• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321
Kizlar herkese selam☺️ 2024 haziran grubundan geliyorum bir sorum var🫠 erkek bebis annelerine sormak istiyorum, haftaya 9 aylik bebisimi sunnet ettiricez cok uzgunum😭 ne kadar zamanda iyilesiyor, huysuzlugu ne kadar suruyor, normal hareketlerine vs nasil devam ediyor lutfen benimle paylasir misiniz deneyimlerinizi?? Benim oglum cok hareketli emekliyor, tirnaniyor iniyor cikiyor bir dk yerinde durmuyor. Hic icimden gelmese de sunnetini yaptirma karari aldik. İyilesme surecini anlatirsaniz biraz icime su serpilir belki☹️
Benim oğlum 5 aylıkken olmuştu yüzüstü döndüğü dönemdi. Sünnet olduktan sonrada hiç sırtüstü durduramadım yüzüstü sürünüp duruyordu ama şükür bir sıkıntı olmadı. Sadece ilk çişinde bi canı yandı ağladı sonra rahat atlattık.

Yanlış anlaşılmış olmak asla istemem. Orada da yazdığım gibi, kimseyi eleştirmiyorum, benim için doğru olan ile bir başkasının doğrusu bambaşka olabilir. Annelik çok subjektif bir mesele ve herkes çocuğu için en iyisini ve doğrusunu ister. Bu grup da zaten birbirimizi desteklemek için var. Son mesajlarınızda sanki biraz kırılmışsınız gibi geldi, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın lülütfen.
Yok ben sana niyet yazmadım özellikle instagram inanılmaz linç var bu konudan sebep herkesin kendi çocuğu veren verir vermeyen vermez ben tv açıp hiç izlemem hiçte sevmem mesela elimde olsa eve de almazdım eşim çok seviyor 🤣

Peki sonraki gun nasildi kucaga alabiliyor muydunuz?
Evet canım her şekilde kucağa aldık da kendi dönüp durdu. Önüne karton bardak kesip koyduğumuz için sıkıntı olmadı. Bu arada bebeğin yapılırken ağlayacak ama bu işlemden değil, ortamdan ve kendisine dokunulmasından ağlayacak buna emin olabilirsin. Çünkü ben aynı anda 6 yaş abiyide yaptırdım. İğne az açıttı dedi. Uyuşmayı bekledikten sonra masaya yatmayınca doktorlar babasını aldı içeri bir şeklide ikna etmişler. Çıkınca gayet iyiydi ve acıdı mı dedim yok hissetmedim dedi. Tabii sonrasında eline tableti aldı, artık böbreğini de alsak, hissetmezdi🤣🤣

Ben ekran konusunda hep dikkatli olmaya çalıştım. Ama bebekler büyüyüp abla abi olunca her çocukta engellemek daha zor olmaya başlıyor. Şimdi kw kp bizde onların yanlarındaysa anne baba izlemesin diyoruz sağolsun lar kapatıyorlar veya ekran ters çevirip ilgisini başka yöne çekiyorlar. Veya abla abi açınca biz yatak odasında mutfakta oluyoruz ama sıpa kumanda eline geçtiği ana açıp "açtiiii" diyor 🤣🤣

Ben ekran konusunda hep dikkatli olmaya çalıştım. Ama bebekler büyüyüp abla abi olunca her çocukta engellemek daha zor olmaya başlıyor. Şimdi kw kp bizde onların yanlarındaysa anne baba izlemesin diyoruz sağolsun lar kapatıyorlar veya ekrana ters çevirip ilgisini başka yöne çekiyorlar. Veya abla abi açınca biz yatak odasında mutfakta oluyoruz ama sıpa kumanda eline geçtiği an açıp "açtiiii" diyor 🤣🤣
Ama bebeklerimiz küçük ve ne gibi bir sorunu vardır bilemediğimiz için erken ekran bu açıdan tehlikeli... Ve ben bunu arkadaşımda yaşadım... Daha bebesi 1 aylıktan TV ve tel karşısındaydı. Konuşmayınca, sebebi araştırılınca otizim teşhisi konuldu. Belki vardı ama o kadar ekran maruziyeti daha da kötülettirdi. Şimdi maşallah çok yol aldılar 🤲🤲
Yemek konusunda da daha öncede yazmıştım belki değişik kahvaltılar denediğim en şanslı bebe bu, o da instaya dua etsin :D ki yaptığımda pankek, Yulaflı yumurtadır. 🤣🤣 Benim bu son modelde yeme konusunda diğerlerinden biraz daha seçiçi ve zorlayıcı, ben bir şey yaptım Yemedi diyelim yarım saat bir saat sonra başka bir şey deniyorum yemedi benden günah gitti oğlum, sen bilirsin diyorum. Yemeyeceği şeyi zorlamıyorum ama yediğini bildiğim şeyleri oyunla şarkıyla önüne değişik şeyler koyarak yediriyorum. Ne de olsa bebeler hala bizi emiyor veya amam alıyor aç kalmazlar... Benim ilk bebede doktorum bana kimse açlıktan ömelmiş annesi bir şey olmaz 1 2 den demişti, yaptığımda yemiyor, hasta diye Pirinç unu muhallebi si 😬😬😬
Ve benim bebede hala ağzından çıkarıp tükütirüyor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️mesela ben bunu hiç diğer bebelerimde yaşamamıştım... Her bebek "kendi nev-i şahsına münhasır" ve her annede öyle... ♥️🥰😍

Ben tv açıyorum ama çizgi film değil arada bakıp geçiyor. Çizgi film açtım bir iki kez ne yapacak diye ama hızlı hızlı geçen şeyler dikkat eksikliğine sebep olabilir diye çok baktırmadım açıkçası çok dikkatini de çekmedi.

1.sınıfa başladığımda okuma yazma biliyordum ve gerçekten sıkılıyordum dediğiniz gibi. Bu arada ablam öğretmişti oyun oynayarak, karşısına koyup harfler bunlar dememişti yani. Ama öğretmenim çok iyiydi ve bana başka başka kitaplar getirirdi. Bomboş oturmadım hiçbir zaman.
Ben şahsen çocuk alıyorsa verelim kafasındayım ya. Yani ne zararı olacak ki renkleri veya sayıları öğrenmesinin? Bir de yeni nesil zehir gibi, çok uyanıklar bence. Çok ileriden de gitmesinler çünkü o da çok zor maalesef. Denge kurmak şart her şeyde olduğu gibi.
Erken yaşta çocuklara ne verirsen onu alıyorlar zihinleri tamamen açık. Şuan benim kızım istemediği birşey olduğunda veya dokunmaması gereken birşey olduğunda no diye bağırıyor veya bunu ister misin diye sorduğumda yes diyor yani ne verirsen alıyorlar. Zaten muhtemelen çocuklarımız okula başlamadan alfabeyi ve sayıları öğrenirler bence çünkü gerçekten zehir gibiler.

Erken yaşta çocuklara ne verirsen onu alıyorlar zihinleri tamamen açık. Şuan benim kızım istemediği birşey olduğunda veya dokunmaması gereken birşey olduğunda no diye bağırıyor veya bunu ister misin diye sorduğumda yes diyor yani ne verirsen alıyorlar. Zaten muhtemelen çocuklarımız okula başlamadan alfabeyi ve sayıları öğrenirler bence çünkü gerçekten zehir gibiler.
Benimki kreşe başladığı için garanti veremeyeceğim okula başlamadan öğreneceğine hehehehehe. Ama haklısınız, zihinler inanılmaz açık, bir kere söylediğiniz bir şeyi veya yaptığınız bir hareketi hemen öğrenip tekrarlıyorlar. Bakalım biz anne-baba olarak nasıl yeteceğiz bu nesle. Benim en büyük endişem o.

Back