• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    184
Kızlar merhaba, ben şimdi doktordan çıktım. Sata göre 6+0 olması gerekiyordu ama şuan 4+2ymiş.geç döllenme olabilir dedi doktor.Kese düzenli kanama alanı yok çok şükür dedi. Beklediğimden 2 hafta küçük neredeyse. Hiç belirtim yada bulantım olmamasını şimdi daha iyi anlıyorum. Açıkcası biraz üzüldüm daha küçük olunca 🙁Sizin fikriniz nedir? B BirNBirE canım bana keseye 4+2 yazabilirsin o zaman
Geç döllenme kaynaklı oluyor diye biliyorum canım bende. Kesen düzenli kanama alanı yok ise düşünme hiç. 2 hafta sonra gidersin bir kalbini de duyarsın inşallah. Bu dönem gecmiyor biliyorum hatta bugün eşime şey dedim,aile hekimlerinde ultrason olsa da hergun gidip bebise baksak keşke.

Üzülme sakın canım stres yapma çok şükür iyiymiş son dakka gelmiş tutunmuş annesine demekki sağlıkla büyüsün inşallah canım 🙏🏻🌸
Sağol canım teşekkür ederim. Eşim de öyle dedi sağlıklı ve herşey yolunda demiş doktor neden üzülüyorsun dedi. Bu durumda uygulamalardaki verileri güncelleme gerekecek sanırum 🙂yani sata göre yazmayacağım, ultrasona göre takip edeceğim

Geç döllenme kaynaklı oluyor diye biliyorum canım bende. Kesen düzenli kanama alanı yok ise düşünme hiç. 2 hafta sonra gidersin bir kalbini de duyarsın inşallah. Bu dönem gecmiyor biliyorum hatta bugün eşime şey dedim,aile hekimlerinde ultrason olsa da hergun gidip bebise baksak keşke.
Tamam canım sağol rahatlattığın için. Hemen buraya yazmak istedim. Sizin de fikirlerinizi almak için. Kafaya takmamaya çalışacağım inşallah 🌸

Adet günü baktırmadım ama adet 3 gün gecikince 373tü canım. Nasıl sence
Normal gibi geliyor canım benim adet günü 1613 tü, anca büyür minnos geç dollenmedir 🥰 canını sıkma içini ferah tut bir de ultrason ölçümleri de doğru olmuyor geçen cumartesi gittim 4+6 iken 4+3 dedi, Çarşamba 5+3 Ken 5+4 dedi milimetrik gerçekten ölçümler de yanlış olabilir bebisler henüz minik olduğu için, eşim de dedi hatta 4 günde nasıl 7 gün büyüdü diye 😅 ölçüm hatası işte

Benim 6+1de 4.6 mm’di 6+2ye uyumluydu. Bana normal geldi canım
6 kasimda benim beta 1500 civariydi canim
İçim rahatladı normalde kötüyü hiç düşünmem dün bi daraldım 🥺🥳

Doktor özellikle su iç demişti bu açığı nasıl kapatıcam bilmiyorum hiç 🥹evet allahtan geçici bir süreç 🙏
Canım maden suyu iç içinde mineral de var bana doktorum günde iki tane şeklinde önerdi. Midemi de rahatlatıyor hem

Selam kizlar bende simdi doktordan geldim bugun 6+4 ultrasonda 7 haftayla uyumlu çıktı bebeğim kendisini ve kalp atışlarını gördüm cok şükür 🥰🥰 yalnız kanama alani varmış hic kanaman oldu mu diye sordu yok dedim nokta dahi olmadi çünkü tedbir amacli fitil kullanmami istedi sabah aksam. Eger kanama olursa agizdan al ve acile gel dedi biraz moralim bozuldu açıkçası. Birde tiroidim de biraz yüksekmis daha düşük olmasini isteriz gebelikte dedi. E nabizda referans degerleri arasinda görünüyor sonuclarim. Tsh 3.58 ve t4 1.29 çıkmış sizce de yüksek mi? Dahiliyeye gitmem gerekiyormus 😐

Selam kizlar bende simdi doktordan geldim bugun 6+4 ultrasonda 7 haftayla uyumlu çıktı bebeğim kendisini ve kalp atışlarını gördüm cok şükür 🥰🥰 yalnız kanama alani varmış hic kanaman oldu mu diye sordu yok dedim nokta dahi olmadi çünkü tedbir amacli fitil kullanmami istedi sabah aksam. Eger kanama olursa agizdan al ve acile gel dedi biraz moralim bozuldu açıkçası. Birde tiroidim de biraz yüksekmis daha düşük olmasini isteriz gebelikte dedi. E nabizda referans degerleri arasinda görünüyor sonuclarim. Tsh 3.58 ve t4 1.29 çıkmış sizce de yüksek mi? Dahiliyeye gitmem gerekiyormus 😐
Tsh gebelikte normal canım. Kanama alanı küçük kılcallarda olmuştur. Yakın zamanda cinsel ilişki olduysa o tür durumlarda oluşabiliyor.

Kanama alanı büyümediği sürece hiç bi sıkıntı olmaz ama tiroid önemli en güzel değerlendirmeyi endokrin yapar en fazla ilaç yazar endişelenme ama ihmalde etme.
Gözünaydın 🌺

Teşekkür ederim canm iyiyim çok şükür 🙏 mesajı yazdıktan sonra lavaboya çıkartmaya koştum :)). Genel de ben de sabah bulantıları şeklin de oluyor herkesin ki çok farklı.
Evet kızımda öyleydim sabah yoğun olmakla beraber her saat kusuyordum bunda ağırlık akşamları kusuyorum gün içinde boş öğürme 😑
Ay geçecek inşallah 🥲

Tsh gebelikte normal canım. Kanama alanı küçük kılcallarda olmuştur. Yakın zamanda cinsel ilişki olduysa o tür durumlarda oluşabiliyor.
Gebeligimi öğrendiğimden beri hic ilişki olmadı canım insallah fitille kısa sürede kaybolur. Tiroide neden yüksek dedi anlamadim ya bebeğin beyin gelisimi icin onemli bi deger mutlaka dahiliyeye gitmemi istedi

Kanama alanı büyümediği sürece hiç bi sıkıntı olmaz ama tiroid önemli en güzel değerlendirmeyi endokrin yapar en fazla ilaç yazar endişelenme ama ihmalde etme.
Gözünaydın 🌺
Kanama görmediğim surece de bi sıkıntı olusturmaz dimi bu kanama alani ? Endokrine degilde dahiliyeye gitmemi istedi

Kanama görmediğim surece de bi sıkıntı olusturmaz dimi bu kanama alani ? Endokrine degilde dahiliyeye gitmemi istedi
Yerine ve miktarına bağlı. Nasıl vajinal kanamamız olunca yada lekelenmemiz düşük tehlikesi diye değerlendiriliyorsa vajinadan kan gelmeden de kanama alanı oluşur ve düşük tehlikesi gibi görülür. O yüzden takibi önemli tabi ki büyümediği sürece inşallah bi sıkıntı olmaz. Doktorun ne zaman çağırdı ?
Endokrin benim takibimi yapmıştı hormon bölümü olduğu için dahiliyeden oraya yönlendirdiler hastaneden hastaneye değişir belki.

Yerine ve miktarına bağlı. Nasıl vajinal kanamamız olunca yada lekelenmemiz düşük tehlikesi diye değerlendiriliyorsa vajinadan kan gelmeden de kanama alanı oluşur ve düşük tehlikesi gibi görülür. O yüzden takibi önemli tabi ki büyümediği sürece inşallah bi sıkıntı olmaz. Doktorun ne zaman çağırdı ?
Endokrin benim takibimi yapmıştı hormon bölümü olduğu için dahiliyeden oraya yönlendirdiler hastaneden hastaneye değişir belki.
2 hafta sonra tekrar gelmemi istedi belki beni de dahiliye yonlendirecektir endokrinolojiye. Oglumda hic boyle sıkıntılar yaşamamıştım yaş aldıkça bunlarin olmasi normal sanırım ama yinede bi modum düştü tabi Rabbım hepimizin evlatlarini bizlere bağışlasın 🤲🏻 bu arada beni de guncelleyebilir misin canim 5+2de kese, 6+4te kalp atışı görüldü 🥰

2 hafta sonra tekrar gelmemi istedi belki beni de dahiliye yonlendirecektir endokrinolojiye. Oglumda hic boyle sıkıntılar yaşamamıştım yaş aldıkça bunlarin olmasi normal sanırım ama yinede bi modum düştü tabi Rabbım hepimizin evlatlarini bizlere bağışlasın 🤲🏻 bu arada beni de guncelleyebilir misin canim 5+2de kese, 6+4te kalp atışı görüldü 🥰
Valla hepsinin gebelik süreci o kadar başka ki canım 🫠 Sen moralini bozma inşallah Herşey yolunda gider sağlıkla kavuşuruz 🌺🙏🏼
Güncelliyorum canım 🩵

TSH 4.8
T4 1.59
Bunlar üst sınırlar canım gebelikte. Giderek artış olacağı için önlem almak istemiştir. İlerki aylarda da tekrar bakılıyor biliyorsun. Benim geçen ay gebelik öncesi Tsh 2.88 T4 1.21 çıkmıştı normal dediler şimdi artık göstermiştir bile

Back