2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam, çok fena hastayım. Boğaz yanmasıyla başladı, burun akıntısı derken bu gün öksürük başladı. İlaç kullanmamak için ılış bi şeyler içmeye çalışıyodum ama geçmiycek gibi. Soğuk algınlıklarının bebeğe zararı yoktur inşallah, korkuyorum

Sakin canim benim. Icinin hic rahat olmamasi bir sey oldugundan degil. Bak bugün benim kontrolüm vardi. Ben 36 yasindayim, daha 10. haftada hamilelik sekeri cikti, onceden iki düsügüm var, rahim agzinda hafif aciklik var, o yüzden haftada bir kontrole gitmek zorundayim, riskli hamilelik diye geciyor cünkü. Doktor her sey yolunda dedi. Ciktim. Rahatlama geldi mi? Evet. Uzun sürdü mü? Hayir. Utanmasam her gün gider miyim baktirmaya? Evet. Ama gidemem yani, gitmemeliyim.

Sabretmesini, pozitif düsünmeyi, stresimizi ve korkularimizi kontrol altina almayi ögrenmeliyiz. Her hamilelik de baska, bakin arkadaslar diger hamileligimde böyle olmamisti falan yaziyorlar. Insanin kendi bile bambaska gecirebiliyor. Kiyaslama yapma sakin, cünkü onun bir sonu yok.
10. Haftada gebelik şekeri çıktığını nasıl anladı. Bende şüphelerim anlattım kan tahlili bile yapmadı

Kızlar selam, çok fena hastayım. Boğaz yanmasıyla başladı, burun akıntısı derken bu gün öksürük başladı. İlaç kullanmamak için ılış bi şeyler içmeye çalışıyodum ama geçmiycek gibi. Soğuk algınlıklarının bebeğe zararı yoktur inşallah, korkuyorum
Ben de oldum gectı elma ıhlamur lımon kaynatıp içtim sureklı

10. Haftada gebelik şekeri çıktığını nasıl anladı. Bende şüphelerim anlattım kan tahlili bile yapmadı
Böbrek agrisiyla acil sekilde jinekologuma gittim, böbreklerde bir sey bulamadi. Cok su iciyorum, böbreklere yüklenmis olabilir miyim dedim, hemen süphelendi, ic hastaliklarindan diyabet uzmani bir doktora yönlendirdi. Günde 3-4 litre su icsem dahi dudaklarim kururcasina susuyordum, hamilelikte bu normal saniyordum. Ic hastaliklarinda hemen ertesi günü aclik kan sekerine baktilar (kan aldilar), yaklasik 4-5 gün sonra tekrar ac sekilde kan verdim sabah. Degerleri karsilastirdilar ve aclik sekeri cok yüksek cikinca, hatta bir haftada asiri yükselince alarma gectiler. Bugun kontrolüm vardi, degerlerimi hemen kontrol altina almayi basardim. Yediklerime cok dikkat ediyorum (kacamak yapmaya hakkim var hamile oldugumdan ama her gün degil) ve insülin ignesi kullaniyorum.

Basta biraz huzursuz olmustum ama artik korkmuyorum zira kontrol altina alinabilen bir sey. Sadece bilinmesi lazim.

Kac haftaliksiniz bilmiyorum, ama bu kadar erken cikmasi cok sik rastlanan bir durum degil, doktorunuz daha erken diye düsünmüs olabilir. Yediklerinize dikkat edin bakalim, vücudunuzdaki degisimi bir gözlemleyin. Bu arada benim doktorum 71 yasinda, artik kac yillik doktor siz düsünün. Deneyimin verdigi bir sey de olabilir bu kadar hizli fark etmesi.

Bebegım istiyor ki ben hep uyuyum brn çalışıyorum nasıl uyuyum surekli canım bi hal ver bana halsizlikten ölcem😍
Bir iki hafta öncesine kadar ben de öyleydim, hatta ofiste bir kere oturdugum yerde uyuyakaldim :KK70: Simdi biraz gecer gibi oldu ama bir haftadir raporluydum, ondan olabilir, iyice dinlendim.

Ben normalde zayıf oldugumdan bence karnım buyuyor bu catlak kremini arastıran var mı kızlar ben bir tane buldum 200ml 600 tl ne kadar gidiyor acaba ay vok vahilim hicbisi bilmiyorum😅

Ben normalde zayıf oldugumdan bence karnım buyuyor bu catlak kremini arastıran var mı kızlar ben bir tane buldum 200ml 600 tl ne kadar gidiyor acaba ay vok vahilim hicbisi bilmiyorum😅
En güzeli soguk sikim badem yagiymis. Hem de dogal. Ben de yavastan kullanmaya baslamak istiyorum.

Hamile calisanlarin gerek duydugu zaman ayaklarini uzatabilmesi, dinlenebilmesi lazim, bu bir hak olmali. Zira yoruldum demek bebek dinlenmemi istiyor demek.
Yok ben istediğimde oturabılıyorum sukur iştekiler uyumlu sag olsunlar ama ben de işkoliğim😅

Yok ben istediğimde oturabılıyorum sukur iştekiler uyumlu sag olsunlar ama ben de işkoliğim😅
Cok iyi anlayisli olmalari, yorulunca hemen oturun, ayaklarinizi uzatin. Ben Almanya'da calisiyorum, "anne korumasi" diye bir yasa var, isveren isterse yatirmasin :KK70:

Ben de calismayi cok seviyorum, doktorum istersen tamamen cekerim seni isten dedi (maas yine de tam yatiyor ve isten cikarmak yasak) ama ben biraz denemek istiyorum, belki simdi daha cok istirahat hakkim olunca daha iyi olur.

Hayirlisi hepimiz icin.

Cok iyi anlayisli olmalari, yorulunca hemen oturun, ayaklarinizi uzatin. Ben Almanya'da calisiyorum, "anne korumasi" diye bir yasa var, isveren isterse yatirmasin :KK70:

Ben de calismayi cok seviyorum, doktorum istersen tamamen cekerim seni isten dedi (maas yine de tam yatiyor ve isten cikarmak yasak) ama ben biraz denemek istiyorum, belki simdi daha cok istirahat hakkim olunca daha iyi olur.

Hayirlisi hepimiz icin.
Ayyy ne kadar güzel bir yer ne kadar güzel bir uygulama bu ❤️

Ayyy ne kadar güzel bir yer ne kadar güzel bir uygulama bu ❤️
Cok da mantikli. Düsünsene birincisi hamile oldugunu bilmene ragmen calisanina agir is yaptiriyorsun ve kötü bir sey oluyor. Burada bunun sorumlulugunu kimse almak istemez.

Ikincisi de calisanin hamile olarak calisiyor ama is yükünün azaltilmasi lazim cünkü yoruluyor, komplikasyonlari var vs... Isveren is yükünü azaltmaz ve gereksinimlere kulak asmazsa calisan doktor raporu ile tamamen isten cekiliyor. Bu durumda evinde oturan calisanina isveren hem maasini hic eksiltmeden yatiriyor, hem de cocugu en az 1,5 yasina gelene kadar isten cikaramiyor. Isveren acisindan calisanin is yerinde dinlenmesi, hic calismamasindan daha iyi.

Zencefil ihlamur ballı bitki çayı, nane limon, ballı ihlamur bunları tuketebilirsin çok iyi gelir. Bitki çayları aşırıya kacmadikca zararlı değil ama kekik çayı, rezene, ada çayı bunlar gebelikte yasak :anneadayı:

X