2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    307
Blw deneyen var mı aranızda ne zaman başlanmalı doktora soran oldu mu hiç😇
Doktora sormadım ama bu zamanlar artık tam dönemi özellikle bu parmakları ile cımbız hareketi yapmaya başlıyorlar ya vermek lazım aslında.
Ben tam yapamıyorum da bugün akşama makarna yapacağım onu veririm.

Nasıl güzel bir cevap, o kwnin gözüne baka baka söylemek istedim... Şöyle hazır cevap olmayı ne çok isterdim
Beniö bu ara sabrım pek yokzaten hep agresif yazıyorum sonradan okuyunca öyle geliyor😁😁 pat diye söyleyiveriyorum bazen, bazende sinirden aklıma gelmiyor sonra aklıma gelince daha çol sinirleniyorum neden onu demedim diye😁😁 normalde görümcelerimle aram iyidir ama çocuktan sonra her şey gözüme batmaya başladı geçen bana bişey dedi kalabalık ortamda bende cevap verdim köyü niyetli değildi ama patavatsızlık yaptı sonra suratım düştü tabi eşim anladı kalkalımfalan yaptı yani insanlar ne kadar duygusal olduğumuzu bilmiyorlar ben hala lohusalıktan çıkamadım ya emziren anne emzirme bitene kadar lohusa olurmuş diye nir hazı okumuştum cidden inanıyorum buna belki emzirmesemde böyke olurdum kendime pek güvenmiyorum🤣🤣🤣

Doktora sormadım ama bu zamanlar artık tam dönemi özellikle bu parmakları ile cımbız hareketi yapmaya başlıyorlar ya vermek lazım aslında.
Ben tam yapamıyorum da bugün akşama makarna yapacağım onu veririm.
Yaa ben verdim eriste, makarna, pankek falan eliyle mıncıklayıp heycanlanıyor ama asla ağzına götürmüyor 😔
Ben veriyorum ama ev batıyor üstü batıyor hiç temizleme şansım yok ya artık vermiyorum gibi bişey yiyen bebek yer zaten artık napayım🤣🤣 ya da şey yapmak lazım mama sandalyesini altına sofra bezi sericem
Ben bunun için aktivite örtüsü aldım sıvı geçirmez altına onu seriyorum heryere atıyor ama toplayim silkeleyip ıslak bezle siliyorum iyi oluyor.

Yaa ben verdim eriste, makarna, pankek falan eliyle mıncıklayıp heycanlanıyor ama asla ağzına götürmüyor 😔

Ben bunun için aktivite örtüsü aldım sıvı geçirmez altına onu seriyorum heryere atıyor ama toplayim silkeleyip ıslak bezle siliyorum iyi oluyor.
Daha ellerini ağzına götürmeyi bilmiyorlar 🤣🤣 benim ortanca ya ben ilk köfteyi kwnin bahçede vermiştim. Çocuğum mama sandalyesinde oturup ne kadar tavuk civciv izlediyse önüne küçültüp koyduğum köfteler tavuk gibi eğilip ağzıyla yemeye çalışmıştı :KK70: 10 aylık falandı.

Daha ellerini ağzına götürmeyi bilmiyorlar 🤣🤣 benim ortanca ya ben ilk köfteyi kwnin bahçede vermiştim. Çocuğum mama sandalyesinde oturup ne kadar tavuk civciv izlediyse önüne küçültüp koyduğum köfteler tavuk gibi eğilip ağzıyla yemeye çalışmıştı :KK70: 10 aylık falandı.
Ee eli agzindan cikmiyir butun oyuncaklar kumandalar telefonlar kaptığı gibi ağzına sokuyor insan yemegi onune koyunca onuda agzina götürür saniýor🤣

O gücü bulsam kendimde ağlayınca herşeyi yapıyorum yeterki sussun diye :KK43:
Ben sizi çok çok iyi anlıyorum. Açıkçası eş desteği olmazsa çok zor bu uyku eğitimi. Çünkü anneler hem duygusal hem fiziksel olarak çok yorgun oluyor. Babaların desteği çok kıymetli. Ben eşimin avantajını yaşıyorum. Yoksa sırf bana kalsa ben de asla beceremezdim. Şu grupta bence babalar da olmalı:) kendi kendimize konuşup duruyoruz:)

Ee eli agzindan cikmiyir butun oyuncaklar kumandalar telefonlar kaptığı gibi ağzına sokuyor insan yemegi onune koyunca onuda agzina götürür saniýor🤣
Kumandayı büyük iştahla ağzına sokan çocuğumun eline yiyecek verince mıncık mıncık edip üstğne siliyor. BLW yöntemi bize göre değil:)

Ben oğluma gerçek tv kumandası aldım oyuncak değil bir iki baktı sıkıldı yine bizimki için ağlıyor bizi baya örnek alıyolar

Ben pankek minik tavuk veya köfte parcaları salatalik meyve koydum önüne cok kez. Yakalamayi beceriyor agzina da götürüyor ama yiyecekleri elinden erken birakiyor öyle olunca üzerine göbegine düşüyor. Yavrum agzina koydu zannedip cigniyor her defasinda 😃 Yani on kere deniyorsa 1-2 kez agzini denk getiriyor simdilik

Kaç derece ateş oluyor ki, bir çocuk doktoru diş tek başına yüksek ateş yapmaz demişti. Ben diğer bebelerimde gerçekte de ateş yaşamadım ama bu bebemin o dönemlerinde vücut ısıs 37.5 lere kadar çıktı. Hatta tüm gün 37- 37.5 arası gidip geldiği de oldu. Buna da ilaç vermemiştim.
38 in üstünü gördük dün akşam şu an ise değişiyor en son 37.9y di ishal de var, özele götürdük doktor kan almak idrar ve kaka tahlili istedi serum vs dedi biz hiç birini yaptırmadan çıktık çünkü geçen hafta vitamin ve kan değerlerine baktirmamiz için tahlil aldıklarında ortalığı ayağa kaldırdı şu an çok hassas olduğu için yaptırmadım çünkü diş yani xok belli, özeller de para için hemen serum diyor yaa küçücük çocuğa ne serumu nasıl tutalım yani onu🙄 38 in üstüne çıkarsa ilaç verebilirsin dedi

Zamanla öğrenecekler ya şimdi öğrenme zamanları

Beniö bu ara sabrım pek yokzaten hep agresif yazıyorum sonradan okuyunca öyle geliyor😁😁 pat diye söyleyiveriyorum bazen, bazende sinirden aklıma gelmiyor sonra aklıma gelince daha çol sinirleniyorum neden onu demedim diye😁😁 normalde görümcelerimle aram iyidir ama çocuktan sonra her şey gözüme batmaya başladı geçen bana bişey dedi kalabalık ortamda bende cevap verdim köyü niyetli değildi ama patavatsızlık yaptı sonra suratım düştü tabi eşim anladı kalkalımfalan yaptı yani insanlar ne kadar duygusal olduğumuzu bilmiyorlar ben hala lohusalıktan çıkamadım ya emziren anne emzirme bitene kadar lohusa olurmuş diye nir hazı okumuştum cidden inanıyorum buna belki emzirmesemde böyke olurdum kendime pek güvenmiyorum🤣🤣🤣
Bence hiçte duygusallıkla yada emzirmeyle alakalı değil yani ben böyle düşünüyorum çocuk olunca anlayışsız davrananlar iyice görünüyor bize. Biz değişmedik insanlar anlayışsız ve patavatsız

Benimki de öyle yapıyor mama sandalyesine koyduklarımı civciv gibi eğilip yemeye çalışıyor 😂

X