- 22 Haziran 2013
- 896
- 1.438
-
- Konu Sahibi mesirmacunu
- #26.301
Teşekkür ederim acemiiimm içi tane mini dişçikk var şu an. Parmağımı kesiyor cadıııNe güzel haber maşallah kuzumaaa
Ayyyy ne biliim hâlâ konuşmuyorum adamlaBen de öyle yapıyorumkafası hafif yüksekte sırtüstü yatarken foşş diye sıkıyorum yutuyor bi dk sonra hapşırıyor çıkıyor sümükler. Çıkmazsa ters çevirip sırtına vuruyorum öyle damla damla yapsam hayatta işe yaramaz aspiratöre de gelmiyor çoğu zaman. Yan yatırıp sıkarak yıkama yapan da var ama ben korkarım ondan
Ben mayısta doğum yaptım haziranda olmadım temmuzda oldum. İlki baya yoğun ve uzun oldu. 9 gün kadar ama sonraki ay düzeldi eski yoğunluğa ve düzene döndüKızlar bi şey sorucam ilk regliniz nasıldı? Kaç gün sürdü, yoğunluk falan her zamanki gibi miydi, ağrı durumları..
Aaa neden ki? Ben 3 gün kuralına göre verdim. Hem çok sevdi hem de bi sıkıntı gözlemlemedim. Çoğu doktor öneriyor aslında. Seninki neden öyle dedi ki acaba?Kızlarrr
Yorumlarınızı okudumda tadımlara başlamışsınız bizde başladık yavaştan patates felan
En çok dikkatimi çeken avokado oldu bizim doktorumuz kesinlikle kalkıp avokado felan vermeyin şimdi olmasa bile ilerde sıkıntı oluyor dedi o yüzden yazayım dedim.
Ayy evet aynen o genize kaçan mamaAh bilmem mi Çağla yutmayı bilmediği zamanlarda süt mama genzine kaçardı ödüm kopardı elim ayağıma dolanırdı Allah kimseye yaşatmasın. Benim de eşim banyoda foş diye kafasına su dökmüştü çocuk balık gibi çırpındı. O yüzmeyi biliyor ben videolarda gördüm boğulmuyorlar demişti. Sen boğulabilirsin ama çekil şurdan demiştim
Kısa değil canım, persentil tablosuna bi bak istersen ortalama bi değer olmalıTeacher avokadonun alerji reaksiyonu biraz fazla olduğu için öyle dedi sanırım.
Benim kız sadece mama ile beslendiği için tombik biraz ama boyu için bir arkadaşım aaa çok kısa dedide kafama takıldı.
Evet düşmesi normal ,bizim ki hep en düşükten kilo alınca cılız kaldı birazBana doktor anne sütü alan bebekler daha az kilo alır demişti Bi de 4. Ay dan sonra kilo alma miktarları düşüyormuş bence çom endişelenmeyin
Deniyim inşallah sağolasınTatlı patates, brokoli deneyebilirsin. Ben kıyma verdim bugün çorbasında. Şehriye falan koyuyorum pirinç koyuyorum soğan koyuyorum çorbalarına. Benim kız da kilo almıyo ek gıdada umutluyum. Küvezde çok kaldı diye bağışıklığı düşük o yüzden kefir ve etsuyu kullanıyorum. Kabız olursa kayısı deneyebilirsin sulu falan
Benim ki 6 ayı doldurmadı diye çekiniyorum biraz.T Teacher37 cevizi un gibi çekersen kullanabilirsin. Alerjik ise süt ürünlerini nasıl yapıyorsun deniyor musun yoksa vermiyor musun hiç? Geçen bir videoda diyor ki bebeklerinizin yemeklerine zeytinyağı ekleyerek daha fazla kilo almasını sağlayabilirsiniz. Benim bu aydan biraz umudum var haftaya gideceğiz en son 5700dü herhalde bi 500 gram alır bir zahmet bu kadar emeğime
5,5ayda başlıyorlar genel olarak artık. Alerjik bebekse doktor daha iyi yönlendirir yağı fazla verince ishal olur evetBenim ki 6 ayı doldurmadı diye çekiniyorum biraz.
Daha hiç denemedim süt ürünleri,ben bile yemiyorum,Dr a gidicez, o ne derse onu yaparız .
Benim ki alerjik olunca hep ishal gibiydi o yüzden zeytinyağını fazla eklesem ishal olur diye korkuyorum, 1 çay kaşığı ekledim
Benim bebeğim de bir ara az beslenmişti idrarı koyu sarı olmuştu kaç milim içti eğer çok az içtiyse susuz kalmıştır ondan olabilirKızlar ya bugün sabah kızımın bezini açınca çişinin hafif turuncumsu olduğunu gördüm. Birkaç gündür hasta az mama yiyor ondan olabilir mi ? Ya da doktora götüreyim mi ne diyorsunuz? Birkaç gündür hafif balgamlı öksürüğü vardı ateşi çıkmadı halsizliği falan olmadı. Burnunu açıp arada calpol verdim gece rahat uyusun diye.
Normalde gece 12 gibi 120cc içerdi 30 içip uyudu ondan önce de kusmuştu besinsiz kaldı yani. Enfeksiyondan korktum acaba anlamadım mi diyeBenim bebeğim de bir ara az beslenmişti idrarı koyu sarı olmuştu kaç milim içti eğer çok az içtiyse susuz kalmıştır ondan olabilir
Evet az içmiş susuz kalmış olabilir inş bugün çok içer siz gene de bakın takip edin genelde az içinde böyle oluyor diye biliyorumNormalde gece 12 gibi 120cc içerdi 30 içip uyudu ondan önce de kusmuştu besinsiz kaldı yani. Enfeksiyondan korktum acaba anlamadım mi diye
Çok teşekkür ederim mayaEvet az içmiş susuz kalmış olabilir inş bugün çok içer siz gene de bakın takip edin genelde az içinde böyle oluyor diye biliyorum
Medhaba bizim de öyleydi, 1.5 ayda 300 gr aldı..ama bu fönemlerde olabiliyormuş sanırım. Doğum kgsu ile persentili nasılO travmanın etkisi seni korkutmuş canım, Allah esirgesin
İlk defa katı yapınca sevindim bende. Yulafta deniycem ,benim fix menü patates, havuç, balkabağıyanına irmik yerine yulaf ekliyim. Bal kabağından sonra ne denesem acaba?
Bugün bide az bişey muz denedim, kakasından çıktı. Daha 6 aylık olmasına 12 gün var, hiç kilo almıyor ya napcam bilmiyorum. Sırf bu yüzden başladım ek gıdaya. Ceviz eklemek istiyorum ama 6 ayı bekleyim dimi
Dr.miraç ergen var instada, onun ek gıda listesinde avakado var, ben de vermeyi düşünmüştüm ,ne sıkıntısı oluyormuş ki
4 ay aşısına 10 gün geç gittik.
Benim bebeğim alerjik az kilo alıyor. 6600 kg, 63 cm di sanırım o zamanlar. Şimdi 5.5 aylık 6900 gr olmuş boyu bilmiyorum.
1 aydan fazla süre geçti 300 gr almış
Doğum kilosu 3600, şuan 5.5 aylık ,6900Medhaba bizim de öyleydi, 1.5 ayda 300 gr aldı..ama bu fönemlerde olabiliyormuş sanırım. Doğum kgsu ile persentili nasıl
Susuz kalınca öyle oluyor. Mamayı daha fazla içir istersenKızlar ya bugün sabah kızımın bezini açınca çişinin hafif turuncumsu olduğunu gördüm. Birkaç gündür hasta az mama yiyor ondan olabilir mi ? Ya da doktora götüreyim mi ne diyorsunuz? Birkaç gündür hafif balgamlı öksürüğü vardı ateşi çıkmadı halsizliği falan olmadı. Burnunu açıp arada calpol verdim gece rahat uyusun diye.
Bence kilosu güzel ya neden moralim bozuluyor anne sütü ve alerjik bebek sonuçta annesi daha ne yapsınDoğum kilosu 3600, şuan 5.5 aylık ,6900
Persentil ortalardaydık şuan düşmüştür sanırım bakmıyorum moralim bozuluyor
Sizin nasıl
İçse içircem itip duruyoSusuz kalınca öyle oluyor. Mamayı daha fazla içir istersen
Persentil her at geriye gittiği için canım, elimde değil, gözünün içine bakıyorum emsin diye, sadece uyurken emiyor. Gündüz 3-4 kere uyutuyorum ,emdikten hemen sonra uyanıyor. Kısır döngüye girdikBence kilosu güzel ya neden moralim bozuluyor anne sütü ve alerjik bebek sonuçta annesi daha ne yapsın
O zaman su ver bari vücut susuz kalmasın canım, inşallah bir an önce iyileşirİçse içircem itip duruyobi de hafif hasta çok zorlayınca kusuyor hemen
Duraklayabilir kendimizi strese sokmayalım. Gündüz uykuları bizim leş gibi vallaPersentil her at geriye gittiği için canım, elimde değil, gözünün içine bakıyorum emsin diye, sadece uyurken emiyor. Gündüz 3-4 kere uyutuyorum ,emdikten hemen sonra uyanıyor. Kısır döngüye girdik
O zaman su ver bari vücut susuz kalmasın canım, inşallah bir an önce iyileşir
Bizim de 10 ar dakika, yok gibi bişeyDuraklayabilir kendimizi strese sokmayalım. Gündüz uykuları bizim leş gibi valla