- 20 Ekim 2022
- 495
- 1.467
- 43
Aynen de artık utanıyorumonlar alışıklar bence ya herkes neler neler soruyor
Tuzu bırakamadım maalesef o yüzden susuyorum galibadoktor problem görmezse sıkıntı yok tabii ama sıvı dengesi vucudun elektrolit dengesidir. ben 2 yıl önce taş düşürdüm böbrek, sigara içmem gluten bile tuketmemeye calısırım aşırı saglıklı beslenirim ekmek yemem vs ama taş oldu vucudumda doktor da elektrolit dengesi bozuldugu için dedi ya az su içtigin için ya da cok su içtigin için dedi. o zaman az su içiyordum sonra yaz geldi diye 4 litreleri geçmişimdir bu sefer kum dökmeye başladım. yani ideal degeri geçirmemek lazım bence. ama bunlar gebelikten önceydi belki bi bu kadar daha içmen lazım bile diyebilirler. elektrolit dengesini sodyum potasyum ve su saglar. yani özünde tuz. tuz tuketimine de uygunsa hiç bir problem olmaz tabii
Bende 12 haftada multivitamine başladım benimki pregnom max endofer kan ilacı d vitamini ve kalsiyum verdi doktorGünaydınn, dün doktora gittim 2 tane multivitamin önerdi doktorum içeriğine bakıp karar veririp birine başla dedi bir de d vit başlayalım dedi de multi vitamin kullanan var mı hangisini kullanıyorsunuz hangisi nasıldır bilen varsa, benim doktorumun önerdikleri;
İmom omega ve elenatal 2 karnımda olan
işte sen tuz tukettigin için vucut onu dengelemek için su iciyo eger tuz mıktarını fazla tuketiyosan su 5 lit bile içsen saglıgın için içmiş oluyosunTuzu bırakamadım maalesef o yüzden susuyorum galiba
İnşallah yaSizin de değerlerinin düzelir ve müjdeli haberi en kısa zamanda alırsınız inş
Viks sürüyom kokluyom migren taşi kokluyom ferahlatiyo kokularBurun yıkama kiti kullanmak iyi gelse de, bana asıl burnumu nemlendirme iyi geldi. Badem yağı, avokado yağı gibi kokusu rahatsız etmeyecek yağa kulak çöpünü batırıyorum. Nemlendiriyorum dikkatlice. Gece uykuma iyi geliyor.
Mantkli. Peki sojra demir omega dvit hepsini mi tuketeceksn yoksa aralkli olarak miBen 12.haftada folik asiti bıraktım d vitaminine başladım. Şu an 13.haftadayım. Hepsine birden başlamak istemedim o yüzden araya birkaç gün koyup demire de başlayacağım sonrasında yine birkaç gün koyup omega 3 başlayacağım. Doktorum o şekilde söyledi
Benim de öyle hatta en son ikili tarama haftasında yine tam kan ve idrar istedi şırıngaya kan gelmedi o kadar zor aldılar kicanımın nasıl yandığını tahmin edersiniz… Şimdi kara kara üçlü tarama ve şeker yüklemesi zamanında nasıl kan vericem diye düşünüyorum kan alan tek hemşire var kollarımı mahvediyor 2 hafta geçmiyor moru
Bende aksine sevmem su içmeyi ama her gittiğim Dr hemşire su içmenin öneminden bahsediyorlar 2 litreye tamamlamaya calisiyorum.Ama ağız kuruluğunda şekerden şüpheleniyor doktorlar.Teşekkür ederimgeceleri sabahları susuyorum bu miktara rağmen bide
Ikiside mievet erkek canım
Ben birgün İmom birgün Decavit kullanıyorumGünaydınn, dün doktora gittim 2 tane multivitamin önerdi doktorum içeriğine bakıp karar veririp birine başla dedi bir de d vit başlayalım dedi de multi vitamin kullanan var mı hangisini kullanıyorsunuz hangisi nasıldır bilen varsa, benim doktorumun önerdikleri;
İmom omega ve elenatal 2 karnımda olan
Bende decavit coledan ve gyno Ferro sanol kullanıyorumBen birgün İmom birgün Decavit kullanıyorum
Ayyy çok tatlılar.Kızlar dün gece kapımda ağlamaklı bı ses duydum birde ne göreyim kedi doğum yapmışsabaha kadar ilgilendik 5 adet torunum oldu
Eğer İmom başlarsan ve ikisini aynı gün kullanma benim doktorum İmom çok etkili olduğu için birgün birini birgün birini kullandırıyor sıraylaBende decavit coledan ve gyno Ferro sanol kullanıyorum
Bende yumurtayi sevmiyordum normalde arada azda olsa yerdim simdi hic agzima suremiyorum tiksindim yedigim an midem bulaniyor nolcak boyle bilmiyorum sutte dokunuyor ictigimde laktolsuz sutmu denesem diye dusunuyorumOlmaz inşallah misal bana yumurta ye dedi doktor her gün bir tane ama alerji oluyorum her gün yiyemiyorum ki mecbur ayda 2 defa yiyebiliyorum sadece bazende hiç yemiyorum özellikle hava çok sıcak olunca ağzıma koymuyorum.
Rabbim saglikli bisekilde kucagimiza almayi nasip etsin canim benim doktor ayda 1çagiriyor o bir ay bir yil gibi geliyo vallaEvet annelik delilik.Haftaya kontrolüm var ilk bebeğimi bu haftalarda kaybettim ondan daha çok endişem var ama mümkün olduğunca düşünmemeye çalışıyorum.
Ben bi kez verdim Bazi yorumlara gore kilo tansiyon takibi yapiliyormus her gidildiginde benimkine asla bakmiyor kilomu evde takip ediyorum kendim bide eşim tansiyon aleti aldi nolur nolmaz takip edelim diye yakin cevremzden biri yuksek tansiyon sebebiyle bebegini kaybetmiş ondan dolyi hergun olcuyorum ben baktim hastaneden hayir yok anlycgn kendi doktorumuz olcaz heralde bu gidişleBenim eski doktorum gebeliğimin başından beri herhangi kan ve idrar tahlili istemedi . Yani ilk 3 ay allaha emanet bi hamilelik geçirmişim . Yeni doktorum çok şaşırdı ve hemen kan ve idrar istedi. Demirim, d vitaminim , B12 im normal değerlerin bayağı altında çıktı . Hemen ilaç başladık. Özele gidiyorum canım bu arada .
İyi birsey o zaman harika3 ayda kilo çok önermiyorlar zaten kuzum bir şey olmaz. 20. haftadan sonra almaya başlasak yeter diyetisyenimle öyle konuştuk.
Mide yanmasina tahin iyi geliyor canim benimde çok yaniyordu ne yesem tahin aldirdim eşime tahinin tadi olmadigi icin tahin pekmezle ikisini karistirip yiyorum iyi geldi bana sende dene benceKızlar mide yanmasından uyuyamıyorum ya. Midesi yanan varmu benim gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?