Yok canım ben bebeğin kalbi neden durur diye araştırıp sayfalar sayfalar okumuştum çoğunda kanda pıhtılaşma sorunu cümlesi geçiyordu insanların yazılarında, ben de bir sebebe tutunmayı istiyordum, bebeği genetige de gonderemedik 3,5 hafta olmuş kalbi durali dokular bozulmuştur sonuç alamazsın diyince doktorum, geriye pıhtılaşmayı araştırmak kalmıştı, covid süreci de hep aklıma takılıyordu o aşıları 3 doz mu ne vurulduk bir de öğretmen olunca haftada bir gidip test vermemek için mecbur olduk zaten ama o aşılardan sonra insanların pıhtılaşma problemleri daha çok ortaya çıktı onu gördüm bir arkadaşımın eşi 30 lu yaşlarda, tatile gittikleri günün ertesi günü koltukta yığılıp kaldı kalp krizi geçirdi, durduk yere felç geçiren tanıdıklarım oldu pıhtı atanlar, en yakınım babamın geçen sene bacağına pihti attığı aklıma gelince ben de bu testleri yaptırmak istedim durduk yere kalp durmasının bir sebebi olmalıydı bana göre, neden neden neden sorularıma bir cevap, trombofili paneli testi canim bu benim yaptirdigim test, hamilelikte yapıldığında da doğru sonuç verebilir diye düşünüyorum çünkü direkt genlerine bakıyorlar bana genetik uzmanının dediği şey sen 1 yaşındayken de sonuçların buydu şimdi de bu 70 yaşında da bu olacak değişmez bu DNA n bu kromozomların genlerin bu demisti