2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321
Kızlar erken yaşta harf öğretiminin ileri yaşta bir zararı var mı bilgisi olan yanıtlayabilir mi
Galiba evet, daha dün bir arkadaşım pediatri kliniğin de çalışıyor 2 yaşında bir kız getirmişler kare dikdörtgen harf felan hepsini biliyormuş, anne herşeyi öğretmeye çalışmış tam açıklamadı ama doktor öğretmeyin şuan sadece oyun oynayın ilgi gösterin zamanı değil demiş ne gibi bir sakıncası var anlamadım

15 aylık kızı olan bir arkadaş var da ana baba işleri güçleri çocuğa bir şey öğretmek istekliymiş öğretelim mi dediler benimde çok bilgim yok sorayım dedim

Ayrıntılı sorabilme ihtimalin var mı arkadaşına

Bir keresinde doktora ekran otizm yapar mı dedim yapmaz ama otizmli bir çocuğu geriye atar demişti, sizden bişey istediği zaman dönüp bakıyor mu size
Evet bakıyor. Alkım diye sesleniyorum dönüp bakıyor. Aslında otizm belirtilerinin hiç biri yok gibi. Ama uzun süre suratıma bakmıyor. Dikkat eksikliği desem, tek başına rahat 40 dakka oynuyor. Birşeylerle meşgul oluyor. Sosyal iletişim kıruyor. Heçen gün kafeye gittik. İnsanlara elini uzatıyor. İlgilerüni çekmeye çalışıyor. Şuna ikna oldum ama çizgi film kesinlikle çok şeye zarar veriyor. Yorgunluktan ölsem de açmamaya çalışıcam. Başka yoku yok gibi.

Kızlar erken yaşta harf öğretiminin ileri yaşta bir zararı var mı bilgisi olan yanıtlayabilir mi
Benim aklımda şöyle birşey kalmış okula başlayana kadar oyun çağındalar oyun oynamaları gerekiyor ama bu süreçte harf sayı vs öğrenip o şekilde okula başlarlarsa eğer dersleri dinlemiyorlarmış çünkü bildiği şeyler olduğu için dikkatini çekmiyormuş. Bu da uyumsuzluğa başarısızlığa vs yol açıyormuş. Bence de erkenden öğretmenin ne gereği var zamanı gelince zaten öğrenecek ve bir ömür yeni şeyler öğrenecek ama oyun zamanına hayatının hiçbir döneminde bir daha dönemeyecek. Bence herşey zamanında güzel.

1.sınıfa başladığımda okuma yazma biliyordum ve gerçekten sıkılıyordum dediğiniz gibi. Bu arada ablam öğretmişti oyun oynayarak, karşısına koyup harfler bunlar dememişti yani. Ama öğretmenim çok iyiydi ve bana başka başka kitaplar getirirdi. Bomboş oturmadım hiçbir zaman.
Ben şahsen çocuk alıyorsa verelim kafasındayım ya. Yani ne zararı olacak ki renkleri veya sayıları öğrenmesinin? Bir de yeni nesil zehir gibi, çok uyanıklar bence. Çok ileriden de gitmesinler çünkü o da çok zor maalesef. Denge kurmak şart her şeyde olduğu gibi.

Bioderma atoderm kullanıyoruz biz doktor önerisi ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…