar genelde sorun görmüyorsa nst bsglıyo bakıo son hafta 3 gün arayla gittim öyle karar verdi , catı muayenesi de baktı bu arada evet korkuyısunuz diye yazmak istemedim korkuncc bişi degil ama zaten parmakla kontrol 2/3 saniye sürüo 😀
Yani daha önce spekulumla vajinal muayene olmuş bir kadın için çatı muayenesi korkutucu olmamalı diye düşünüyorum ben de. Yurtdışında çatı muayenesi gebeliğin ilk aylarından itibaren yapılıyor aslında. Son anda bir sürpriz yaşamamak için pelvik yeterlilik ölçülür. Maalesef bizim ülkemizde vajinal muayene olmaktan kaçıyoruz...

Yani daha önce spekulumla vajinal muayene olmuş bir kadın için çatı muayenesi korkutucu olmamalı diye düşünüyorum ben de. Yurtdışında çatı muayenesi gebeliğin ilk aylarından itibaren yapılıyor aslında. Son anda bir sürpriz yaşamamak için pelvik yeterlilik ölçülür. Maalesef bizim ülkemizde vajinal muayene olmaktan kaçıyoruz...
Muayenede doktorum elle de hep muayene eder. Cati muayenesinin de ondan pek farki yok dediginiz gibi☺️

Ben de birkaç gündür epey koşturuyorum. Bebişim biraz hareketsiz gibi geliyor. Çok koşturduğumda böyle daha durgun oluyor ama biraz aklıma takıldı. Bir şey yiyip uzandığımda da ani tepki her zaman vermiyor. Cuma perinatolog kontrolüm var bekleyeyim dedim ama biraz dert ettim.
Canım dün bütün gece acildeydim. Dün hiç hareket etmedi. Aksam üzeri eşim geldi her yolu denedim yine hareket hiç yoktu. kadın doğuma gittim hemen . Ultrasyon nts filan çektiler.şükür sıkıntı yok. içini ferah tut bazı günler sanırım büyüdükçe böyle oluyor. Bende dün cok ağladım daha öncede kaybım vardı ondan panik oldum . Doktor cıkış yaparken imza alıp cıkardı kendi doktoruma gitmek istedim bugun gittim doktorumda sorun yok dedi içim rahatladı .

Bu arada mide yanmalari başlayan varmı kızlar ? Ben çok fenayım ilkindede 30 hafta başlamıştı böyle 😭 gaviscon surup verdi o biraz rahatlatır bir de soğuk süt içiodum hatırladığım başka öneri var mı 😀
Benim çok oluyor özellikle geceleri maden suyu içince gaz çıkarttırıp rahatlatıyor ben şuan onunla geçiriyorum günleri ilaç kullanmak istemedim. Birde gece yatarken sola yatınca midenin konumundan dolayı daha rahat oluyor mide😊

Canım dün bütün gece acildeydim. Dün hiç hareket etmedi. Aksam üzeri eşim geldi her yolu denedim yine hareket hiç yoktu. kadın doğuma gittim hemen . Ultrasyon nts filan çektiler.şükür sıkıntı yok. içini ferah tut bazı günler sanırım büyüdükçe böyle oluyor. Bende dün cok ağladım daha öncede kaybım vardı ondan panik oldum . Doktor cıkış yaparken imza alıp cıkardı kendi doktoruma gitmek istedim bugun gittim doktorumda sorun yok dedi içim rahatladı .
Bebisin iyi olmasina cok sevindim 🙏🏼 zaman zaman boyle korkutuyorlar galiba bizi. 🥹

Çatı muayenesinden korktuğumdan değil aslında. Kesin sezeryanda net isem ve doktorda onaylıyorsa çatı muayenesi yapmasının amacı ne?

Back
X