- 4 Temmuz 2023
- 66
- 71
- 8
- 33
Merhaba ben de aynı şeyi araştırdım bütün günAy sizdede oluyormu gun içinde karnim davul gibi ama sabah kalkiyorum yumuşacik sanki hamiş dgil gibiyim sonra bugun sabah bi uyandim göğüslerim yumusamiş ilk gunden beri sertti bunlar normalmi benmi yine paronayaklik yaptim
Evet benimki de negatif. Dikkat etmek gerekiyor evde kedimiz var mesela kumunu eşim değiştiriyor. Ben sokak hayvanlari ile de biraz haşır neşirim mesela doktorum biraz mesafe koy dedi. İgg negatifler hayvan dişkilarindan çiğ etlerden uzak durmalı. Bağışıkliğimiz yok.Igg negatif olursa daha önce geçirilmemiş oluyor onu sormak istemiştim. Yani ıgg pozitif ise daha önce geçirildiği anlamına geliyor. Benim ıgg de negatif yani daha önce geçirmemişim. Benimle aynı durumda olan var mı çok merak ediyorum..
Merhaba bugün aradı doktorum 50binde 1 risk varmış yaştan kaynaklı çıkabilir diyor bu şekilde yorumladı@ikizlerin
merhaba gittiniz mi doktora
Cevabınız için çok teşekkür ederimmEvet benimki de negatif. Dikkat etmek gerekiyor evde kedimiz var mesela kumunu eşim değiştiriyor. Ben sokak hayvanlari ile de biraz haşır neşirim mesela doktorum biraz mesafe koy dedi. İgg negatifler hayvan dişkilarindan çiğ etlerden uzak durmalı. Bağışıkliğimiz yok.
Evet o işleri de eşim yapiyor ve sirkeli su ile temizliyor. Toxoplazma önemli bir konuymuş bebegin gelisimi için ölümcül de olabilirmiş. O yuzden midye, çiğ köfte, az pişmiş etler, sushi, temizlenmemis yesillikler ( genelde disarda yememeye calisiyorum mesela) ve hayvan dışkısı benim bildiklerim arasinda. Bu parazitlerin olabileceği her şeyden uzak durmak lazim.Cevabınız için çok teşekkür ederimmevet doktorum anlattı. Ayrıca sebze meyveli özellikle yeşillikleri karbonatlı ve sirkeli suda bekletmemi söyledi. Sizde böyle mi yapıyorsunuz acaba. Bazen çok kafama takıyorum bu durumu
21 nisanda gidicem inşallahDoktora gösterdiniz mi sonucu
Benim de ilerde gidiyor bazen öyle şeyler oluyor bence normal ama bilemiyorum tamKızlar ben bugun 12+0’dayım ama bebek 12+5’te çıktı. Biraz geriden gelmeleri okumuştum ama bebeği haftasindan ileride gelişen var mi ? Normal midir bu durum?
Ben en son bir hafta önce gördüm şimdiden içim içimi yiyor ayda bir çagiriyor doktorum 23gun nasil dayanirim bilmiyorumMerhaba ben de aynı şeyi araştırdım bütün günsonra baktım ilk verdiğimiz kan testinde sağda referans haftalar betalar yazıyor ya 14. Haftada beta düşüyor gösteriyor sanırım o döneme girdik vücut adapte de oluyor diyorlar. Sürekli düşünmekten kafayı yiyorum ben de daha 3 gün önce gördük bebişimizi nasıl geçecek 6 ay bilmem
Merhaba benim ki biraz zor geciyor hergun yeni belirti oluyorMerhabalar iyi akşamlar benimde nasip olursa ekimde doğumum zor geçiyorumu hamileliğiniz
Benim arttı kesinlikle. Tam 12. Haftada acaba geçiyor mu dedim birkaç gün rahat geçti sonra tekrar arttıBulantilari 12. Haftadan sonra artan var mı acaba
Benimde ıgg negatif ama doktor sorun yok dediIgg negatif olursa daha önce geçirilmemiş oluyor onu sormak istemiştim. Yani ıgg pozitif ise daha önce geçirildiği anlamına geliyor. Benim ıgg de negatif yani daha önce geçirmemişim. Benimle aynı durumda olan var mı çok merak ediyorum..
Ben öyleyim sanırım, evden çalışıyorum kalkip da kendime yemek yapamıyorumKızlar az önce yazdım ama gözden kaçtı , benim gini ayakta biraz kalınca ayak tabanları ağrıyan var mı ? Kiloda almadım ama ayakta biraz kalayım ağrıyor ayaklarım
Yani çok iğnenin deliği bir durum kendinizi evhama kaptırmayın hemen. O kadar kolay geçen bir şey olduğunu sanmıyorum ben sokak kedileri ile temas halindeyim yıllardır ve bağışıklığım bile yok. Doktorunuza danışın yine kan testi yapacaktır ve tedavisi de mevcut. Hiç canınızı sıkmayın.Kızlar çok kötüyüm. Bugün bilmeden dışarda kedi dışkısına temas etmişim ve üstüme falan dokunmuş bulundum, hava çok rüzgarlıydı saçlarım da ağzıma burnuma girdi o kadar korkuyorum ki toksoplazma bulaştıysa diye
Bende dediklerinize dikkat ediyorum. Özellikle dışarda yemek konusunda yeşillik yemiyorum. Ama bazı zamanlarda çorba içmek durumunda kalıyorum. Yine de aklımın köşesinde kalıyor hep. Sağlıkla kucağımıza alalımEvet o işleri de eşim yapiyor ve sirkeli su ile temizliyor. Toxoplazma önemli bir konuymuş bebegin gelisimi için ölümcül de olabilirmiş. O yuzden midye, çiğ köfte, az pişmiş etler, sushi, temizlenmemis yesillikler ( genelde disarda yememeye calisiyorum mesela) ve hayvan dışkısı benim bildiklerim arasinda. Bu parazitlerin olabileceği her şeyden uzak durmak lazim.
Öncelikle kendinizi üzmemeye çalışın. Doktorunuzla konuşun. Bende çok araştırma yaptım bu konuda kaç yıldır kediyle yaşayanlarda bile olmuyormuş. Sizin başınıza gelen Milyonda bir ihtimal gibi bişey.İyi düşünün iyi olsun. Bize de durumunuzdan haberdar edin lütfen.Kızlar çok kötüyüm. Bugün bilmeden dışarda kedi dışkısına temas etmişim ve üstüme falan dokunmuş bulundum, hava çok rüzgarlıydı saçlarım da ağzıma burnuma girdi o kadar korkuyorum ki toksoplazma bulaştıysa diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?