2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    309
B Buffalosos Ucanbalon Ucanbalon bizimkide hayat bilgisindeki Müdür Amil🙈 gibiydi doğduğunda, resmen önde saçlar yoktu 🤣🤣🤣 şimdi şimdi uzuyor.
Dinimizce sünnet olan 7 günlükken kesip, taratıp gramı kadar altın veya gümüş veya değeri kadar para sadaka vermek gerekmiş.
Biz kızımda ve oğlumda yaptık ama u günlükken değil neredeyse yaşlarına yakındı kızımda 3 çeyrek, oğlumda da 2 çeyrek dağıtmıştık, Allah kabul etsin. Henüz bunda da yapmadık. Bakalım ne zaman kısmet olur

U
B Buffalosos Ucanbalon Ucanbalon bizimkide hayat bilgisindeki Müdür Amil🙈 gibiydi doğduğunda, resmen önde saçlar yoktu 🤣🤣🤣 şimdi şimdi uzuyor.
Dinimizce sünnet olan 7 günlükken kesip, taratıp gramı kadar altın veya gümüş veya değeri kadar para sadaka vermek gerekmiş.
Biz kızımda ve oğlumda yaptık ama u günlükken değil neredeyse yaşlarına yakındı kızımda 3 çeyrek, oğlumda da 2 çeyrek dağıtmıştık, Allah kabul etsin. Henüz bunda da yapmadık. Bakalım ne zaman kısmet olur

Evet biz kestik daha gür çıkması için. Sünnetmiş zaten erken çıkıyolar🤗
Dini bir anlamı olduğunu bilmiyordum, aydınlattınız beni teşekkür ederim 😊 peki bizimki kımıl kımıl hiç durmuyor nasıl yapabiliriz korkutmadan aglatmadan

U

Dini bir anlamı olduğunu bilmiyordum, aydınlattınız beni teşekkür ederim 😊 peki bizimki kımıl kımıl hiç durmuyor nasıl yapabiliriz korkutmadan aglatmadan
Aslında 7 günlükken yapılmalı sünnete uygun olan o şekilde. Biz kestik 7sinde biraz uzayınca tekrar kestik uyurken ben tuttum kucağımda eşim kesti

Kızlar bebeği çok gazlı olup hamak beşik kullanan var mı uyutmak için, işe yarıyor mu? Kollarım koptu artık sallamaktan hamak beşik sipariş ettim umarım işe yarar

Kızlar birşey soracağım çocuğu kendi haline mi bırakıyorsunuz yatarken yoksa belli bir yöne sırayla çevirip mi yatırıyorsunuz kafa şekli düzgün olsun diye böyle bişeyler yapıyor musunuz benim oğlan hep düz yatmak istiyor arkadaki saçları döküldü🥲

Kızlar birşey soracağım çocuğu kendi haline mi bırakıyorsunuz yatarken yoksa belli bir yöne sırayla çevirip mi yatırıyorsunuz kafa şekli düzgün olsun diye böyle bişeyler yapıyor musunuz benim oğlan hep düz yatmak istiyor arkadaki saçları döküldü🥲
Benim bebiş doğduğundan beri kendi sağa sola çeviriyor kafasını ben kendi haline bıraktım hep. Benimde arka kısım saçları döküldü o kısım kel 😅

Biz probiyotiği kestik, benimki neden ishal gibi oldu o zaman üşüttük çocuğu herhalde ☹️
Ben probiyotik kullanıyordum etki etmeyince gaz damlasına başladım ve anında ishal yaptı sadece 3 gün kullandım nurse harveys. İshal olduktan sonra direkt bıraktım karnını ağrıttı bence. İki damlayı da bıraktım bağırsaklarının normale dönmesini bekliyorum birkaç gündür

Bizde probiyotik kullanıyoruz doktor günde 2 defa 5 damla verdi ishal olmaması için bir kere vermek daha mantıklı gibi geldi 2 defa verince ishal gibi oluyor bence oda ağrı yapar gibi geliyor.siz nasıl veriyorsunuz birde ismi nedir biz lactocol kullanıyoruz gaz ilacı olarak da Nurse Harveys
Bende biogaia kullanıyorum ama. Gaz yapabiliyor dedi doktor haftada bir veriyorum, birde. Nurse harveys colex kullanıyoruz canım

Sag, sol yatıyorum canım.
Mesela Yatarken Sağ ise. Emmeye kalkarsa sola.. Gerçi şu ara sağ bıraksam da Dümdüz buluyorum eller kollar ayrık 🤣

Aslında 7 günlükken yapılmalı sünnete uygun olan o şekilde. Biz kestik 7sinde biraz uzayınca tekrar kestik uyurken ben tuttum kucağımda eşim kesti
Ay ben tırnaklarını kesemiyorum 🤣 gerçekten çok cesursunuz👏🏻🧿
Bizde o yüzden cesaret edemiyoruz 😔 aslında banyodayken ciletle halledilebilir
Jilet çok riskli değil mi Allah korusun
Biz kesmedik ama Keseceğiz kel Olmasa da kısaltacagiz..
Baya saçlı bizim Oglan 🤣
Doktorda biraz kısaltalim dedi. Dökülüyor şu ara baya
Bizim kızın az saçla doğdu, tepeler döküldü dökülenlerin yerine çıkıyor şimdi insallah çok saçlı olur 🤭
Ben probiyotik kullanıyordum etki etmeyince gaz damlasına başladım ve anında ishal yaptı sadece 3 gün kullandım nurse harveys. İshal olduktan sonra direkt bıraktım karnını ağrıttı bence. İki damlayı da bıraktım bağırsaklarının normale dönmesini bekliyorum birkaç gündür
Gaz damlasını kolik yüzünden kullaniyoruz, bırakmaya cesaret edemiyorum. Arada bağlantı var mı bilmiyorum ama benim bağırsak hareketliliğim de etkiliyor sanki, çok afedersiniz ben kabizken o da zorlanıyor ben rahatlayınca o da ishal gibi oluyo.

X