- 8 Şubat 2024
- 358
- 493
- 35
- Konu Sahibi Buffalosos
- #65.421
Şu uyku eğitimiyle ilgili bir kaç bişey yazmak istiyorum. Benim bebeğim doğduğundan beri öyle uyku sorunu çeken bir bebek olmadı pek. Elbette gece uyanıyor ama max 2 kere falan kalkardı. Son zamanlarda sıra dışı bir şekilde çok sık uyanmaya başladı geceleri. Sabah da en geç 5:30 da uyanıp bir daha uyumuyordu falan. Sonra dikkat ettim, bakıcı ablamız bebeğe az az sık aralıklarla mama veriyor. Mamayı uyutma aracı haline getirmiş. Mesela bir öğünde 90 cc içiyor. Uyuyor uyanıyor biraz sonra hoop yine bir 90cc. Bebek 120 cc bile bitiremiyor bir beslenmede. Bu nedenle de geceleri sık sık uyanıyor. Çünkü metabolizma buna alışmış. Halbuki 6 aylık bir bebeğin beslenme sürelerinin aralığı 3:30-4 saat olmalı. Be 180-220 cc aralığında da ortalama mama içebilmeli. Yani beslenmeyle uyku arasında çok önemli bir ilişki var. Aç olunca ben bile uyuyamam yani.
Biz de eşimle dün bir karar aldık. Bebeğimize bir program hazırladık. Uyku ve beslenme saatleri belli. Hatta programı hazırlarken yapay zekasan yardım da aldık:) bugün bu programı uyguladık. Ve inanır mısınız her gün huysuzluk yapan bebeğim bugün melek gibiydi. Çok rahat uykuya geçti. Uyanınca rahat uyandı falan. Sadece en başta 3 saate alışkın olmadığı için ağladı. Ona da dayandık. Bu programı uygulayarak beslenme ve uyku rutini oluşturmaya çalışıcaz. Gelişme kaydedersek yine yazarım. Ama tonla para döküp uyku eğitimi almayın. Bunu siz de yapabilirsiniz. Kararlılık ve tutarlılık çok önemli.
Biz de eşimle dün bir karar aldık. Bebeğimize bir program hazırladık. Uyku ve beslenme saatleri belli. Hatta programı hazırlarken yapay zekasan yardım da aldık:) bugün bu programı uyguladık. Ve inanır mısınız her gün huysuzluk yapan bebeğim bugün melek gibiydi. Çok rahat uykuya geçti. Uyanınca rahat uyandı falan. Sadece en başta 3 saate alışkın olmadığı için ağladı. Ona da dayandık. Bu programı uygulayarak beslenme ve uyku rutini oluşturmaya çalışıcaz. Gelişme kaydedersek yine yazarım. Ama tonla para döküp uyku eğitimi almayın. Bunu siz de yapabilirsiniz. Kararlılık ve tutarlılık çok önemli.