Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zamanla alışacaklar diye acele etmiyorum. Çünkü tadım ayları. Perşembe günü burda pazar var. Brokoli alayım diyorum. Bulursam avakado alayım. Onları da deneyeyim. Acele etmiyorum ama kilo alması da azaldı. Sütüm beslemiyo mu acaba eskisi gibi. Ne yapıcamı şaşırdım. Ya irmik, un gibi şeylere şuan mesafeliyim zararlı olur mu diye emin olamıyorum. Yoksa kahvaltıda irmikli yulaflı şeyler yapıcam. Canan karatay insan yulaf yer mi diyo ben deliriyorum galiba arkamdan gelen var mıBen çorba şeklinde de yapıp verdim ama onu da öğürüyor nasıl olacak bilemedim dediğiniz gibi ileriki dönemde alışır diyelim
Pelin emziriyo musun? Ben yatarak emzirmeye geçtim bi süredir. Belki sen zaten öyle yapıyosundur bilemiyorum. Ben uzun bi süre kucağıma alıp emzirip yerine koydum, koyarken uyandı, tekrar aldım falan. Artık gece yatarak emziriyorum. Kafamın altına yastık koyuyorum. Oğlumu da kendime doğru çeviriyorum göğüs hizamda. Arkasını da yastıkla destekliyorum ( yan durduğu için desteklemem lazımmış gibi hissediyorum. Öyle emziriyorum. Bi süre sonra uyuyaklaıyo. Öyle bırakıp çekilmek kucaktan koymaktan daha kolay oluyo. Bazen bende uyuyakalıyorum öyle.Evet birebir aynısı uyanmıyo ama sürekli kalkmak zorunda kalıyorum hiç uyuyamıyorum
Emziriyorum yatarak denedim ama benim göğüslerim küçük olduğu için biraz zorlanıyorum tutturmakta yoksa konforluydu gerçekten geceleri öyle yapılabilir. Kucakta ve memede uyutmayı bırakmadığımız sürece hep uyanıcaklar ama öteki türlüsüne nasıl alıştırıcam hiç bilmiyorum en zoru gerçekten uyku sanırımPelin emziriyo musun? Ben yatarak emzirmeye geçtim bi süredir. Belki sen zaten öyle yapıyosundur bilemiyorum. Ben uzun bi süre kucağıma alıp emzirip yerine koydum, koyarken uyandı, tekrar aldım falan. Artık gece yatarak emziriyorum. Kafamın altına yastık koyuyorum. Oğlumu da kendime doğru çeviriyorum göğüs hizamda. Arkasını da yastıkla destekliyorum ( yan durduğu için desteklemem lazımmış gibi hissediyorum. Öyle emziriyorum. Bi süre sonra uyuyaklaıyo. Öyle bırakıp çekilmek kucaktan koymaktan daha kolay oluyo. Bazen bende uyuyakalıyorum öyle.
Valla zorlaşıyor kolaylaşmıyor evet ama bana hala yenidoğan dönemi en zor geliyo. Benim için çok çok zordu ilk 3 ayEvet git gide zorlaşıyor galiba
Yani yatarak emzirince de yakanı salmıyo. Sürekli emiyo ama en azından sende yatar pozisyondasın. Benim memintolar da büyük değil. Bebişte alıştı pozisyona. Uygun pozisyonu oluşturamamış olabilirsin dene yine. Ve dediğin gibi bu memede uyumayı nasıl bırakacaklar. Benimki memesiz asla uyumuyoEmziriyorum yatarak denedim ama benim göğüslerim küçük olduğu için biraz zorlanıyorum tutturmakta yoksa konforluydu gerçekten geceleri öyle yapılabilir. Kucakta ve memede uyutmayı bırakmadığımız sürece hep uyanıcaklar ama öteki türlüsüne nasıl alıştırıcam hiç bilmiyorum en zoru gerçekten uyku sanırım
Gerçekten benim içinde ilk 3 ay en zoruydu. Bir çocuk her gun aynı saatte dovuluyormus gibi bütün vücudu morarana kadar ağlarmı. Çok çok zordu hatırlamak bile eziyet verici. Artik çok çok rahatladım küçüklüğüne göre.Valla zorlaşıyor kolaylaşmıyor evet ama bana hala yenidoğan dönemi en zor geliyo. Benim için çok çok zordu ilk 3 ay
Benimkide sürekli memedeydi. Asla yatakta, ana kucağında, beşikte durmuyodu. Göğüslerim çok yara olmuştu. Gece hep kucağımdaydı, gündüzde. Uykusuzluktan, yorgunluktan canım çıkmıştı. Çok aç kaldım yemek yapamadığım için. Yemek yiyemeyince sütüm az oluyodu. Kısır döngü. Bana çocuk yap diye ısrar edenler ortada yoktu.Tuvalete bile beraber gidiyoduk. Bıraksam ağlaya ağlaya morarıyodu markete gidemiyodum. Bebek arabasında asla durmuyodu. Arabayla bi yere gidemiyodum ağlayıp durmadığı için. Ve hep tek başımaydım. Ay daha neler neler Bu günümüze şükürler olsun.Gerçekten benim içinde ilk 3 ay en zoruydu. Bir çocuk her gun aynı saatte dovuluyormus gibi bütün vücudu morarana kadar ağlarmı. Çok çok zordu hatırlamak bile eziyet verici. Artik çok çok rahatladım küçüklüğüne göre.
Evet benimde uykusuzluktan göz altlarım mos mor olmuştu. Sinirden ağlıyordum. Çok şükür artık öyle değil çok şükürBenimkide sürekli memedeydi. Asla yatakta, ana kucağında, beşikte durmuyodu. Göğüslerim çok yara olmuştu. Gece hep kucağımdaydı, gündüzde. Uykusuzluktan, yorgunluktan canım çıkmıştı. Çok aç kaldım yemek yapamadığım için. Yemek yiyemeyince sütüm az oluyodu. Kısır döngü. Bana çocuk yap diye ısrar edenler ortada yoktu.Tuvalete bile beraber gidiyoduk. Bıraksam ağlaya ağlaya morarıyodu markete gidemiyodum. Bebek arabasında asla durmuyodu. Arabayla bi yere gidemiyodum ağlayıp durmadığı için. Ve hep tek başımaydım. Ay daha neler neler Bu günümüze şükürler olsun.
Benimkiside çok nadir memesiz uyuyo valla inan napıcağımızı bilmiyorum onu çözemezsek hayat kalitemizin çok da iyi olucağını sanmıyorum yaek gıda da ayrı sorun ne vercem neyle neyi vercem kaç öğün vercem hepsi karıştı kafamdaYani yatarak emzirince de yakanı salmıyo. Sürekli emiyo ama en azından sende yatar pozisyondasın. Benim memintolar da büyük değil. Bebişte alıştı pozisyona. Uygun pozisyonu oluşturamamış olabilirsin dene yine. Ve dediğin gibi bu memede uyumayı nasıl bırakacaklar. Benimki memesiz asla uyumuyo
Şu memesiz uyumayı öğrense biraz daha rahatlıycaz pelin ama nasıl ? Çözersen bana da yaz mutlaka valla sebze tadımları bittikçe çorba yapıyorum ben verdiğim sebzeleri mixleyip. Avakado ve brokoli vericem bu ara. Yumurta bulunca organik sarısını deniycem. Bende böyle deniyorum. Hiç denemeden de olmuyo. Yavaş yavaş alışmaları lazım ki normal yemeklere geçebilelim.Benimkiside çok nadir memesiz uyuyo valla inan napıcağımızı bilmiyorum onu çözemezsek hayat kalitemizin çok da iyi olucağını sanmıyorum yaek gıda da ayrı sorun ne vercem neyle neyi vercem kaç öğün vercem hepsi karıştı kafamda
Aynen bende bu şekilde ilerliyorum şimdi annem geldi benim bebiş zayıfladı görünüyo yani tartıda bilmiyorum ne çıkar da ben bu çocuğa kilo aldırırım diyip duruyo bi de onla mücadele ediyorum kafasına göre muhallebiler yapıp yedirmemesi için bazen de salasım geliyo biz yedik noldu diye pirinç unu yulaf unu tel şehriye falan organik sipariş ettim şimdi hepsinden. 5,5 aylık daha küçük mü bunlar için bilemiyorum ama sürekli de kitaba uygun gidilmiyo gerçekten. Uyutma kısmında bir çözüm bulursam söylerim tabi ama hiçbir fikrim yok şimdilikŞu memesiz uyumayı öğrense biraz daha rahatlıycaz pelin ama nasıl ? Çözersen bana da yaz mutlaka valla sebze tadımları bittikçe çorba yapıyorum ben verdiğim sebzeleri mixleyip. Avakado ve brokoli vericem bu ara. Yumurta bulunca organik sarısını deniycem. Bende böyle deniyorum. Hiç denemeden de olmuyo. Yavaş yavaş alışmaları lazım ki normal yemeklere geçebilelim.
Tevhide dadı diye bi insta hesabı var ben o kadını cok seviyorum , irmik için bi postu vardı bakın ekliyorum onu bi dinleyin Mor yazmaAynen bende bu şekilde ilerliyorum şimdi annem geldi benim bebiş zayıfladı görünüyo yani tartıda bilmiyorum ne çıkar da ben bu çocuğa kilo aldırırım diyip duruyo bi de onla mücadele ediyorum kafasına göre muhallebiler yapıp yedirmemesi için bazen de salasım geliyo biz yedik noldu diye pirinç unu yulaf unu tel şehriye falan organik sipariş ettim şimdi hepsinden. 5,5 aylık daha küçük mü bunlar için bilemiyorum ama sürekli de kitaba uygun gidilmiyo gerçekten. Uyutma kısmında bir çözüm bulursam söylerim tabi ama hiçbir fikrim yok şimdilik
Tevhide dadı diye bi insta hesabı var ben o kadını cok seviyorum , irmik için bi postu vardı bakın ekliyorum onu bi dinleyin Mor yazma
Ama ben pirinç unu ile 1 çay b. suyu karıştırıp pişince 3 kaşık kendi mamasından katarak muhallebi yapıyorum eğer elimde uygun sebze vs yoksa o gün o rahatsız etmedi
Tevhide dadı diye bi insta hesabı var ben o kadını cok seviyorum , irmik için bi postu vardı bakın ekliyorum onu bi dinleyin Mor yazma
Ama ben pirinç unu ile 1 çay b. suyu karıştırıp pişince 3 kaşık kendi mamasından katarak muhallebi yapıyorum eğer elimde uygun sebze vs yoksa o gün o rahatsız etmedi
Canımm tam pirinç unu al ama mutlaka. Aşçı anne markasından aldım ben . 1 çay bardağına 1 tatlı kaşığı katıp pişiriyorum. Pişince içine 2-3 doz kullandığı mamayı ekliyorum (o pişmicek) besleyici olsun diye. Bu şekilde sade veriyorum. Meyve veriyorsan meyve de katabilirsin . Vallahi besleyici annem falan da soyledi hep. Kilo aldırıcı güzel bi muhallebi bence .Ben henüz bunlara geçmedim ama yedirmek istiyorum. Muhallebiyi yedirsem mi vende pirinç unuyla yapıp alerjen midir acaba ne katmalıyım içine
Og naturalden sipariş verdim kuzum pirinç unu yulaf unu bebek irmiği ve bebek tarhanası 2-3 güne gelir bende yediricem çocuk bildiğin zayıfladı bence sütüm artık kalori olarak yetmiyo çok hareketli bi de kusuyo biliyosun. Meyve olarak kavun,muz,elma,armut yedirdim onları katabilirim. Hangi öğünde veriyorsun bu muhallebiyiCanımm tam pirinç unu al ama mutlaka. Aşçı anne markasından aldım ben . 1 çay bardağına 1 tatlı kaşığı katıp pişiriyorum. Pişince içine 2-3 doz kullandığı mamayı ekliyorum (o pişmicek) besleyici olsun diye. Bu şekilde sade veriyorum. Meyve veriyorsan meyve de katabilirsin . Vallahi besleyici annem falan da soyledi hep. Kilo aldırıcı güzel bi muhallebi bence .
Aynı durumdayız sürekli kusuyo sütüm yaramıyor resmen ben öğleden önce vermeye çalışıyorum ek gıdaları hep gün içinde sindirimi kolay olsun diyeOg naturalden sipariş verdim kuzum pirinç unu yulaf unu bebek irmiği ve bebek tarhanası 2-3 güne gelir bende yediricem çocuk bildiğin zayıfladı bence sütüm artık kalori olarak yetmiyo çok hareketli bi de kusuyo biliyosun. Meyve olarak kavun,muz,elma,armut yedirdim onları katabilirim. Hangi öğünde veriyorsun bu muhallebiyi
Kilo durumu nasıl seninkinin benimkisi en son 7300 dü ama bence zayıfladı zaten alt sınırda alıyodu 2 aydır yatmadan önce gece maması gibi bi muhallebi yapıp versek olmaz mı acabaAynı durumdayız sürekli kusuyo sütüm yaramıyor resmen ben öğleden önce vermeye çalışıyorum ek gıdaları hep gün içinde sindirimi kolay olsun diye
Benim 5. Ay kontrolünde 7.150 idi bakalım haftaya 6. Ay kontrolü var haber veririm yine. Ben öyle yapacağım biraz daha büyüsün hani gece beslenmesi 1e falan düştüğünde muhallebi verip uyuturum daha uzun turar bence. Şimdi doktor 2 kere besle diyor. Bi kere emziriyorum bi kere de mama veriyorum. Diğer uyanmalarında beslemeden uyutuyorum sallayarak falan.Kilo durumu nasıl seninkinin benimkisi en son 7300 dü ama bence zayıfladı zaten alt sınırda alıyodu 2 aydır yatmadan önce gece maması gibi bi muhallebi yapıp versek olmaz mı acaba