Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    155
Ben de birkaç gündür epey koşturuyorum. Bebişim biraz hareketsiz gibi geliyor. Çok koşturduğumda böyle daha durgun oluyor ama biraz aklıma takıldı. Bir şey yiyip uzandığımda da ani tepki her zaman vermiyor. Cuma perinatolog kontrolüm var bekleyeyim dedim ama biraz dert ettim.
geçen misafir ağırladığımda bizim bebişte beni korkuttu hareket etmedi falan ama yorulunca oluyor galiba dinlenince düzeldi şükür

Kızlar bir de ben 32. Haftada doktor kontrolüne gideceğim. Şimdiye kadar doğumla şekliyle alakalı uiç konuşmadık doktorumla . 32. Haftada sezeryan istediğimi söyleyeceğim doktoruma . Artık konuşabiliriz bu kınuları değil mi? Planlarsak ona göre anneme bilet keseceğim bayram öncesi olacağı için bilet sıkıntısı çekmek istemiyoruz . Sezeryan konusunda net im ben. Doktoruma söylersem daha erken der mi?
Siz söyleyin tabi ama daha erken gibi 34-36 lara doğru daha net tarih verebilir. 39+0 ı planlayın siz kafanızda daha da geciktirmez belki 😀

Ben de Instagram'da görüyorum kurdeleli falan olanlar var. Öneri de gelince çok mantıklı geldi
Bu kızımınki kendimiz yapmıştık 🌸 çok orijinal şeyler var iyi araştırın bulursunuz gönlünüze göre olanı 😀 ben de sadece kapı süsü üç beş balon ve çikolata yapmayı düşünüyorum bu kez bi de lohusa şerbeti , ikramlık koyuyoruz biz masaya. Hediyelik yapmak istemiyorum ekstra 😅

Eklentiler

• IMG_0498.webp
    IMG_0498.webp
    109,1 KB · Görüntüleme: 52
Kızlarrrdoğuma yaklaştıkça doğum korkusu arttı mı sizde de 🤷🏻‍♀️ böyle moral bozucu şeyler yazmak istemiyorum aslında ama benim ilk doğumum olcak sezeryan düşünüyorum ve o gün geldiğinde ne yapcam diye kendi kendimi korkutuyorum😂 daha önce hiç ameliyathane görmedim çok şükür . Ama zaman yaklaştıkça endişelerim artıyor doğum esnasında ne olcak nasıl olcak ben nasıl orada duracam vs vs
16. Haftamda istanbuldan küçük başka bir şehre taşındım. Burada özel hastane bir tane ve yeni açılmış gitmek istemiyorum. Devlete gidiyorum doktorum gayet iyi bilgili biri. Ama gel gelelim bugün kontrolde Sezeryan için gün vermiyorum bebek ne zaman gelmek isterse suyun ne zaman gelirse acil durum ne zaman olursa o zaman doğum olmalı bunu savunuyorum dedi. Bir anda boşluğa düştüm beni düşünün rahatlayın 😂 en azından doğum yaptıracak doktorunuz var. Ben hala ne olacak ne yapsam İstanbul’a annemin yanına doğuma mı gitsem diye düşünmeye başladım.

Kızlarrrdoğuma yaklaştıkça doğum korkusu arttı mı sizde de 🤷🏻‍♀️ böyle moral bozucu şeyler yazmak istemiyorum aslında ama benim ilk doğumum olcak sezeryan düşünüyorum ve o gün geldiğinde ne yapcam diye kendi kendimi korkutuyorum😂 daha önce hiç ameliyathane görmedim çok şükür . Ama zaman yaklaştıkça endişelerim artıyor doğum esnasında ne olcak nasıl olcak ben nasıl orada duracam vs vs
Bi şekilde bebiş çıkıcak ordan o yüzden aslında çokta düşünmeye gerek yok hiçbişey yapamıyoruz sonu öyle de böylede gelio kucağınıza 😀 yanınızda eşiniz gircek mi o bi nebze iyi gelebilirdi size. Hemşireler anestezi uzmanı, dr unuz falan sohbetli bi ortam oluyor herkes güleryüzlü oluyor heyecanlı bi bekleyiş oluyo zaten bişey hissetmiyosunuz acı falan o an da. Bi de sakinleştirici gibi böyle ufak bi rahatlatıcı da veriolar bence 🤣

Ben de birkaç gündür epey koşturuyorum. Bebişim biraz hareketsiz gibi geliyor. Çok koşturduğumda böyle daha durgun oluyor ama biraz aklıma takıldı. Bir şey yiyip uzandığımda da ani tepki her zaman vermiyor. Cuma perinatolog kontrolüm var bekleyeyim dedim ama biraz dert ettim.
Bayram sabahı acile gittim geceden beri hareket hissetmiyorum diye kortum nts girdim sonuç uyuyor dediler :) suyu bol bol iş dediler yarım serum verdiler sonra hareket etti diyince çıkış yaptım
yorulunca aç kalınca susuz kalınca az hissedersin ama takibi bırakma dediler benim kız uykucu çıktı 1 saat nts hep uyudu

En son ben mi doğurcam çoğunluk 30. Hafta gibi 🙈
Benim cumartesi kontrolüm 29 olucaz 🐣
Benim sata göre 28+5 ama 3 gün ilerde olduğu için 29+1 dün yine sata göre çıktı ufak kaydirmalara bakmıyoruz artık 29 bitti diye hesaplıyoruz normal koşullarda 23 Haziran olacaktı doğum bende sonlardaydim dün sezeryan olacak dedi doktorum bebek büyümeden alacakmış ondan Mayıs sonu bayram haftası falan geliyo bebiş 🥰 sağlıkla sorunsuzca gelsin de geç erken önemli değil varsın en son olalım yada ilk 🤗🤗

Bayram sabahı acile gittim geceden beri hareket hissetmiyorum diye kortum nts girdim sonuç uyuyor dediler :) suyu bol bol iş dediler yarım serum verdiler sonra hareket etti diyince çıkış yaptım
yorulunca aç kalınca susuz kalınca az hissedersin ama takibi bırakma dediler benim kız uykucu çıktı 1 saat nts hep uyudu
Ya evet hatırlıyorum geçen aklıma geldi naptınız acaba diye. Bayram sonrası biraz dikkat ederek yiyim dedim, o da etkiledi muhtemelen. Şimdi süt ve şekerli şeyler yedim hareket etti neyse ki.

Bu kızımınki kendimiz yapmıştık 🌸 çok orijinal şeyler var iyi araştırın bulursunuz gönlünüze göre olanı 😀 ben de sadece kapı süsü üç beş balon ve çikolata yapmayı düşünüyorum bu kez bi de lohusa şerbeti , ikramlık koyuyoruz biz masaya. Hediyelik yapmak istemiyorum ekstra 😅

Yaa bu çok güzelmiş 🥹 ayıcıklı bir şey yapmaya çalışayım ben de. Şerbet de çok iyi fikir, teşekkür ederim 🤗
Sağlıkla gelsin bebişlerimiz 🙏❤️❤️❤️

Ya evet hatırlıyorum geçen aklıma geldi naptınız acaba diye. Bayram sonrası biraz dikkat ederek yiyim dedim, o da etkiledi muhtemelen. Şimdi süt ve şekerli şeyler yedim hareket etti neyse ki.
Bana doktor uzun süre aç kalma sabah ögle akşam tarzı şartlandırma az az sık yemek ye dedi gerçekten suyu arttıınca dikkat edince fark ettim hareketleri

16. Haftamda istanbuldan küçük başka bir şehre taşındım. Burada özel hastane bir tane ve yeni açılmış gitmek istemiyorum. Devlete gidiyorum doktorum gayet iyi bilgili biri. Ama gel gelelim bugün kontrolde Sezeryan için gün vermiyorum bebek ne zaman gelmek isterse suyun ne zaman gelirse acil durum ne zaman olursa o zaman doğum olmalı bunu savunuyorum dedi. Bir anda boşluğa düştüm beni düşünün rahatlayın 😂 en azından doğum yaptıracak doktorunuz var. Ben hala ne olacak ne yapsam İstanbul’a annemin yanına doğuma mı gitsem diye düşünmeye başladım.

Yaa ben de kendi bebişim için öyle düşünüyorum ama herkesin kendi tercihi olmalı. Büyüklerimiz dağda bayırda koyun otlatırken doğurdu diye biz de öyle yapmak zorunda değiliz ki boşuna mı bu kadar ilerliyor tıp 😅😅😅 Bu arada ben de şehir hastanesine gidiyorum ama doktorum bana bırakıyor. Umarım gönlünüze göre doktor bulabilirsiniz. İnsanın kendi evi en iyisidir yine de seçenek yoksa anne yanı sizin için daha makul olabilir 🤗

Umarım gönlünüzce olur her şey

Bi şekilde bebiş çıkıcak ordan o yüzden aslında çokta düşünmeye gerek yok hiçbişey yapamıyoruz sonu öyle de böylede gelio kucağınıza 😀 yanınızda eşiniz gircek mi o bi nebze iyi gelebilirdi size. Hemşireler anestezi uzmanı, dr unuz falan sohbetli bi ortam oluyor herkes güleryüzlü oluyor heyecanlı bi bekleyiş oluyo zaten bişey hissetmiyosunuz acı falan o an da. Bi de sakinleştirici gibi böyle ufak bi rahatlatıcı da veriolar bence 🤣
Eşim girseydi baya faydası olurdu psikolojime ama o da sezeryan için
Etkileneceğini dayanamayacağını düşünüyor . Daha karar vermedik ama orda bayılır kalırsa daha çok sıkıntı olur bize 😂 kan vs görmeye dayanamıyor

Sezeryan için 38. Hafta deniyor gerçi
İlk dogum da bebekte annede sıkıntı yoksa genelde bekliyorlar haftasını son hafta zaten çatı muayenesi yapıyorlar orda normal dogum olmayacsğı belli olunca sezaryen tarihi beliryorsunuz doktorunuz ile yoksa genelde normal dogum gözü ile bakıyorlar

İlk dogum da bebekte annede sıkıntı yoksa genelde bekliyorlar haftasını son hafta zaten çatı muayenesi yapıyorlar orda normal dogum olmayacsğı belli olunca sezaryen tarihi beliryorsunuz doktorunuz ile yoksa genelde normal dogum gözü ile bakıyorlar
Öyle mi? Tecrübem yok benim ama internette öyle yazıyordu sezeryan ise genelde 38. Haftada alınıyor yazıyor. Bu arada ben sezeryan istesem bile çatı muayenesi mi olscsğım? Onu bilmiyordum. Ben sezeryan olacağım desem bile doktor yine de muayene yapıp ona göre mi karar verecek? Bilmiyordum bunu

Öyle mi? Tecrübem yok benim ama internette öyle yazıyordu sezeryan ise genelde 38. Haftada alınıyor yazıyor. Bu arada ben sezeryan istesem bile çatı muayenesi mi olscsğım? Onu bilmiyordum. Ben sezeryan olacağım desem bile doktor yine de muayene yapıp ona göre mi karar verecek? Bilmiyordum bunu
Özel hastane sonuçta bence doktor isteğini dikkate alır
Kendini daha rahat hissedeceğini ifade edersen anlaşırsınız diye düşünüyorum ☺️

Ben hastane için ve sonra odasına asmak için kapı süsü yaptıracağım.
100'lük çikolatayı da hastaneye gelenlere ikram etmek için düşünüyorum.
Bu kadar
Yani üzerinde çocuğumun isminin yazdığı bir hediyeliği insanlara vermek bana komik geliyor nedense. O nedenle kese, mum, anahtarlık vs yaptırmayacağım

Sadece eşimin ailesi ve benim aileme vermek için magnetler yaptıracağım. 10 tane yeter
Onlar belki özenebilir diye düşündüm :)

Instagramda ck.conceptstore a yaptıracağım
Bir bakın dilerseniz, çok şık ve sade modeller var

Özel hastane sonuçta bence doktor isteğini dikkate alır
Kendini daha rahat hissedeceğini ifade edersen anlaşırsınız diye düşünüyorum ☺️
Bende öyle biliyorum aslında :) ben sezeryan istiyorum dersem yok illa normal doğum dicek hali yok diye düşünüyorum😂

Teşekkür ederim, alacağım. Beden ne aldınız kalıbı kumaşı nasıldı?
Yumuşak bir kumaş, yüzde yüz pamuklu değil ama tek seferlik için gayet uygun geldi bana. 80 kiloyum şu an. XL aldım. Göğüslerim büyük olduğu için doğuma kadar biraz daha büyür diye düşünüp birazcık daha büyük aldım, yoksa şu an L de olurmuş. Bedenleri dar değil kesinlikle.

Back
X