• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    285
Bugün çok şükür doktor randevumuz iyi geçti 🙏🏻 kanamadan sonra çok korkmuştum neyse ki büyümeye devam ediyor minik. Ama geriden geliyor. Sordum doktora geriden gelmesi tehlikeli mi diye, tehlikeli kabul edilebilecek aşamayı geçtik bu saatten sonra sadece SAT değişmiş oldu bundan böyle yeni SAT 22 Haziran, doğum tarihi 29 Mart olarak kabul ediyoruz dedi. Kalp atışları kuvvetliymiş 💕🧿 çok endişeli günler geçirdim ama çok şükür iyi haberler aldık 🥰 8+0 bugün. Perintologa da gitmiştim o da SAT 20 Haziran demişti. Benim tüp bebek transferim adet tarihine göre geç olmuştu ondan dolayı sanırım karışıklık. İnşallah farkı kapatır ileride 🙏🏻😊
Aynıyız biz senle 😍😍 benim son regl 18 Haziran ama ben 6 Temmuzda döllendiği düşünüyorum ve doktorun verdiği ölçüyle de bu uyuyor. O da 22 Haziran olmuş oluyor. Sen testlerini yaptırdın mı kuzum toxoplazma falan

Çok endişeliyim böyle bir durum yaşayan varmı aranızda 8+2 de iyi bir hastane ve doktora gittim kalp atışı suyu kese yeri herseyi güzel gördü doktor kanlanma alanı da yok dedi. Dün 8+5 herzamanki gibi kahverengi lekem ve sancılarım oldu hep oluyor nasıl olsa herşey normal diye önemsemedim.
Gece kanama gelmeye başladı aynı hastaneye gittim kanlanma alanı oluşmuş 2.5 cm rahim ağzına yakınmış kese alta kaymış biraz düşük olur dedi kanlanma alanından bebek de kopar gider gibi konuştu. Kalp atışı var hala . Gelişimi normal. Proluton iğne ve kan uyuşmazlığı iğnesi yapıldı progestan kullanımı günde 2 ye çıkar denildi. Yerinden kımıldama yat sadece tuvalete kalk deniyor. Yani çok şoktayım herşey normal giderken 3 gün içinde nasıl bir anda kanlanma alanı olur. Sizce atlatır mıyım bunu.
Allah yardımcın olsun canım. Allah büyüktür. Hep yat dinlen. İnşallah güzelce normale dönsün 🙏

Çok endişeliyim böyle bir durum yaşayan varmı aranızda 8+2 de iyi bir hastane ve doktora gittim kalp atışı suyu kese yeri herseyi güzel gördü doktor kanlanma alanı da yok dedi. Dün 8+5 herzamanki gibi kahverengi lekem ve sancılarım oldu hep oluyor nasıl olsa herşey normal diye önemsemedim.
Gece kanama gelmeye başladı aynı hastaneye gittim kanlanma alanı oluşmuş 2.5 cm rahim ağzına yakınmış kese alta kaymış biraz düşük olur dedi kanlanma alanından bebek de kopar gider gibi konuştu. Kalp atışı var hala . Gelişimi normal. Proluton iğne ve kan uyuşmazlığı iğnesi yapıldı progestan kullanımı günde 2 ye çıkar denildi. Yerinden kımıldama yat sadece tuvalete kalk deniyor. Yani çok şoktayım herşey normal giderken 3 gün içinde nasıl bir anda kanlanma alanı olur. Sizce atlatır mıyım bunu.
Hamilelik biraz da böyle sanırım. Elimizde olmayan sebeplerden her an her şey olabiliyor. Tek yapmamız gereken sabredip tedbirimizi almak. Sen de bol bol yat dinlen. İnşallah her şey yoluna girer. Nice hamileler var hamilelik süreci boyunca bir sürü sıkıntı yaşayıp sonra sağlıklı bir şekilde doğum yapan. Sen de pozitif düşün. Bol bol dinlen. İstirahat genelde iyi geliyor

Çok geçmiş olsun. Herkesin olabiliyor sana düşen sadece yatıp dinlenmek .
Kan uyuşmazlığı iğnesi bu kadar erken yapılıyor mu canım ?

Sağolun hepiniz bende k 2 yıl öncesi kürtaj sorası yapılmıştı. Artık 28 haftada yapılıyor diye biliyorum. Doğum sorası bide.
Artık hamilelikte ilk kanama olduğu anda yapılıyormuş birinde daha duymuştum.

Sağolun hepiniz bende k 2 yıl öncesi kürtaj sorası yapılmıştı. Artık 28 haftada yapılıyor diye biliyorum. Doğum sorası bide.
Artık hamilelikte ilk kanama olduğu anda yapılıyormuş birinde daha duymuştum.
Kan uyuşmazlığı kanama mı yapıyormuş ki acaba. Eşimle bende de kan uyuşmazlığı var. Doktor bi test ismi söylemişti hatırlamıyorum onu yaptırmam gerekiyormuş.

Canim bziimde kan uyuşmazlığımız var eşimle doktorum herhangi bir lekelenme olursa hemen yapilacak dedi eger olmazsa dogumda bebegin kan grubuna gore yapilacak dedi 🤷‍♀️benim kan grubumdaysa yapilmayacakmis esiminkindense dogumdan hemen sonra yapilacakmis

Kan uyuşmazlığı kanama mı yapıyormuş ki acaba. Eşimle bende de kan uyuşmazlığı var. Doktor bi test ismi söylemişti hatırlamıyorum onu yaptırmam gerekiyormuş.
Hayır kan uyuşmazlığı kanama yapmıyor kanama olur ise kan uyuşmazlığı anneye zarar veriyor yada sonraki bebek de sıkıntı oluyor.
İndirekt coombs testin adı sonucu negatif çıkarsa yapılıyor ki negatif çıkaması daha iyi bir sonuçmuş.

Bizde de kan uyuşmazlığı var.Daha önceden 1 düşük 1 de boş gebelik kürtajım vardı.Kürtajdan sonra hemen yapıldı iğnem.Şimdiki hamileliğimde de 28 haftada bir daha ve doğumdan sonrada bir daha olacak diye biliyorum.Bu kan uyuşmazlığı biraz benim kafamı karıştırıyor zaten.

Canim bziimde kan uyuşmazlığımız var eşimle doktorum herhangi bir lekelenme olursa hemen yapilacak dedi eger olmazsa dogumda bebegin kan grubuna gore yapilacak dedi 🤷‍♀️benim kan grubumdaysa yapilmayacakmis esiminkindense dogumdan hemen sonra yapilacakmis
Bu lekelenmeye yerleşme kanaması sayılır mı canım ? Hiç bilgim yok bu konuda . Ben yerleşme kanaması yaşadım sadece. Başka kanamam olmadı . Doktora da bunu belirttim ama çok üstünde durmadı. Sadece o testi söyledi sonraki geldiğinde yapalım dedi.

Cnm yapıyoruz ama Allah a şükür benim düşük tehlikem kanamam olmadı hiç öyle bir durumun varsa dikkat et bence çok yorma kendini
Kanamam hiç olmadı
Düşük tehlikemde yok çok sukur
Ama büyük bi kistım var oyuzden doktor çok yurume, iş yapma, ağar kaldırma dedi

Kızlar 10 haftalık olanlar hiç bel üstünde ağrı yaşayanlar var mı 4 gündür gece uyandıracak şekilde belimin üstü ağrıyor sanırım gece sırt üstü uzun süre yattığım için çoğalıyor yan dönünce geçiyor gün içinde düzeliyor sonra yine gece aynı 😔
Ben de bugün 9 haftalık oldum. Benim de sırt ve kalça üstü ağrım oluyor. Sırt üstü yattığımda ağrı oluşuyor.uzun yürüyüş yapınca ayakta çok durunca falan ağrı fazlalaşıyor dinlenince azalıyor.

Bu lekelenmeye yerleşme kanaması sayılır mı canım ? Hiç bilgim yok bu konuda . Ben yerleşme kanaması yaşadım sadece. Başka kanamam olmadı . Doktora da bunu belirttim ama çok üstünde durmadı. Sadece o testi söyledi sonraki geldiğinde yapalım dedi.
Sanmiyorum ya cok farkli cunku yerlesme 🤔 bidaha olmadiysa korkmaya gerek yok eger kanla alakali olsaydi devami gelirdi cunku

Aynıyız biz senle 😍😍 benim son regl 18 Haziran ama ben 6 Temmuzda döllendiği düşünüyorum ve doktorun verdiği ölçüyle de bu uyuyor. O da 22 Haziran olmuş oluyor. Sen testlerini yaptırdın mı kuzum toxoplazma falan
Benim de tüp bebek transferim 6 temmuzda oldu 😍 toxoplazma nedir bilmiyorum kedilerden geçen şey mi o? Benim yapmam gerek kediler için bi test heralde, geçen hafta bir çok test yaptı doktor ama neler olduğunu görmedim, kızamıkçıka karşı bağışıklığım yokmuş onu öğrendim sadece. Sen yaptın mı testlerini?

Atlatırsın canım, yeter ki kalkma yataktan. Ben 1 hafta duşa bile girmemiştim. Bebek kalp atışı varsa sorun yok iyileşirsin. Kan sulandırılırıcıları kesmen lazım hemen. Ben her gün 50mg Protestan iğne oldum, ek olarak 25mg prolutex iğne, ve Progesteron fitil günde 3 kere. Çok şükür geçti. Sana kalçadan göbekten iğne vermediler mi? Ciddi ağrı sancı var mı? Onlar varsa düşük tehlikesi oluyor.

Benim de tüp bebek transferim 6 temmuzda oldu 😍 toxoplazma nedir bilmiyorum kedilerden geçen şey mi o? Benim yapmam gerek kediler için bi test heralde, geçen hafta bir çok test yaptı doktor ama neler olduğunu görmedim, kızamıkçıka karşı bağışıklığım yokmuş onu öğrendim sadece. Sen yaptın mı testlerini?
Daha yapmadım canım. Doktor hiç söylemiyordu. Ben köpeğim var dedim. Bir de akıntım olduğunu söyledim. Öyle istedi testleri. Ama özelde pahalıydı yaptırmadım devlette yaptırcam

B Buddy x Şuan 9+1 haftalık hamileyim. Kalp atışlarını da 6+6 da duymuştum.Şuan yurt dışında olduğum için hamilelik takibim maalesef Türkiyedekinden çok farklı oluyor. Sağlıklı bir şekilde gelsin de en önemlisi o 🙏🏻

Daha yapmadım canım. Doktor hiç söylemiyordu. Ben köpeğim var dedim. Bir de akıntım olduğunu söyledim. Öyle istedi testleri. Ama özelde pahalıydı yaptırmadım devlette yaptırcam
Ben de söyleyim doktora aklımdaydı bugün unuttum 🙈 devlette ne kadar sonra çıkıyor sonuçlar acaba

Kızlar alışverişe kaçıncı ayda baslamayı düşünüyorsunuz 😁 bir tarafim diyo hemen basla herseye hergun zam geliyo ne alırsan kâr diyorum diger tarafım bi 5. Ay'ı gör diyo cok kararsizim 🤔😁

Back