- 23 Mart 2015
- 5.788
- 7.115
Denicem bu dediğini. Dünden beri emerken de sıkıntı yaşıyoruz, ikinip sıkınmaktan doğru düzgün ememiyor, memeyi cekistiriyor, bırakıyor tekrar alıyor. Emmek istemese memeyi hiç almaz diye düşünüyorum, memeyi alıyor ama sürekli hareket, cekistirme halinde. Valla bu gaz çok zorladi biziBen çözümü leğene su koyup göbekten aşağı sokmakta buldum. Gazına kakasina iyi geliyor . Hoşuna da gidiyor her gün banyo yaptiramiyorum havalar soğuk diye bu da işe yaradı en huysuz zamanında deneyin. Ama tam huysuzlanmadan koyun yoksa ağlamaları asla durmuyor
Elimdekiler bitince ben de molfixe gecicem, onda sorun yasamadikAynı şeyi yaşadık bizde 24 ayına girdi, bi ara artık büyüdü başka beze geçelim dedik, çok fena pişik oldu, bi oğlumda molfix aldım şimdilik memnunum
Ben yan yatirıyorum hep. Düz yatirınca evhamlanıp yanından ayrilamiyorum.Kızlar bebeğinizi sırt üstü mü yatırıyorsunuz. Başını yana çeviriyor genelde ama bazen de başı düz yatıyor. Reflü yatağında eğimli yatıyor ama kafasını düz tutunca tedirgin oluyorum yine de
Bizimki de sürekli hareket halinde gazdan dolayı. Uyurken bile duzgün yatamiyor.Denicem bu dediğini. Dünden beri emerken de sıkıntı yaşıyoruz, ikinip sıkınmaktan doğru düzgün ememiyor, memeyi cekistiriyor, bırakıyor tekrar alıyor. Emmek istemese memeyi hiç almaz diye düşünüyorum, memeyi alıyor ama sürekli hareket, cekistirme halinde. Valla bu gaz çok zorladi bizi
Ben hep yan yatırıyordum ama internette sırt üstü yatırın diye okudum. Böyle de kafasını yan çevirince içim rahat ama kendisi düz yapıyor bazen korkuyorumBen yan yatirıyorum hep. Düz yatirınca evhamlanıp yanından ayrilamiyorum.
Yerken yatiyor bizimkiBazen düz yatiriyorum bazen yan yatiriyorum. Zaten uykum aşırı hafif gık dese uyaniyorum. Tedirgin olmayın düz yatırın diyorlar şimdi bazı çocuk doktorları. Bebişlerde hayatta kalmak için çaba gösteriyorlar. Yedirip hemen yatirmamak lazım sanırım. Birde Reflü tanısı varsa daha dikkat etmek gerekiyor
Geçmiş olsun canım benim. Doktor önemli değil dediyse öyledir inşallah. Zaten detaylı ultrasonda kalbi çok iyi inceliyorlar. Büyük bir şey olsa ord agorunürdü. İçini ferah tut. Bir an önce randevu al git ki için rahat etsin.Kozlar bugün doktor kontrolümüz vardı 1200 Gr kilo almışız doktor çok iyi dedi boyu 5 cm uzamışkalbinde üfürüm duydu bi çocuk kardiyolojisine görünün dedi büyük bilet olduğunu düşünmüyorum olsa zaten gebelikte çıkardı ama kontrol ettirmekte faydası var dedi ama ben kafamı taktım tabi daha önce böyle olukta kapanan var mı
İnternette en güvenli olanın sırt üstü yatırmak olduğunu okudum. Kendisi genelde kafasını çeviriyor zaten yana doğru. Bilmiyorum kafam karışık. Ya çok şirin oluyorlar küçükken çabuk büyüsün istemiyorum ama bi şu yenidoğan riskleri de paranoyak yapıyor insanıBen korkudan kafasının üzerine yatıramıyorum çok kusuyor çünkü o yüzden bi sağ tarafına yatırıyorum bi sol tarafına bazen yanındayken de yine de kafasının üzerine yatırmaya çalışıyorum
Ben çok duydum ya bebeklik döneminde kapanan. İnşallah yoktur tabi ki ama varsa da ne güzel hemen fark edilmiş olacak, hiç canını sıkıp stres yapmaKozlar bugün doktor kontrolümüz vardı 1200 Gr kilo almışız doktor çok iyi dedi boyu 5 cm uzamışkalbinde üfürüm duydu bi çocuk kardiyolojisine görünün dedi büyük bilet olduğunu düşünmüyorum olsa zaten gebelikte çıkardı ama kontrol ettirmekte faydası var dedi ama ben kafamı taktım tabi daha önce böyle olukta kapanan var mı
Ben sırt üstü yatırıyorum kafa yan olacak şekilde, bildiğim kadarıyla en güvenli uyku pozisyonu bu, ama kafayı düz yapıyorsa müdahale gerekir dediğin gibi :) bir de onların yutakları bizimkinden farklı ya, mesela biz yatarken bi şey yiyip içemeyiz ama bebişlere bu serbestİnternette en güvenli olanın sırt üstü yatırmak olduğunu okudum. Kendisi genelde kafasını çeviriyor zaten yana doğru. Bilmiyorum kafam karışık. Ya çok şirin oluyorlar küçükken çabuk büyüsün istemiyorum ama bi şu yenidoğan riskleri de paranoyak yapıyor insanı
Probiyotik kullanıyor musunuz bizim bitmişti yaklaşık 10 gündür kullanmıyorum bizde de aynı sorun kaka yapmadı zorlaştı doktora söyledim 3 aya kadar bebeklerde kolik olma durumu var o zamana kadar kullanalım bağırsakları rahatlar dedi tekrar aldık şimdi iyi geleceğine inanıyorum çünkü ilk zamanlarda gene ıkınıyordu falan ama bu kadar sancılı olmuyorduGündüz kesinlikle uyumuyor 5-10 dk hop uyanıyor 1 saat uyutmaya çalışıyorum hep ağlamaklı ne yediğini bile ölçemiyorum bir ağzına iki çeneye akıtıyor. Akşam 10 da bayıldı resmen uykusuzluktan gece 1 buçukta uyandı yedi yatti sabah 6 bucuga kadar. Şimdi yine yedi 1 saattir uyutmaya çalışıyorum. Başladı benim mesai , kendide yorgun uyuyor 2 dk sonra gözler fal taşı sinirlerim bozuldu artık. 45 günlük olduk uyanıkken dursa bir şeylerle göstersem etsem yine sıkıntı yok hep ağlamalı geçince bende stres oluyorum benim stresım ona da geçiyor kısır bir döngü sonra. Kaka yapamıyor ona huzursuzlanıyor o ağladıkça canımdan can gidiyor
Keşke yardımcı olabilsem ama bende o kadar acemiyim kiAğrıyor mu anlamıyorum ama meme verince biraz sakinleşiyor ağrısa emmek istemez diye düşünüyorum kolik olmasından şüpheliyim şuan inşallah değildir
İnşallah en kısa zamanda kapanır benim evhamım hiç bitmiyor neler neler aklıma geldi üfürüm hiç gelmemişti başıma geldiBen çok duydum ya bebeklik döneminde kapanan. İnşallah yoktur tabi ki ama varsa da ne güzel hemen fark edilmiş olacak, hiç canını sıkıp stres yapma
Valla annemlere bakılırsa biz nasıl büyüymüşüz anlam veremiyorumBen sırt üstü yatırıyorum kafa yan olacak şekilde, bildiğim kadarıyla en güvenli uyku pozisyonu bu, ama kafayı düz yapıyorsa müdahale gerekir dediğin gibi :) bir de onların yutakları bizimkinden farklı ya, mesela biz yatarken bi şey yiyip içemeyiz ama bebişlere bu serbestvala bizi yüz üstü yatırıyorlarnış aslında en tehlikelisi kusma anında, bu yaşa kadar iyi gelmişiz diyorum
Aynen öyle bizim burda yok çocuk kardiyolojisi Muğla’ya gitmemiz gerek babamızın izin almasını bekliyoruzGeçmiş olsun canım benim. Doktor önemli değil dediyse öyledir inşallah. Zaten detaylı ultrasonda kalbi çok iyi inceliyorlar. Büyük bir şey olsa ord agorunürdü. İçini ferah tut. Bir an önce randevu al git ki için rahat etsin.
Uyku diye bişey kalmadı bizde zaten, yatağa koyduğum anda başlıyor ikinmayaBizimki de sürekli hareket halinde gazdan dolayı. Uyurken bile duzgün yatamiyor.
Bende aynı duygular içindeyim hiç büyümesin istiyorum ama bir yandan da şuan çok savunmasız sadece ağlayarak iletişim kurabiliyor o yüzden üzülüyorum bi an önce büyüsün kendini anlatsın derdini söylebilsin istiyorumİnternette en güvenli olanın sırt üstü yatırmak olduğunu okudum. Kendisi genelde kafasını çeviriyor zaten yana doğru. Bilmiyorum kafam karışık. Ya çok şirin oluyorlar küçükken çabuk büyüsün istemiyorum ama bi şu yenidoğan riskleri de paranoyak yapıyor insanı
Sen de eminim dikkat ediyorsundur yediğine içtiğine ama bazen beklenmedik şeyler çıkıyor ya. Yani bana öyle oldu.Uyku diye bişey kalmadı bizde zaten, yatağa koyduğum anda başlıyor ikinmaya
Tamamen anne sütüne geçmeniz kaçıncı gün oldu acaba ?10. Günde gazı olmaya başlıyor bebeklerin. Biberonda ekstra gaz yapıyor cocukta. Allah kolaylık versin . Ben Tommy tippee almıştım antikolik olanından. Yine de gazı oluyordu sonra zaten anne sütüne geçtim tamamen
Bugün de gittim. Hatta bugün bebekten kan aldılar ben ilaç kullandığım için. Doktor aaistanlarına anlatıyor işte riskli olduğu için kan tahlili yapıyoruz falan. Sen de sor. Bir de bana bırakma dediler ilacı. 22 sine dahiliyeye randevu aldım bakalım ne diyecek.Bana hiçbir şey demediler. Cuma kontrolü var sorayım ben bunu. Oğlumda fototerapiden sonra işitme testi tekrarı istemişlerdi.