• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Burada okuyunca sağlık ocağı yapıyor diye görüştüm ve aile hekimim sistem izin vermiyor yaptıramazsınız demişti 11. Haftada. Yeni evlenince yapılıyor size olmaz dedi. Sağlık ocağına göre değişiyor mu anlamadım hiç. Arayıp sorun bence şansınızı deneyin belki olur. Yaptıranlar var çünkü. Acıbadem’e gidiyorum orada ücretli yapılıyor ekstra birkaç şeye daha bakılıyor, 8 kasımda 16 haftalık olcam bir doktoruma danışıcam gerek var mı diye.
Bizde de yoktur kesin, olsa söylerdi diye düşünüyorum bi sorayım canım

Eşim de şaşırdı. Gülüp şakaya vurdu "anne tamam sen tarafını belli ettin" dedi. Sabah gelmiş yanıma (dert etti demek annesinin kurduğu cümle) ya annem dün ne biçim dedi demi öyle, aslında çok sevicek falan demeye başladı. Ya elbette sevecek ama belli ki erkek bekliyomuş dedim. Güldük geçtik. Ya dedim ya çok patavatsız. Bak aylardır hastayım. Ne yemek yapabiliyorum ne temizlik. Eşim ara ara annesine gidiyor. İnsan bir kap yemek yollar. Nerdeee. Ben söyledikten sonra ne kıymeti var. Çok şlükür annemle yakın oturuyoruz da Allah razı olsun yemek yapıyor sık sık bize de veriyor. Daha dün annem kapıya kadar yemek getirdi bırakıp gitti, evime de girmez asla. Rahatsızlık vermek istemediğini belirtiyo sürekli. Ama işte herkesin annesi kendine kıymetli. Napsın eşim de anasına toz konduramıyo, şakaya vuruyo vs. Ben de üstelesem üstelerim de üstelemiyorum. Zaten dedim eşime doğumda kalmalarını istemiyorum o haldeyken diye. Eşim de zaten onların ne işi var senin annen var zaten dedi. İyi bari dedim içimden de bu KV ağlar kesin, eşim de gelin kalın der hissediyorum.

Dün o lafı ettikten sonra eşime diyor ki "ağlayabilir miyim" öfff duygu sömürüsü. hiç sevmediğim şeyler. Buraya yazınca ben kötüymüşüm gibi algılamış bir arkadaş ismini unuttum, üzülmüş falan kv hakkında böyle konuşuyorum diye de, her aile dinamiği farklı maalesef. Durdur yerde sürekli laf sokan, heves büken, ille kendi dediği olsun diye sık sık ağlayan bir kadın yorucu maalesef.
açıkcası her şeyden bağımsız ben de doğumda kalmasını istemiyorum kvmin. yani annemle tabii ki daha yakın daha rahat hissederim. eşime söylüyorum ama bakarız diye geçiştiriyor. inşallah kalmazlar :D

Kızlar ben şimdiden eşime dedim ki bak biz çok gergin oluyoruz anneni falan çağırırsan net kavga ederiz zaten alıngan annen sonra küserse hiç umrum değil benden söylemesi kaş yapayım derken göz çıkarma dedim. Ablamla ayrı şehirlerdeyiz hemen onu ayarladım ablam zaten kv falan dinlemez herkesi haşlar 😎 dedm ablacım zaten burda değilsin lim görcek seni, yardır, sana sınırsız yetki dedim. Annem gelecek böyle durumlarda kız annesi gelir dedm. İnce ince doldurdum. Anne ile yer geliyor tersleşiyorsun da o dönemde birde kv alınmasın diye mi düşüncem onlar düşünsün banane. Gelmesin kimse. Eşim zaten şuan sinirimi stresimi tecrübe ediyor yiyorsa doğumda anasını çağırsın yemezler. Size tavsiye eşinize inceden örneklerle durumun daha kötü olacağını anlatın. Salağa anlatır gibi. 9 ayda anca anlarlar. Kafaları ana olunca basmıyor 🤣🤣🤣

Kızlar ben şimdiden eşime dedim ki bak biz çok gergin oluyoruz anneni falan çağırırsan net kavga ederiz zaten alıngan annen sonra küserse hiç umrum değil benden söylemesi kaş yapayım derken göz çıkarma dedim. Ablamla ayrı şehirlerdeyiz hemen onu ayarladım ablam zaten kv falan dinlemez herkesi haşlar 😎 dedm ablacım zaten burda değilsin lim görcek seni, yardır, sana sınırsız yetki dedim. Annem gelecek böyle durumlarda kız annesi gelir dedm. İnce ince doldurdum. Anne ile yer geliyor tersleşiyorsun da o dönemde birde kv alınmasın diye mi düşüncem onlar düşünsün banane. Gelmesin kimse. Eşim zaten şuan sinirimi stresimi tecrübe ediyor yiyorsa doğumda anasını çağırsın yemezler. Size tavsiye eşinize inceden örneklerle durumun daha kötü olacağını anlatın. Salağa anlatır gibi. 9 ayda anca anlarlar. Kafaları ana olunca basmıyor 🤣🤣🤣
Ahahahahahhaah kahkaha attım 😂😂😂😂😂 kesinlikle haklısın. Erkeklere herşeyi söylemek anlatmak lazım. Yoksa onlar düşünemiyor 😂😂😂

Ahahahahahhaah kahkaha attım 😂😂😂😂😂 kesinlikle haklısın. Erkeklere herşeyi söylemek anlatmak lazım. Yoksa onlar düşünemiyor 😂😂😂
Hayır haksızmıyım bazen kadınsal durumları anlatmak için kadının yaradılışına kadar inmek zorunda kalıyorum. Kaç ay regli görmemiş oluyoruz zaten bürde üstüne lohusa öyle kolay mı her saman hürmet gösteririm kv me ama bizimde anlayış beklediğimiz anlar var bu andan mükemmel bir anda olamaz sanırım. 🤣 benim eşimin abisi de geç yaşta evlendi, eşi geç doğum yaptı kv gidip çocuğu hızlıca bi çekiştirmiş yatağından nemiş doğumda falan kulağında bişi kalırmışmışmış işte eltim demek istemedim ama eltim oluyor kendisi 🤣 oda o anda napıyorsun diye sesini yükseltmiş 6 ay konuşmamış. Aslında düşününce 6 ay konuşmamak da iyi ama 🤣 yani dokunmasınlar lütfen elleşmesinler. Erkeklere tatlı tatlı anlatmak herşeyi çözer işlemek diyoruz sanırım 🤣 anneyi kötüleyince anneci oluyorlar ama iyiliğini düşünür gibi yapınca… 🤩🤩🤩

Kizlar sigara icen hamileler var mi aramizda
İlk hamileliğimden haberim olmadan bir kaç tane içmiştim daha öncesinde de kullanıyordum hamileliğimi öğrendiğim anda kestim zaten sonra bir tiksinti geldi doğurduktan sonra bile hiç içmedim tiksinme hep devam etti sanki hayatımda hiç sigara içmemişim gibi kokusundan bile midem bulandı. 2. Dede tiksinme devam ediyor. 3 senedir içmiyorum çok şükür görmesi kokusu bile midemi bulandırıyor.

Hayır haksızmıyım bazen kadınsal durumları anlatmak için kadının yaradılışına kadar inmek zorunda kalıyorum. Kaç ay regli görmemiş oluyoruz zaten bürde üstüne lohusa öyle kolay mı her saman hürmet gösteririm kv me ama bizimde anlayış beklediğimiz anlar var bu andan mükemmel bir anda olamaz sanırım. 🤣 benim eşimin abisi de geç yaşta evlendi, eşi geç doğum yaptı kv gidip çocuğu hızlıca bi çekiştirmiş yatağından nemiş doğumda falan kulağında bişi kalırmışmışmış işte eltim demek istemedim ama eltim oluyor kendisi 🤣 oda o anda napıyorsun diye sesini yükseltmiş 6 ay konuşmamış. Aslında düşününce 6 ay konuşmamak da iyi ama 🤣 yani dokunmasınlar lütfen elleşmesinler. Erkeklere tatlı tatlı anlatmak herşeyi çözer işlemek diyoruz sanırım 🤣 anneyi kötüleyince anneci oluyorlar ama iyiliğini düşünür gibi yapınca… 🤩🤩🤩
Ben de hep biz böyle yapalım şöyle yapalım şeklinde anlatıyorum. Annen böyle şöyle diye değil. En güzel yöntem kocayla bebekmiş gibi konuşmak 😂😂😂

Size bir şey sorucam, gebelikte gelişen yemek alışkanlığı değişikliğini ben sanıyordum ki başlarda bulantılarla yaşıycaz sonra geçicek gidicek. Benim bulantılarım çok azaldı (bugün kustum gerçi dkkd) ama oğlum resmen sebzeden nefret ediyor ya. Ne zaman sebze yemeyi denesem midem bulanıyor, gebelikten önce sadece sebzeyle besleniyordum şimdi zinhar yiyemiyorum ve çok üzülüyorum buna. Kahvede de aynı şey oldu kokusuna tahammül edemiyorum hala. Size de oluyor mu böyle? Tek yiyebildiğim sebze patates o da kendi klasmanında tek bence sebzeden sayılmıyor 😅

Size bir şey sorucam, gebelikte gelişen yemek alışkanlığı değişikliğini ben sanıyordum ki başlarda bulantılarla yaşıycaz sonra geçicek gidicek. Benim bulantılarım çok azaldı (bugün kustum gerçi dkkd) ama oğlum resmen sebzeden nefret ediyor ya. Ne zaman sebze yemeyi denesem midem bulanıyor, gebelikten önce sadece sebzeyle besleniyordum şimdi zinhar yiyemiyorum ve çok üzülüyorum buna. Kahvede de aynı şey oldu kokusuna tahammül edemiyorum hala. Size de oluyor mu böyle? Tek yiyebildiğim sebze patates o da kendi klasmanında tek bence sebzeden sayılmıyor 😅

bende normalde tavuk eti seven biriyim. Lakin 5 ci aya yaklasiyoruz agzima surmedim. Istemiyor tiksindiriyor asiri.. elma sevmeyen ben elma yiyorum..surekli ve havuc suyu bayiliyorum.. ve ac kalmaya dayanamior asla artik yavastan hisseidyoeum ac kaldigimiz an kafasi yada ayagi tam cozemedim geriliyor boyle degisik oluyorum.

Back