2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 105 49,3%
  • erkek

OY: 101 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    213
Evet ya çok zor o yüzden genelde tüp bebeğe başlamaya karar verince kendiliğinden oluyor. Beklentiye girmiyorsun artık stres yapmıyorsun hopp oluyor her şey tıkır tıkır işliyormuş meğer
Aynenn başima geldi inanırmısın hep derlerdi inanmazdım ciddenn

Benim ilk çocuğuma önceden yapmadı çatı muyanesi, açıklık var mı diye baktı sadece. Çatı muyabesi doğum sancıları başladığında yapılır demişti.

Benim ilk çocuğuma önceden yapmadı çatı muyanesi, açıklık var mı diye baktı sadece. Çatı muyabesi doğum sancıları başladığında yapılır demişti.
Ben de suyu patlatıyor, doğumu başlatıyor vs bir sürü şey okudum gerçekten kafam basmadı her konuda iki ayrı görüşü savunanlar var, mutlaka buna da yapılmadan olur mu, kesinlikle yapılmalı diyenler olacaktır neyse daha vakit var o günlere inşallah

Benim tam 40 haftalıkken sabah 5 te kanamaya başladı. Hemen gittim hastaneye, doktor 2 cm açıklık var doğum başlamış yatışını yapalım dedi, eve gidip duş aldım, geldiğimde 4 cm açıklık olmuştu akşama kadar 6 cm oldu, öyle çok aman aman bi sancı çekmedim. Doktor evine gitti ebeye telefonda, suyunu aç hem açılma yavaş ilerliyor hem bebek kakasını yapmış olabilir, nst hareketleri savcıyla uyumlu değil. Suyumu açtı, açar açmaz aşırı sancı geldi, açılma ilerleyeceği yerde durdu. Sabah 5 e kadar sancı çektim 9 cm olunca doktor doğum masasına aldı, bebeğin başına dokundu, yüzü beline değil karnına bakıyor, kafasıyla ilerleme hareketi yapamıyor, başı sıkışabilir, çok fazla epizyo açmam lazım ,ona rağmen doğmazsa tehlikeye atmam sezaryen alırım, oda çok travmatik olur senin için. En iyisi sezaryen alıyım dedi. Ben de doktorun tavsiyesiyle sezaryen oldum, 24 saatlik sancı sonrası.
Denemiş olmuştum.
Önemli olan kendimizin ve bebeğinizin sağlıklı olması, gerisi mazide kalıyor.
Kesin yapılmalı yada yapılmamalı diye bişey yokmuş onu öğrendim, herşey doğum sırasında değişebiliyor. Dediğim gibi bebek ve anne iyise gerisi önemli değil. Akışına bırakmak lazım

Yok hicte acılı degil en son acile gittiğimde bakilmisti küçük bir aletle hafif dokunuldu o kadar

Gerçekten öyle her doğum hikayesi bambaşka. Bilemiyor insan başına ne geleceğini o yüzden çok da plan program yapmamak lazım akışına bırakmak en iyisi hamilelik 9 ay, doğum 1 gün, annelik ömür boyu, önemli olan o

Ben nefes alamiyorum ama burnumun tikanikligindan… sanki nezleymisim gibi burnum tikaniyor surekli sumkurmek zorunda hissediyorum kendimi hele geceleri tuvalete gidip burnumu acmaya calismaktan cigerim soldu yan yatarken bi elimle surekli yanagimi cekistirip burnumun deligini genisletmeye calisiyorum e haliyle silince vs de boyuna kaniyor bi benim mi boyle oldu?? Baska var mi bu sorunu yasayan

Doktoruna sordunmu hiç
Istersen bi burun spreyi al okyanus

Pınar ben yaşıyorum canım rinit mi ne oluyormuş hamilelikte. Buhar makinesi aldım. Rahatlattı ama tam çaresini bulamadım. Doğumdan sonra geçiyormuş.

Hep değil ama bazen bana da oluyor, kendimi o kadar bitkin hissediyorum ki ağızdan alınan hava aslaaa yetmiyor ben de burun deliklerimi genişletmeye çalışıyorum açık olduğu yeri bulmaya çalışıyorum ama yok gitti mi tamamen gidiyor benimki nezleden çok et varmış gibi bir tıkanıklık, akıntı yok aslında burnum da çok büyümedi ama son aylarda çok yaşanan bir şey burun tıkanıklığı, şişmesi, horlama..

3 hamileligimde de aynısı oldu canım. Son aylarda özellikle. Mukus mudur nedir çok salgılandigi için olurmus. Bu da burun içindeki damarlarin şişmesine sebep oluyormus. Maalesef ben de cok çekiyorum.

Benim burnum hic sismedi ama surekli nefessizim. Hele geceleri yatamiyorum, uykusuz kaliyorum dogrulma ihtiyaci, cam cerceve acma ihtiyaci hissediyorum surekli

Merhaba 2024 olup olmadıgını nerden bılecegız peki gurkandan almadımda ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…