2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    317
merhaba herkese, malum ortalama 7. Haftalardayız, yaptıracak olanlar için fetal dna için hangi firmayı düşünüyorsunuz ve 12. Hafta ideal mi sizce de?
10.haftadan itibaren yapılabiliyormuş, ben 10+5te falan vereceğim muhtemelen öyle bir randevu oluşturacağım çünkü sonrasında tatil durumum var vermem zor olur. Kendi hastanem hangi firmaya gönderiyorsa o hastaneye vereceğim direkt ben, Allah nasip ederse

Kızlar Türkiyede fetal dna kaç tl? Bilen varmı? Burda çok paha testi turkiyeye gonderiyorlar geç çıkıyor cevabı

Kızlar Türkiyede fetal dna kaç tl? Bilen varmı? Burda çok paha testi turkiyeye gonderiyorlar geç çıkıyor cevabı
bilmiyorum canım ama 11. haftadan sonra yapılıyor diye biliyorum.fiyat araştırmasına girmedim max. 3000 ile 8000 arası tahmin ediyorum. sizin orada ne kadar?

Ben devlete gidiyorum. Devletin on gordugu testleri yaptırıp ekstraya girmeyi düşünmüyorum. Hatta ikili üçlü taramada çıkabilen hastalıklar oluyo yanlış teşhis de olsa kafaya takmam sanirim. Bide şöyle düşünüyorum. Fetal dna da saptanan bi hastalık anne karnında yada doğar doğmaz bi tedavi ile iyilestirme hastalığı ortadan kaldırma gibi bi durum oluyo mu? Yani tedavisi mümkün olan hastaliklar var mı mesela. Eger mümkünse testlerin tümü çok elzem. Degilse gebeliği sonlandırmak mi gerekecek.

Fetal dna ne demek tam olarak..niçin yapılıyor?
Fetal dna ile sizden kan alarak bebeğin dna’sına ulasılıyor ve bircok genetik hastalık %99 oranda saptanabiliyor, bu bir tanı testi değil tabi, eğer bu testte bir hastalık riski çıkarsa tanıyı koymak için yine isteyen kişiler amniyosentez yaptırabilir. Hiçbiri zorunlu süreç değil tabi.

Kızlar artık ben neye inanacağım şaşırdım, dün dört bebek görmüştü doktorum, bugün fakülteye gittim 4. Bebeği göremedi doktor. Video gösterdim dünden gelen. Evet var ama ben göremedim dedi. Anlayacağınız bugün üç kalp atışı duyduk. 4. Kese için de kese mi değil mi emin değilim dedi. 8. Hafta belli olurmuş dördünün de akıbeti. Hani var olan bebeğin kanamasız sıkıntısız anne karnında kaybolması söz konusu olabilir mi?

Anne karnında kromozom hastalıkları tespit ediliyor ve tedavisi yok. Sonlandırmak isteyen kişiler amniyosentez ile tanı alıp kurul kararı ile aksiyon alabilir. Sonlandırıp sonlandırmamak tamamen kişinin ve kurulun kararı. Hiç test yaptırmamak da bir seçenek tabi.

Teşekkürler, bana doktorum 12. Haftadan önce asla önermedi de merak ettim ben de. Umarım güzel sonuc alırsınız.

Fetal dna ile ikili tarama farklı testler mi?
İkili tarama testi tamamen istatistiki veri sağlıyor, sizin değerlerinize sahip kaç kadından kacında x hastalık riski görülmüş gibi. Ancak fetal dna doğrudan bebeğin dna’sını inceliyor ve daha kesin sonuc veriyor.

Bizim minnoş 6 aylık gecikmeyle geliyor hayatımıza ne üzülmüştüm ağustos annelerinin başlarında ama nasipmiş şükür yine geldi bebiş

Aa tesekkür ederimm

Olabiliyormuş benim kuzenim ikiz bekliyordu diğer kese kendi kendine sönmüş dediler

2 gündür kanamam yok diye seviniyodum. Yine başladı. Her kanama olduğunda gel dediler diye gidiyorum zaten düşebilir diye bekliyoruz. Ama şimdiye kadar geldik. Yine başladı kanama. En son kendimi kadındığumcunun sandalyesine zincirliyicem sanırım

Çok geçmiş olsun bendede kanama vardı kesildi çok şükür

Merhabalar benimde ablamın ikiz bebeğe gebe olduğu 4 aydan sonra anlaşıldı tek yumurta olunca gizlenebiliyorlarmış mutlaka dr lardan biri yanlış gördü. Büyüdükçe netleşir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…