2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Merhabalar. Ben ilk defa yoğurt vericem bebeğime. Pastorize sütle ve probiyotik mayayla 2 kez denedim tutmadı. Daha önce 1 kere tutturmuştum ama hatırlamıyorum. Hazır yoğurt veriyor musunuz? Ya da pastorize sütle mayalayan var mı nasıl yapıyorsunuz
Ben Bayadır aktivia veriyorum

Şuan bunu yapmak istiyorum eşime de dedim zaten uyumuyoruz biraz daha dayanalım belki olumlu teper istemedi erken diyor bana da erken geliyor ama bir yandan da içimden bir ses belki emziği bırakırsa uyur diyor bilmiyprum normalde çok uyuyan ve uykuyunsevem birisi değildim ama ciddi anlamda uyumayı çok özledim sadece 5 saat hiç uyanmadan uyumayı öyle istiyorum ki ama çocuğu birine bırakıp falan değil her şey yolunda olsun oda uyusun bende uyuyayım
Biz 6. Ayında falan bıraktık emziği. Çünkü gece emzikle uyuyırdu. Emzik ağzından düştükçe uyanıyordu. Uyanmaları sıklaşmıştı. Biz de bıraktırdık ve uykusu uzadı. Şu an 10 da uyuyor. Sabah 4:30 gibi bi uyanıyor. Müdahale etmiyoruz. Kendi kendine uykuya geçiyor. Bazen uzun sürüyor uykuya geçmesi. 7:30 gibi de tamamen kalkıyor. Gündüzleri bir buçuk saat şeklinde iki kere uyurdu. Şimdi yaz geldi diye sürekli parka bahçeye çıkarıyoruz. Gündğz çok yorulduğu için gündüz uykuları da uzadı.

Yani benim bebeğim öyle defalarca kez uyanan bir bebek değil genelde. Bazen oluyor tabi diş dönemlerinde ama etraftan şöyle cümleler duyuyorum. 1 yaşını geçti artık kesintisiz uyuyamıyor mu. Bu cümleleri duydukça aşırı moralim bozuluyor. Bir yerde hata mı yapıyorum diyorum. Çünkü halleten ben de dinlenmiş uyanmıyorum. Göz altlarım morardı resmen.

Tam olarak 4.ayda başladı bizim de uyku durumları, o zamandan beri kesintisiz 3-4 saat uyuduğumu hatırlamıyorum 😃 Neyseki sizde durumlar nadiren bozuk, 10 aydır ilerleme olmadığı gibi hep daha kötüye gitti. Şu an iyi olan tek şey gündüz uykusu, en azından 1 saate kadar çıktı, 2 kez uyuyor ama ben de odada onunla kalırsam 😃😃😃Geceleri birbirine karıştırır vaziyete geldik biz eşimle, o bugündü bu dündü falan oluyoruz ve sayamıyoruz, iyi günde 5-6 kez kalkıyor şükür diyoruz düşünün durumu 🤭
Bizimki de gece 4-5 kez kalkıyor . Bazı zamanlar artıyor . Uykuyu seviyor ama uyuyamıyor gibi benimki uykuya geri dönemediği zamanlar sinirleniyor. 🥲 . Ben de uzun uzun uyumayı unuttum. Kızım uyuduğunda da uyuyamıyorum. Bağışıklığım düştü uykusuzluktan . 1 aydır griptim yeni iyileşiyorum daha . 🥲 ne zaman düzelicez acaba 🥲

Biz 6. Ayında falan bıraktık emziği. Çünkü gece emzikle uyuyırdu. Emzik ağzından düştükçe uyanıyordu. Uyanmaları sıklaşmıştı. Biz de bıraktırdık ve uykusu uzadı. Şu an 10 da uyuyor. Sabah 4:30 gibi bi uyanıyor. Müdahale etmiyoruz. Kendi kendine uykuya geçiyor. Bazen uzun sürüyor uykuya geçmesi. 7:30 gibi de tamamen kalkıyor. Gündüzleri bir buçuk saat şeklinde iki kere uyurdu. Şimdi yaz geldi diye sürekli parka bahçeye çıkarıyoruz. Gündğz çok yorulduğu için gündüz uykuları da uzadı.

Yani benim bebeğim öyle defalarca kez uyanan bir bebek değil genelde. Bazen oluyor tabi diş dönemlerinde ama etraftan şöyle cümleler duyuyorum. 1 yaşını geçti artık kesintisiz uyuyamıyor mu. Bu cümleleri duydukça aşırı moralim bozuluyor. Bir yerde hata mı yapıyorum diyorum. Çünkü halleten ben de dinlenmiş uyanmıyorum. Göz altlarım morardı resmen.
1 defa kalkması da normal değil mi zaten hatta gayet iyi değil mi 😅 .

22:38'den bu yana tam 7. kez kalktı, bu gece de çokca sabır. Artık bıktım, isyan ediyorum. Bunun daha sabaha karşı uyanması var en az bir bu kadar. Allah'ım akıl sağlığı versin, Âmin...

22:38'den bu yana tam 7. kez kalktı, bu gece de çokca sabır. Artık bıktım, isyan ediyorum. Bunun daha sabaha karşı uyanması var en az bir bu kadar. Allah'ım akıl sağlığı versin, Âmin...
Gerçekten çok zor bu uyku meselesi, benim bebeğimde hep geç uyuyor gece 11 12 oluyordu bugün 9 da uyudu sevindim, 1 de kalktı geri uyumuyor, bende daha yarım saat olmuştu uyumuştum gene bu gece uyku yok

Gerçekten çok zor bu uyku meselesi, benim bebeğimde hep geç uyuyor gece 11 12 oluyordu bugün 9 da uyudu sevindim, 1 de kalktı geri uyumuyor, bende daha yarım saat olmuştu uyumuştum gene bu gece uyku yok
Banyo yaptırdım loş ışık masal derken 8 çeyrek gibi uyudu. 10a kadar 2 kez uyandı tekrar daldı. Sonra tamamen uyandı. Saat 2yi geçiyor hala uyku yok. Gerçekten yoruldum

Banyo yaptırdım loş ışık masal derken 8 çeyrek gibi uyudu. 10a kadar 2 kez uyandı tekrar daldı. Sonra tamamen uyandı. Saat 2yi geçiyor hala uyku yok. Gerçekten yoruldum
Hepimiz aynıyız, ne sıkıntıları dertleri var anlamıyorum cidden çok zor bu uykusuzluk, bebek bakmanın en zor kısmı

Kızlar bugün oğluma kahvaltı hazırlamadım biz ne yediysek ondan verdim tabi çok yemedi ama en azından zorlanmadım yedirirken psikolojik olarak çok rahat ettim inşallah sadece bugüne özel değildir bu durum yarın yine hazırlamıcam benle beraber yesin inşallah yine yer

Ya ben bu uyku konusunda hep kendimden hata buluyorum elbette öocukta gece uykusuna sevmiuor olabilir ama hep kendimi sorguluyorum nerede hata yaptım diye. Yatağıma almamam lazım emziği ve emmeyi bırakmam lazım odasını ayırmam lazım gibi şeyler diyorum kendimce

Kızlar bugün oğluma kahvaltı hazırlamadım biz ne yediysek ondan verdim tabi çok yemedi ama en azından zorlanmadım yedirirken psikolojik olarak çok rahat ettim inşallah sadece bugüne özel değildir bu durum yarın yine hazırlamıcam benle beraber yesin inşallah yine yer
Normalde ben 8 gibi veriyordum bugün vermedim 9 buçuğa geliyordu en azından bir iki patates yedi 😅

Kuru fasulye pilav yapıyorum bugün öğlen yemeği olarak ta onu vericem oğluma inşallah. Çorbasını yine ayrı yaptım karışık şeyler koyuyorum dolapta ne olursa ama yavaş yavaş çorbayı da bizimle içiricem. Her zaman çorba yapamıyorum aslında birazda o yüzden oğluma ayrı yapıyorum 2 gün içiriyorum onu bana kolaylık sağlıyor

Normalde ben 8 gibi veriyordum bugün vermedim 9 buçuğa geliyordu en azından bir iki patates yedi 😅
Benimkide patates seviyor ya önceden vermem diyordum ama 2 3 tane patatesten bişey olmaz ya her gün yemiyor sonuçta benimkide menemen bal patates yedi he bir de salatalık hepsinden azar azar yedi ama olsun

Bence de sizle beraber yesin çok daha kolay oluyor bende artık sabah akşam hep bizle beraber yediriyorum, 9 10 ay boyu kastım kendimi tuz koymayım baharat koymayım diye sonra bizim yemeklerin tadına baktı bi daha kendi yemeğini yemek istemedi bende bizle veriyorum herşeyi, tavuk et biz ne yersek onu hatta lahmacun bile yedirdim 😂

Ya ben bu uyku konusunda hep kendimden hata buluyorum elbette öocukta gece uykusuna sevmiuor olabilir ama hep kendimi sorguluyorum nerede hata yaptım diye. Yatağıma almamam lazım emziği ve emmeyi bırakmam lazım odasını ayırmam lazım gibi şeyler diyorum kendimce
Bende kendimi suçluyorum acaba istediği gibi uyutamıyor muyum diyorum, çünkü çok zor geçiyor uykuya saatlerce uğraşıyorum gözü kapalı bir türlü dalamıyor, ben mi bilmiyorum istediği gibi uyutmayı diyorum ama meme de uyumuyor kucağıma alıyorum kendini yatağa atıyor yanımda yatırayım diyorum dönüyor duruyor asla rahat yatmıyor ben şaşırdım artık ne yapacağımı

Ben bu konu da bazen kendimi suçluyorum çocuğu aç bırakıyorum diye ama çok erken kahvaltı yapamıyorum ve o da bizle beraber yediği için erken kalksa da 10 11 e kadar bekliyor kahvaltı yaptırmıyorum biz yaparken o da bizle beraber yiyor, acaba biraz geç yaptırsan daha çok acıkmış olur mu

Kuru fasulye pilav yapıyorum bugün öğlen yemeği olarak ta onu vericem oğluma inşallah. Çorbasını yine ayrı yaptım karışık şeyler koyuyorum dolapta ne olursa ama yavaş yavaş çorbayı da bizimle içiricem. Her zaman çorba yapamıyorum aslında birazda o yüzden oğluma ayrı yapıyorum 2 gün içiriyorum onu bana kolaylık sağlıyor
Kuru fasulyeyi ilk defa mı deneyeceksin?
Bu konuda bende öyle biz de öyle hep çorba içmiyoruz onun çorbayı ayrı yapıyorum ama oğlum asla çorba sevmiyor tek sevdiği çorba yayla çorbası başka hiç birini içmiyor

Back
X