2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    308
Kızlar moralim çok bozuk biraz dertleşmek istedim sizle. Size de anlatayım sizin düşüncenizi de merak ediyorum.
Şu aylık çekimler yok mu bebeğime ilk 4 ay konseptli çekim yaptım elimden geldiği kadar ama sonra telaştan yorgunluktan 5. Ve 6. Ayı yapamadım. Sonra da artık 2 ay kaçtı diye bi daha yapmadım. Bunu da kuzenime söylemiştim onunda 7 aylık bebeği var. Dün gece bana sordu dişi çıktı diş partisi yapacak mısın diye bende hayır sadece hedik yapacağım dedim ama parti süsleme yapmayacağım yapıp dağıtacağım dedim. O da aylık çekim yapmadığım ve bu diş partisini de yapmadığım için bana dedi ki çocuğunu dümdüz büyütüyorsun hiç enerjin ve hevesin yok mu hiç bişeye. Çocuğunu herşeyden mahrum bırakıyorsun dedi. Bu cümle gece gece canımı çok acıttı şimdi bunları yapmadım diye bebeğimi mahrum mu bıraktım dümdüz mü büyütüyorum. Sizce çok mu gerekli siz yaptınız mı
Ben hıc bişi yapmadım ne alaka özenti gösteriş geliyor bana

Kızlar moralim çok bozuk biraz dertleşmek istedim sizle. Size de anlatayım sizin düşüncenizi de merak ediyorum.
Şu aylık çekimler yok mu bebeğime ilk 4 ay konseptli çekim yaptım elimden geldiği kadar ama sonra telaştan yorgunluktan 5. Ve 6. Ayı yapamadım. Sonra da artık 2 ay kaçtı diye bi daha yapmadım. Bunu da kuzenime söylemiştim onunda 7 aylık bebeği var. Dün gece bana sordu dişi çıktı diş partisi yapacak mısın diye bende hayır sadece hedik yapacağım dedim ama parti süsleme yapmayacağım yapıp dağıtacağım dedim. O da aylık çekim yapmadığım ve bu diş partisini de yapmadığım için bana dedi ki çocuğunu dümdüz büyütüyorsun hiç enerjin ve hevesin yok mu hiç bişeye. Çocuğunu herşeyden mahrum bırakıyorsun dedi. Bu cümle gece gece canımı çok acıttı şimdi bunları yapmadım diye bebeğimi mahrum mu bıraktım dümdüz mü büyütüyorum. Sizce çok mu gerekli siz yaptınız mı
Bu arada ben de baştan çekiyordum sadece iki ay çekebildim.Daha ne çekim yapacağın günler olur.Doğum günlerinde vesikalık çektirirsin ya da istersen çekim yaptırırsın gibi illa özel konseptli bir şeye de gerek yok zaten günde dünya kadar fotoğrafları var hatıra

Saçmalama niye böyle bir şeye moralini bozuyorsun ben de diş buğdayı yaparım ne fotoğraf çekimi hiçbirini yapmadım benim elimden gelse doğum günü bile yapmam çok gereksiz buluyorum böyle şeyleri

Bence o kuzeninle görüşme, bende çekim yapıyorum ama günler genelde geçiyor napayım olduğu kadar hatta bir ay bende çekemedim instahdamdan 8 ay yazısı ekliyicem sende öyle eklersin her şeyin çözümü var canım merak etme konuya gelecek olursak bu işleri fazla abartıyolar sonra yapamayan anneler kendilerini kötü hissediyor her şeye süs püs parti mi yapıcaz Allah aşkına ufak tefek şeyler tabili yapılır ama böyle dünya parası veriyorlar sevmiyorum hastane için süslemeyi mesela ben organizasyon galan almadım kendim birkaç bişey almıştım ya da kuran okunurken süs püs çok yapmadım mevlüttw biraz sade olsun bişeylerde ya zaten yapamadığın bişeyi kendi yapmış bunu ballandıra ballandıra anlatması ve seni yargılaması saçma. Diş için ben sadece nir tane dişim çıktı yazan süs aldım önünde fotosunu çektim o kadar aslında ilk düşündüm aileleri yemeğe çağırayım sonda vazgeçtim zaten yorgunum oğlum durmuyor nir de insanlara hizmet edemem. Sende yapabilirsen eğer içinden gelirse güzel bir doğul günü yaparsın yapamasan o bile sorun değil zaten bebişlerimiz bu günleri hatırlamayacak nir pasta alıp onunla hatıra fotoğrafı çeksen bile yeter ❤️

Ne 40 ne baby shower ne kına ne de mevlüt hicbirsey yapmadim ve suclu hissetmiyorum sen de hissetme. Gecen ay gidip aile fotografi cekildik bir stüdyoda. Her gün dünya kadar resim cekiyoruz zaten. Her 1 ay icin fotograf sectim onlari da sosyopixten bastirip altlarina kacinci ay oldugunu yazip duvara asacagim. Yapan yapar tercih meselesi tabi ama yapmayani zorbalamak nedir salın bizi 😬

Ne 40 ne baby shower ne kına ne de mevlüt hicbirsey yapmadim ve suclu hissetmiyorum sen de hissetme. Gecen ay gidip aile fotografi cekildik bir stüdyoda. Her gün dünya kadar resim cekiyoruz zaten. Her 1 ay icin fotograf sectim onlari da sosyopixten bastirip altlarina kacinci ay oldugunu yazip duvara asacagim. Yapan yapar tercih meselesi tabi ama yapmayani zorbalamak nedir salın bizi 😬
Kına ne ki ayrıca bişey daha mı var cidden yetişemiyorum bu hıza🤣 bende sadece mevlüt yaptım ekstradan aslında onu Bike yapmayacaktımda kuran okunsun evde diye yemekli yaptık

Bende yapmadım yapmayı da düşünmüyorum sünnet mevlüt'üne harcayacağım parayı Smali çocuklara yardım ettim dayımda duasını okudu oldu bitti bence diş buğdayı da yapmadım.gelenek.olabilir ama bana saçma geliyo aylık foto da çekmedim insan ilk heves yapiyo ama sonra saftimiz kayiyo yapamadık ama bi arkadaşın dediği gibi aylık olsun dersen illa çok güzel yapay zeka stickerler var onlarla yapabilirsin canım. Dedikleri gibi bebek zaten bişey anlamıyor ama anı kalsin dersen veya büyüyünce AA bunlar yapılmış bnm.icin desin dersen ne ala ama çocuk da bizim bakış açımız ve kendi aile dinamiği kültürüyle büyüyecegi için isteyecehini sanmıyorum.. yani şöyle izah edeyim eşim.ve ben sünnet düğününe karşıyız mesela çocuğum da ilerde bana niye sünnet düğünü yapmadıniz demeyeceği bı mantıkla büyüteceğimiz için bence sorun olmayacak. Keza aynı şekilde siz de ben böyle uygun gördüm deyip kararlı durursaniz çocuğunuz da siz de uzulmezsiniz. Herkes herşeyi aynı yapmak zorunda değil belki aklında olup da yapamadığın için üzüldün ama üzülme canım dediğin gibi 1 yaş boyunca da yapabilirsin veya geçmiş fotolara stickerlerla da çok güzel olur.

Benim çocuğuma bırakacağım en güzel şey ay ay kategorize edilmiş bir gmail drive hesabı. İçinde video foto var hangi ayı isterse girip baksın özel çekim hiç yapmadim mesela.

O yüzden canını hiç sıkma o kuzenine de lafını ver çok acimasizsin istedim ama yapamamış olabilirim zorunda da değilim veya başka fikirlerim var diye lafını ver ağzına manipülasyona gelme canım 🙏🏻😘👍🏻

Bu arada selam kızlar, bayadir yazmıyorum okuyorum ama. Biliyorsunuz tek başıma büyütüyorum desteksiz arada eşim destek oluyor şu son zamanlarda içime kapandım bende kimseyi görmek aramam sormak gitmem gelmek istemiyorum çocuğum ve eşimle meşgulüm kafam ise yaptığım hatalarla kendimi suçlayıp beynimi yedi durdu( bı konu olduu aile içinde kimse bişey demedi ama brn yanlış anladığım için çok mahcup hissediyorum,naisl yanlış olumsuz anladım diye kendime yüklendim ) sonra geçti şükür zman herşeyin ilacı. Bebisime gelirsek maşallah çok hareketlendi emeklemiyo sürünmüyor ama iki dizinin üstüne geliyo daha agresif sinirli hale büründü burnunu çekip kaslarını catip sınırlı hareketi yapıp gülüyor bazen ağlıyor çok dengesiz. Uykularimiz ra keza öyle yatırdım uyudu diye bişey yok illa yarım saatte bir uyanacak 12 sonrası 2 saatte 1 veya saatbasi. Ek gıda ful hızla devam ıspanak yemeği makarna ceviz avakado pırasa kuzu kıyma mücver daha bı sürü yapıyorum yiyor şükür yarında 9 ay aşısını yaptıracaz sanırım bakalım umarım herkes iyidir 🙏🏻🙏🏻🧜‍♀️

Bebeğim doğduğunda oda süslemesi yapmadım. Bebek odası hazırlamadım. Eşyalarını çevremdeki arkadaşlardan edinmeye çalıştım. Diş buğdayı baby shower özel fotoğraf çekimi vs hiç bir şey yapmadım. Kısacası bunlar zorunlu şeyler değil. Yapılmayınca çocukta travma oluşturacak şeyler de değil. Temel ihtiyaçlarını karşılamaktan ötesi tamamen biz ebevynlerin keyfine kalmış. Canını nasıl istiyorsa öyle yapın. Etrafın canınızı sıkmasına da izin veröeyin derim:)

Kizlar yiyecekleri artik minik parcalar halinda sunuyorum bebege ama yutamaz edemez bogazinda kalir diye çok korkuyorum. Siz de minik parcalar halinde mi veriyorsunuz yoksa catalla mi eziyorsunuz? 9 ay 1 haftalik bebegim

Benimki bir süredir 2 uykuya geçmişti ama uyku düzenimiz mahvoldu 8 9 gibi gece uykusuna geçerdi çok sık uyanırdı ama en azından erken yatıyordu şimdş uyumamız en erken 12 oldu n2 gündür yeniden 3 kere uyumaya başladı çok kötü oldu her şey ya hem geç yatıyor hem erken kalkıyor hemde çok sık uyanıyor

Kizlar yiyecekleri artik minik parcalar halinda sunuyorum bebege ama yutamaz edemez bogazinda kalir diye çok korkuyorum. Siz de minik parcalar halinde mi veriyorsunuz yoksa catalla mi eziyorsunuz? 9 ay 1 haftalik bebegim
Bence 9 aylık bebek taneli yiyebşlir ya ama alıştırmak önemli eğer korkuyorsan ve yalnızsan yedirirken strese girmemek için ufak ufak ilerle derim ben pek korkmadım inşallah bişey de olmaz salatalıkla başladık baya baya veriyordum dişi yokken o zaman bile kırıyordu şimdi dişi var dahs çok dikkat ediyorum yemek verince hiç başından ayrılmıyorum çünkü çok hevesli hemen kırıyor çiğnemeye çalışıyor çiğneyemıyor sinirleniyor ağlıyor o ara tehlikeli olıyor işte ağladığı için patates kabak galan ufak taneli de olsa bişey olacağını sanmam haşlanınca ağızda hemen dağılır ama havuç mesela baya sert olıyor yinede

Ayy kız 2 ay kacirdin diye neden yapmamazlik yapiyosun bosver cek bende mum üflemeli cekim yapmaya karar vermistim ama 2aylıktı simdi 2.ay ve 5.ay yok(kocam sagolsun cekemedik bi turlu) eksik falan yinede 1yaşa kadar cekeceğim🙈

Buarada her bebek bir degil demekki onunki onu o kadar yormuyor.. enerjisi var veya destek aliyor vs birsuru neden olabilir yani
Valla inan o kadar yoruluyorum ki bugün yarın diye diye erteledim kaldı öyle sonra da yapmadım.

Her annenin ve her bebeğin süreci farklıdır.Bebekler ne aylık çekimden anlıyor ne de evde yapılan partiden.Yeni türeme şeyler bunlar.Ne değişik bir düşünce tarzı.Canı isteyen yapar istemeyen yapmaz.Baby showerlar, cinsiyet partileri , 6 ay kınası, doğum mevlidi, diş partisi , yaş partisi.İsteyen istediğini yapar istemeyen de yapmaz.Bebekler bunların hiçbirinden anlamıyor.anladıkları tek bir şey var o da sevgi.Gerisi annenin ve ailenin hevesi bence.Bu da benim fikrim.Herkes her şeyi yapmak zorunda mı ne alaka yani garip
Kesinlikle öyle ben bebeğime elimden gelen herşeyi yapıyorum her anne gibi, sizler gibi yani bir çekim yapmadım diye bana sen bebeğini herşeyden mahrum bırakıyorsun dümdüz büyütüyorsun demesi canımı çok sıktı. Daha önce de lohusalık sürecimde sütün artsın diye soğan ye dereotu ye demişti bende hayır sevmiyorum onları yiyemem dedim diye sen sadece kendini düşünüyorsun bebeğini düşünmüyorsun demişti o zaman da çok kırılmıştım şimdi de hep sanki anneliğimi sorguluyor sanki kendisi dört dörtlük bir anneymiş gibi

X