Canım benim çok iyi anlıyorum seni Rabbim tez vakit sağlıkla tekrar nasip etsin sanaMaalesef ben meleğimi kaybettim… umarım bu konudaki herkes sağ salim kavuşur bebeklerine. Allah kimseyi böyle bir acıyla sınamasın…
benim tüp bebek değil doğal yolla hamile kalabiliyorum ama ilkinde 7. haftamda kanamam oldu kalbi durdu ikincide 6. haftada gelişimi durmuştu hiç kalp atışı duymadım ve bebeklerim düşmedi kürtaj oldum bu sefer enox kullandım sadece hap vermedi doktor 10 gün kullandıktan sonra kanamam başlamıştı folatla ilgili bir bilgi vermedi doktorum iki ayrı doktora gittim ikisi de söylemedi yani şimdilik sulandırıcısız ilerliyorum aslında dediginiz gibi düşünüyorum sulandırıcı olmadığında kalbi duracak değil diyorum ama aklımın köşesini her zaman kurcalıyor çok teşekkür ederim yorumunuz içinBenim ilk gebeliğim tüp bebekti, 6. Haftada düşük yapmıştım ve kürtaj olmuştum tüp bebek tedavimde coraspin oksapar progestan dex ve progestan fitil olarak kullanıyordum. Düşük yapınca doktor genetik tahlil istedi mthfr ile başlayan iki test heterozigot çıktı. Hiçbi tedaviye başlamadık o ara. İşlerim çok yoğun olduğu için ve aşılama tüp bebek vs süreçleri çok yorduğu için biraz kafa dinlemek istedim. Sonra kendiliğinden hamile kaldım biz de çok şaşırmıştık. Çünkü nerdeyse 4 senedir kullanmadığımız tedavi kalmamıştı. Doktor direkt kan sulandırıcı iğneye gerek yok coraspin kullan bi de progestan günde bir ağızdan al dedi. 8. Haftada falan burnumdan kan gelmeye başladı benim. Bende bi de çok ciddi trombosit düşüklüğü var. Hatta kendi doktorumdan başka bi doktora gitmiştim kürtaj yapılması gerek yoksa size ciddi zarar verir demişti. Neyse trombosit düşüklüğü sebebiyle Hematoloji doktoruyla da beraber ilerletiyoruz süreci. O da kan sulandırıcı trombositleri iyice düşürür dedi. Kendi doktoruma bunu ilettim burnumdan da kan gelince kan sulandırıcıyı bıraktırdo bana. 9. Hafta civasında da progestan bıraktırdı. Yani her şey normale döndüyse gerek yok bence stres yapmanıza. Ha bebeğiniz şu an tüp bebekse ve onun süreci bu şekilde ilerliyorsa onu bilemeyeceğim çünkü hiç o kadar ileriyi göremedim ben. Ama kan sulandırıcıyı bıraktım kalbi duracak diye bi şey olacağını sanmıyorum. Tabi benim görüşüm bu. Benim için sadece değişen bu heterozigot genler dolayısıyla doktorum folik asiti metilfolat olarak kullanmamı istedi o farklılık var sadece.
Hiç kurcalamasın bence aklınızı. Doktorunuz kullanmana gerek yok dediyse kullanmayın. Sonuçta onlar bizden daha iyi bilir. Ben tam bilemiyorum illa gerekli mi bu kan sulandırıcıyı kullanmak o yüzden hani net yorum yapamıyorum sizi etkilememesi için. Sağlıkla ilerlesin inşallah bu sefer hamileliğinizbenim tüp bebek değil doğal yolla hamile kalabiliyorum ama ilkinde 7. haftamda kanamam oldu kalbi durdu ikincide 6. haftada gelişimi durmuştu hiç kalp atışı duymadım ve bebeklerim düşmedi kürtaj oldum bu sefer enox kullandım sadece hap vermedi doktor 10 gün kullandıktan sonra kanamam başlamıştı folatla ilgili bir bilgi vermedi doktorum iki ayrı doktora gittim ikisi de söylemedi yani şimdilik sulandırıcısız ilerliyorum aslında dediginiz gibi düşünüyorum sulandırıcı olmadığında kalbi duracak değil diyorum ama aklımın köşesini her zaman kurcalıyor çok teşekkür ederim yorumunuz için
Evet bazılarının çok şiddetli oluyor 3 ay boyuncaBende bulantı hep gel gitli oldu . Ama çok şükür her an sürekli olması çok kötüdür insan ne yer ne içer .
Yaaaaaaa sağlıkla gelsin minik adam hayırlı uğurlu olsun rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsintest sonucum geldi
hic beklemiyordum, erkek bebis geliyor
saglikla gelsin de
darisi hepinizin basina kizlar
Lioo listeye ekleyebilir misin?
İlk haberi sizden aldık sağlıkla gelsin inşallahen güzel kısımlardan biri cinsiyet trimester ını başlattınız. Testiniz de iyi çıkmış gibi rahatça bi nefes almışsınızdır. 12+5 de dr a gideceğim bir tahminde bulunur diye umuyorum
tesekkur ederimmOh ne güzel hayırlı olsun darısı bize inşallah
oyle oldu sanirimAaa ilk cinsiyet sizinki oldu sanırımsağlıkla gelsin
cook tesekkur ederimYaaaaaaa sağlıkla gelsin minik adam hayırlı uğurlu olsun rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Amiiin amin inşallahcook tesekkur ederim
amin insallah hepimizinki saglikla gelsin dunyaya
Kızlar bu hafta benim karnımın sol tarafında üç gün boyunca acaaaaaayippp bi sancı vardı hiç kesilmedi. Hani hafif batma kramp falan gibi değil baya aşırı sancı. Düşük yaptığımdaki gibiydi o kadar korktum ki. Her ayağa kalktığımda kanama olacak bebek düşecek diye yüreğim ağzımda gezdim üç gün boyunca. Sol tarafıma hiç yatamadım yattığımda da çok battı. Doktora gittim baktı herhangi bi sıkıntı yok dedi. Böbreklerde bi sıkıntı varsa bi bakalım dedi ultrasonla böbreklerde de sıkıntı yok dedi. Magnezyum yazdı. Ama kan vermiştim yeni. Baktım magnezyumun normal değerler arasında. Bi de internetten baktım ileriki haftalarda alınması gerek diyor magnezyuma. O yüzden başlamadım. Ama üç günün sonunda ağrım geçti çok şükür. Standart hafif sancılara evrildi ama yüreğim hep ağzımda ya.
İnşallahTahmin de bulunur sanırım hayırlısı olsun insallah
Benim doktorum da aynısını söyledi panik yapma kanama olmadığı müddetçe sıkıntı yok diye. Ben istedim idrar tahlili falan yapalım enfeksiyon mu var diye bakteri 3 hpf diyor. Doktora sordum çok normal değer aralığında sıkıntı yok dedi enfeksiyon da yokmuş yani nedenini anlayamadığımız bi sancıydı çok şükür geçti gitti bi daha gelmez umarım çünkü çok stres yaşattı bana.cok gecmis olsunbenim yarin 12 olacak birkac hafta once gece boyu inanilmaz sanci yasadim kasiklarimda, sabah solugu acilde aldim, tabii gebeligin baslari olunca acilde de ilac vs. veremiyorlar ama serum taktilar, sivi destegi olsun diye, kan ve idrar tahlilleri yapildi, idrarda bakteri goruldu yogun 600’e yakindi sonuc, ondan olabilir dedi doktor, tek kullanimlik bi’ sase verdi antibiyotik onun disinda da bol bol su tuketimi, dogal probiyotik/prebiyotik alimi vs. onerdi. cok sukur gecti. benim doktorum hep yogun kanama olmadigi muddetce sakin ol yaklasiminda; sancilar, kramplar, elektrik, batma hissi, agri, hafif kanamalar, akintilar, bunlar cokca yasanan seyler diyor.
Ay hayırlı olsun çok sevindim tahlillerin de temiz çıkmasına. Darısı bizim de başımıza inşallahamin insallah
test sonucu da guzel, henuz doktoruma yorumlatmadim ama testi yaptirdigim yerle gorustuk, her sey normal gorunuyor, en onemlisi sonuclar tabii, onceligimiz hep saglik.
bulunur umarim, heyecanli bekleyisler
Teşekkürler kuzum kullanişlimi pekiBu canım hamile pantolon bel genişletici diye geçiyor
Yaş 45Yaş:40 kacıncı cocuk:1
Evet canım arkadaşım kullandı hamilelik boyunca ama ben pantolon giyer miyim bilmiyorum o yüzden almadım dahaTeşekkürler kuzum kullanişlimi peki
peki bu kullandığım folik asit metil folat yazıyor ama bahsettiğiniz gibi bir folik asit mi acaba ?Hiç kurcalamasın bence aklınızı. Doktorunuz kullanmana gerek yok dediyse kullanmayın. Sonuçta onlar bizden daha iyi bilir. Ben tam bilemiyorum illa gerekli mi bu kan sulandırıcıyı kullanmak o yüzden hani net yorum yapamıyorum sizi etkilememesi için. Sağlıkla ilerlesin inşallah bu sefer hamileliğiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?