• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Bende verdim tarhana hemde anam babam usulü bide bir güzel yedi 🥰 ben sebzeleri küp küp doğrayıp çok az suyla yumuşayıncaya kadar haşlıyorum püre gibi oluyor sonra zeytin yağı döküp blendırdan geçiriyorum püre gibi oluyor sebebide suyla karnını doyurup emmeyi azaltsın istemiyorum (Elif Pınar Çakırın kitabında böyle okumuştum)
ya ben biraz tedirgin olduğum için yemek arasında da bol bol su veriyorum açıkçası 😅 boğazında bir şey kalmasın, yutması kolay olsun diye. belki gerek yok ama yine de veriyorum. emmesini etkilemedi kendi adıma. hatta şaşırtıcı bi şekilde ek gıdaya geçince iştahı daha da arttı. öncekinden daha fazla emmek istiyor. belki büyüdüğü içindir.

Kızlar yeniden anne olsam şunu kesinlikle yapmam dediğiniz şeyler neler 🤩 ya da yeni anne olacak birine vereceğiniz ilk tavsiye?
Benim kesinlikle memede uyutmamak 😂 ilk aylardan itibaren zorlasa da yatağında kendi kendine uyutmayı öğretmek olurdu. Büyüdükçe her şey çok daha zor çünkü😒

Bende verdim tarhana hemde anam babam usulü bide bir güzel yedi 🥰 ben sebzeleri küp küp doğrayıp çok az suyla yumuşayıncaya kadar haşlıyorum püre gibi oluyor sonra zeytin yağı döküp blendırdan geçiriyorum püre gibi oluyor sebebide suyla karnını doyurup emmeyi azaltsın istemiyorum (Elif Pınar Çakırın kitabında böyle okumuştum)
Tarhana domatesli miydi acaba ben ondan korkuyorum biraz

Çocuklularla özellikle okula kreşe gidenlerle pek görüşmemek lazım. Ben de arkadaşlarka görüştüğümde hiç yaklaştırmıyorum çocukları okuldan çok hastalık getiriyolar :( çok geçmiş olsun
Kreşe gidiyor işte onun çocuğu zaten hep öyle her kış başlangıcından yaza kadar çocuk devamlı hasta. Bugün daha iyi gibi ilaç fayda etti gibi bakalım. Sağol canım çok dikkat edin gerçekten insan çok üzülüyor

Tarhana domatesli miydi acaba ben ondan korkuyorum biraz
benim verdiğim tarhanada domates, kapya biber, havuç, ıspanak, pırasa, brokoli hatırladıklarım bunlar, toplam 10 sebze vardı. organik ürünler satan bi yerden aldım. bi sıkıntı olmadı.

Ben bu yoğurdu neden tutturamıyorum deli olcam

Ben ilk kez korka korka yaptım ve oldu. Anlatıyorum belki faydası olur Jersey süt aldım kaynattım soğutup ağzı açık bir şekilde dolaba koydum kaymak kalınlaştı ertesi gün kaymağını aldım. Sütü ısıttım parmak yakmayacak sıcaklığa gelince kapattım sütüm 2lt idi activia dan iki yemek kaşığı alıp çırptım sonra ısıttığım sütten biraz koyup birlikte karıştırıp süte katıp mayaladım. Daha sonra sütü kaplara koydum, hiç ısıtılmamış fırının teline öylece dizdim fırının kapağına bir havlu koyup kapattım 7 saat orada bekledi daha sonra alıp kapakları açık bir şekilde buzdolabında koydum tam toparladı dolapta baya güzel oldu oğlum da sevdi bizde yedik.🥹

Ben ilk kez korka korka yaptım ve oldu. Anlatıyorum belki faydası olur Jersey süt aldım kaynattım soğutup ağzı açık bir şekilde dolaba koydum kaymak kalınlaştı ertesi gün kaymağını aldım. Sütü ısıttım parmak yakmayacak sıcaklığa gelince kapattım sütüm 2lt idi activia dan iki yemek kaşığı alıp çırptım sonra ısıttığım sütten biraz koyup birlikte karıştırıp süte katıp mayaladım. Daha sonra sütü kaplara koydum, hiç ısıtılmamış fırının teline öylece dizdim fırının kapağına bir havlu koyup kapattım 7 saat orada bekledi daha sonra alıp kapakları açık bir şekilde buzdolabında koydum tam toparladı dolapta baya güzel oldu oğlum da sevdi bizde yedik.🥹
Ya ben günlük sütten yapmaya çalışıyorum çiğ sütü tutturuyodum bu tutmuyo. Dereceyle yaptım olmadı parmakla yaptım olmadı. Ev yoğurduyla mayaladım olmadı marketten yoğurt mayası aldım onunla da olmadı. Fırını ısıttım koydum olmadı soğuk koydum olmadı. Sardım olmadı sarmadım olmadı. Yok olmuyo. Bir sürü emeğim param boşa gitti çok sinirlendim artık.

Back
X