2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

14 Nisan da çok güzel bir tarih olmuş, tüm gün için 7 kişi ise sorun olmaz bence ya. Zaten sezaryen kısa sürüyor diyor herkes. Ön hazırlıklar falan yapılır sonra doktor gelir muhtemelen. Diğer sezaryen sayısını dert etme. Sağlıkla kavuşun inşallah🥰

Keşke benim doktor da sezaryen deseydi de şu doğum korkusu stressini iki kat yaşamasaydım😢
Sağol canım hepimiz sağlıkla kavuşuruz inşallah 🌸 normal doğumu bekleyeceksen hiç korkma ben hem normal doğum hemde sezeryan yaşamış biri olarak söylüyorum bu üçüncü gebeliğim. Normal doğumda çocuk çıktığı an herşey bitiyor ama en güzel doğum müdahalesiz doğum.umarım kendi sancınla rahat bi doğum yaşarsın.yeterki bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım

Merhabâ güzel annelerrr
05.04.2024 11.22 de Asyayı kucağıma aldım
Suni sancıya 6da başladık fakat bebeğin kalp atışları yavaşlayınca sezeryane girdik
20 dk içinde ameliyat 45 dk içinde komple bütün işlemler bitti
Şimdi odada dinleniyorum :)
Kızım da yanımda
3500 kg doğdu
Saglıcakla büyüsün fıstık🥰

Sağol canım hepimiz sağlıkla kavuşuruz inşallah 🌸 normal doğumu bekleyeceksen hiç korkma ben hem normal doğum hemde sezeryan yaşamış biri olarak söylüyorum bu üçüncü gebeliğim. Normal doğumda çocuk çıktığı an herşey bitiyor ama en güzel doğum müdahalesiz doğum.umarım kendi sancınla rahat bi doğum yaşarsın.yeterki bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım
Aşırı kaygılı ve korkuluyum. Geçen gün çatı muayenesi yapma ihtimali vardı doktorun o gün psikolojik olarak çok çok kötüydüm. Yapmadı doktor ama ben yaşadığım stresi unutamıyorum. O gün bile öyle olduysam doğumu nasıl yapıcam diye bir de ekstra korku eklendi. Hep pozitiftim bu zamana kadar ama şuan sanırım bastırdığım korkularım su üstüne çıktı. İnşallah süreci berbat etmem 😢

Aşırı kaygılı ve korkuluyum. Geçen gün çatı muayenesi yapma ihtimali vardı doktorun o gün psikolojik olarak çok çok kötüydüm. Yapmadı doktor ama ben yaşadığım stresi unutamıyorum. O gün bile öyle olduysam doğumu nasıl yapıcam diye bir de ekstra korku eklendi. Hep pozitiftim bu zamana kadar ama şuan sanırım bastırdığım korkularım su üstüne çıktı. İnşallah süreci berbat etmem 😢
Maalesef Türkiye'de doğru düzgün normal doğum yaptıracak ebe doktor sayısı çok az.aşırı bi müdahale var,suni sancısı sürekli olarak çatı muayenesi epizyotomi kesisi.ebelerin doktorların sürekli psikolojik baskısı.aslında çok basit ve rahat geçicek müdahale olmasa ama maalesef eskilerde kaldı artık rahat doğum.artık her iki doğum şekli de aynı sayılır benim gözümde.benim her iki doğumumda zordu kolay diyemem kişiden kişiye değişir tabi tek ıkınmayla doğuranlar bile var.önemli olan sağlıkla kucağımıza almamız.birinde doğum anında çekiyorsun sonra bitiyor.diğerinde de doğumdan sonra çekiyorsun aynı.kendini nasıl rahat hissedeceksen o şekilde yap doğumunu.stres süreci çok olumsuz etkiliyor çünkü

Maalesef Türkiye'de doğru düzgün normal doğum yaptıracak ebe doktor sayısı çok az.aşırı bi müdahale var,suni sancısı sürekli olarak çatı muayenesi epizyotomi kesisi.ebelerin doktorların sürekli psikolojik baskısı.aslında çok basit ve rahat geçicek müdahale olmasa ama maalesef eskilerde kaldı artık rahat doğum.artık her iki doğum şekli de aynı sayılır benim gözümde.benim her iki doğumumda zordu kolay diyemem kişiden kişiye değişir tabi tek ıkınmayla doğuranlar bile var.önemli olan sağlıkla kucağımıza almamız.birinde doğum anında çekiyorsun sonra bitiyor.diğerinde de doğumdan sonra çekiyorsun aynı.kendini nasıl rahat hissedeceksen o şekilde yap doğumunu.stres süreci çok olumsuz etkiliyor çünkü
Doktorum normal doğum yanlısı, hastanenin ebeleri de iyiymiş. Bir ikisi ile tanışabildim sohbet ettik. Devlet hastanesi olduğu için sezaryen isteğe bağlı yapmıyorlar zaten. Ama yapabileceğime inandırdı hem doktor hem ebe. Ama ben kaygı düzeyimi biliyorum o yüzden çok tedirginim.

bebek yavaş yavaş baskı yapmaya başladı alt kısmıma. Bazen acıtıyor ve diyorum ki bunun kat kat fazlasına dayanabilecek miyim acaba😔 zaman yaklaştıkça endişelerim artıyor. Halbuki ne kadar da hazırlamıştım kendimi psikolojik olarak. İnşallah geçicidir bu stres durumum. Bir kaç gün kendimi pozitif yönlendirmem gerekiyor, ne yapabilirim diye araştırıyorum bakalım.
Çok teşekkür ederim🥰

Aynen gecen gun de dedim, normal dogumlar normal doğum değil artik. Şeyime kesi atacaklarina karnima atsınlar dedim hep. İlkinde isteğe bağlı sezeryan oldum. İkincisi de mecburen sezeryan olacağı icin rahattim. İkisi de cok problemsiz gecti. Ağrılarım cok olmadi ve birkac gunde tamamen gecti. Hic yatmadim hep ayaktaydim. O yüzden bence kimse kendini şartlamasin normal veya sezeryan diye. Herkes için hayirli olan hangisi ise öyle gelissin 🤲

Günaydın kızlar iki gecedir ilk defa çatı ağrısı vajinaya baskı yaşadım. Aman allahım o ne biçim bir acıydı ya bugün kalktım hala kasıklarım belim ağrıyo ama karnımda sertleşme kasılma yok. Sadece bir ağrı var henüz geçmedi. Vajinaya baskı yapınca ödüm koptu doğurucam sandım. Geceler çoook kötü gerçekten gündüzleri daha iyiyim. Nasıl doğurcam ya diyip duruyorum dün geceki ağrılardan sonra ki yarısı bile değildir muhtemelen😞 daha yeni başladı bu baskılar falan hemen doğurmam dimi 2 haftaya daha ihtiyacım var henüz 36+6yım😄

Günaydın kızlar iki gecedir ilk defa çatı ağrısı vajinaya baskı yaşadım. Aman allahım o ne biçim bir acıydı ya bugün kalktım hala kasıklarım belim ağrıyo ama karnımda sertleşme kasılma yok. Sadece bir ağrı var henüz geçmedi. Vajinaya baskı yapınca ödüm koptu doğurucam sandım. Geceler çoook kötü gerçekten gündüzleri daha iyiyim. Nasıl doğurcam ya diyip duruyorum dün geceki ağrılardan sonra ki yarısı bile değildir muhtemelen😞 daha yeni başladı bu baskılar falan hemen doğurmam dimi 2 haftaya daha ihtiyacım var henüz 36+6yım😄
Günaydın ben 8 nisan sezeryan olucam daha tık yok yani hala öyle agrılar hiss etmedim ilk hamileligimde bu haftalar daha zor geçmişti yürümek falan ayak bel agrısı vardi hep.Kendimi yorunca agrilar başlıyor.Agrının şiddeti önemli öyle her agri dogum agrisi olmaz.

Günaydın ben 8 nisan sezeryan olucam daha tık yok yani hala öyle agrılar hiss etmedim ilk hamileligimde bu haftalar daha zor geçmişti yürümek falan ayak bel agrısı vardi hep.Kendimi yorunca agrilar başlıyor.Agrının şiddeti önemli öyle her agri dogum agrisi olmaz.
Benim ilk gebeliğim vücudumdaki her bir kemik ağrıyo 34.haftadan beri. Ama düzenli bir ağrım yok sanırım bi de düzenli ağrılar olması gerekiyomuş hayırlısı artık bekliyoruz bakalım

Geçen gün bende öyleydim tavan yaptı o gün resmen. Yürüyemedim. Ama ertesi gün geçti baya hafifledi çatı ağrım . Bunlar artık normal son ayın getirdiği şeyler. Içimizde kocaman bebek var. Ağrılar sancılar düzenli gelince işte o zaman düşüncez bebek geliyor diye😊

Geçen gün bende öyleydim tavan yaptı o gün resmen. Yürüyemedim. Ama ertesi gün geçti baya hafifledi çatı ağrım . Bunlar artık normal son ayın getirdiği şeyler. Içimizde kocaman bebek var. Ağrılar sancılar düzenli gelince işte o zaman düşüncez bebek geliyor diye😊
Gündüzleri iyiyim ama geceleri içime cin kaçıyo resmen çok fena herşey😂 yatmamayı düşünüyorum artık tekli koltukta dik uyucam🥲 bi de okumuştum tuvaletin geliyomuş gibi bi baskı oluyomuş gece ondanda olunca tamam dedim o gece bu gece ama değilmiş😃

Gündüzleri iyiyim ama geceleri içime cin kaçıyo resmen çok fena herşey😂 yatmamayı düşünüyorum artık tekli koltukta dik uyucam🥲 bi de okumuştum tuvaletin geliyomuş gibi bi baskı oluyomuş gece ondanda olunca tamam dedim o gece bu gece ama değilmiş😃
Artık her işareti doğuma yoracagimiz zamanlardayiz😊 Ben de akıntılara bakıyorum sürekli nasıl diye.ben de bazen salona kaçıyorum orda yatıyorum daha rahat dönüyorum falan

Artık her işareti doğuma yoracagimiz zamanlardayiz😊 Ben de akıntılara bakıyorum sürekli nasıl diye.ben de bazen salona kaçıyorum orda yatıyorum daha rahat dönüyorum falan
Akıntım arttı benim beyaz renkte o da normal sanırım. Sen kaçıncı haftandasın şu bayramı geçseydik 🥹

Kızlar nasılsınız çok şükür bende doğumumu yaptım 29.03.2024 rabbime bin şükür çok tatlı pamuk gibi bir oğlum oldu 38+3’de gelmek istedi güzel bebeğim normal doğum yaptım sabaha karşı 4.30-5 gibi başladı sancılarım ama ilk doğumum olduğu için anlayamadım sıklaşıp kanlı akıntı gelince doktorumla hemen iletişime geçtik hastaneye gittik 2 cm açılmam olmuş biraz yorucu ama çok çok şükür sıkıntısız ve hızlı bir şekilde açılmam oldu öğlen 1 de canım evladımı kucağıma aldım ama bugün onu yenidoğan bakıma aldılar çünkü kanında çok hafif enfeksiyon çıktı meğer hastaneye gidene kadar doğumun başlamış kızlar totalde 9 saati buldu ve sanırım idrar yolu enfeksiyonum da etkiledi cpr 13 çıktı antibiyotik verilecekmiş ağlayarak bıraktım yavrumu dua edin bana çok şükür büyük bir tehlike değil 5 güne gene koynumda olacak ama bırakmak öyle zoruma gitti ki sanki saatler geçmiyor artık hevesle hayallerle bugün beraber çıkmayı beklerken yavrumuz eve gelmek içimi paramparça etti ama diyorum gene rabbim beteriyle sınamasın hepinize hayırlı doğumlar diliyorum kızlar bir avazda inşallah dualarınıza beni ve yavrumu da katın❤️❤️
Bebeğiniz cıktı mı kuvezden?

Akıntım arttı benim beyaz renkte o da normal sanırım. Sen kaçıncı haftandasın şu bayramı geçseydik 🥹
Benim baya karışık. 36+3 düzeltilmiş sata göre bugün, ama son kontrolde 10 gun geri çıktı doğum neye göre hangisine göre olcak ben de bilmiyorum kafa gitti bende. Bayram dönüşü kontrole gidicem herşey netlesir o zaman diye düşünüyorum.evet beyaz akıntı bir haftadır bende de var bi bakıyorum löp die düşmüş çamaşırıma

Selam kızlar. Bugün kontrolüm vardı. 36+4 bebişim 2950 kilo 50 cm olmus. Boyu uzun olacak kızımın🤗 bebek pozisyonu normal dogum için iyi ama henüz kanalda degıl tabi. Kanala yönlendirme hareketleri başlayabilirsin dedi. Perine masajı gösterdi o sırada çatımada baktı gayet iyi dedi. Şayet ben hıc bısı hissetmedim ağrı sızı vs. Bayram sonrası ilk nst alınırsın bugün gerek yok dedi.

Evet evet aramızda bir gün var ☺️ ben de bayramın 2. Günü tam 38 oluyorum. Perşembe gitmiştim haftaya perşembe gel dedi doktorum. Bakalım hangimiz önce doğuracak🤭 benim ara ara aşağıya baskı yaptı bugün. Bende aşırı kaygı endişe var doğum ile ilgili. Umarım doğum başlayınca kendimi negatif etkilemem. Düşündükçe ecel terleri döküyorum nasıl başa çıkıcam bu stressle bilmiyorum😢
Ben doğum ile alakalı hiçbir şey düşünmüyorum ama doğum sonrası o minnoşlara nası bakacağız hep o düşünceler kafamda 🤲🏻 bize muhtaç minicik bir şey 🥹 o kadar çok istedim ki 1.5-2 yıldır, Allah sağlıkla doğurmayı koklamayı nasip etsin inşallah. Şuan karnım daha yukarda benim alt tarafa çok da baskı yapmıyor bazen vajinamda ağrı hissediyorum o herhalde.. bilmiyorum biran önce kavuşma isteği ve özlemle doluyum❤️❤️❤️

Benim baya karışık. 36+3 düzeltilmiş sata göre bugün, ama son kontrolde 10 gun geri çıktı doğum neye göre hangisine göre olcak ben de bilmiyorum kafa gitti bende. Bayram dönüşü kontrole gidicem herşey netlesir o zaman diye düşünüyorum.evet beyaz akıntı bir haftadır bende de var bi bakıyorum löp die düşmüş çamaşırıma
Sanırım sata göre doğuyorlar gerçi artık ne zaman gelmek isterse o zaman doğucak tamamiyle bebişe kalmış. Kanala girmesi için egzersizlere devam et hurma,ananas ye adaçayı iç dedi bana. Pazartesi kontrolüm var bakalım ne dicek bende 36+6 dayım

X