• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    136
Raporum yakında bitecek ve doktorum tekrar veremeyeceğini söyledi. Çok üzgünüm. Evin günlük işlerini bile yapmaktan acizim. İş çok yorucu, hamile olmasam bile zor yani. Stresli bir ortam. Üstelik bulantılarım tam geçmedi midem hala hassas, koku duyarlılığım fazla. Evdeyken sürekli yatıyordum hiç bi şey yapmadan. Stres yok, kaygı yok, milletle uğraşmak yok, çok yorulmak yok, ne giyecem derdi yok, üşümek yok. Premseslik bitiyor 😭 bari bulantılarım tam geçseydi 😭 çalışanlar zorlanmıyor musunuz?
Yorucu işten kastiniz ayakta mi calisiyosunuz ben masa başı ofiste calisiyorum ama sabahları 6.30 da evden çıkıyorum iş 8 de basliyo 7.15 te iş yerine geliyorum her gün o kadar erken kalkıp boşu boşuna 45 dk bekleme kısmı beni en çok yoran kısım dış ticaret yapıyorum isim de bazen çok stresli olabiliyor kendimi sakinleştirip telkin etmeye çalışıyorum akşamları olabildiğince uzanarak dinlenmeye çalışıyorum alacağım doğum parasını düşünüp motive etmeye çalışıyorum kendimi 😂

Raporum yakında bitecek ve doktorum tekrar veremeyeceğini söyledi. Çok üzgünüm. Evin günlük işlerini bile yapmaktan acizim. İş çok yorucu, hamile olmasam bile zor yani. Stresli bir ortam. Üstelik bulantılarım tam geçmedi midem hala hassas, koku duyarlılığım fazla. Evdeyken sürekli yatıyordum hiç bi şey yapmadan. Stres yok, kaygı yok, milletle uğraşmak yok, çok yorulmak yok, ne giyecem derdi yok, üşümek yok. Premseslik bitiyor 😭 bari bulantılarım tam geçseydi 😭 çalışanlar zorlanmıyor musunuz?
Bir de hafta sonundan sonra bile 2 gün ara verince pazartesi çok zor geliyo bana da gitmesi o yüzden elimden geldikce normalde full gitmeye çalışıyorum bı kere gitmeyince bı daha gidesi gelmiyo insanın bugün kendimi kazıyarak geldim resmen ise ama gelince alışıyorum adapte oluyorum devamsızlık yapmadan 10-15 gün giderseniz vücudunuz o düzene adapte olabilir hatta benim yemem içmem her şeyim iş yerindeyken daha düzenli oluyor her gün sütümü aynı saatte içiyorum günlük 2 litre su hedefimi tamamliyorum evde kaldığımda o kadar dikkat etmiyorum 😂

Kızlar 13 haftalık hamileyim randevum 10 gün sonra kaşıntım ve akıntım var beyaz sarı gibi acil bi durum mu hemen doktora gitmem gerekir mi ? İlaç veriyor mu ? Yaşayan oldu mu
Benim hamileliğimin basindan beri aynı durum var doktorum hamilelikte akıntıların normal olduğunu söyledi kötü kokulu değilse bı sikinti olduğunu dusunmuyorum kanla karışık veya kanama şeklindeyse endişelenin bence

Eğer iş yerinde mutluysanız, en azından toksik bir ortam değilse, fiziksel bir iş de değilse, aslında çalışmak evde durmamak çok daha iyi. Sosyalleşirsiniz, güzel güzel giyinirsiniz, en önemlisi bir şeyler üretirsiniz. Biraz da pozitif bakalım🍀

Aslında zorlanıtorum ama evdeyken daha çok zorlanıyorum gibi. Mide bulantım olıyor evde , evde otur otur başım ağrıyor. İş biraz daha iyi geliyor psikolojik olarak. Ama fiziksel olarak yoruyor . Eve gider gitmez bacaklarımı uzatmak istiyorum. Kışın soğuklardan dolayı biraz daha zor tabi benim eşim bırakıp alıyor ya da arabayla ben gidiyorum . Yol çok sorun olmjyor o yüzden

Benim hamileliğimin basindan beri aynı durum var doktorum hamilelikte akıntıların normal olduğunu söyledi kötü kokulu değilse bı sikinti olduğunu dusunmuyorum kanla karışık veya kanama şeklindeyse endişelenin bence
Benimde ilk haftalar vardı geçti kendi kendine tekrarlıyor ama sürekli kan vs yok sadece beyaz sarımsı kiloduma akıyor gebelikten sanırım hormonsoal mantar oluyor doktora bir sonraki gidişimde isticem bir şey

Öğretmenim ve çok zorlanıyorum nöbetçi olduğum gün pert oluyorum 14 haftalık olduk 2 gün rapor aldım sadece ama gebelikte de izin hakkı olmalı
Hocam ilk haftalar kanamam varken doktor bana nöbet tutamaz raporu verebilirim demişti şuan alınabilir mi bilmiyorum
Ben almadım boş durup kendimi dinleyince daha kötü hissediyorum açıkçası yoğunluk bana daha iyi geliyor 🥹 akşam pert olup yatıyorum ama beden yorgunluğunu kafa yorgunluğuna tercih ederim

Gecen hafta ilk defa gitmistim, bana 1 hafta sonra gel dedi yarin bir hafta oluyor bugun gittim.. 6 gun oldu bana baya soylendi ve tavir yapti erken gitmisim. Laf soktu bide, "tabi kontrol gecmesin diye geldin hemen" diye. Sanki para vermedim ve bidaha vermemek icin muayneyi kacirmadin geldin tarzinda muamele yapti.. Kendisi 1 hafta sonra gel dedi bana, bugunde diyor ki, geldigin gunu sayma hafta sonunu sayma 3 gun, sanirim bebek hafta sonu gelisimi durduruyor, o gun nuba gore soylemisti bacaklari kapaliydi bariz bende gordum, bugun sordum, bacaklari hala kapali 3 gunde ne olmasini bekliyorsun gbi bi tarzda konustu oysaki bacaklari havadaydi ve bacak arasinada bakti kendisi.. gordu ama soylemedi bende cok kotu hissettim ve ustelemedim hic soru bile sormadim agzmi acmadim ciktim..

Pazartesi devlette zaten randevum vardi, kadin bana gel dedigi icin gitmistim ama hic hos tavirlar gostermedi cidden cok uzuldm.. cok heves kiricilar bu kacinci kotu tecrubem hepsinin surati 5 karis, hicbirimi gulmez tatli dil gostermez konusmaz anlatmaz ne bileyim ya.. biz bunlari ilk defa yasiyoruz, tutki 6. Gun geldim sana guzel dille iza edebilirdi bak cok erken gelmissin gibiii, ama cok kotu muamele yapti oysa kendi cagirmisti.
Gerçekten kötü bir deneyim olmuş. Bir de özelde yani, çok şaşırdım.
Bizim cinsiyet genetik tarama testinde belli olmuştu ama 13. haftada gördü ayrıca şıp diye (kız). Şimdi çektiğimiz videoya bakıyorum da normalde baksam anlamam ama doktor yerini gösterince çok kolay anladım :) karışık gelirdi eskiden nasıl anlıyorlar derdim
Acaba diyorum sizinki erkek mi :) Hala görünmemiş olma ihtimali vs yi düşünüp, böyle bir yorum yaptım
Hayırlısı, sağlıkla gelsin inşallah

Okuduğumda çok üzüldüm sizin adınıza. Çünkü belki de en iyi ben anlarım sizi. 8. haftadan 14. haftaya kadar neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Neyseki ben hibrid çalışıyorum. Haftada 2 gün ofise gitmem gerekiyor sadece. 2 gün için yöneticimden affımı istedim, evden çalıştım. Biraz gözümü açınca 13. hafta itibari ile ofise gitmeye başladım. Ama bahsettiğiniz gibi yoğun bulantılarda asla ama asla gidemezdim, çok haklısınız.

Bir çare de gelmedi aklıma. Devlette nasıl yürür bu işler bilemedim. Ben özelde olduğum için biraz daha esnek olabiliyor.
Müdürle mi konuşmak gerekir acaba, bilemedim

Allah yardımcınız olsun. Bugün sizin için dua edicem.
Dayanın, tünelin ucu ışık :)

Kızlar magnezyuma başladınız mı bende iki hafta sonra başlayacağım ama doktorun verdiği kapsül çok büyük benim hap yutmada problemim var küçük olursa yutabiliyorum sizin mg olarak daha küçük haplarınız var mı bende onlardan alayım

Bende çok rahatsız edici bir açlık başladı sürekli acıkıyorum ama bu açlığı hissetmek hiç hoş gelmiyor size de oluyor mu
Açlık mı oluyor bu tam isimlendiremiyorum. Sürekli de birşey yiyemiyorum çalıştığımdan ama böyle bir şey yesem bile arkasından midem boşmuş gibi bir hissiyat var içimde hep.. Yesemde yemesemde..

Zorlanıyorum ama halime de şükrediyorum ☺️ Çalıştığım yerdeki 1-2 kişi harici sıkıntı çok çıkaran olmuyor onlarıda duymamazlıktan gelmeye çalışıyorum. En büyük sıkıntım işe yetişmek ve yiyecek ayarlayamamam.

Yorucu işten kastiniz ayakta mi calisiyosunuz ben masa başı ofiste calisiyorum ama sabahları 6.30 da evden çıkıyorum iş 8 de basliyo 7.15 te iş yerine geliyorum her gün o kadar erken kalkıp boşu boşuna 45 dk bekleme kısmı beni en çok yoran kısım dış ticaret yapıyorum isim de bazen çok stresli olabiliyor kendimi sakinleştirip telkin etmeye çalışıyorum akşamları olabildiğince uzanarak dinlenmeye çalışıyorum alacağım doğum parasını düşünüp motive etmeye çalışıyorum kendimi 😂
Bende yerine göre masa başı yerine göre ayaktayım. Ama iş ortamım çok stresli, çok yoğun çünkü. Akademisyenim. Mesai 17 de bitse bile yapılacak işler yetişmediği için herkes evde ekstra çalışıyor başka türlü yetişmez zaten ve yetişmediği zaman çatışma çıkar. Kimse de hamile demez. Yapılacak işler asla bitmiyor hep bi deadline lı. Öğle araları bile sürekli toplantı yapıyoruz, yemeğe gitmiyorlar çoğu kez geçiştiriyorlar. Ben acıkırım dayanamam kesin. Herkes kolonya parfüm kokacak ben daha el sabununa ve çamaşır deterjanına dayanamıyorum öğürüyorum direk. Sınıflar 200 kişi, amfi küçücük pencereler havasız.ikinci dönem ders anlatacağım 😭

Açlık mı oluyor bu tam isimlendiremiyorum. Sürekli de birşey yiyemiyorum çalıştığımdan ama böyle bir şey yesem bile arkasından midem boşmuş gibi bir hissiyat var içimde hep.. Yesemde yemesemde..
O dediğiniz bugün başladı bende, iştahım da yok ama bulantı olmasın diye yiyorum bir şeyler artık

Kızlar magnezyuma başladınız mı bende iki hafta sonra başlayacağım ama doktorun verdiği kapsül çok büyük benim hap yutmada problemim var küçük olursa yutabiliyorum sizin mg olarak daha küçük haplarınız var mı bende onlardan alayım
Ben dr önerisiyle multivitamin kullanıyorum, omega magnezyum d vit folic kalsiyum daha bir sürü hepsi var içinde. Benim pıhtılaşma problemim var bunu kullanmak zorundasın hamileliğin sonuna kadar dedi. Omega 3 ün işlevi varmış pıhtılaşmada. İçmesi zor gerçekten bulantı da yapıyor ama mecbur artık

Okuduğumda çok üzüldüm sizin adınıza. Çünkü belki de en iyi ben anlarım sizi. 8. haftadan 14. haftaya kadar neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Neyseki ben hibrid çalışıyorum. Haftada 2 gün ofise gitmem gerekiyor sadece. 2 gün için yöneticimden affımı istedim, evden çalıştım. Biraz gözümü açınca 13. hafta itibari ile ofise gitmeye başladım. Ama bahsettiğiniz gibi yoğun bulantılarda asla ama asla gidemezdim, çok haklısınız.

Bir çare de gelmedi aklıma. Devlette nasıl yürür bu işler bilemedim. Ben özelde olduğum için biraz daha esnek olabiliyor.
Müdürle mi konuşmak gerekir acaba, bilemedim

Allah yardımcınız olsun. Bugün sizin için dua edicem.
Dayanın, tünelin ucu ışık :)
Ay inşallah ya çok teşekkür ederim 🙏 bir üst amirim çok anlayışlı ama tek onun anlayışlı olması yetmiyor 😁

Benimde ilk haftalar vardı geçti kendi kendine tekrarlıyor ama sürekli kan vs yok sadece beyaz sarımsı kiloduma akıyor gebelikten sanırım hormonsoal mantar oluyor doktora bir sonraki gidişimde isticem bir şey
Benimde akıntım sarı çok yoğun değil koku ve kaşıntı da yok ama ilişki esnasında çok fazla yanma old için enfeksiyon olduğunu anlıyorum. Doktorum ilk haftalar ilaç vermedi, 15. Haftadasın artık verebiliriz dedi. Dün ovül verdi bi tane birde yıkama jeli önerdi intim. İlerleyen haftalarda enfeksiyon istemeyiz erken doğum riskini arttırır dedi. Çok aşırı değilse sıkıntınız randevu zamanını bekleyebilirsiniz bence ben öyle yaptım. Birde ilişkide kondom kullanmayı önerdi. Birde kefir yoğurt önerdi probiyotik olsun diye

Ben dr önerisiyle multivitamin kullanıyorum, omega magnezyum d vit folic kalsiyum daha bir sürü hepsi var içinde. Benim pıhtılaşma problemim var bunu kullanmak zorundasın hamileliğin sonuna kadar dedi. Omega 3 ün işlevi varmış pıhtılaşmada. İçmesi zor gerçekten bulantı da yapıyor ama mecbur artık
Bende tedavimden kalan omega 3 vardı ama ağzıma koyduğum an kokusu beni mahvediyordu içmiyordum ama doktor ilaç değiştirecek bu defa omegayı bile zorla yutuyorum boğulurum diye korkuyorum bana böyle folik asit gibi olacak ki her gün stressiz içeyim

Eğer iş yerinde mutluysanız, en azından toksik bir ortam değilse, fiziksel bir iş de değilse, aslında çalışmak evde durmamak çok daha iyi. Sosyalleşirsiniz, güzel güzel giyinirsiniz, en önemlisi bir şeyler üretirsiniz. Biraz da pozitif bakalım🍀
Malesef toksik. Gebelik öncesi bile zorlanıyordum. Benim tam tersi kafam da dinlendi evde. Çok bunalmışım işte. Şu an herkesin psikolojisi bozulmuş durumda yoğun iş yükü yüzünden. Çünkü mesai saatlerinde bitmiyor işler 😢

Back
X