• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    318
5 aylıktan beri kızımla yer yatağında ikimiz yatıyoruz. Çift kişilik yatak ölçülerinde aldım rahat ettim valla. Bazı geceler yatak odasına geçiyorum kızım tek yatıyor.
Bende bir süre oğlumla yalnız yatmıştım daha oyurma ayağa kalkma fakan yoktu o dönem bir tık daha iyiydi yataktan düşer diye korkmuyordum ama eşimle çok ayrı kalıyorduk şimdi sırf çock yataktan düşmesin diye eşimi korkuluk olarak kullanıyorum 🤣🤣 şaka bir yana çocukla yatmak aşırı zor ya seninde tüm düzenin bozulmuş inşallah artık yataklarına alışırlar

Benimki de hiç birşeyden memnun değil 😂 bitirdi bunlar bizi 😂 kendileri 1 yaşına girdi biz 10 yıl yaşlandık 😂
Ay yok keşke uyusa ben onla uyumaya razıyım ya hiç bişeyden memnun değil şimdi biz uzunlamasına yatıyoruz ya o öyle sevmiuor yan yatmak istiyor ya kafası ya ayakları bana geliyor kafası gelirse sanslıyım ayakları gelirse yüzüme gözüme uykusunda hep tekme atıyor

Benim kızım da işaret parmağını kullanamıyordu. Sonra farkettim ki ben hiç işaret parmağımı kullanmıyorum çocuk bilmiyor ki 🤣 Bir kaç gün sürekli işaret parmağımı kullandım şimdi kızım da işaret parmağını kullaniyor 😁
Evet ben de onu düşündüm hiç kullanmıyorum daha doğrusu hemen eşime söyledim o dedi biz kullanmıyoruz ki hiç çocuk nerden bilsin ☺️

Merhaba hanımlar, kızım düzeltilmiş 7 aylık. Yaklaşık 1buçuk aydır ek gıdaya başladık. Bazen az bazen normal şekilde yiyordu. Yaklaşık 2 haftadır hiç bir şey yediremiyorum bazen ağzını açıp bi kaç lokma alıyordu, fakat son bi kaç gündür kesinlikle ağzını açmıyor. Kaşığı görünce hemen ağzını kilitliyor. Ağzına bir lokma koymam mümkün değil. Ne yapacağım bilmiyorum. Meme reddi de vardı sağım yaparak besliyorum sütün yetmediği zaman mama veriyorum. Ne önerirsiniz bu süreçte bana.

Kızlar şuan oğlum 4 5 adım atmaya başladı, bu aşamadan sonra sizinkiler ne kadar süre de tam yürümeye başladı ?
1 hafta 4-5 adim atti kizim . Misafirliğe gittiğimizde yerde cocuk odasındaki oyuncaklara gitmek istiyordu surekli bir kac defa elinden tutup götürdüm sonra götürmeyi bırakınca kendi kendine yürüdü gitti o zamana kadar 4 5 adımdan fazla atmiyordu.

Biz yine feci bir uyku atağı yaşıyoruz. Gece uykudan 15 dk da bir uyanıyoruz. Sabahlarida hic birseydwn memnun olmuyor. Surekli agliyor. Napicagimi şaşırdım

1 hafta 4-5 adim atti kizim . Misafirliğe gittiğimizde yerde cocuk odasındaki oyuncaklara gitmek istiyordu surekli bir kac defa elinden tutup götürdüm sonra götürmeyi bırakınca kendi kendine yürüdü gitti o zamana kadar 4 5 adımdan fazla atmiyordu.
Bi anda mı yürümeye başladı ☺️ ay çok heyecanlı

Kızlar ben galiba mastit olacam gibi göğüslerim taş gibi oldu, oğlum her emmeye ısırmaya devam ediyor, ben ağrım olsa da yine de emzireyim dedim ama her emmeye ısırmaya devam ediyor artık dayanamıyorum bugün bütün gün 1 kere emzirdim onda da azıcık emdi bıraktı, şuan dolu içi napmam lazım:( canım çok acıyor ısırmasa gene emziricem ama hala devam ediyor

Merhaba hanımlar, kızım düzeltilmiş 7 aylık. Yaklaşık 1buçuk aydır ek gıdaya başladık. Bazen az bazen normal şekilde yiyordu. Yaklaşık 2 haftadır hiç bir şey yediremiyorum bazen ağzını açıp bi kaç lokma alıyordu, fakat son bi kaç gündür kesinlikle ağzını açmıyor. Kaşığı görünce hemen ağzını kilitliyor. Ağzına bir lokma koymam mümkün değil. Ne yapacağım bilmiyorum. Meme reddi de vardı sağım yaparak besliyorum sütün yetmediği zaman mama veriyorum. Ne önerirsiniz bu süreçte bana.
Merhaba, ek gıdanın ilk 3 ayı zaten tadım yapılıyor sadece. O nedenle ek gıdada başarısızım gibi düşünmeyin. Tadarak öğrenecek. Eline kendi yiyebileceği bir şeyler vermeyi denediniz mi? Belki kendisi yemek ister.
Kızlar ben galiba mastit olacam gibi göğüslerim taş gibi oldu, oğlum her emmeye ısırmaya devam ediyor, ben ağrım olsa da yine de emzireyim dedim ama her emmeye ısırmaya devam ediyor artık dayanamıyorum bugün bütün gün 1 kere emzirdim onda da azıcık emdi bıraktı, şuan dolu içi napmam lazım:( canım çok acıyor ısırmasa gene emziricem ama hala devam ediyor
Sağmayı denediniz mi?

Merhaba, ek gıdanın ilk 3 ayı zaten tadım yapılıyor sadece. O nedenle ek gıdada başarısızım gibi düşünmeyin. Tadarak öğrenecek. Eline kendi yiyebileceği bir şeyler vermeyi denediniz mi? Belki kendisi yemek ister.

Sağmayı denediniz mi?
Şuan annem gildeyim yanımda sağım makinem yok elimle sağdım biraz ama o da çok yordu, oğluma vermeye çalışıyorum emmiyor benim yüzümden oldu büyük tepki verdim ısırınca, sanırım korktu kendimi çok suçluyorum şuanda

arkadaşlar oğlum 1 yaşına girmek üzere. Ama uzun zamandır iştahsızlığı var. Formül mama hala ana besin kaynağı. Ek gıda olarak herşeyi yiyor ama az yiyor. Kaşıkla vermemi de reddediyor. Elimle yedireyim istiyor. Sanırım gündüzleri bakıcı öyle alıştırdı onu. Kilo alımı da yavaşladı. Bu durumda olan var mı? Neşer yapıyorsunuz? 1 yaştan sonra dormül mamayı azaltan var mı?

arkadaşlar oğlum 1 yaşına girmek üzere. Ama uzun zamandır iştahsızlığı var. Formül mama hala ana besin kaynağı. Ek gıda olarak herşeyi yiyor ama az yiyor. Kaşıkla vermemi de reddediyor. Elimle yedireyim istiyor. Sanırım gündüzleri bakıcı öyle alıştırdı onu. Kilo alımı da yavaşladı. Bu durumda olan var mı? Neşer yapıyorsunuz? 1 yaştan sonra dormül mamayı azaltan var mı?
Biz gündüzleri neredeyse hiç mama almıyoruz gece yatmadan önce ve gece içiyor (bazen gündüz uykusundan önce veriyorum iyi uyusun diye) ek gıda konusunda da her şeyden az az yiyoruz en son 10. Ayda kontrole gittik o zamana kadar kilo alımı normaldi

Şuan annem gildeyim yanımda sağım makinem yok elimle sağdım biraz ama o da çok yordu, oğluma vermeye çalışıyorum emmiyor benim yüzümden oldu büyük tepki verdim ısırınca, sanırım korktu kendimi çok suçluyorum şuanda
Sagmadan önce ılık veya sicak uygulama yaparsanız daha kolay sagilir hemde gogusleriniz biraz rahatlar.

Kızlar geri döner mi sizce memeye asla kabul etmiyor emmiyor ve çok üzgünüm benim yüzümden oldu bağırınca kızınca korktu sanırım :( Allah'ım ne yaptım ya çok vicdan azabı çekiyorum çok kötüyüm

Bende ek gıdayı çok vermiyorum zaten mamayla karnı doyuyor. Muhtemelen oğlun mamadan dolayı acıkmadığı için az yiyordur. 1 yaşından sonra mama miktarı azaltılıyor. %50 mama %50 ek gıda olacak.

Kızlar geri döner mi sizce memeye asla kabul etmiyor emmiyor ve çok üzgünüm benim yüzümden oldu bağırınca kızınca korktu sanırım :( Allah'ım ne yaptım ya çok vicdan azabı çekiyorum çok kötüyüm
Geri döner merak etme alışkanlıklardan vazgeçmek kolay mı hele de bebeler için. Oyun yaparak emzirmeyi denedin mi. Canım üzülme can havliyle bağırmışsın ne var bunda hepimiz insanız canımız yanınca bağırmamız çok normal. O bağırmayı unutmuştur bile. Dönem dönem iştahsızlık oluyor muhtemelen öyle birşeydir. Birde duşta emzirmeyi denesene bebeler çok seviyor yıkanırken emmeyi.

İştahsızlık durumu bizde uzun süredir var ağzına alıyor sonra tükürüyor 1 yaş kontrolüne gitmedim ama yüzü çöktü kilo verdi gibi evdeki tartıda 9 kilo çıkıyor en son 10. Ayda falandı sanırım 8800 civarındaydı. Emiyor o yüzden ne kadar aldığını bilmiyorum ama gün içinde sabah uyandığında ve gece uykusuna yatacağı zamanla birlikte 4 kez emmiş oluyor.

Back