- 30 Ocak 2013
- 5.848
- 2.479
- Konu Sahibi sacibelinde
- #17.161
Yetişeceği ortama kadar ayarlanıp gönderiliyor. İyi ailede mi, kötü ailede mi doğacak, sürekli ailesi başkalarıyla kıyaslayıp kıskanç olmasını mı sağlayacak, hırsız ailede doğup başkalarının malını alarak mı onların sınavı olacak. İlahi hesaplar çok ince :) Şeytanın görevi kötülük yapmak ya o da aslında Allah'ın ona verdiği görevi yapıyor. Yoksa sınav olmazdı ki herkes, her şey güllük gülistanlık olsa. Dünyaya gelme amacımız olmazdı.Ben de öyle düşünüyordum biliyor musun kuzum. Kötülüğün bir seçim olduğu argümanı savunurdum öyle gelirdi. Ama özgür iradenin olmadığını yapılan nörolojik araştırmalar deneyler kanıtlıyor. Biz seçtiğimizi sanıyoruz.
Mesela frontal lobda bir hasar olursa ahlaki değerler kriterler etik yok luyor. bazi yaslanıp beyni sulananlar bu yüzden sapık oluyor. Beyninde o emri veren noronlari durduracak frontal lob kalmıyor mesela basit bir örnek. Genetik bilimi dna nin henüz yüzde ikisini çözebilmiş durumda. kimbilir beynimizin içinde neler var.
Hatta biz konuşurken bile ne konuşacağımız sectigimizi sanariz. Oysa bilinç altı sen düşünmeye başlamadan karar veriyor.
Bu yazdiklarom benim düşüncelerim secimlerim de değil. Bilimsel veriler. Elbette doğruluğu deneylerde sürekli kontrol edilir.