• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Doğru. Aslında parol dışında ağrı kesici bile içirtilmeyen bir ortamda kötü etkileyecek bir durum olsa herhalde yapmazalr. Aslında hamile kalmadan önce kadınların yaptırması - yapması gerekenler diye bir liste yayınlanmalı. Böylece gebelikte ekstra aşıymış bilmem neymiş diye düşünülmez.

Sma testini aile hekiminde yapıldığından haberim yoktu örneğin. Ancak aile hekimimden zırt pırt arayıp gebelik olursa bize haber ver mutlaka diye soruyolardı. Oysa ben bebek istediğim gibi tetanoz aşımı olsaydım, sma testimi yaptırsaydım. Ne bilim önceden başka ne yapılması gerekliyse hepsni halletseydim ben ve benim gibi çoğu kişinin aklı da içi de daha rahat olurdu. Neyse böyle olacağı varmış. Belki kadınlar kulübü bu konuda bir yazı yayınlar bebek isteyenler sayfasında en üste sabitler.
Evet, ben de mesela hamile kalmadan önce folik asitin 3 ay kullanılmasının yararlı olduğunu başka arkadaşımdan öğrendim. Hamile kalınca söylüyorlar. Hamileliğe hazırlık listesi lazım. Bir de Türkiye’de evlenirken yapılıyormuş herhalde bazı illerde, ben yurtdışında evlendim bilmiyordum. Akdeniz anemisi de yaygınmış bizim ülkemizde. Burada ben Türkiye’den olduğum için ilk hamileliğimde kan testi yaptılar bende var mı anlamak için. Hiç haberim yoktu.
Kızlar benden bir hafta geride olan bir tanıdık gördum kıloluda bir kzı degıldı ben de oyle ama o cok kılo almıs benım sadece karnım büyüyor moralım bozuldu o benım hamıle oldugumu bılmıyor sen nıye kılo aldın dıyemedım:/

Siz de kilo aldınız mı ben normaldede cok yıyen biri degılım aacaba eksık mı yıyorum minişim aç mı kalıyot of
Kilo alımı hem beslenmeye hem başlangıç kilosuna hem de hamile kişinin yapısına göre çok değişiyor. Kimisi 10 kilo alıyor ama 5 kilosu kalıyor, kimi 20-30 kilo alıp 1 yıla eskiye geri dönüyor. Önemli olan çok şekerli ve sağlıksız yemekten kaçınmak ve vücudu iyi beslemek. Bir de gebelik şekeri kritik. Onun dışında kilo almanın kendi başına bir değeri yok. Bir de kilo alım zamanları da değişiyor. Ben aldığım neredeyse bütün kiloyu ikinci trimesterda almıştım. Kimseyle kendini karşılaştırma, üzüntü ve stresten başka hiçbir işe yaramıyor.
Canım benim eşim senin gibi pozitif haber aldigimizdan beri evde yas havası var hayatı kendine de bana da zehir ediyor hiç evde gebe yokmuş gibi ben üzülüyorum ve bebeğimde etkileniyor ama eşim psikolojik olarak kendini kapatmış durumda eve gelsin bakarız diyor ama olan benim dokuz ayima olacak düşünsene eşimle isim bile konuşamıyorum ben alışverişte yapmayacaz bir hastane takımı biberon bez ile hastaneye gidecez düşün yani öylede hiçbir şeyin tadı yok 🤷🤷🤷🥲🥲 üç kaybimiz var bu da eve gekmeyecek gibi düşünüyor ya gelirse yazık değil mi şu aylarima benim 🙏🙏🙏🙏🙏
Biraz daha zaman geçince değişir. Bence 20 haftalıkken yapılan detaylı ultrasona kadar beklemek iyi. Onun da kalbi kaldıramıyor demek ki heyecanlanmayı, belki böyle bebeği korumaya çalışıyordur. Benim eşim de ağlıyor arada korkusundan. Evlat kaybetmek çok zor.
Kızı olucağı kesinleşenler erkek ismi önerse ya, esinlenirdik 🥲 bütün türkçe isimler sanki ya gereksiz agresif ya da anlamsız naif geliyor size de öyle geliyor mu? Kızım olsaydı adı belliydi çok da içime sinmişti, şimdi beğendiğim isimler bile memnun etmiyor. Erkek analığı çok zor… fkfkktk
Al sana bir sürü isim 😊
Arda
Kaan
Erdem
Alp
Doruk
Toprak
Bora
Ender
Şafak
Umut

Ayyy benimde çekmişti lahana dolmasını misafirliğe gittim bi baktım orda var ordan çıktım başka yere gittim orda da vardı yani başka bişi istesem olacakmış 🥰
Ay ne güzel yarasın 😘benimde kv yapmış ama yemek kültürlerimiz farklı olunca alisamadim onunkine yiyemedim

Kızı olucağı kesinleşenler erkek ismi önerse ya, esinlenirdik 🥲 bütün türkçe isimler sanki ya gereksiz agresif ya da anlamsız naif geliyor size de öyle geliyor mu? Kızım olsaydı adı belliydi çok da içime sinmişti, şimdi beğendiğim isimler bile memnun etmiyor. Erkek analığı çok zor… fkfkktk
Okan Onur İlker Levent benim beğendiklerim

Kizlar cok tesekkur ederim fikirleriniz icin benim sirtcantam yok hic kullanmadim en son ortaokulda kullandim sanirim. Bende guzel.normal bi sirt cantasi alayim madem.. Buarada 16 haftada cinsiyet gozukur mu ? Ve giderken ne yemeliyim ??
Ben gitmeden 1 saat önce eşimin kahvesinden 2 yudum aldım kıpır kıpırdı 😂

Biraz fazla temkinli anladigim kadarıyla, aslında psikolojisini anlayabiliyorum ama bugünler bir daha geri gelmeyecek. Benim arkadaşlarım cok heyecanlı, cinsiyet partisi, Baby Shower falan planliyorlar, aslinda benim hic o taraklarda bezim yoktur ama heleşen olsun diye tamam diyorum 🙃 ben mesela her doktor kontrolünden sonra bir şey alıyorum - gerçekten bir şey ya da en fazla iki- hamilelik için uygun kıyafet ya da bebegin ihtiyacı bir şey... kendimi ödüllendirmek gibi, evet iyi gidiyor ve bu sefer her sey güzel olacak gibi bir motivasyonla. Belki çift olarak böyle bir şey deneyebilirsiniz. Bu sekilde belki eşine de heves gelir 🤷‍♀️
Canım ben kendi annem ve kardeslerimle gebelik haberini paylaştığım için bile bana günümü dar etti kavga edip ağlattı beni eşimle hiçbir şey yapmak istemiyorum ben tekim bu süreçte kendim doğuma yakın bir iki takım biberon emzik alırım o kadar vefat eden bebeğimin bezleri kıyafetleri herşeyi duruyor o da kızdı canım bu da kız kısmet bakalım 🙏🙏🙏

Canım öyle deme benim kızım olacak isim de kararsızım sen ne koyacaktin kız olsaydı fikir ver erkek olsaydı Eren koyacaktim ben😍😍😍😍😍😍 Koray, Kutay, Utku, Arden, Emre isimlerini de beğeniyorum ben🥲

günaydıın , nipt sonucum temiz çıktı Allah'a bin şükür, doktor gece aradı çok heyecanla beklediğimi bildiğinden:halay:ve cinsiyeti de söyledi bir erkek daha geliyor , en merak ettiğim şey A Afratafrac ile sat ve ovulasyon zamanımız aynıydı bakalım cinsiyetler tutacak mı? Testi 5 Ekimde yaptırmıştım 17 Ekim'de geldi sonuç birkaç soran arkadaş vardı..
Artık listeye girebilirim:halay:

Hali Hali

Sat:19 Temmuz
Kese:5+4
Kalp Atışı:6+5

günaydıın , nipt sonucum temiz çıktı Allah'a bin şükür, doktor gece aradı çok heyecanla beklediğimi bildiğinden:halay:ve cinsiyeti de söyledi bir erkek daha geliyor , en merak ettiğim şey A Afratafrac ile sat ve ovulasyon zamanımız aynıydı bakalım cinsiyetler tutacak mı? Testi 5 Ekimde yaptırmıştım 17 Ekim'de geldi sonuç birkaç soran arkadaş vardı..
Artık listeye girebilirim:halay:

Hali Hali

Sat:19 Temmuz
Kese:5+4
Kalp Atışı:6+5
Ayyy tebrik ederim sağlıkla gelsin kuzum, 💕 ben de bekliyorum arasınlar diye. Bugün 10. günüm. Sen 12. gününde öğrenmişsin. Ben de bugünden itibaren her an beni ararlar diye beklemedeyim 🥰 Ben kız hissediyorum ama bakalım.

Ayyy tebrik ederim sağlıkla gelsin kuzum, 💕 ben de bekliyorum arasınlar diye. Bugün 10. günüm. Sen 12. gününde öğrenmişsin. Ben de bugünden itibaren her an beni ararlar diye beklemedeyim 🥰 Ben kız hissediyorum ama bakalım.
ya ben bir şey hissedemedim hiç ama çevremde istisnasız herkes erkek dedi, ben biraz dominant bi tipim bence bana onu yakıştırdılar , bir tek eşim kız istiyodu sanırım ama olsun sağlıklı olsun da en büyük duamız bu, bence de çıkar bugün yarın, sen hangi firmada yaptırdın panorama natera mı

ya ben bir şey hissedemedim hiç ama çevremde istisnasız herkes erkek dedi, ben biraz dominant bi tipim bence bana onu yakıştırdılar , bir tek eşim kız istiyodu sanırım ama olsun sağlıklı olsun da en büyük duamız bu, bence de çıkar bugün yarın, sen hangi firmada yaptırdın panorama natera mı
Amin kuzum inşallah.

Valla Üç Gen Tıbbi Tahlil Laboratuvarı diye bir yerdi Alsancak'ta.

Senin erkek miydi canım öyle hatırlıyorum ben Eren ve Arden isimlerini çok beğeniyorum sen ve eşin isminizle uyumlu olmasını istiyor musunuz yada soyadına yakışan isimler falan oluyor veya isimlerinizin ilk harflerinden olabilir benim çekirdek ailem A ve E harflerinden oluşuyor hatta kolyem bile var bu harflerden ama ben bu ara Mila yada Mihra ismine takmış durumdayım sonuç ne olur bilemiyorum 😍😍😍
Erkek benim. Öz türkçe isimlerden karsr vereceğiz galiba. Mila çok güzelmiş 😍

Canım öyle deme benim kızım olacak isim de kararsızım sen ne koyacaktin kız olsaydı fikir ver erkek olsaydı Eren koyacaktim ben😍😍😍😍😍😍 Koray, Kutay, Utku, Arden, Emre isimlerini de beğeniyorum ben🥲
Dün yazmıştım, Sade, Ela, Duru, Cemre, Leyla, Name isimlerini çok beğeniyorum ben. Kızım olsaydı adını Sade koyardım 🌸

Benim herhangi bir ağrım vs yok kızlar.. hamile değilmişim gibi hissediyorum. önceki sayfalarda da birisi bebeğimi kaybetmişim on gün o şekilde içimde kalmış gibi bir şey yazınca endişelenmeye başladım. Allah korusun böyle bir durumu anlamak mümkün müdür? Endişe etmemin bir yararı olmayacağını bile bile yine de bu kötü senaryoları kafamı takıyorum. Bunlar da bizler için yaşanması ihtimal şeyler sonuçta ve gözardı edemiyorum nasıl geçeceğim bu psikolojiden😔
ay bende öyle hissediyorum dünden beri keşke okumasaydım o yazıyı

Seninki kız çıkarsa isim değiştokuşu yapalım 😅 Bak sayıyorum: Sade, Ela, Duru, Cemre, Leyla, Name daha on tane sayarım çok var çok fkkfkd. Erkekte kendimi zorlayınca üç isim çıkıyor, bunlardan biri türk erkek nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan Can, biri benim ikinci ismim, öteki de çok popi olduğu için soğumak üzereyim ama en yüksek olasılık o olduğundan şimdi bok atarak harcamak istemiyorum.
Tamam varım, bu sözünü unutma, cuma günü öğreniyorum cinsiyeti, kız çıkarsa darlanmaya hazır ol 😂 benim Leyla hamilelikten önce bile tamamdı ama ikinci bi isim lazım ve yabancı dilde söylenince saçma sapan bir şey çıkmaması lazım ortaya o yüzden Türkçe alfabeli olmaması lazım, benim ismim söylenmesi her dilde basit olabilecek bir isim, ona rağmen ay nasıl söyleniyor eheh eheh öhe yapıyorlar. Sana onerilerim:

Aydın, yalın, yiğit, Teoman, Koray, levent, ekin, umut, barış, uğur, Polat, erdem, Feruz, Ozan, Mete, Mithat, Kemal, kıvanç, Korhan, Kaan, Güney, Doruk, Devrim.... Ay bana hepsi çok güzel geliyor ya sırf isim secemem arasından diye erkek olmasın diyorum 🤣

Ben klasikçiyim bu arada. Bence ne çok tiki veya zorlama olmalı ne de dede/nene ismi olmalı.

Seninki kız çıkarsa isim değiştokuşu yapalım 😅 Bak sayıyorum: Sade, Ela, Duru, Cemre, Leyla, Name daha on tane sayarım çok var çok fkkfkd. Erkekte kendimi zorlayınca üç isim çıkıyor, bunlardan biri türk erkek nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan Can, biri benim ikinci ismim, öteki de çok popi olduğu için soğumak üzereyim ama en yüksek olasılık o olduğundan şimdi bok atarak harcamak istemiyorum.
Bu arada Ela harika bir isim ama Leyla Ela olmaz, "lelelelele" der gibi oluyor, çocuk habire halaya durmasın
Ha
Ha
Ha

Kizlar cok tesekkur ederim fikirleriniz icin benim sirtcantam yok hic kullanmadim en son ortaokulda kullandim sanirim. Bende guzel.normal bi sirt cantasi alayim madem.. Buarada 16 haftada cinsiyet gozukur mu ? Ve giderken ne yemeliyim ??
Ben bebeğimi hiç hareketli görmüyordum hep uyuyordu cinsiyet için giderken tadellenin çikolataası varya onu yedim yarım saat önce hep hareketliydi

Back