2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    308
Oğlum yüzünü tırnaklıyor diye eşimin teyzesi bana ay ne olmuş yüzüne sen tırnaklarını kesmiyor musun dedi yani neden keseyim ki bana kimse kes demedi sonuçta oda haklı
Ay kız o da bişey mi yenidoğan sürecinde oğlumun yüzünde kırmızı lekeler çıkmıştı eşim oğlumun fotoyu aile gruplarına atmıştı kaynanam hemen aradı çocuğun yüzünde niye kırmızı lekeler çıkmış siz eve adetli bir kadın mı aldınız demişti ben şok tabi aldım elime teli sen ne diyorsun dedim adetli biri çocuğu görmeye gelmesin kapının eşiğinden girmesin 40ı çıkana kadar demişti. Hayatımda duyduğum en saçma şeydi. Daha neler neler yaşattı bana da Allah'a havale ediyorum

Ben günü zor yetiştiriyorum özel gün konseptli çekimleri gectim bebeğim çok gürültülü bir bebek sürekli bağırıyor sürekli sesli mızıldıyor.Aksam oldu mu başım catlıyor gün bitsin diye bakıyorum.Kuzeninizin enerjisini tebrik ederim

Kizlar yiyecekleri artik minik parcalar halinda sunuyorum bebege ama yutamaz edemez bogazinda kalir diye çok korkuyorum. Siz de minik parcalar halinde mi veriyorsunuz yoksa catalla mi eziyorsunuz? 9 ay 1 haftalik bebegim

Ben 6 aydan beri büyük parçalar halinde verebileceğim yemekler yapmaya çalışıyorum. Omlet, köfte, mücver gibi. Biraz fazlaca yapıyorum çünkü genelde yarısını mıncırıyor ve yere atıyor. Arada kendim de yedirmeye çalışıyorum ama genelde kendisi yemeye çabalıyor.
Tam blw sayılmaz ama yarı blw diyebiliriz. Ben yedirince daha az yiyor. Bir de tek başına yemeyi hiç sevmiyor illa ki hep birlikte sofraya oturulmasını bekliyor kendisi (prensipli)

Benımkıde aynı ya çok hareketlı nasıl olcak bilmiyorum hatta bugün dedım herşey yolunda sünnet ıısıne bakalım dıye
Sünnet bi şekilde yapılır ama sonrası yara bakımı zor olur bebeklerinizde ben 3 aylıkken dönme filan olmadan yaptırdım rahattı iyileşmesi çok şükür ama şimdi olsa bu ayda yaptırmazdım çünkü eliyle dokunmak istiyor kaşıuor yüzüstü pat diye dönüp sürte emekliuor filan iyileşmesi dikişlerin atması zor açık kalıcakki dikişler iyileşsin kanama olmasın ama bu aylarda aklı yetmiuor bu hareketlilikte riskli bence kızlar siz gene drunuzla konuşun ama başından geçirmiş birinolarak benim yorumum bu şekilde

Ane olarak başka bir anneye söylenirmi bu cümle benim bile içimi acıttı ne var bende yapamadım ama evladıma hergün onu çok sevdiğimi söylüuorum kokluyorum öpüyorum Harektli bebek değildir boş vakti vardır enerjisi vardır filan en önemli şey sevgi bebeklerin ilk ihtiyaç bu diğerleri olsada olur olmasada bacım bende yapamadım lohusalık depresyonu oldum sonrada erkek bebek hareketliydi maşallah gün basıl bitti nasıl ertesi güne döndüm hatırlamıyorum inan o arada kendimi unutmuşum bu dediğin partiler fotolar hiç aklıma gelmedi gelmediğine göre diyorum vakt ve fırsatım yokmuş her anne bebek ilişkisi farklı herkes herşeyi aynı yapacak diye birşey yok tek bir doğruda yok bu süreçte

Yuh bende bunu ilk kez duydum ne saçma şey ay bana da kaynanam biri selam verirse sakın alma dedi bende zaten aptak gibiydim ilk günler narkozdan korkmuştum

Aynen ya benimkide çok bağırıyor hiç başım ağrımazdı normalde son bir haftadır başım ağrıyor annem de diyor ki insanın çocuğundan başı ağrır mı ee ne yapayım özellikle sol kulağım çınlıyor oğlum bağırdıkça

Kızlar size danışmak istediğim bir şey var.Bebegim bir süredir kendi başına yemek yemeyi reddediyor.Söyle biz de yemezsek yemiyor.Ona özel hazırladığım şeyleri reddediyor biz ne yersek ondan yemek istiyor.Doyarcasına yemiyor.Kahvaltıyı püskürtüyor yumurtayı püskürtüyor peyniri püskürtüyor avokado vb püskürtüyor tek yediği domates salatalık oluyor kahvaltıda.Ne yapacağımı bilmiyorum artık bu konuda.Kahvaltıda ağzını resmen kitliyor ve açmıyor.Corba falan olursa ancak öyle o da her zaman değil

Benimki de kahvaltıda daha çok sıkıntı çıkarıyor erken verdiğimde hiç yemiyordu sonra 10 11e kaydırdım kahvaltıyı. Erken saate göre daha iyi yiyor

Sadece şöyle bir şey var. Sabah 6 da acıkmış olduğu için uyanır gibi oluyor. Biberonu veriyorum eline. İçerek uyuyakalıyor. Yanına emzik koyuyorum. Bazen emziğini kendi alıuor ağzına. Devam ediyoe uykuya.

7:30 da uyanıyor. 9:30 da uyuyor 1 saat.
12de uyuyor. 1 buçuk saat.
4 te uyuyor. 1 saat.
akşam 7 de uyuyor 1 saat.
9:30 da gece uykusuna yatıyor. Sabaha kadar uyuyor.
Peki kendi kendine mi uykuya dalıyor, benim bebeğim emerek uyumaya alışmamıştı 7.aydan beri her şey tepetaklak durumda. Emerek, kucakta vb. ne denk gelirse öyle uyur oldu. Tabi buna uyumak denirse gündüz yarım saat sonra uyanıyor, geceler zaten perişan. Sabah 5 küsürde kalkıyor oturmam yasak kucağımda gezerek uyuyor. Her konuştuğumuz konuya geçecek bu geçici bir süreç diyoruz evet geçiyor ama daha berbat şeyler geliyor anlamadım ben bu işi. 5. ayda darmadağın olmuştum psikolojik olarak, şu an yine aynı duruma geldim ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bezmiş durumdayım. Yatağında asla yatmak istemiyor, yatağına koyduğum an dikenli tellerin üzerine bırakmışız gibi ağlıyor. Bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum, şu anki derdi sadece yatağında uyumamak.

Ben gece beslenmesini kesme kararı aldım ve dün gece başladım ilk uyandığında 2 saat ikinci uyandığında 1 buçuk saat kadar ağladı ama artık canıma tak etti gece meme vermedim ve memede uyutmayacağım artık. Evet üzülüyorum ağlıyor göğsüme gelip kafasını sürtüyor emmeye çalışıyor falan ama ikimizin de iyiliği için buna dayanacağım. 1 hafta 10 güne alışır. Bugün toplam 3 saat uyudum ama normalde de zaten uykusuz kalıyoruz en azından bi amacı olsun

Benimde bebeğim öyle hep mızmız oyalaması zor bir bebek bide üstüne bu aralar siniri öğrenmiş herşeye sinirleniyor. Bilmiyorum diş sıkıntısımı nedir. Akşam için hep plan yapıyorum uyuyunca şunu yapacam şu diziyi izlicem keyif yapacam diye diye akşam olunca kendimi yatağa zor atıyorum hiç bişey yapmıyorum.
Valla kuzenimin bebeği sakin bir bebek uyku konusunda da öyle oyalama konusunda da öyle tabi bulur vakti. Keyif yapacak zamanı bile buluyor

Evet çok üzüldüm mahrum bırakmak dümdüz büyütmek cümlesi beni baya üzdü. Dediğin gibi benimde bebeğim hareketli ve akşamı nasıl ediyorum bilmiyorum. O yorgunluktan kaçırıyor insan planlarını. Ben yapıyordum sonra bıraktım.
Bende kesinlikle bi bebeğin en çok ihtiyacı olan şey sevgi ilgi gerisi boş.

Canım bence yediğini yedir zorlama. Benimki de bizim yemekleri istiyor ben bazen bizim yemeklerden yediriyorum artık büyüdü yiyebileceği bişey varsa valla veriyorum öyle çok kasmıyorum artık. Benimki de asla çorba yemiyor her türlü çorba denedim istemedi sıvı yaptım olmadı az katı yaptım olmadı kemik suyu koydum ekmek koydum yok asla çorba yemiyor sebebini çözemedim çorbayı görünce ağlamaya başlıyor. Bence yemiyorsa zorlama yediği kadar sonra kendi kendine düzelir

İnşallah başarılı olursun. Peki baya bağıra çağıra mı ağlıyor, çünkü o kadar çok ağlıyor ki ben de beşiğinde kalsın biraz ağlar dalar dedim ama yok yani asla susmuyor ve mırıldanmak değil baya ağlıyor. Ben gece her uyandığında emzirmiyorum sadece 2 kez emiyor geceleri. Ama derdi yatağı ve odası ile ilgili şu an, asla uyumak istemiyor. Kucağımda ağlıyor, emiyor ağlıyor, yere koyuyorum ağlıyor. Deneye deneye uyutmaya başladım artık, eskiden yataktan almadan ağzına emzik verirdim uyurdu. Şimdi ayağa kalkıyor kucağıma alayım diye. Krize girince böyle yapıyor ve bunu en çok sabaha karşı yapıyor 5 civarı. 2 gündür gündüz ilk uykusuna da aşırı direniyor. Yani şu an yaşadığım şeyi tam tarifleyemiyorum. Ayrılık kaygısı olabilir, belki o yüzden odasına karşı aşırı tepki veriyor olabilir. 3.ayından beri odasında yatıyor bu huyu yeni başladı. Eğer derdi gerçekten odası ise çözmem lazım. Bir de yatağa alıp ona da alıştırırsam bu kadar aydan sonra kötü olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…