- 25 Ocak 2023
- 10.402
- 12.034
- 31
Zaten öyle de önceden haber veriyorlarAnladimm , ben o daha ilerleyen haftalarda saniyodummm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zaten öyle de önceden haber veriyorlarAnladimm , ben o daha ilerleyen haftalarda saniyodummm
Merhabalar... Uzun süre dışardan takip ettim ama artıkkk ben de geldim aranıza... Nisan'ın tam sonu gibi görünse de sanırım yerim burası
Yaşım 32, sat 23 Temmuz... Bugün 5+5 Keseyi gördük darısı kalp atışına ve kendisiyle tanışmaya
9 hafta 4 günlükten selamlar canlar sırtını dönmüş
Spermler 4 gun kadar icerde canli kalabiliyorlar canim. Sadece iliski yasadigimiz gun gebe kalabiliriz gibi bir durum yok yani. Sakin ol strese girme bebiste etkilenir annesiBenim de canım çok sıkkın. Bursa şehir hastanesine acile gittiğimde gebelik kesesi 6+1 ile uyumlu demişti. O zamandan bu zamana çocuğun tam 8 haftalik olması gerekirken 7 haftalik çıktı. Yani 1 hafta oynuyor ve bu az da değil. ayrıca benim sat 11 temmuz ama doktor keseye bakarak dün 20 temmuz yazalım dedi. Muhtemel gebe kalma 3 ağustos gözüküyor ama benim tek ve sadece ilişkim 30 temmuzda olmuştu. Yani 7 haftalik olması çok saçma ama doktora da laf anlatamadım. Ki anlatsam bana diyecek ki ultrasonda görünen bu. Crl 9 mm imiş. O da 7-8 haftaya tekabül ediyor ama çok canım sıkıldı bu duruma. İlişki yoktu ki 3 ağustosta nasıl dollenme gerçekleşsin.
Ben düşünüyorum. Doktorum 11. haftadan sonra yapalım senin kanında yeterli miktarda bebeğe ait hücreler olması gerekiyor dedi. Fiyatını bilmiyorum, hastanede mi yapılıyor ya da bizi bir yere mi yönlendirecek onu da bilmiyorum. Neredeyse 35 yaşındayım. Yaştan ötürü 2 li teste girmeyi düşünmüyorum hiç.Merhaba, nifty test yaptıran oldu mu? Ya da yaptırmayı düşünen var mı?
Bağışıklık, mikrop vs bakılıyor kuzum. Mutlaka baktır demişti doktor bana ben de özelde baktırmadım 1900 dediler. Fakülte hastanesinde baktırdım. İleride bir hastalık vs karşılaşırsak diyeymişKızlar ben 7+4'üm. Henüz vitamin, kan ilacı falan bunların hiç birine başlamadım. Sanırım kan verdikten sonra başlayacağım. Doktor "gebelik rutinler" diye kan tahlili istedi benden ilk defa, ancak özel hastanede 2000 küsur bişi tutuyordu ben de aile hekimime gidip vereyim diye düşündüm. Ama onların da laboratuarla ilgili sıkıntısı varmış. Devlet hastanesine baktım randevu alayım diye maalesef en erken eylül sonuna gidebiliyorum.
Ben şunu merak ediyorum. Sizler ilaçlara başladınız mı başladıysanız kaçıncı haftanızda başlattı doktor?
Bir de bu gebelik rutinler içerisinde ne testler oluyor biliyor musunuz. Aile hekimime bu hafta tekrar gidicem. Uyarmam gereken bir şey var mı sizce.
Benim de senin gibi turner sendormuydu önceki gebeliğim sana bu testi doktorun mu önerdi sen mi yaptırmak istiyorsun.benim haftaya kontrolüm var ikili tarama testi zamanı ve endişeliyim aynı seyler başıma gelir diye ben de bu testi yaptırsam mi diye düşünüyorumBenim doktorum 12. haftada isteyecekmiş. 80 kilo olduğum için kilolu hamilelerde 10. haftada kandan yeterli gelmez sonucu 12. haftayı bekleyelim diye açıkladı. Normalde zayıf gebeyseniz 10. haftada nipt testi yapılıyormuş. Geçen gebeliğim turner sendromu olduğu için sonlanmıştı o yüzden bizde mecburi gibi bir şey oldu fetal dna bakmak.. 2li testin sadece ayrıntılı ultrason kısmını yapacağım dedi. Kan kısmını nipt testi ile yapacakmışız. Perinatologa gidiyorum ben o yüzden ayrıntılı ultrason için ekstra doktor aramama gerek kalmayacak ama kim bilir kaça patlayacak bütün bu testler bana kara kara onu düşünüyorum Nipt arkadaşım yaptırdı 10 bindi bir iki ay önce onun yaptırdığı firmada. Henüz firmaya karar vermedim.. Her şey bebişlerimizin sağlığı için ne yapalım Siz yaptıracak mısınız, yaptıracaksanız hangi firmaya?
İlk trimester’da vitamin, kan ilacı vermiyor eğer değerlerin normal aralıktaysa folik asit olarak devam sadece. İkincide veriliyor.Kızlar ben 7+4'üm. Henüz vitamin, kan ilacı falan bunların hiç birine başlamadım. Sanırım kan verdikten sonra başlayacağım. Doktor "gebelik rutinler" diye kan tahlili istedi benden ilk defa, ancak özel hastanede 2000 küsur bişi tutuyordu ben de aile hekimime gidip vereyim diye düşündüm. Ama onların da laboratuarla ilgili sıkıntısı varmış. Devlet hastanesine baktım randevu alayım diye maalesef en erken eylül sonuna gidebiliyorum.
Ben şunu merak ediyorum. Sizler ilaçlara başladınız mı başladıysanız kaçıncı haftanızda başlattı doktor?
Bir de bu gebelik rutinler içerisinde ne testler oluyor biliyor musunuz. Aile hekimime bu hafta tekrar gidicem. Uyarmam gereken bir şey var mı sizce.
Sonrasında bulsntiniz geçti mi acaba? Benimde iki uc gün önceye kadar çok bulsntim oluyordu. Şimdi sanki birden geçti. 10. Haftadayim. Böyle bulantı geçince de bi endişe duydum doktora da on gün önce fln gitmistim görmeyince de insan merak ediyor.
Güzel haberlerle gelBen de bugun taaa tup bebek doktoruma gidiyorum ınsallah her sey yolundadır
Canım ben sağlık ocağında verdim benim doktorum ve hemşirem evli hamile olduğumu bildirdiği için benimki 1 hafta içinde çıktı o zaman 6 haftalık falandım normalde dediler ki 1 hafta ve 3 ay arası hamilelikte öğreniliyor senin 6. Haftan olmuş bildircez öne cekicez dediler çok şükür bir sorun çıkmadı 1 haftada sonuç elime geldiEvet en az 3 ay deniyor .Fetal DNA sonuç en geç on gün deniyor tabi ayrı sma için sormadım tekrar o da bu süre icindedir herhalde
Bana 8. Hafta söylendi20. Hafta dedı sıze?
Ben zaten yaptırmayı düşünüyordum ama doktorum direkt benimle ilgili olan takvimine 12. haftaya eklemiş nipt testini. Durum varsa bence yaptırmak en garantisi.. %99 doğruluk payı veriyormuş.Benim de senin gibi turner sendormuydu önceki gebeliğim sana bu testi doktorun mu önerdi sen mi yaptırmak istiyorsun.benim haftaya kontrolüm var ikili tarama testi zamanı ve endişeliyim aynı seyler başıma gelir diye ben de bu testi yaptırsam mi diye düşünüyorum
Teşekkürler cevabın içinBen zaten yaptırmayı düşünüyordum ama doktorum direkt benimle ilgili olan takvimine 12. haftaya eklemiş nipt testini. Durum varsa bence yaptırmak en garantisi.. %99 doğruluk payı veriyormuş.
Aşı için mi 8.haftaBana 8. Hafta söylendi
Ben de daha yaptırmadım ama yaptırmayı düşünüyorum. Haftaya doktorumla randevum var o zaman konuşacağım nasıl olacağını. Siz de güzel sonuçlar alırsınız inşallahBenim doktorum 12. haftada isteyecekmiş. 80 kilo olduğum için kilolu hamilelerde 10. haftada kandan yeterli gelmez sonucu 12. haftayı bekleyelim diye açıkladı. Normalde zayıf gebeyseniz 10. haftada nipt testi yapılıyormuş. Geçen gebeliğim turner sendromu olduğu için sonlanmıştı o yüzden bizde mecburi gibi bir şey oldu fetal dna bakmak.. 2li testin sadece ayrıntılı ultrason kısmını yapacağım dedi. Kan kısmını nipt testi ile yapacakmışız. Perinatologa gidiyorum ben o yüzden ayrıntılı ultrason için ekstra doktor aramama gerek kalmayacak ama kim bilir kaça patlayacak bütün bu testler bana kara kara onu düşünüyorum Nipt arkadaşım yaptırdı 10 bindi bir iki ay önce onun yaptırdığı firmada. Henüz firmaya karar vermedim.. Her şey bebişlerimizin sağlığı için ne yapalım Siz yaptıracak mısınız, yaptıracaksanız hangi firmaya?