- 8 Ekim 2023
- 1.620
- 847
- 34
-
- Konu Sahibi sacibelinde
- #24.121
Dinleniyorum da galiba rahatlayamiyorumBenimde bazen oluyor dinlenince geçiyor canım biraz yat dinlen
Evet canım katılıyorum bişey yaşayınca insan doğal olarak buralarda araştırıyor kendi gibi birini bulmak umuduyla maalesef kötü şeyler okumak üzüyor daha da geriyor bi süre bende girmemiştim hiçForumda hatta forumlarda canımı çok sıkan bir durum var. Çok zor bir gebelik geçirdim, geçiriyorum. Onkoloji hastasıyım ve bebeğim benim için mucize. Tabi her bebek mucizedir ama benim ki daha farklı, anlarsınız. Ve her platforma girdiğimde hassas içerik olarak işaretlenmesi gereken korku hikayeleri okuyorum. Yok ölümden döndüm, yok bebeğim öldü, felaket felaket felaket. Ve yani bu başlıklar gebelik başlığında mi olmali? Buraya girmek icin giriyorum bi altinda korkunç bir başlık. Çok zor Allah düşmanıma vermesin tahayyül edemiyorum fakat çok etkileniyorum. Ve paylasim yasanmis bir olaydan ibaret yani bir soruna bir derse de isaret etmiyor. Cahil insanlar değiliz her gebeligin saglikla sonuclanmasinin ne kadar zor ve mucize oldugunu basimiza neler gelebileceğini biliyoruz ama bu platformlarda bunlarin pervasizca yazilmasini, kötü hikayelerin paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz gercekten giresim gelmiyor artık.
Benim rengi beyaz. Rengin dışında kaşıntı yanma vs de yok. O yüzden sorguladım yani doktorun buna rağmen yazmasını. Bence garantici davrnaıyor zaten zararı olmaz diye düşünüyor hep benim daktırAkıntı da korkma beyaz akıntı hamilelik boyunca oluyor benim ilk gebelikte de olmuştu doğumdan sonra kesilmişti sarı kahve rengi akıntı mantar olabiliyor veya enfeksiyon veya çok yoğun bir beyaz akıntı kokuluysa oda korkma akıntı hamilelikte normalde olabiliyor benim acile göründüğüm bir gün muayenemde doktor kokulu fazla akıntı gördüğü için yazdı fitili belki seninki normal gebelik akıntısı dır
Benim bi ara bu konular yüzünden psikolojim allak bullak olmuştu. Korkutucu hikayeler saçma sapan başlıklar tabi yaşananlar acı ama yani insan ister istemez görüyo okuyor. Ben zaten zar zor 6 yıl sonunda bebek sahibi olmuşum Allah korusun birşey olsa belki bir daha şansım bile yok . Böyle hikayeler okudukça sinirlerim bozulduForumda hatta forumlarda canımı çok sıkan bir durum var. Çok zor bir gebelik geçirdim, geçiriyorum. Onkoloji hastasıyım ve bebeğim benim için mucize. Tabi her bebek mucizedir ama benim ki daha farklı, anlarsınız. Ve her platforma girdiğimde hassas içerik olarak işaretlenmesi gereken korku hikayeleri okuyorum. Yok ölümden döndüm, yok bebeğim öldü, felaket felaket felaket. Ve yani bu başlıklar gebelik başlığında mi olmali? Buraya girmek icin giriyorum bi altinda korkunç bir başlık. Çok zor Allah düşmanıma vermesin tahayyül edemiyorum fakat çok etkileniyorum. Ve paylasim yasanmis bir olaydan ibaret yani bir soruna bir derse de isaret etmiyor. Cahil insanlar değiliz her gebeligin saglikla sonuclanmasinin ne kadar zor ve mucize oldugunu basimiza neler gelebileceğini biliyoruz ama bu platformlarda bunlarin pervasizca yazilmasini, kötü hikayelerin paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz gercekten giresim gelmiyor artık.
Kafana takma hastanede bile 114 çıkmıştı kalp atışım doktor umursamadı önemli olsa uyarır kardiyolojiye gönderirdi beni zaten kalp ilacı kullanıyorum saneloc böyle mi yazılıyor emin değilim çarpıntı içinde bebek var diye bıraktımDinleniyorum da galiba rahatlayamiyorum
Amaan kaşıntın koku yoksa boşver diğer türlü zaten rahat edemezsinBenim rengi beyaz. Rengin dışında kaşıntı yanma vs de yok. O yüzden sorguladım yani doktorun buna rağmen yazmasını. Bence garantici davrnaıyor zaten zararı olmaz diye düşünüyor hep benim daktır
Hemen hemen aynı güne denk geliyoruz bu arada maşAllah subhanAllah zamanında gelsin minnak geçenlerde benimde derim öyle yırtıldı karnım dünya haritası utanmasam size atıcam geçen görümceme gösterdim morlukları bana benimde var ama aşağıda senin niye o kadar yukarıda dedi vallaKızlar bugun muayenem vardı nst girdim sancı çıkmadı şükür. Dün yazdım buraya sanki rahmimi parçalar gibi acılar çektimdönmüş benimki aşağı ama komple dönmüş sırt var yüzü organlarıma yapışmış resmen kafasıyla muhtemelen mesaneme vurup duruyo o canımı acıtıyormuş. Poposu mideme gördüm popoyuda yüz göstermeyip popo gösteriyor benimki 2310 gram olmuş 33 + 1 . Doğumu kendi gelmezse 21/28 haziran arasında yaparız dedi 40 haftayı tüp bebek olduğu için beklemezmiş yani benim 1 ayımmm var erken gelmezse hanımcım
Öncelikle benim baktığım tek forum konusu burası yazıp çıkıyorum. Senin durumunu anlasam da empati yapsam da hissettiklerini hissetmem mümkün değil. Herkesin acısı kendine büyük herkesin sevinci kendine özel.Herkesin hayat hikayesi kendine zor. Senin açından baktığımda haklısın derim ama onların psikolojilerini bilemem yazıyolar diye kızamam nasıl acılar çektiler neler yaşadılar belki yazarak rahatlama yolunu seçtiler bunu anlamamız imkansız çünkü aynı yoldan geçmedik. İnsan psikolojisi gerçekten ilginç, ben kendime sınır koyuyorum ve kötüyle karşılaşacağım herşeyden kendimi soyutluyorum. Buna gücüm yetiyo ve o insanlara tek bi kelime etme hakkını kendimde görmüyorum. Sende haklısın onlarda haklı gibi geliyorForumda hatta forumlarda canımı çok sıkan bir durum var. Çok zor bir gebelik geçirdim, geçiriyorum. Onkoloji hastasıyım ve bebeğim benim için mucize. Tabi her bebek mucizedir ama benim ki daha farklı, anlarsınız. Ve her platforma girdiğimde hassas içerik olarak işaretlenmesi gereken korku hikayeleri okuyorum. Yok ölümden döndüm, yok bebeğim öldü, felaket felaket felaket. Ve yani bu başlıklar gebelik başlığında mi olmali? Buraya girmek icin giriyorum bi altinda korkunç bir başlık. Çok zor Allah düşmanıma vermesin tahayyül edemiyorum fakat çok etkileniyorum. Ve paylasim yasanmis bir olaydan ibaret yani bir soruna bir derse de isaret etmiyor. Cahil insanlar değiliz her gebeligin saglikla sonuclanmasinin ne kadar zor ve mucize oldugunu basimiza neler gelebileceğini biliyoruz ama bu platformlarda bunlarin pervasizca yazilmasini, kötü hikayelerin paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz gercekten giresim gelmiyor artık.
Maşaallah canımKızlar bugun muayenem vardı nst girdim sancı çıkmadı şükür. Dün yazdım buraya sanki rahmimi parçalar gibi acılar çektimdönmüş benimki aşağı ama komple dönmüş sırt var yüzü organlarıma yapışmış resmen kafasıyla muhtemelen mesaneme vurup duruyo o canımı acıtıyormuş. Poposu mideme gördüm popoyuda yüz göstermeyip popo gösteriyor benimki 2310 gram olmuş 33 + 1 . Doğumu kendi gelmezse 21/28 haziran arasında yaparız dedi 40 haftayı tüp bebek olduğu için beklemezmiş yani benim 1 ayımmm var erken gelmezse hanımcım
Benim hamilelik öncesi nabzim 70-80 arası oluyordu. Hamileliğin başından beri hep 100 üstündeKizlar 1-2 haftadir nabzin 90-110 seviyesinde seyrediyor. Önceden 80 seviyesinde olurdu. Normal mi acaba biraz tedirgin oldum.
Bir araştırma içine girsem ya hayir sen de bakma görme diyeceğim. Dün sadece buraya girmek üzere girdim şak aşağıda başlık. Gebelik ana başlığında olmayabilir belki.Öncelikle benim baktığım tek forum konusu burası yazıp çıkıyorum. Senin durumunu anlasam da empati yapsam da hissettiklerini hissetmem mümkün değil. Herkesin acısı kendine büyük herkesin sevinci kendine özel.Herkesin hayat hikayesi kendine zor. Senin açından baktığımda haklısın derim ama onların psikolojilerini bilemem yazıyolar diye kızamam nasıl acılar çektiler neler yaşadılar belki yazarak rahatlama yolunu seçtiler bunu anlamamız imkansız çünkü aynı yoldan geçmedik. İnsan psikolojisi gerçekten ilginç, ben kendime sınır koyuyorum ve kötüyle karşılaşacağım herşeyden kendimi soyutluyorum. Buna gücüm yetiyo ve o insanlara tek bi kelime etme hakkını kendimde görmüyorum. Sende haklısın onlarda haklı gibi geliyor
Sondan ikinci cumlen benim 8 aylik hissiyatim. O kadar iyi anliyorum ki.Benim bi ara bu konular yüzünden psikolojim allak bullak olmuştu. Korkutucu hikayeler saçma sapan başlıklar tabi yaşananlar acı ama yani insan ister istemez görüyo okuyor. Ben zaten zar zor 6 yıl sonunda bebek sahibi olmuşum Allah korusun birşey olsa belki bir daha şansım bile yok . Böyle hikayeler okudukça sinirlerim bozuldu
2 cantaya ne koymuslar ya öyleKızlar bu arada hastane çantasını iki çanta ya da valiz yapacaklar çok dikkat etsinler. Teyzem doğuma giderken 2 çanta hazırlamış ama acil şekilde gittikleri için evde kayinvalidesi çantayı hastaneye göndermiş ama bilemedigi icin sadece 1 tanesi gitmis , o cantadada sadece anne esyalari varmis ve mesafe çok uzaktı 1 saatten fazla. Bebis kiyafetsiz kalmıştı. Hastaneden bir şeyler ayarlanmışlar ama sezeryan olduğu için uzun kalmışlardı. Çok zor olmuştu onlar için.
Bazen o kadar rahatsiz oluyorum ki kalp atisini hissediyorum sankiBenim hamilelik öncesi nabzim 70-80 arası oluyordu. Hamileliğin başından beri hep 100 üstünde
İşte hiç bir başlığa tıklamıyorum ilgilenmiyorum burda aylarımızı geçirdiğim insanlardan haber almak için giriyorum o kadar. Ben zaten olumsuz doğum hikayelerinin anlatılmasını doğru bulmuyorum buradaki ilk doğumunu gerçekleştirecek kişilere de doğum hikayesi okumayın herkesin doğumu kendine biricik korku yaratmayın kendinize diyorum, sadece o insanların hangi niyetle ne için yazdığını bilemeyiz rahatlamak istiyor belki aynı yoldan geçmiş biriyle karşılaşmak istiyor iyi değildir düşünemiyordur vs psikolojisini anlayamayız çünkü yaşamadık. Yaşasaydım napardım demek bile adetim değil sevmem. Ben kendimi engelliyorum hiç okumadım mesela ilk gebeliğimdede okumamıştım merak edip giriyorsan kendine engel olman gerektiğini düşünüyorum. Sen kendince haklısın ama onları da yargılayamam,Bir araştırma içine girsem ya hayir sen de bakma görme diyeceğim. Dün sadece buraya girmek üzere girdim şak aşağıda başlık. Gebelik ana başlığında olmayabilir belki.
Bunun dışında mesela kadincagiz prematüre başlığı açmış. En muhtaç oldugu sey moral. Ben de sunlari yaptim bunlari yaptim, ve en kritik cümle bence BENIM DE DURUMUM AYNIYDI ama bebeğim öldü gibi şeyler yazan insanlar var.
Maalesef benim çevremde de vardi ve çok zor soyutlandim. Olumsuzluklardan soyutlanmak cok zor olumluyu çağırmak ise gerçekten zahmetli.