2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 105 49,3%
  • erkek

OY: 101 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    213
Günlük hayatımda çok nadir yerim bnde ama iki gebelikte çok aserdim ya şeker ölçme den önce yerdim çikolata tatlı ama şeker öğrendim den beri hiç biri
Aynı durumdayız bende 2ci gebede boyle yaşıyorumm ama bence erkekten yana degil yanii vücut istiyor

Ay inşallah ya evet vllha sadece bir dilim oda o kadar ćanm cekti ki atm ağzıma
Dayanamiyor insan iştee benim bi arkadaşımda 120lerdeydi ben hiç sey yapmadım diyo canim istedi yedim diyo yanii ama tabi dikkat etmekte fayda var

Dayanamiyor insan iştee benim bi arkadaşımda 120lerdeydi ben hiç sey yapmadım diyo canim istedi yedim diyo yanii ama tabi dikkat etmekte fayda var
Off Jou ben hamileliğin başında hiç yiyemedim tatlı ama şimdi ağzıma tadı geliyor. Akşam dışarda yemek yicez ama aklım sadece tatlılarda düşünüp düşünüp duruyorum 🫠🥹. Acaba demir azaldığından falan mı? 🙈

• Üzgünüm
Reactions: Jou
Off Jou ben hamileliğin başında hiç yiyemedim tatlı ama şimdi ağzıma tadı geliyor. Akşam dışarda yemek yicez ama aklım sadece tatlılarda düşünüp düşünüp duruyorum 🫠🥹. Acaba demir azaldığından falan mı? 🙈
Yaaa kıyamamm ama ye kuzum 1 tane ye aklindan gitsin hiç yemeyip bırakırsak daha çok aklımızda kalıyor çünkü mesela kaynanam sütlaç yapmış fırına ayyy nasıl gozum orda bi porsiyon güveçte olsa çok bize okadar severimkii napcam bilmiyorum bide pirinçte şeker benim gibi şekersiz almıyolarkii ne bilsinler

Şu an tekrar sordum gaza geldim, ı ıhh asla diyor. Ben de çok isterdim ama dediğin gibi kaçıyor 🤣🤣

Benimki biraz inat acemiim, nuh diyor peygamber demiyor ama yabancı bi ülkede olsaydık girmek zorundaydııı, amiiin inşallah güzelce sağ saliim kolayca bi doğum olur 🧿🥰🧿🥰

Elif sana da ilaç vermişti sanırım doktor, kullanıyor musun? Ben sabah uyanınca içip tam bi saat bişi yemeden içmeden etki etsin diye bekliyorum sonrasında inanılmaz rahatım ne yanma ne bulantı. Ama ilaç olmazsa asla tahammüş edemiyorum.
O zaman vardır bir bildiği, bazı insanlar dayanamaz ben olsam yapabilir miydim ben de emin değilim ahhaha 🙈 inşallah hepimizinki canımmmm ❤️🧿😍

Ameliyattan kaynaklıda diyolar ama hepimize ayrı etkisi oluyor iştee 4kiloya yakın dedim ama senle aynı doğurmuşuz kizz hatta ben 36+5 te doğurmuştum 40hafta ollsam 4200 olurdu herhalde 🤣🤣 benim kızımdada hiç olmadı öyle oğlandada pek olmadı ama son aylarda belli olur
Aynı doğurmuşuz ama hafta farkı var baya, 40+1 de doğmuştu kızım 2018 de. Senin 40 haftalık olsa 4.5 kg olurdu.
2021 de 20 haftalık kaybım oldu, o riskli olunca hep yatmıştım hastaneden çıkınca belim bir ağrıdı pir ağrıdı. O dönem fıtık oldum sanırım.
İnşallah son ayları hayırlısıyla görelimde..

• Üzgünüm
Aynı doğurmuşuz ama hafta farkı var baya, 40+1 de doğmuştu kızım 2018 de. Senin 40 haftalık olsa 4.5 kg olurdu.
2021 de 20 haftalık kaybım oldu, o riskli olunca hep yatmıştım hastaneden çıkınca belim bir ağrıdı pir ağrıdı. O dönem fıtık oldum sanırım.
İnşallah son ayları hayırlısıyla görelimde..
Olabilir kuzum hep yatınca vucut ona göre alışmış ☹️ olsunn sağlıklı olsunlardaa napalimm

Kızlar Günaydınnn
Ben dün akşam başka yerde iftardaydım yemeklerde hep salçalıydı gece 2 de ne varsa çıkardım. Kusmak için kendimi öyle bir sıkmışım ki beynim ağrıdı boğazlarım acıdı bir titreme aldı beni. Galiba ben artık yemekleri sindiremiyorum bebekte baş aşağı ayakları yukarda ondan mı oluyor ya. Benim gibi son dönemlerde kusan var mı.
Canım merhaba,
Ben hamileliğin 5. Haftasından beri kusuyorum. Bebeğim de senin dediğin gibi baş aşağı pozisyonda, geçen iftara gittik ben de senin anlattığın gibi çok rahatsız oldum. Bunun için dikkat ettiğim birkaç şey var, öncelikle hazmı kolaylaştırsın diye her gün probiyotik alıyorum, bazen de tek bir acı biber turşusu ile destekliyorum çünkü bağırsakların boşalmasına gerçekten yardımcı oluyor. En azından iki günde bir lif içeriği açısından sebze yemeği yemeye gayret ediyorum, diğer günler de etin tavuğun yanına muhakkak salata yeşillik yiyorum. Su ya da içeceklerle yemeyi ayrı tutmaya çalışıyorum. Örneğin akşam yemeğinde bir bardak su ile kısıtlıyorum kendimi, çünkü hem yemek hem içecekler fena şişkinlik ve sonrasında rahatsızlık hissi yapıyor. Ve gün içerisinde çok acıkmadan atıştırmaya gayret ediyorum, çünkü çok acıkırsam yemeğe daha çok saldırıyorum, daha çok saldırınca da yemekten sonra bir anda şişkinlik rahatsızlıkla gecem zehir oluyor. Allah yardımcın olsun

Kızlar adet ağrısı gibi ağrıya sızlama iğne batması tarzı acılar ekleniyorsa yalancı kasılma mıdır? Böyle bir şey mi doğum sancısı veya kasılması? Asla katlanılmayacak kadar değil ama birden gelince yüzüm ekşiyor bir duruyorum. Aynı anda bebek hareket ediyor oluyor yoksa o yüzden mi acıyor oralar ☹️

Günlük hayatımda çok nadir yerim bnde ama iki gebelikte çok aserdim ya şeker ölçme den önce yerdim çikolata tatlı ama şeker öğrendim den beri hiç biri
Canım aklında bulunsun tek başına karbonhidrat yemektense yanına bir protein kaynağı ekleyince şeker daha az yükseliyor, örneğin bir dilim baklavanın yanında yarım bardak ayran içebilirsin. Meyvelerin yanında kuruyemiş, iki kaşık makarna yanına salata gibi gibi

Kızlar Günaydınnn
Ben dün akşam başka yerde iftardaydım yemeklerde hep salçalıydı gece 2 de ne varsa çıkardım. Kusmak için kendimi öyle bir sıkmışım ki beynim ağrıdı boğazlarım acıdı bir titreme aldı beni. Galiba ben artık yemekleri sindiremiyorum bebekte baş aşağı ayakları yukarda ondan mı oluyor ya. Benim gibi son dönemlerde kusan var mı.
Günaydın canım çok gelmiş olsun ☹️ Salça ve acı, mide yanmamın fitili gibi. Mide yanması başlayınca kusma hissi de geliyor ama tutuyorum kendimi 😞 ben de sindiremiyorum canım ilk zamanlardan beri bir iki kere çıkarmışımdır, son 3 ay totalden daha çok mide problemim oldu, dediğin gibi bebek pozisyonundan sanırım

Kızlar adet ağrısı gibi ağrıya sızlama iğne batması tarzı acılar ekleniyorsa yalancı kasılma mıdır? Böyle bir şey mi doğum sancısı veya kasılması? Asla katlanılmayacak kadar değil ama birden gelince yüzüm ekşiyor bir duruyorum. Aynı anda bebek hareket ediyor oluyor yoksa o yüzden mi acıyor oralar ☹️
Bebekten kaynaklı olabilir aşkom benimde bugece regl ağrısı gibi oldu ya batmalarımda oldu ama hareketliydi oğlan benimki akşama kadar sertleşiyor kasılıyorr yanii bide idrarıma basması var 🤣

Son düzenleme:
Evet öyle, geçiyorsa düzenli olmuyorsa yalancı kasılmadır . Benim toplanıyor kasılıyor, 2 büklüm oluyorum,, sonra geçiyor

Canım aklında bulunsun tek başına karbonhidrat yemektense yanına bir protein kaynağı ekleyince şeker daha az yükseliyor, örneğin bir dilim baklavanın yanında yarım bardak ayran içebilirsin. Meyvelerin yanında kuruyemiş, iki kaşık makarna yanına salata gibi gibi
Hep öyle yapıyorum ćanm mutlaka yanıda yoğurt ayran yapyom amma baklavada onu yapmdm pişman oldum 🤦

Yaaa kıyamamm ama ye kuzum 1 tane ye aklindan gitsin hiç yemeyip bırakırsak daha çok aklımızda kalıyor çünkü mesela kaynanam sütlaç yapmış fırına ayyy nasıl gozum orda bi porsiyon güveçte olsa çok bize okadar severimkii napcam bilmiyorum bide pirinçte şeker benim gibi şekersiz almıyolarkii ne bilsinler
Ayy 2 - 3 kaşıktan bişi olmaz yaa 🥹.. o kadar kendimi tutamıyorum zatenn

• Beğen
X