• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321
Bir keresinde doktora ekran otizm yapar mı dedim yapmaz ama otizmli bir çocuğu geriye atar demişti, sizden bişey istediği zaman dönüp bakıyor mu size
Otizm varsa vardır yoksa yoktur sonradan otizm olma diye birşey yok ama otizm belirtileri gösterme diye bir durum var işte ekrana dikkat etmek lazım

Arkadaşlar çok acil ve panik halde birşey sorucam. Bebeğim göz teması kurmuyor uzun süre. Yani bezini değiltirmek için yatırdığımda abartılı jest mimik yaparsam bakıyır ama normalde göz teması kurmaktan kaçınıyor. Otizm belirtisi olduğu için endişe ettim ama diğer belirtiler yok. Yani sosyal ilişki kuruyor, adını söyleyince bakıyır, el sallıyor bay bay yapıyor. Komik bir şeye gülüyor. Fiziksel gelişimi çok çoo iyi. Hafızası bence çok kuvvetli. Saklambaç oynayabilşyoruz. Kendisi de saklanıyor biz saklanınca arıyor buluyor. Heyecanlanıyor falan.

Ama göz teması kurmak istemiyor. Bir de dil gelişimi biraz geride sanırım. Hala anne baba falan yok. Gel dışında bişey demiyor. Ben akşam yemeği falan hazırlarken çizgi film açıyordum. Bu seveple mi oldu acaba. Böyle olan var mı?
Ekrani kesip bir süre gözlemleyin bence. İyilesme olursa endise edecek bir sey yok demektir

Hala bazen yapıyor ama o önceki gibi değil, 3 gün emmedi çok uğraştım emsin diye sonra geri döndü çok şükür
Şükür dönmüş geri . O dönemlerde diş kaşıntısı varsa daha çok ısırmıştır belki. . Ben meme reddi de çok yaşadım bazı dönemlerde . O yüzden de korkutmak istemedim. İnşallah benimki de ısırmayı bırakır 😢

Bu ekran konusunda en merak ettiğim şey de mesela doktorlarda söylüyor çocuklar kitlenip kalıyor diyorlar ya benim kızım kitlenip kalmıyor dans ediyor alkışlıyor şarkıyı kendince söylemeye çalışıyor bana bakıp gülüyor falan bu durumda yine de zarar görmüş olarak kabul ediliyor mu acaba
Sadece otizm , hiperaktivite olarak değil de , Ekran dikkat süresini de kısalttığı için ileride okul başarısının da düşeceğini söylüyorlar . Hızlı geçişlere gözleri alıştığı için bi kitabın başında öyle saatlerce oturup okuma sabrı olmuyormuş çocuklarda. Her çocuk aynı değil tabi kimisi ekranla büyüyor hiçbişey olmuyor kimisi çok etkileniyor . Ama çok riske atmamak lazım .

Sabah kaçta uyandı ? Biz de yürüyüşe gideceğiz sözde ama hava öğleden sonra güzelleşiyor biz de tek uyku yapacağız bugün bakalım nasıl çıkacaksak
Yine 7 buçuk gibi uyandı şuan uykusu geldi farkındayım oyun oynamaya çalışıyorum uyutmadım haşa 1 saat daha oyalayabilirsem iyi olacak

Yine 7 buçuk gibi uyandı şuan uykusu geldi farkındayım oyun oynamaya çalışıyorum uyutmadım haşa 1 saat daha oyalayabilirsem iyi olacak
Ay oyalarsın bence ya 12 gibi uyuyup 2de uyansa mis . Biz de 8de kalktık şimdi uyutmaya çalıştım yok uyumuyor mecburen 1i bekleyecek uyumak için yoksa gece uykusu şaşıyor

Hala uyutmadım çol şükür biraz daha biraz daha 🤣🤣
Ve uyudu allahım nolur bugün güzel geçsin 🤣 şimdi evi toplicam yemeğini hazırlıyım hatta giyinicem bile o uyanınca giyinmek bile bana zor geliyor oğlum uyanınca yedirir çıkarım 🤣🤣 1 saat dışarıda durmak için 1 gğn önceden plan yapmak 🤣🤣

Sadece otizm , hiperaktivite olarak değil de , Ekran dikkat süresini de kısalttığı için ileride okul başarısının da düşeceğini söylüyorlar . Hızlı geçişlere gözleri alıştığı için bi kitabın başında öyle saatlerce oturup okuma sabrı olmuyormuş çocuklarda. Her çocuk aynı değil tabi kimisi ekranla büyüyor hiçbişey olmuyor kimisi çok etkileniyor . Ama çok riske atmamak lazım .
Bence bu anlattığın durum her gün uzun süreli maruziyetlerde olabilecek şeyler gibi geliyor bana. Ne demişler azı karar çoğu zarar 😊

Bunların hepsini biliyorum bilinçsiz bir anne değilim ama artık şuna 1 yılın sonunda emin oldum ben evde bir anne yalnızca ve bebeği gerçekten zorsa o anne ekran veriyor ben hiç vermedim diyenin ya bebeği benimki kadar zor değildir ya da yanına gelen giden vardır bu konuda eminim 🤣 eve birisi gelirse oğlum o kadar ağlamıyor ya da bazen görümceme bırakıyorum çocukkqe var orda çok güzel vakit geçiriyor ekran bağımlısı değil çok ağlak benimki ve tek derdi benimle beni gördüğü için hep ağlıyor mesela her gün olmasada gelen giden birileri olsa ya da ben çıkabilsem bilmiyorum ya çok zor şeyler yaşadım oğlum daha 1 yaşına bile gelmeden ameliyat olmak zorunda kaldı bazen haftalar 2 3 gün hastanedeyim çocuğumun huyu suyu değişti iyice Allah kolaylık versin diyorum ama çocuk büyütmek zor çocuklar zor bizim tahammüllerimiz hayata bakışımız hepimiz farklıyız
Benim bebeğim de beni bazen çok zorluyor o ara bende mecbur kalınca açıyorum tvyi yada telefonda Kukuli felan açıyorum, yoksa hiç durmuyor, açıkçası hiç açmamayı denedim ama yapamadım altını değiştirmiyor eline oyuncak alsa bile değişik bir şey versem bile kaçıyor telefondan bişey açıp alt değiştiriyorum, yemek yemiyor ekran açıp yemek yediriyorum böyle bir durumda hiç açmayıp ya ben kafayı yiyecem yada açacam biraz oyalanacak bende oyalanmasını tercih ettim

Otizm varsa vardır yoksa yoktur sonradan otizm olma diye birşey yok ama otizm belirtileri gösterme diye bir durum var işte ekrana dikkat etmek lazım
Kesinlikle, bende bunu sordum sonradan oluşan birşey olabilir mi ya ekran ya aşılar buna sebep olur mu dedim hayır doğuştan olan birşey ama olanı ekran geriye atar dedi, birde tabi ki ekran dil gelişimini de etkiliyor ben çok zorlandığım için açıkçası açıyorum alt değiştirirken yemek yedirirken ve bazen durmadığında

ya zaten bizim uykular hep sorunluydu ama bazı dönem mesela 7-8 kere uyanmıyor da 3-4 kere uyanıyor şükrediyorum iyiden kastım bu yani 🤣
Kız bi ara düzeldi diyince bende güzel uyuyor sanmıştım 😂 bizim sevinme şeklimiz 😂 benimki de dün 5 kere kalktı sevindim

Şükür dönmüş geri . O dönemlerde diş kaşıntısı varsa daha çok ısırmıştır belki. . Ben meme reddi de çok yaşadım bazı dönemlerde . O yüzden de korkutmak istemedim. İnşallah benimki de ısırmayı bırakır 😢
Evet korkutmayın ciddi ciddi 3 gün emmedi ve bu benim bağırmamdan oldu bu yüzden çok pişman oldum

Benim bebeğim de beni bazen çok zorluyor o ara bende mecbur kalınca açıyorum tvyi yada telefonda Kukuli felan açıyorum, yoksa hiç durmuyor, açıkçası hiç açmamayı denedim ama yapamadım altını değiştirmiyor eline oyuncak alsa bile değişik bir şey versem bile kaçıyor telefondan bişey açıp alt değiştiriyorum, yemek yemiyor ekran açıp yemek yediriyorum böyle bir durumda hiç açmayıp ya ben kafayı yiyecem yada açacam biraz oyalanacak bende oyalanmasını tercih ettim
Her doğru anneye ve çocuğa göre değişir maalesef çocuğumla ilgili her şey benim için çok hassas bu tarz şeyler biraz insanı rahatsız ediyor. Evdeki zorluklarını bir kenara bırakıyorum heraşde bu grupta kimse benim kadar hastaneye gitmiyordu oğlumda resmen travma oluştu devamlı kan idrar tahlilleri ultrasonuydu röntgeniydi tomografisiydi ne beniö için ne oğlum için kolay değil. Yok kahvaltı yapamadım yok çay içemedim değil benimki hastanede bile doktor kendisi bana çizgi film aç diyor durmuyor korkuyor ultrasona sokuyoruz her giren 5 dk da çıkıyor ben yarın saat duruyorum en az anlatınca çok konu çıkıyor o yüzden herkesin doğrusu kendine açmayan çok iyi anne açan kötü anne olmuyor herkesin hayatı kendine zor öyle böyle derken büyüyecekker kendileri açıp izleyecekler zaten kimse engel olamayacak

Her doğru anneye ve çocuğa göre değişir maalesef çocuğumla ilgili her şey benim için çok hassas bu tarz şeyler biraz insanı rahatsız ediyor. Evdeki zorluklarını bir kenara bırakıyorum heraşde bu grupta kimse benim kadar hastaneye gitmiyordu oğlumda resmen travma oluştu devamlı kan idrar tahlilleri ultrasonuydu röntgeniydi tomografisiydi ne beniö için ne oğlum için kolay değil. Yok kahvaltı yapamadım yok çay içemedim değil benimki hastanede bile doktor kendisi bana çizgi film aç diyor durmuyor korkuyor ultrasona sokuyoruz her giren 5 dk da çıkıyor ben yarın saat duruyorum en az anlatınca çok konu çıkıyor o yüzden herkesin doğrusu kendine açmayan çok iyi anne açan kötü anne olmuyor herkesin hayatı kendine zor öyle böyle derken büyüyecekker kendileri açıp izleyecekler zaten kimse engel olamayacak
Evet canım çok zorlandın sende, inşallah sağlığına kavuşur sonrada burda belki de konuşmaya yürümeye başlayınca sakinleşti bebeklerimiz deriz, seninkinin hırçınlığı belki de yaşadığı şeylerdendir geçer inşallah 🙏🏼

Kızlar atopik cilt için hangi losyon şampuan kullanıyorsunuz, ben doktora daha gitmedim ama cildin de bi hassaslık oldu ya birşeye alerjisi var yada başka bişey çözemedim çok kaşıyor karnını felan belinde de birşeyler çıkmış kırmızı kırmızı

Evet canım çok zorlandın sende, inşallah sağlığına kavuşur sonrada burda belki de konuşmaya yürümeye başlayınca sakinleşti bebeklerimiz deriz, seninkinin hırçınlığı belki de yaşadığı şeylerdendir geçer inşallah 🙏🏼
Ben ona bağlıyorum birazda inşallah bebişlerimizin huyu suyu çool güzel olur ya

Kızlar erken yaşta harf öğretiminin ileri yaşta bir zararı var mı bilgisi olan yanıtlayabilir mi

Back