- 16 Ekim 2016
- 1.343
- 616
Zaten sizinle paylaşmayı çok seviyorum iyi ki varsınız canlarım hepinizden Allah razı olsunHiç stres yapma her sey güzelce ilerler muhakkak haberdar et bizi
Benimde sigorta birazını karşıladı bana 7 bin tl ödeme çıktı yine deAa onlar pahalı mı o kadar benim sigorta olunca 15 lira verdim sadece o kadar tuttuğunu düşünmemiştim
Kesinlikle katılıyorum. Özellikle akşamları dev gibi bir karnım oluyorSu an rahim o kadar buyumedigi icin gobek de cikartmaz, gobeklerimizdeki siskinlik tamamen hormonel degisiklik sebebiyle bagirsak hareketlerimizin yavaslamasi sonucu yasadigimiz siskinlikten. Benim de gobegim yoktu ama 2 haftadir sis, elbette yedigimiz ictigimiz seyler de buna neden oluyorornek olarak yogurt sut vs tuketiyorsak ya da gaz yapici bakliyat, pirasa vs turevi sebzeler, mor lahana bile siskinlik yapar salatalarda varsa.
Ben kendimce saglikli beslenmeye calisiyorum zaten oncesinde de diyet yapiyodum ama avokado aldim gecen hafta gunlerdir yiyemiyorum, tavuk salata yiyecektim bu aksam yiyemedim, her sey kokmaya basladi. A2 tip kazein iceren peynir yogurt tuketmeye calisiyorum sindirimi daha kolay diye, yogurtta sorun yok ama koyun keci peyniri kokmaya basladi. Midemi bulandirmayan seyler hep tatli seyler, meyve vs ama onlara da cok girmek istemiyorum. Su an kuru ekmek peynir modundayim maalesefYa evet kızlar hamilelikte beslenmesine dikkat edenler var mı? Doktorum aslında diyetisyene bir randevu alın dedi ama dedim ne gerek var boşuna masrafciddi bir kilo alımım olmuyor hamilelikte yani öncekinde 8 kg almıştım mesela, ama tabi her hamilelik başka olabilir. Doktor da dedi ki çok güzel sağlıklı bir hamile beslenme listesi hazırlar sana avokadolu filan. Dün markette avokado gördüm tanesi 80 tl
Sgk anlaşmalı yerde sadece katılım payı veriliyor tamamen özel olan hastanelerde yüzde 20 si veriliyor kendi hastaneme gitmedim demek gitsem baya tutcakmıs bundan sonra testleri öyle yapayım bari çok fark var muayeneye 300 falan ödüyoruz o çok gelmiyor da testler baya varmışBenimde sigorta birazını karşıladı bana 7 bin tl ödeme çıktı yine de
Karbonat ve limonlu su yaptım içiyorum inşallah fayda ederCanım benim de öyle çıktı az enfeksiyon var bol su iç dedi
Bende beslenme rutini oluşturdum ve ilk avokado alarak başladımBen kendimce saglikli beslenmeye calisiyorum zaten oncesinde de diyet yapiyodum ama avokado aldim gecen hafta gunlerdir yiyemiyorum, tavuk salata yiyecektim bu aksam yiyemedim, her sey kokmaya basladi. A2 tip kazein iceren peynir yogurt tuketmeye calisiyorum sindirimi daha kolay diye, yogurtta sorun yok ama koyun keci peyniri kokmaya basladi. Midemi bulandirmayan seyler hep tatli seyler, meyve vs ama onlara da cok girmek istemiyorum. Su an kuru ekmek peynir modundayim maalesefbi de az kafein bol su, elimden bu kadari geliyor.
Suya karbonat ve limon attım öyle içiyorum ama digerlerini de deniyeyim bana süt ürünleri çok yaramıyor turşu annemde vardır ondan istiyeyim bari marketten tursu almıstım ama onlarda illa katkı maddesi vardırBol bol su iç canım vücuttan daha kolay atilmasi icin. bi de ev turşusu yoğurt gibi dogal probiyotik iceren şeyler tuket ki vucudundaki faydalı bakteriler doğal vücut floran güçlensin daha dirençli olursun çabuk atlatmana katkısı olur
Sabitliyorlar emin misiniz tekrar yüzyüze konuşun bence hiçbir hastane sabitlemiyor 2025 Ocak doğum deseniz. Yıl atılıyor fiyatlar belli değil die bile fiyat vermiyorlardıKarataş hastanesine gidiyorum ben. Sorduğumda şuan verilirse 70 bine sabitliyorlar ama içinde sadece doğum yatış ve bebeğin doğduktan sonra işitme vs testleri var. Süsleme yada doğuma kadar olan testleri karşılamıyorlar. Egepol hastanesinde sorduğumda her şey dahil 65 bin demişlerdi. Ben karataş hastanesine baştan beri gittiğim için orda kaldım şuan. Diğer hastaneleri sormadım bana yakın yerleri sormuştum
Ilk haftalarda zaten bebek besini bizden almiyo oyle, yeter ki ac kalmayalim uzun sure oyle aralikli oruc gibi, gunde 3-4 ogun beslenelim canimiz yemek istemese bile 2-3 ceviz atsak agzimiza ogun yerine gecer ve saglikli bi seyler yiyelim, yani paketli gida yerine peynir ekmek bile yesek faydali oyle soyleyeyim. Mide bulantilarimiz bi gecsin, insallah cok daha guzel besleniriz hatta burda belki birbirimizi gaza getiririz saglikli beslenme ve iyi bi beslenme rutini icinBende beslenme rutini oluşturdum ve ilk avokado alarak başladımtam o gün mide bulantılrım başladı ve hepsi çürdü hitti. Mide bulantılarım geçmeyene kadar hiçbir rutine uyamayacağıma karar verdim. Zaten yiyebildiğim bi kaç yemek var sadece . Aç kalmaktansa onları yiyeyim diyorum. Şuan sağlıjlı bir rutine uyabilen var mı bende merak ediyorum
Saglikli atistirmaliklar hazirlayin kendinize, ne bileyim tezgah ustunde meyve kasesi olsun, ceviz badem vs olsun mesela. Karniniz acikti mutfaga girdiniz hemen elinize ilk gelen onlar oldugu icin istahinizi da biraz kapatir belkiAyy herkes ne kadar sağlıklı besleniyormuş ben sürekli açım ve ekmek yemedim mi tokluk hissi gelmiyor diyetisyene gidicem ama irademe sahip çıkamıyorum ki listeye nasıl uycam bilmiyorum yesem yesem ne yesem modundayım herkesin midesi bulanır benim tersine iştahım koptu gidiyor nasıl olcak böyle bilmem zaten halsizlik de var yemesem hepten bitkin oluyorum ve rn önemlisi yemek yemezsem çok mutsuz oluyorum ben
Hiç kesmiyor onlar beni şuan için ama denicem abur cubur almicam eve sağlıklı besinleri göz önüne koycam acıktıkca onlardan yicem inşallah yapabilirim.şuan açım mesela ama yemiyorum ekmek arası bişeyler yemek istiyor canım resmen karbonhidrat manyağı oldum çıktımSaglikli atistirmaliklar hazirlayin kendinize, ne bileyim tezgah ustunde meyve kasesi olsun, ceviz badem vs olsun mesela. Karniniz acikti mutfaga girdiniz hemen elinize ilk gelen onlar oldugu icin istahinizi da biraz kapatir belkiacikmayi beklemeden 2 saatte bir bi seyler yiyin, diyelim ki kahvalti yaptiniz, 2 saat sonra yogurt, 2 saat sonra badem gibi gibi, oyle olunca birden siddetli aclik olusmaz.
Karbonhidrat yedikce karbonhidrat arar vucut, seker tukettikce seker, ondan oluyodur yani bu istekleriniz sizin sucunuz yokHiç kesmiyor onlar beni şuan için ama denicem abur cubur almicam eve sağlıklı besinleri göz önüne koycam acıktıkca onlardan yicem inşallah yapabilirim.şuan açım mesela ama yemiyorum ekmek arası bişeyler yemek istiyor canım resmen karbonhidrat manyağı oldum çıktım
Fufucummmm canim benim, nasil okudum bilemiyorum bikac kez okudum dogru mu diye. Canim benim kac haftadir bir umitle ve tum belirtilerle yasiyosun, hormonlarin sana anneligi hissettirdi, o kadar iyi anliyorum ki seni yeni dusuk yapmis biri olarak. Esin de sen de birbirinize destek olmussunuz, iyi ki aglamissiniz diyicem insallah yanlis anlasilmam, insanin acisini yasayip icinde tutmamasi lazim diye dusunuyorum. Guclu olmak zorunda degiliz, hayat zorluklarla geldiginde kendimize bunun icin alan tanimaliyiz ki sonrasinda yuregimizde duman kalmasin, elbette ustesinden gelinir, ama hic kimse bu uzuntuyu esin ve senin kadar iyi hissedemez. Canim benim, vucudun buna su an hazir degildi belki de, hayirli olan vakit simdi degildi belki de, ben kendimi hep oyle avuttum, rabbim en ama en kisa surede cok saglikli cok guzel bi bebek nasip etsin size insallahh yurekten diliyorumKızlar çoğunuz yazmışsınız çok güzelsiniz evet doktora gittim akşam.
Ne Yazık ki, güzel haberlerim yok.Boş gebelik geçiriyomuşum. 1,5 hafta öncesindeki kese boyutundan bugüne de gelişme kat etmemiş kese büyümemiş. o kadar üzüldüm ki ilk gebeliğim, eşim de bana destek olmak için çok sıktı kendini ben baya bi yıkılıp vitesi boşa alınca en son o da dayanamadı sarıla ağlaya döküldük ikimizde. Daha anca kendimi toparlayabiliyorum.
Doktorum progesteronu bırakıp adetimin başlamasını beklememi söyledi temizlenir diye düşünüyorum temizlenmezse ilaç veririm dedi. Daha önce böyle yaşayan oldu mu? İlaç nedir yan etkileri var mıdır?
off kalbim öyle bi sızlıyor ki.. kurduğum hayaller planlar sanki kolum kanadım kırılmış gibi hissediyorum..bana haziran annesi olmak nasip olmuyor, kalbimden dua ediyorum ki Rabbim sizlerin bebeklerine sağlık versin hayırlı doğumlar etsin inşallah rabbim tez zamanda bana da sağlıklı gebelik nasip etsin, hayırlısı böyleymiş
Yumurta dışındaki her şeyi yiyorum haşlanmış yumurtayı hamilelikten önce de sevmezdim zaten bakalım yarın itibariyle abur cubura son minimum karbonhidrat ne kadar dayanabilcem görcezKarbonhidrat yedikce karbonhidrat arar vucut, seker tukettikce seker, ondan oluyodur yani bu istekleriniz sizin sucunuz yokyine kisitlamayin kendinizi, diyet zamani degil su an, ama karbonhidrati az diger faydali besinleri cok tutarsiniz, mutlaka protein almaya dikkat edin size kokmuyorsa mesela protein tok tutar, hem nefis körlenir hem de karniniz daha uzun sure tok kalir. Olur olur zamanla hepimiz kendi duzenimizi oturturuz, yeter ki bebislerimiz saglikli olsun
Aa hiç kötüyü getirmemiştim aklıma çok üzüldüm canım Allah sabır versin çok geçmiş olsun.Şubat ayında kalbi durdugu için kürtaj oldum doktor bekleyebilirsin bikaç gün kendisi düşer dedi ama onu psikolojik olarak bekleyemezdim düştü düşecek nasıl olacak stresi beni aşar diye kürtaj olmayı seçtim sen de iyi düşün seni hangisi daha çok yorar yıpratır. Kendine biraz zaman ver doktorlar hemen tekrar deneyebilirsin dese de zor karar ben aylar sonra anca cesaret edebildim ki hâlâ yüreğim ağzımda çok korkuyorum o yüzden yaşadıklarını çok iyi anlıyorum Rabbim dayanma gücü versin inşallahKızlar çoğunuz yazmışsınız çok güzelsiniz evet doktora gittim akşam.
Ne Yazık ki, güzel haberlerim yok.Boş gebelik geçiriyomuşum. 1,5 hafta öncesindeki kese boyutundan bugüne de gelişme kat etmemiş kese büyümemiş. o kadar üzüldüm ki ilk gebeliğim, eşim de bana destek olmak için çok sıktı kendini ben baya bi yıkılıp vitesi boşa alınca en son o da dayanamadı sarıla ağlaya döküldük ikimizde. Daha anca kendimi toparlayabiliyorum.
Doktorum progesteronu bırakıp adetimin başlamasını beklememi söyledi temizlenir diye düşünüyorum temizlenmezse ilaç veririm dedi. Daha önce böyle yaşayan oldu mu? İlaç nedir yan etkileri var mıdır?
off kalbim öyle bi sızlıyor ki.. kurduğum hayaller planlar sanki kolum kanadım kırılmış gibi hissediyorum..bana haziran annesi olmak nasip olmuyor, kalbimden dua ediyorum ki Rabbim sizlerin bebeklerine sağlık versin hayırlı doğumlar etsin inşallah rabbim tez zamanda bana da sağlıklı gebelik nasip etsin, hayırlısı böyleymiş