- Emoji Skoru
- 34.382
- Puanlar
- 598
Doktor da sordu stres filan yok dedim ama ne bileyim ya cok farklıydı bidaha yaşatmasın rabbimKorkma kuzum bak bir şey çıkmamış. Bir şeye sinir stres mi yaptın yoksa üzüldüğün bir şey mi oldu? Geceleri uyuyamıyorsan o da etkiliyordur belki.
Amin canım benim cok sağol sağlıkla gelsin hepsi inşallahBana da kiz gibi dediler belirtiler ayni sizinle
Ayyy cok gecmis olsun
Tatli canim cok istemiyor ama karbonhodratsiz bes dakka duramiyo gibiyim. Et tavuk yumurta goresi gozum yok. Eksi tuzlu seyler canim istiyor. Kizimda da boyle olmustu kesinlessin diye bekliyorim valla
Yaa eldorin ve senin kiz doguyodu benim de icime gozun aydin saglikla kucagina al insallah
Yeterince heyecan yaşadık ya bu zamana kadarKeşke oylama yapsaydın biraz heyecan verseydin bizesağlıklı hayırlı evlat olsun inşAllah
Ay çok geçmiş olsun canım benim. Daha önce böyle panik atak gibi bi şikayetin olmuş muydu gebelikle beraber mi gelişti acabaÇarpıntıyla hastaneye attım kendimi kızlar ölüyorum sandımsanırım panik atak kriziyle karıştı kontrol edemedim ekg cekildi normal.
Kadın doğum baksın dediler muayene oldum normal bebek iyi şükür hersey yolunda.
Kan ver demir tiroit baktır ilacın yetersizdir dedi.
Ayy maşallah maşallah cinsiyet de belli olmuşNerden bildnkıza benzettim dedi ama kız ya boş bomboş bacak arası
Ne yazıkki panik atagımda varAy çok geçmiş olsun canım benim. Daha önce böyle panik atak gibi bi şikayetin olmuş muydu gebelikle beraber mi gelişti acaba
Galiba oldu yaAyy maşallah maşallah cinsiyet de belli olmuş
Bencede kızin olacakNerden bildnkıza benzettim dedi ama kız ya boş bomboş bacak arası
Canım panik atak olduğunda insan olucem zannediyo dimi fena çarpıntı yapıyor insan panik oluyoNe yazıkki panik atagımda var
Yaaaaa gözün aydın canımDna sonucumuz çıktı kızlar şükürler olsun temiz
Veeeee bir kızım daha oluyor
Cok kötüydü cok hiç durmadı ambulans çağırın ölüyorum diye bağırdım yaCanım panik atak olduğunda insan olucem zannediyo dimi fena çarpıntı yapıyor insan panik oluyo
Oğlanda et isterdi canım sürekli. Bu kız, genellikle sebze istiyorum. Diğer tüm belirtiler aynıKiz bebege hamile olan anneler grup ta agirliklli galiba belirtilerniz asermelerniz nelerden tiksindiniz mesela 11.haftadayim bende daha belli degil merak ediyrm cok sohbet edelimm lutfenn
Burada belirli sorunlardan kürtaj yaşamış insanlar var hala acısı içinde taze olanlardan biri olarak yazıyorum ki, o operasyon başlı başına zorken sonra ki süreç sancılı bir süreçken altını çize çize bu cümleleri kurmanız çok yanlış. Bunu “siz” penceresinden değil de “biz” penceresinden bakmanızı öneririm biraz empati biraz anlayış..@zulal 52 derseniz ki ben ne olursa olsun çocuğumda risk tespit edilirse bile çocuğumu aldırmam. Elbette bu ailenin tercihi. Zaten burda önemli olan aslında önceden hazırlıklı olabilmek.
Örneğin down sendromlu doğan bebeklerde genellikle kalp rahatsızlıkları oluyor. Bu sebeple doğumda hazırlıklı olabilmek amacıyla bu konuda iyi bir hastane seçebilirsiniz veya çocukta başka bir hastalık tespit edilirse belki öncesinde eğitim imkanlarını, bakım imkanlarını araştırıp kendinizi hazırlayabilirsiniz. Bugün bu testleri yaptırmayan çok aile var ama keşke yaptırsaydık diyenler de var. Şahsen ben Allah’ın verdiği canı almazdım, ne olursa olsun kürtaj olmazdım çok şükür ki bebeğim sağlıklı çıktı. Fakat neyle karşılaşacağımı bilmek istediğim için fetal dna testi yaptırdım. Eşiniz yanaşmıyorsa bile siz mutlaka bir test yaptırın.
Ya evet iki farklı cinsiyet olması bence anne babalar için çok tatlıNe kadar içten dua ettiysen kabul olmuş
Hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah
Ne güzel oğluna bir kız kardeş geliyor bizimde tam tersi oldu kızıma erkek kardeş geliyor farklı duygular gerçekten birine kızım diye seslenirken şimdi diğerine ise oğlum diye sesleneceğim
Ben hala alışamadım tabi duruma ama adapte olacağım yavaşla
Evet kuzum bir tane oğlum var şimdi de bir koz geliyor inşallahAy ben yazana kadar haberi gelmis bile. Hayirli olsuuunnoglusun vardi degil mi?
Ya belirti aslında çok tutmuyor gibi ama birisi yazmıştı buraya kalçalar büyüyor kız bebekte diye. Benimde hemen kalçalarım büyüdü. Karnım oğlumda topl gibi gergindi, bunda biraz daha yumuşak ve yayvan. Asla yemek yemek istemiyor canım. Oğlumda hiç şekerli şeyler cekmemisti bunda wafflellari üst üste dizip yiyesim varÇok sevindim kız olduğuna dair belirtilerin nelerdi sence canım
Kuzum çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun canım bazen geldi mi üst üste geliyor Allah şifa versin.hormonlarimiz zaten tavan herşeye aglaniyo üzme kendini
Çin oğlumda tutmamisti. Bunda tuttu. Yüzük testi doğru çıktı tuz tesri tutmadıcinsiyeti belli olan hamişler Çin takvimi sizde tuttumu
Çok teşekkür ederim canım benim sağolasınCanım çok geçmiş olsun, Allah anneciğine şifa versin. Minik prensesinde hayırlı olsun gözün aydınnn
Canim parlaklık ile ilgili yorum yapılması için 15 hafta erken. Benim oğlumda detaylida görünse parlak nokta. Doktor dedi ki 5 tane onemsedigimiz şey var eğer bunların en az ikisi çıkarsa ileri tetkik isteriz. Benim oğlumda kalpte parlak nokta + bir böbrekte büyüme çıkmıştı. O zaman çok korkmuştum.aglamaktan helak olmuştum. Fetal DNA testi yaptırdık sonra sağlıklı çıktı. Yani tek başına kalpte parlak nokta hiçbir şey ifade etmiyor için rahat olsun. Sadece doktorun takip eder son aylara doğru kapanmış ki diye. Kapanmasa bile doğumdan sonra zaten kapanıyorSelam kızlar ikili riski düşük çıktı şükür cinsiyet de yüksek ihtimal kız dedi
Fakat kalbinde parlama görüldü mühim bişiy değil yine de fetal öneririm dedi. Bu parlama sağlıklı bebeklerde yüzde 5 görülebilirmiş son trimesterde kaybolurmuş. Fakat down sendromunda yüzde 25 oluyormuş.
Yani evet ikili test riski düşük çıktı yaşa rağmen fakat Kafam karıştı bu durum hakkında bilgisi olan var mı
Ayyy sende tam bir kız annesi enerjisi vardı zaten. İki tane tatlis kızın olacak çok sevindimDna sonucumuz çıktı kızlar şükürler olsun temiz
Veeeee bir kızım daha oluyor
Ben de ya yemek yiyemiyorum. Ev yemegj sulu yemek çok zorlanıyorum. Ama ver elime börekleri. Kekleri, sandvicleri nasıl yerim. Canim da gebelede tatlı çekiyor. Oğlumda hiç yemeden neredeyseAşermem olmadı ama proteinlerden özellikle de hayvansal tüm proteinlerden çok tiksindim, genelde karbonhidrat yiyebildim
bence de :)Senin cinsiyet devlet meselesi gibi oldu, sus biraz da merak edelim
Ben kürtaja karşıyım demedim. Genellikle insanlar test yaptırmaya karşı çıkıyor. Gerekçeleri de kürtaja karşı olmaları. Sosyal medyada kadın erkek farketmeksizin bu düşünceye karşı çıkanlar var. “Test yaptırmaya karşıyız çünkü çocuğumuzda atıyorum turner sendromu olsa kürtaj mı yaptıracağız?” diyerek fetal dna ya da ikili, üçlü tarama testlerini reddediyorlar. Benim kürtaj tecrübem yok, fakat çok başka tecrübelerim var. Bu demek değil ki kürtaja karşıyım ya da sizlerin kararına saygı duymadım. Başıma gelseydi belki ben de başka bir karar verirdim fakat şu an içimdeki his bu.Burada belirli sorunlardan kürtaj yaşamış insanlar var hala acısı içinde taze olanlardan biri olarak yazıyorum ki, o operasyon başlı başına zorken sonra ki süreç sancılı bir süreçken altını çize çize bu cümleleri kurmanız çok yanlış. Bunu “siz” penceresinden değil de “biz” penceresinden bakmanızı öneririm biraz empati biraz anlayış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?