2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    225
Kızlar selam bir sorum olacaktı. Rahim ağzı ölçümü hepinize rutin kontrolde yapıldı mı? İnternette 16-24 haftalar arası yapılır yazıyor şu an 18+2 yim ancak hala yapılmadı. Önümüzdeki cuma randevum var ölçtürmek istiyorum orda ama çok aklıma takıldı nedense bir hafta nasıl geçecek bilmiyorum şu an. Bu rahim ağzı açılmalarının hızlı ve belirtisiz olması da canımı sıkıyor :KK43:

Kızlar herkes akıntıdan şikayet ediyor ama ben dünden beri vajinal kuruluk yaşıyorum neden acaba normal mi bu?

Kızlar selam bir sorum olacaktı. Rahim ağzı ölçümü hepinize rutin kontrolde yapıldı mı? İnternette 16-24 haftalar arası yapılır yazıyor şu an 18+2 yim ancak hala yapılmadı. Önümüzdeki cuma randevum var ölçtürmek istiyorum orda ama çok aklıma takıldı nedense bir hafta nasıl geçecek bilmiyorum şu an. Bu rahim ağzı açılmalarının hızlı ve belirtisiz olması da canımı sıkıyor :KK43:
Bana detaylıya kadar hiç yapılmamıştı bugün ilk defa ölçüldü 20+3

Bana detaylıya kadar hiç yapılmamıştı bugün ilk defa ölçüldü 20+3
Bana da doktorlarımdan biri iki doktorla ilerliyorum bu arada detaylıda ölçülecek dedi. Diğeri de bayramdan sonra gel ölçelim demişti ama gidemedim önümüzdeki cuma gideceğim. Rabbim korusun hepimizin yavrularını 🧿 sanırım 20 den önce ölçmüyorlar rutin kontrolde

Bana da hiç yapılmadı kimse de yapılacak demedi ilk defa duyuyorum daha

Ölçüyorlar ama bize zaten herşeyi soylemıyorlar kısalık vs ya da olagan olmayan bişey oldugunda bize söylüyorlar devlette genelde zaten not bile almıyor normalde sadece normal dio. Ama ozellerde yanında sekretere yazdırırken takip edebilirsin serviks dio genelde. Benimki hep olcülüyo ama ben terimlere aşına olduğum için farkındayım ilk hamileligimde hiç farketmıyordum valla. Belli biyerden sonra o ölçümlerin anlamını öğrendim

Bana da doktorlarımdan biri iki doktorla ilerliyorum bu arada detaylıda ölçülecek dedi. Diğeri de bayramdan sonra gel ölçelim demişti ama gidemedim önümüzdeki cuma gideceğim. Rabbim korusun hepimizin yavrularını 🧿 sanırım 20 den önce ölçmüyorlar rutin kontrolde
Yorumu yeni gordum benim 12 de bile ölçüyordu oyle kısalık falan da yok ama ölçüyorşar

Yorumu yeni gordum benim 12 de bile ölçüyordu oyle kısalık falan da yok ama ölçüyorşar
Valla baktım şimdi yeniden her kontrolden sonra da bakıyorum epikriz raporuna ama serviks yazmıyor hiç. Böyle mesela son tutulan rapor

Eklentiler

• IMG_4093.jpeg
    IMG_4093.jpeg
    40,7 KB · Görüntüleme: 56
Evet ben de korkmustum ama genelde eleştiriler tavrına uslubuna oluyor. Maalesefte perünatologlar zaten riskli sıkıntılı gebelere bakıyor bebekte sıkıntı oldugunu duyunca ister istemez hep geriliyoruz suclusu o doktormus gibi oluyor. Mesela ben bebegimle ilgilikötü ihtimaller duyup gitmiştim ama o içimi rahatlatmıstı ne kadar uslup vs farklı olsa bile ben kötü diyemem. Bide dedim ya içten içe doktorun bilerek yaptıgını hissettim yani benim dikkatimi baska yone cekip ister istemez yumuşattı. Kardeşim bile bi ara dovceksin zannettim dio. Hatta bi ara sorusuna cevap veremedim kafa salladım konussana kız dedi. Ne desem kızıyorsunuz napıyım korkutuyorunuz beni dedim. Evet biliyorum öyleyim falan dedi maskenin altından keyiflendi yani hissettim. Ama ben daha cok hani bi amca dede gibi ilgi hissettim. Beni cok rahatsız etmedi. Yaşça da büyük yani jenerasyon farkı. Asıl sıkıntı bence sekreteri gidersen gorursun😂
Alternatifi olmadığı için eşimi İzmire gitmeye ikna edemezsem gideceğim mecbur. Kavga etmeden ayrılabiliriz inşallah 😁. Yine de önyargılı gitmemeye çalışacağım,gidersem yazarım mutlaka düşüncemi☺️

Kızlar kontrol çok güzel geçti 400 gr olmuş benim oğluş tam haftasında gidiyor 21 hafta😍 yine pek yüzünü göstermese de hiçbir sorun yok en önemlisi de o🧿 detaylı ultrason içinde fsmde doktorunu önerdi özgür ismi yarın randevu alıcam kısmetse
Ayy ne güzel sevindim senin adına canım bakalım benimki nereye gönderecek merakla bekliyorum öncekini odunlukta bi görüntüleme merkezinde yaptırmıştım ordan da çok memnun kalmıştım

amiiin tüm duaların için canım Allah razı olsun 💕🥲 3 gündür evdeyim wc haricinde yataktan hiç kalkmıyorum. doktor magnezyum+progestan+ 1 tane proluton iğne vermişti bunlara devam ediyorum. pazartesi hem eğitim araştırma hastanesinde perinatoloğa hem de kendi doktoruma kontrole gideceğim inşallah. şu an da bir gelişme var mı, rahim kısalması düzeldi mi çok merak ediyorum aslında ama hastane ortamı beni daha çok stres yapıyor. yola çıkınca bile kasılmalarım artıyor ondan pazartesiye kadar evde yatıp dinlenmeye karar verdim. doktor da öyle demişti zaten. inşallah bir sıkıntı olmadan atlatırım bugünleri. sizlerin de zorluklarınız kolaylaşsın inşallah ❤️❤️ bana da çok dua edin lütfen
Şurada birkaç ay içinde ne çok hikayemiz oldu, herkesin çeşit çeşit. Benim de çok süt liman geçmiyor sürecim ama hep herşey iyi olacak diyerek olumluyorum.
Acaba nasıl oldu, iyi mi, herşey yolunda mı?
Sıkıntısı olan her birimizin derdi tasası kalmasın diliyorum. ❤️🌺
Çabucak Pazartesi olsun. Güzel haberler al🙏

Kızlar bugün birden adet olunca kanama gelir ya öyle bi hisle tuvalete koştum beyaz akıntı gelmiş ilk defa bu kadar fazla geldi sizde de oluyor mu acaba

Valla baktım şimdi yeniden her kontrolden sonra da bakıyorum epikriz raporuna ama serviks yazmıyor hiç. Böyle mesela son tutulan rapor
Benim elimdeki kagıtta da yazmıyor ama mesela en son 4 ölçtü hatta şakalaşık oo ben bi tatile giderim die ondan onceki doktora gidişimde 3 kusurlardaydı bana soylemedi tabi sekretere not tutarken duyuyorum bide ultrasonları mesaj olarak atmıslardı orada o ölçümleride atmıs

Alternatifi olmadığı için eşimi İzmire gitmeye ikna edemezsem gideceğim mecbur. Kavga etmeden ayrılabiliriz inşallah 😁. Yine de önyargılı gitmemeye çalışacağım,gidersem yazarım mutlaka düşüncemi☺️
Ben ilkinde murat aksoya gitmiştim. Bide fedi hoca da perinatolog o da acıyo muayene. Mayısta accaktı. Aydında bunlar. Bide izmire gidersen bi doktor onermişti lilyrosey lilyrosey de ona gidicekti hatta adını unuttum. Ama bunlara gidersen izmire gitmene gerek yok dedi. Tabi benim malum emse kalınlıgı için kritik zamandı o sebeple. Senin problem yoksa hiiç izmire gitme. Hatta risk yoksa radyologlara da yapıyorlar normalde alperi de hep öneriyorlar ama iyi bi doktor oldugunu hep soyluyorşar. Ben google yprumlarında sadece uslup olarak cok eleştirdiklerini gorup korkmustum

Ay
nen canım sen onyargılı gitme ben mesela unutmusum o yorumları bana acil cvs dediler üniversitede ama kit yok dediler aydında kim yapar die aradık parça alsalar bile tasıma sıkıntısı vardı o sebeple alper hoca cvs yapar die gittik biz. Ama yapmadı ikna etti beni allah razı olsun iyikide yapmadı. Eşim bile drdi biz neden daha oncekinde bu doktora gelmedik die. Sonra goggle da yorum okurken aaa dedim hatırladım yorumlardan kırkmustum

X