Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Evet umarım sizin de sonuclariniz sıkıntısız çıkar ben iyi ki yaptırmışim diyorum açlık şekerim olması gerekenden düşük olmasına rağmen tokluk şekerim üst sınıra yakın çıktı biraz doktor arada tokluk sekerime baktirmami söyledi bende biraz daha dikkat etmeye başladım bu vesileyle :)

Evet maalesef klasik problemimiz annem babamla tartışırken hep ben sanki bu çocukları babamın evinden mi getirdim diye söylenirdi komigimize giderdi gulerdik ama haklıymış annecim 3 kardestik hastaligimizdan odevimize oyunumuzdan giyimimize her şeyle tek başına ilgilenirdi hiç desteği olmazdı babamın nesil değişti erkeklerin maşallahı var aynilar

Bence de yenidoğan alın ama çok fazla değil ilk ay bir kilo alıyorlar zaten hemen 0-3 gibi giyiyorlar.
Maşallah bebişinize. Sağolun içim rahatladı biraz. Forumlarda aratınca hep cücelik vs gibi şeylerden bahsedilmiş modumu düşürdü resmen durup dururken
Canım ben oğluma 37. Haftada 3300gr ölçtüler bir hafta sonra doğum yaptım 3360 o kadar fark ediyorki ölçülenle bazen daha fazla bazen daha az . Bir haftadan bişey olmaz. Sıkma canını
Kızlar bugün korkarak tartıya cıktım. Başlangıçtan bugüne 16 kilo almısım
Yapacak bişey yok hiç üzülme bazı kişilerin vücudu su topluyor. Hastanede iki günde 15 kilo veren var . Dert etme ama dikkat etmeye çalış sağlıklı beslen , nacizane fikrim

Kızlar sizinde moralinizi bozmak istemiyorum ama buraya yazınca biraz iyi hissediyorum diye yazmak istiyorum
Ben galiba şimdiden lohusa depresyonuna girdim
Doğumda çok sancı çekecek miyim kaç saat sürecek doğum eve dönünce bebeğe nasıl bakacağımı falan biliyorum emzirmek altını değiştirmek kişisel bakımını yapmak bunları çok iyi yaparım kendimden eminim ama ağlayınca nasıl sustururum gazkolik olursa nasıl baş ederim uykusuzluk en korktuğum şey eşim sabahlari seslenip uyandirirsa bile tüm gün heyheylerim tepemde ve dehşet baş ağrılı oluyorum kendi istegimle uyanmadigim süreçlerde aksi birine dönüşüyorum bebek olunca uykusuzluk olacak sürekli yat kalk olacak beynim kaldıracak mı 40 gün annemle olacaz ama ya sonrası duş yemek uyku üçlüsü ve kendime zaman ayiramama kendimden vazgeçmek zorunda kalmak çok korkutuyor beni nasıl baş edecem bunlarla becerebilecek miyim bu kadar isteyip yıllarca tedavi olduktan sonra mucizeme kavusmusken bunları düşündüğüm için kendimden utanıyorum ona haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor sonuçta o da bana muhtaç herşeyi benden bekleyecek ya yetezsem

Aa, öyle bir durum da mı oluyormuş? Neyse ki farkındalık kazandırmış en azından Benim de sorun çıkmadı çok şükür, içim rahatladı kafamda soru işareti kalmadı bu açıdan memnunum

Merak etmeyin çoğu kadın aynı şeyleri hissediyordur eminim ki. En azından bende aynı durumdayım. Zaman ilerledikçe hem bebeğime kavuşmak istiyorum hem korkuyorum zamanı durdurmak istiyorum. Benim biraz da tecrübesizlikten korkularım fazla , ilk bebeğim olcak ve yakın çevremde hiç bebek büyütülmedi . Kafamda çok fazla belirsizlik var ama en büyük korkum bebeğe iyi bakamamak yetememek derdine derman olamamak korkutuyor . Onun doşında bir de nedense doğum olayı da korkutuyor beni, doktor iyi bir ameliyat gerçekleştirecek mi , bana ya da bebeğime bir zarar gelecek mi her şey yolunda gidedwk mi . Sonrasında deli ağrılarım olacak mı .
O yüzden merak etmeyin yalnız değilsiniz . İnşallah hepimiz güzelce atlatacağız süreci. Zaten bebek biraz ele avuca geldi mi biziöde ağrılarımız geçti mi gerisi güzel günler

Oyy kiyamam uzulme bunlar cok insani duygular yuzunu gorunce butun korkulardan siyriliyosun biliyosun ki sadece sana ihtiyaci var kirk gun de bebegini de taniosun kendin de toparliosun kolay diyemem ama inan bir duzenin oluyor 3 ay bebegin de dunyaya ayak uydurmasi sonra baska baska seyler olcak buyumelerini izlemek bambaska o uyurken uyumak gibi cozumler, sezlonga koyup banyo yaparsin esin gelince yaparsin gibi gibi vallahi bi duzen oluyor Allah veriyo icine uykusuzluklada bas ediosun yorgunluk aclikta da kendince cozumler uretiosun strese sokma hic kendini aglicak susmicak zaman zaman olabilir kendinle kavganda oluyo bunlar da sana muhtac kucucuk bisey oldugunu hatirlicaksin hep atmaca gibi olan bi anne olcaksin Allahin izniyle

Coook guzel hemde bak 3 yasinda yatiyor koynumda miss gibi kokuyor anne kuzusu zorluklar uykusuzluklar oluyo polyannacilik yapamam cok agladigim kendimden sogudugum zamanlar oldu bazen esime kizip bebegime bagirdigim zamanlar bile ama gene ona sarildim o beni iyilestirdi sakinlestirdi ben bakamam yapamam diyen butun arkadaslarim cocuklarini kimseye birakmadi ne annelerine ne kvlerine oyle bi bagimli oldu ki kendini unuttu, kendinizi bir kadin ve birinin esi sevgilisi oldugunuzu unutmayin 3 yillik tecrubemle soleyebilcegim tek sey bu

kabul ediyorum kolay olmayacak. Ben ilk 1 sene yasadiklarimi unutamiyorum. Cok yalnizdim cunku. Esim de cok ustume gelirdi.

Eşiniz destekci mi? Simdiden onunla bu sureci planlayin. Kaygilarinizdan bahsedin. Onun desteğine ihtiyaciniz olacagini anlatın. Önümüz yaz bebegi arabasina koyar, gezersiniz. Kisa yuruyusler bile cok iyi gelir. Yaninizda destekçi de olursa rahatca adapte olursunuz zamanla. Bir de bebek uyuyunca dinlenin, ev islerini fln bosverin

Canım bende öyle hissediyorum. Allah affetsin baya yoruldum. 40. Haftalara kalmam İnşallah diye dua ediyorum.

Cok benziyor sureclerimiz Bana ablam demisti ki iki yil kimseden bi beklentiye girme o zaman hic uzulmezsin oyle de oldu sifir destekti esim, annem kv nin destegi oluyodu saolsun ama bi yere kadar tabi tum sorumluluk annede dogal olarak ama koca manevi olarak hic hic yani aglio die beni gece iceri yolluodu ise gitcem dinlenmem lazim diye bi de bir suru akillar veriodu sanki kendi bakiomus gibi soyle yap boyle yap bilmem ne karisiodu simdi baba kiz tek te cikiolar farkli paylasimlari da var ama benim yipranmam cok oldu 2. De isteyerek planli zaten tup bebek bizim, simdi dio ki sen istedin nasil bakcaksin iki cocuga saol ya diorum bastan belli ediosun destek olmicagini

Çok teşekkür ederim canım ya bebeğin bakımından korkmuyorum bakarım yegenlerimden tecrübeli sayılırım ama ağlama krizleri ve kendime zaman ayiramama konusu çok korkutuyor inşallah depresyonsuz kolaylıkla atlatabiliriz yaa

Benimde ilk bebek belki o korkutuyordu yegenlerim çok seviyor beni ablamın bana sabahtan akşama kadar bırakmışlığı var idare edebiliyorum dağınıklığa gelemiyorum o biraz düşündürüyor ama insanın kendi çocuğu olunca pinpiriklenmesi fazla oluyor heralde yetememe korkusu sarıyor

Eşim destek olacağını söylüyor kaygilarimi anlatınca ben yanınızdayım herşey çok güzel olacak diyo ama sözde kalmasindan korkuyorum hamilelik sürecinde çok yardımcı oldu 4 ay tehlikem vardı hep yattım eşim tüm işlerimi gördü duşumu bile aldırdı Allah razı olsun ama ya o da uykulu olursa ya bı yerden sonra yapmazsa tek kalırsam bebeğime yetemezsem korkusu var birde evin dağılmasına tahammülüm yok inşallah onunla sınanmam inşallah hepimiz için çok güzel geçsin süreçler kolay doğumlar ve bebeklerimizle musmutlu hayatımız olsun hiçbirimiz zorlanmayalim inşallah
Hepinize çok teşekkür ederim iyiki varsınız

Bu sefer surece hazirlikliyiz tabi, umarim daha rahat olur, ama esimden boyle tepkiler gormek beni cok kiriyordu. Evliliğimiz baya Bir catirdadi bana gore, hala tam affedemedim onu ise gidicem diye ayni şekilde biz farkli odada uyurduk, saatlerce aglardi isim var diye odasibdan cikip gelmezdi, 10 dk bak bi kestireyim derdim yok ben de yorgunum derdi simdi ben de mecburen bakacaksin bu sefer iki cocuk diyorum ama zannetmiyorum. Iki seneyi atlattik mi daha rahat aliriz cocuklari rahat rahat cikariz

Eşiniz destek olmaya meyilli gibi siz onu sürece bol bol dahil edin, gerisini de akisa birakin insallah bebeklerimize saglikla kavusuruz once, sonra da guzel guzel buyuturuz. Annelik gercekten cook emek, anne olunca iyice anladım annemin kiymetinu.

Canım çok iyi anlıyorum seni herkes aynı süreçten geçti ama inan bana ikinci üçüncü olunca hiç kimse gelmesin ben tek başıma bakarım diyorsun yeter ki benim başımın etini yemesinler senden daha iyi kimse bakamaz çocuğuna nolursa olsun sen onun annesisin hertürlü yetersin ona merak etme

Kızlar bu arada bu siteden hiç alan oldumu, yeni doğan hastane çıkışları çok uygun ve çok güzel yorumları da .

Eklentiler

• IMG_6318.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 45
Baba çocuğa gelmiyorsa, çocuğu babaya iteceksin kural budur
Baba işten geldi, kapıdan girdiği gibi "aaa baba mi gelmiş hani babasi nerde babasi oglum babasini çok özlemiş" diyip çocuğu babanin kucağına birakiyoruz. Agladiginda "noldu neyin var sen babayi mi istiyorsun sen babayi mi ozledin" deyip yine babanin kucağına birakiyoruz. Her şartta, bulunan her firsatta "babasi, babasi" diye diye böyle yaptıkça yaptıkça çocukta babacı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…