2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    302
Kızlar dün eve temizlikçi aldım iki kişi geldi ev hayatında temizlenmediği kadar temizlendi yani bu bile benim işim çok kolaylaştıracak büyük ihtimalle en azından tepelerden falan toz inmeyecek daha az tozlanır
 
Valla aynen öyle oluyor. Bize gelen bakıcı abla torunu gibi bakıyor. Bebeğim onu görünce gülmeye başlıyor. İşe başladım mecburım zaten bırakmaya.
 
Valla çok istiyorum bu aralar özellikle bunu düşünmeye başladık. Sorması ayıp bakıcı ücretiniz ne kadar
17 bün tl. Öğle yemeğini ben yapıp bırakıyorum. Sadece çocuğa bakıyor. Ev işi yapmıyor. Bebeğimin kıyafetlerini yıkıyor. Banyo yaptırıyor. Kısacası bebekle ilgili herşeyi yapıyor. Yemeğini hazırlıyor faln.
 
Keyfi olarak bakmamak insanın aşırı zoruna gidiyor benden iyi kimse bakamaz tabiki sadece bazen 2 saat baksın dinleneyim yada evin işini yapsın bari istiyorum.
Ya o konuda çok haklısınız. Ben de bebeğe değil bana baksın istemiştim. Yemek yapsın arada evimsüpğrsğn kafi. Çünkü hem bebek hem ev işi aynı anda olmuyor. Bal dök yalaydı evim eskiden. Şimdi hiç öyle değil. Bazen kıyma alıyorum mesela. Yemek yapmaya fırsatım olmadan bozuluyor:)
 
Stres yapmayın lütfen 9 aya kadar hiç ek gıda kabul etmeyen çocuklar oluyor burda da T TASUU büyük çocukları için öyle bir şeyden bahsetmişti sanki.
muzuretki8 evet benim ortanca 9 aydan sonra tam adapta olmuştu, kuzenimin ilki 9 ikincisi de 8 aydan sonra güzel yemeğe başlamış. Siz teklif edin zaten yiyecekleri en fazla 2yemek kaşığı... Bizde yeni yeni başlıyoruz 2 3 tatlı kaşığı dan sonra ağzını kapıyor. Hala doyurucu etki annene sütünde veya mamalarda
 
Biz hala 3 saatte bir besleniyoruz. Mesela sabah yumurta sarısı çeyrek avokado çeyrek şeftali labne ile muhallebi hazırladım tadı çok güzel oldu bende beğendim yedi. Sonra anne sütü aldı. 3 saat sonra 160 ml gibi içiyor. Çorba içiyor bir çay bardağı sevdiği olursa. Yine süt meyve olarak gidiyoruz. Bu ay 400 gram almış. Şükür buna da gecen aylar az aldığı olmuştu çok üzülmüştüm. Ama yani bana göre beslenmesi iyi ama bu 3 saat beslenmeden kurtulamadık. Geceleri de aynı 3-4.5 saat arası süt için uyanıyor.
 
Hayat Yapılar ve yapilandirilmalardan ibaret değil mi canım. Koşullu artık. Şimdi vurduğu zaman ses çıkacağını bilmesi. Halkının nereye takılması gerektiğini gözlemleyerek öğrenmesi. Mesela bir tuşa basınca ordan oyuncak kafasını cikartacagini bilmesi sonra bunu bilinçli olarak yapması bence öğrenim aşaması. Ergin olduğu zaman da bir şeye vakit ayırıp çabalyinca basarabilecegini bilmekle oda yapılandırılmış psikoloji kapsamında. Poşetten ses çıkartmak. Kaşık çatalla çıkan sesi keşfetmek artık 7 ay bebek için yetersiz. Biz günlük kitap okuyup resimlere bakıp. Hayvan seslerini taklid ediyoruz. Şu aralar eliyle birseylere vurma isteği var olmazsa kendi bacağına vurarak rıhtım tutuyor açıkçası davul onun içindi ve çok tatlı oynuyor yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.
 
Emzirme olayını nasıl yapacaksınız peki? Mama alacak mı
 
Ben yaklasik 3 saate 1 emziriyorum
Öglen ögunünde 1 cay bardagi sebze yiyor. Sabah toplasan ancak yarim cay bardagi eder genelde labne yumurta sarisi pekmez bi dilim meyve veriyorum. Aksam sadece meyve ve yogurt yiyor. 550 gram almisti gecen ay. Ama gecen ay 7 tatli kasigindan fazla vermiyordum ögunlerinde. Smdi yeni yeni arttirdim.
 
Gayet güzel almis 400
 
Ay yemin ediyorum aynı evimde sürekli birşeyler bozuluyor az önce semiz otu attım yapmaya fırsatım olmadı yumurtalar bozulmuş onları attım daha neler neler
 
Bacağa vurarak ritim tutma benimkinde de var Bir de kendi kendine söyleniyor. Hemsire cok mu müzik dinletiyorsunuz dedi halbuki dinlemiyoruz cok
 
Kuzum bende işe başladım. 3. Hafta bitecek 3 gün fire verdim gece uykusuzluktan. Esasında bende üniversite dinliyorum cay kahve falan beni yoran öğlen eve gel 1 saat süt sağ yemek ye yedir sonra git 1 saat sonra geri gel kısımları. Sen nerede çalışıyorsun süt iznini nasıl yaptın?
 
Bacağa vurarak ritim tutma benimkinde de var Bir de kendi kendine söyleniyor. Hemsire cok mu müzik dinletiyorsunuz dedi halbuki dinlemiyoruz cok
Yerim onu ben. Aynen bizim ki bu aralar söyleniyor. O gün kocamı annesine şikayet ediyorum. Kv geldi bize bebeğe o bakıyor ben işe gittiğimde. Neyse bu bi başlasın ben sesimi yükselterek anlattıkça bu saha çok ama bildiğin beni bastırdı. Babasını şikayet edemedim
 
Teşekkür ederim. Şifa olsun maşallah. Biz de aynı şekilde ilerliyoruz. 3 öğün olmadı gittikçe 3.5 saat yapıp hafif miktar arttırabilirim.
 
Yanına alıp emzirsen birlikte uyusanız olmaz mı benimkide gece kalkıp emip yatağına koyunca uyanınca emziği veriyordum şimdi benle savaşıyor emzik almamak için. Bende aldım yanıma istediğinde emip dönüp uyuyor en azından bende uyuyorum. Bazende sarılıyorum uyuyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…