Valla bizim de öyle kepaze kepaze uyumayı seviyor çocukKafa iki büküm oluyor ben düzeltiyom kafa geri düşüyor ama onu seviyor resmen
Çok teşekkür ederimC Chen31 süt artirmak için
1) bol su içeceksin her emzirmede bir bardak su koy yanina onu iç bu süt miktarini artirir
2)uyku gün ortasinda özellikle çok iyi gelecek
3)protein ağirlikli besleneceksin
Kahvalti
yumurta tahin pekmez helva çörek otu çemen otu susam bunlari katacaksın yediklerine
Peynir zeytin tahil ekmeği
Öğle
Yeşillik ağirlikli özellikle dere otu yulaf ezmesi karpuz sütlac
Ara öğünlerde
Özellikle incir
Kuru dut ceviz findik badem
Aksam
Protein ağirlikli et izgara balik
Yatmadan önce
Hafif bi öğün yapacaksin gece süt olsun diye
Kimyon
tüm yemeklere at çocuğa geçmeden sen gazini aliyorsun
Rezene
Ben içtim çok bi faydasini görmedim
Anne sütü doğuş cayin
İçinde bütün rezene kimyon vb var okadar para verip başka çaylar almaya gerek yok
Malt içecek
Bende mavi işe yaradi
Bulgur sütü çoştutuyor ama gaz acayip yapiyor
Maden suyu kalitesini artiririyor ama oda gaz fazla yapiyor
Begonyanin tarifi
Bunu yapip dolaba at gün içinde gece yatmadan gece bol tüket baya etkili
Sadece dutlada yapabilirsin
Tuz tüketme maydanoz nane ada çayı soya sürü turşu direk sütü azaltiyor
Süt artirmak için
2-2.5 saate bir emzir . Her emzirmede bür göğsü 15 dk diğer göğsü 15 emzir . Bir göğüs yeterliyse onu emzirdin bitirdin diğer emzirmede ilk beş dk yine son emzirdiğin göğüsten başla kizlarda böyle yapiyormuş.
Powerpump yöntemiyle süt artir
Çiftli pompa ile
20 dk sağ 10dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
10 dk sağ 10 dk dinlen
Tekli pompa ile
10 dk sağ memeyi sağ
10 dk sol memeyi sağ
5 dk dinlen
Bunu 3 tur yapın
Haftada 3 kere
Ptes/perşembe/pazar gibi günde 1 kere / gece uyumadan hemen önce
Her emzirmeden sonra
Gazini al eğer çok fazlaysa emzirme aralarinda al cocuk kusmasi fazlaysa gazdan oluyor ver cocuk kilo almiyormuş kıstuğu için
Anne iÇin
B12 ye devam et (doktoruna sor önce )
Demir ilaci
Multivitamin lere devam et
Ayrica çocuğun aylik 500 gr aliyorsa günde 5-6 çişli bez varsa 2 kere kaka varsa beslenmesi iyidir.
Sana yazdım sonrasında biz de berbat bi gece geçirdik öyle çok ağladı ki en son doktora götürelim bir yerine bir şey oldu heralde dedim 9 dan 4 e kadar uyanıktı gece, en son uyudu kaldı yavrumYok canım yok mamayı memeyi elinin tersiyle itekledi bi ara acıktı aldı doydu geri ağlamaya devam etti kafayı yersinsinirlerim bozuldu şimdi kapattı gözünü daha inşallah bi süre uyanmaz hiç uyandırmıcam valla yesin diye
Eşim nöbetçi eczaneden almıştı gidip çemkirmek istiyorum ama vaktim yok, 400 ₺ vermiş bir de çöp olduAma bu eczanenin hatası. Soğuk zincirse zaten yanında buz kalıbıyla vermesi gerekirdi sende bunu anlar dolaba koyardın
Yaa bizim de berbat bi geceydiŞuan kahve yapip dün akşam ne yaşadiğimi sorgulamak istiyorumneyse uyusam geçer
Herkesin gecesi kötü geçmiş noldu bu bebelere yaa ben gerçekten çok zorlanıyorum uykusuzluk beni yıpratıyor sinirli oluyorumGerçekten çok zor bi geceydi iki gecedir berbatım bittim. Dün akşama kadar da öyleydi. Hani yanımda bakıcı olmasa biriyle de o ilgilenmese halim cidden kötüydü. Geçen hafta atak haftasını yaşadıysak bu hafta yaşadığımız ne? Gece de durmuyor gündüz de. Çok kötüyüm gerçekten
Kubis senin de mi zordu ya valla dolunay mı vardı acaba başka bi açıklama bulamıyorum.Gece 3 buçuktan beri sadece kucağımda uyukluyor inanılmaz gaz sancılı bir geceydi
Şuan bir kahve içmeyi hayal ediyorum sadece
Kolik değildir o zaman kuzum ama gaz sancısı mı çekiyorlar acaba valla biz de geceleri öyle oluyoruz benimki mi kolik diyorum ben de akşam 6-7 den geceye kadar sürüyor bizim o huzursuzluk hali, gündüz de zor dalıyor uykuya ama geceleri ayrı bi facia. Keşke anlasak dertleriniBu kolikse de eğer benim çocuğum cins kolik demektir dün öğlen 2’den gece 11’e kadar facia sonra uyudu bütün gece uyanmadı ben uykusunda besledim 9’a kadar yattı. Şimdi de 9’dan beri savaş halindeyiz güya gece olurmuş kolik ataklarıgulumsebebek C Chen31
Açıyorum canım uyku modu, sessiz falan yapıyorum fazla uflemiyor öyle olunca. Bebeği de klimanın vurduğu yerden uzak tutuyorum. Gün içinde zıbın ve çorap giydiriyorumKizlar bebeğin olduğu odada klima aciyor musunuz? Ben yeni taktırdım klima. Ama bebek var diye acamiyorum ama bu kez de ev cok sicak oluyor 30 derece suan
Zordu hala çok zor 3 kere daldı yatağa koydum uyandı. Şuanda hala kucağında sabahtan beri nasıl uyumaz bir bebek aklım almıyorKubis senin de mi zordu ya valla dolunay mı vardı acaba başka bi açıklama bulamıyorum.
Benim ilk kızımın kakası mukusluydu ama alerjisi yoktu. Sizinde yoktur inşaAllahKızlar hepimizin bebeklere birseyler oldu sanırım bizimki de uyumadigi zamanlar hep aglar oldu.Gqliba inek sutü alerjisi var.Bezlerinde hep mukuslu kaka görüyorum. Biraz diyet yapıp deneyeceğim. Ama yiyecek birsey kalmıyor ki nasil yapacağım bilmiyorum. Sizlerin bebeklerde var mı mukuslu kaka?
Helva reçel yiyebilirsin canımEvet canım doğru söylüyorsun doktor çok önemli. Sabah kahvaltıda yiyecek bir zeytin buldum herşey yasak bu diyette.Burda da iyi doktor hiç kalmadı ama bakalım inşallah bulurum
Ya ben yeni aldim tam nasil kullanılacağını ayarlarini da bilemiyorum. Actim yukariya ufletiyorum bi onu bilebildimAçıyorum canım uyku modu, sessiz falan yapıyorum fazla uflemiyor öyle olunca. Bebeği de klimanın vurduğu yerden uzak tutuyorum. Gün içinde zıbın ve çorap giydiriyorum
Valla ben bilmiyorum kolik belirtileri nasıl olur hangi tipleri var. Aman bırak kolik olmasın bide onla uğraşmaBu kolikse de eğer benim çocuğum cins kolik demektir dün öğlen 2’den gece 11’e kadar facia sonra uyudu bütün gece uyanmadı ben uykusunda besledim 9’a kadar yattı. Şimdi de 9’dan beri savaş halindeyiz güya gece olurmuş kolik ataklarıgulumsebebek C Chen31
Sabah 6 dan beri yeni uyudu yarım saat anca oluyor ya gerçekten tahammülümü zorluyor aşırı sinirliyim bendeÇok teşekkür ederim
Sana yazdım sonrasında biz de berbat bi gece geçirdik öyle çok ağladı ki en son doktora götürelim bir yerine bir şey oldu heralde dedim 9 dan 4 e kadar uyanıktı gece, en son uyudu kaldı yavrum
Eşim nöbetçi eczaneden almıştı gidip çemkirmek istiyorum ama vaktim yok, 400 ₺ vermiş bir de çöp oldu
Yaa bizim de berbat bi geceydi
Herkesin gecesi kötü geçmiş noldu bu bebelere yaa ben gerçekten çok zorlanıyorum uykusuzluk beni yıpratıyor sinirli oluyorum
Kubis senin de mi zordu ya valla dolunay mı vardı acaba başka bi açıklama bulamıyorum.
Ya pusette iki büklüm oluyor ya elektrikli anakucagi da aynı öyle ama yine de uyuyor. Reflü yatağında dümdüz kafası düşme gibi bir şey yok nefret ediyor. Bazen altini değiştirirken alt değiştirmede uyuyoryeter ki reflü yatağına koyma anne modunda çocuk
Ben pusetin içine battaniye koydum alttan destekleyip öyle rahat yatıyor kızlarKafa iki büküm oluyor ben düzeltiyom kafa geri düşüyor ama onu seviyor resmen
Aynen canım bebek arabasına koyduk baya bı sallandı iyi geldiOrtam havası değişince iyi geliyor galiba arabada da sallıyor ya gazı filan da rahat çıkıyor. Ben her akşamüstü balkona çıkıyorum ama yetersiz galiba akşam bi dışarı çıkarayım
Bende öyle yaptım puset minderi çok terletiyor ama o kafa gene gidecek illaBen pusetin içine battaniye koydum alttan destekleyip öyle rahat yatıyor kızlar
Size test falan yapıldı mı canımBenim ilk kızımın kakası mukusluydu ama alerjisi yoktu. Sizinde yoktur inşaAllah
Helva reçel yiyebilirsin canım
Ayy yok kuzum yok zaten hiçCnm dün senin yazdiğini okudum göbek deliği dişardaysa göbek fitiğiymiş o. Biz doktora gidip gösterdik ağliyinca şişiyor . İki yaşina kadar kendiliğinden %80 geçer dedi geçmezse ameliyat . Ağlatmamakta çaliş bebişi
Aynısı bizim de 30Ya ben yeni aldim tam nasil kullanılacağını ayarlarini da bilemiyorum. Actim yukariya ufletiyorum bi onu bilebildiminsallah hasta olmaz ama boyle cehenemme gibi de yasanmaz benim evde ya ☺ yazin 39 dereceyi buluyor daha evin ici. Suan 30 ☺
Elektrikli pusette mi csnim? Kilitleri olunca battaniyeyle kapanmıyorBen pusetin içine battaniye koydum alttan destekleyip öyle rahat yatıyor kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?