Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    73
Zaten doktor özele gidiyorum diyince ultrasonda 2 saniyeligine falan bakti sadece ikili testte uzun uzun bakildi

Lekelenmem olduguna bebek duscek diye beklediler resmen kalp atisi kontrolu icin 3 4 defa ultrasona girdim onun disinda saniyelik muayeneler oldu toplamda da 9 defa ultrasonla bakilmistir

Evet biliyorum. İlk çocuğuma yaptırmıştım fetal dna. Şimdi yaptıramadık, başka şeyler girdi araya. Bilemedim doktor kafamı karıştırdı sanki fetal dna dışında bir alternatifi yok gibi. Amniyosentez de bir tık riskli geliyor bana. Bilemedim valla suçlu da hissediyorum yaptırmadım test diye. İkili test yaptıracağım sanırım ama şuan 15 haftalık oldu artık sanırım onun da zamanı geçti.
Ben de aynısını düşündüm ne alaka amniyosentez yaşındasın sanki hamile kalmamız bile büyük bişe gibi. Bu doktolar belli bir süre sonra otomatiğe bağlıyor sanırım duygusuzca. Hani dersin ki yaştan dokayı belki riskli çıkar, o zaman da şunu şunu yaptırabilirsiniz ama önce bir bakalım vs. Neyse. Senin kaçıncı haftada yapıldı ikili test?

Lekelenmem olduguna bebek duscek diye beklediler resmen kalp atisi kontrolu icin 3 4 defa ultrasona girdim onun disinda saniyelik muayeneler oldu toplamda da 9 defa ultrasonla bakilmistir
Ben zaten acil durumlar dışında diye belirtmiştim, ama yurtdışında normal durumlarda prosedür yazdığım şekilde oluyor, kadın doğuma bile 20. Haftadan sonra gidiliyor o haftaya kadar aile hekimi kontrolünde olunuyor.

Siz sanıyorum ikili test zamanını geçirmişsiniz, eğer fetal dna yaptırmayacaksanız 3’lü test var ama onu kaçıncı haftalarda yapıyorlar bilmiyorum, doktorunuza danışın isterseniz o en iyi bilgiyi verir sanıyorum.

Aslında bugün doktora gittik ve ikili yaptıramazsın demedi, yaptırabilirim gibi konuştu ben de şaşırdım. Tekrar sorayım olmadı

Ben ikili testin kan testini vermek istemiyorum yastan oturu riskli cikacak dedim o da evet cikar dedi fetal onerdi cok pahali diyince ama yine de ense ve buruna bakalim ultrasona gir orada risk cikarsa fetali yine dusunuruz dedi ben o sekilde yaptim. Kan testi vermedim. Zaten orana dayali bir sonuc yanlis cikma orani cok yuksekti

Şöyle 35 in üstünde normalde ikili testte yaştan dolayı riskli çıkabilir denir ama bu kesin bişey değildir bana 12.haftada yapıldı ben yaştan dolayi riskli çıkacağını düşündüm ama çok şükür iyi çıktı.zamanin geçtiyse üçlü testi dusunebilirsin için rahat edecekse yada direk fetal yaptirabilirsin dr bana normal dediği için fetal DNA ya yonlendirmedi

Ben 34 yaşındayım yine de ikili yaptırmak istedim. Yaş dışındaki tüm riskler düşük çıktı. 1/3000 ila 1/170binlerdeydi rakamlar; ki düşük bir risk değeri. Yaş işin içine girdiğinde 1/280 çıktı. Yani yaş fırlattı değeri ama doktor dikkate almadı. Nispeten risk görmedi demek ki. Ense 1.36 burun kemiği var dedi. Başka bir anomali bulgusu yoksa (kalp gibi) en azından fikir veriyor. Risk yüksek çıksaydı fetal yaptırırım demiştim. Durumunuz varsa yaptırmanız tabi ki mantıklı %99 doğruluk deniyor

Yaşımızda ne var anlamadım yani :) 50 yaşında doğuran insanlar var

Benimde çok kafam karıştı heeşey normal ama yaştan dolayı demesi ve yaşında 32 olması 600 de 1 ihtimal dedi.. yanii gerçekten hiç yaptırmamak daha iyi olurmuş

Kafa karıştırmak ve korkutmaktan baska bisey degil sonucum cikana kadar stresliydim cogu tanidigimin ikinci evligini yapanlar ve gec evlenenlerde 40 - 45 yas sonrası dogurdugunu gordum sapasaglamlar fetal falanda yaptirmadılar .

Yaştan dolayı ikili ben de yaptırmadım fetal yaptır dedi başka bir merkezde radyolojiye gittim çok ayrıntılı baktı gayet sağlıklı görünüyor fetal yaptırmana gerek yok dedi yaptırmadım

Yaşımızda ne var anlamadım yani :) 50 yaşında doğuran insanlar var
Veriler onceki dogumlarda belli kriterlere gore oranlaniyor. Onceki nesiller daha erken dogurdugu icin bu yaslarda dogum az ondan simdi cok olsa da oran yine eski dogumlara gore hesaplaniyor. O yuzden hic yaptirmayinca da ici elvermiyo insanin ama yanlis cikma orani cok yuksek. Detayli ultrason asil ben onu bekliyorum

Selam kızlar, inşallah hepiniz iyisinizdir
Bugün muayene günümüzdü. İlk defa 1 ay ara vermiştik, öncesinde düşük tehlikesinden dolayı her hafta doktora gidiyorduk. 1 ay sonra ilk kez gördüm minnoşumu. Kocaman olmuş bu sefer uzun uzun inceledi doktor, beyin iki loba ayrılmış, midesi, idrar kesesi oluşmuş onlara baktı tek tek. Kıpır kıpır da oynaşıyordu ben de yavaştan hissediyorum hareketlerini zaten. Sadece kasılman var dedi doktor, regl ağrısı gibi vardı ama çok da rahatsız etmiyordu. Ultrasonda da gözüktü. Onun için magnezyum desteği verdi. Bir de fazla kilo almışssın biraz hareket et yürüyüş filan yap pilatese başla dedi düşük tehtidinden korku kaldı bende çok hareket etmiyordum gerçekten. Artık ederim inşallah bizden haberler böyle

Görümcem 18 haftalık gebe 12 haftalıkkrn doktor kız dedi bugün kontrole gitmiş yüzde 99 erkek demiş bazen olabiliyor canım
3 doktora gittim üçüde erkek dedi öncectsniji Rabbim hayırlısını versin ama ben hala ikna olmadım 20 nevi haftaya kadar bekleyeceğim

gozun aydin canim bende dusuk tehditinden dolayi az yuruyordm agri oluyordu hemen artik rahatiz artik bir sonraki randevu 1 ay sonrami

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…