• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Evet biliyorum aslinda tamamrn istatistiksel olduğunu ama ister istemez insanin morali bozuluyor.
İkili test yapılmadı. O yapılmadığı için bunu yaptırmamı istedi yaptırmayı düşünmüyordum.
Nipt testi veya amniyosentezden bahsetti. Amniyosentez tam güvenli bir test degil sağlıklı gebeliğe de zarar verebilir ama Nipt testi güvenli dedi.
Yaptirmayi düşünmüyorum ikisini de.
Sizi çok iyi anlıyorum, haklısınız. Nipt sizden kan alınarak yapılıyor hiçbir zorluğu veya tehlikesi yok, sonucu da 10-14 gün arasında alıyorsunuz. Sonucu kesin olarak bilmek size iyi gelecekse yaptırın, benim için fark etmez diyorsanız boşverin ama üzüntü stres arada kalmışlık çok zor bana kalırsa. Umarım her şey yolunda gider ve bir sorun yoktur 🌸🙏🏻

Evet biliyorum aslinda tamamrn istatistiksel olduğunu ama ister istemez insanin morali bozuluyor.
İkili test yapılmadı. O yapılmadığı için bunu yaptırmamı istedi yaptırmayı düşünmüyordum.
Nipt testi veya amniyosentezden bahsetti. Amniyosentez tam güvenli bir test degil sağlıklı gebeliğe de zarar verebilir ama Nipt testi güvenli dedi.
Benim doktorum ikili test yerine Nipt önerdi. Kan vererek yapılıyor, bebeğin dna’sına bakılıyor. Basit bir test, amniyosentez gibi değil. Sadece pahalı biraz.

NIPT invazif bir uygulama degil, sadece kan verilerek yapiliyor. Ben yas durumundan dolayi doktorumun da tavsiyesiyle yaptirdim. Umulmayan bir durumda da gebeligi sonlandirmayi düsünmüyordum ama hem sürekli süpheyle düsünmemek hem de olasi bir durumda hazirlikli olmak amaciyla yaptirdim. Sizin karariniz ama ben öneririm nacizane.

Sebzeden yaklasik 9. haftadan beri tiksiniyorum, zorla yiyorum. Hatta buraya ben napam diye yazmistim. Sebzeye tahammüllüm böregin icindeki ispanakla sinirli. Seker cikti ya bende, hem yasak tatli geliyor hem de vücut birden ambole oluyor sanirim kesince. Istahla yemek yiyemiyorum o yuzden, cünkü diyet yapmak zorundayim sekerden dolayi. Normalde sebze, et falan bunlari cok severim. Su an istedigim tek sey hamurisi, hem de en beyazindan.
Of gerçekten aynıymışız. Ben o zamanlarda yaptığın paylaşımı kaçırmışım galiba ya yoksa hemen senkronize zırlardım senle beraber 😅 zorlayarak sebze asla yiyemiyorum, yesem de çıkarıyorum maalesef. brokoli karnabahar çıksın da limonlu zeytinyağlı salata gibi yutturmayı deniycem bizim oğlana. gerçekten içimde bir başkası var ve şimdiden kendi damak zevkini oluşturmaya başladı gibi hissediyorum 🤤

Kızlar listeyi kontrol eder mısınız eksıgı olan varsa etiketlerse tamamlayayım🩷

Of gerçekten aynıymışız. Ben o zamanlarda yaptığın paylaşımı kaçırmışım galiba ya yoksa hemen senkronize zırlardım senle beraber 😅 zorlayarak sebze asla yiyemiyorum, yesem de çıkarıyorum maalesef. brokoli karnabahar çıksın da limonlu zeytinyağlı salata gibi yutturmayı deniycem bizim oğlana. gerçekten içimde bir başkası var ve şimdiden kendi damak zevkini oluşturmaya başladı gibi hissediyorum 🤤
Annö yöööee ben sebse istemiyom döner istiyom.

Ergen erkek sesiyle oku. O zaman taslar yerine oturacak.

Çin takvimi bana erkek diyor Rus takvimi ise kız. Haftaya Allahın izniyle cinsiyetini öğreneceğiz inşallah 🥰
Belli oldu mu canımın
Evet canım kızım oluyor nasipse 🥰
ne güzel Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah bana da Çin ve Rus erkek diyor bende erkek istiyorum bakalım pek inanmıyorum öyle şeylere ama ibsallah dedikleri gibi olur 😊😊

Size bir şey sorucam, gebelikte gelişen yemek alışkanlığı değişikliğini ben sanıyordum ki başlarda bulantılarla yaşıycaz sonra geçicek gidicek. Benim bulantılarım çok azaldı (bugün kustum gerçi dkkd) ama oğlum resmen sebzeden nefret ediyor ya. Ne zaman sebze yemeyi denesem midem bulanıyor, gebelikten önce sadece sebzeyle besleniyordum şimdi zinhar yiyemiyorum ve çok üzülüyorum buna. Kahvede de aynı şey oldu kokusuna tahammül edemiyorum hala. Size de oluyor mu böyle? Tek yiyebildiğim sebze patates o da kendi klasmanında tek bence sebzeden sayılmıyor 😅
Canım benim de midemde tost ağacı çıkacak yakında bunlar geçici dert etme

Back
X