Tabi bebekten farklı kese ama yan yana neredeyse bitişikler. Benimkisi ikiz gebelik. Hamile kalmadan hemen önce kontrole gitmiştim, kist vs bişey yoktu çok şükür. Bu iki keseden bir tanesinde bebeğim gelişmiş ve büyümeye devam ediyor. Ancak diğer kesede bebek gelişmemiş, yolk salk ve fetal yapılar izlenmedi hiç. Hormonlardan dolayı o boş kese de büyüyor bebeğimle beraber. Doktorum zamanla kaybolacak diyor. Ya rahmim emecek o keseyi ya da bebeğimcanım merhaba, boş kese dediğin bebeğin olduğu keseden farklı değil mi? yani bebek atıyorum sağda diğeri solda..? bende de var öyle bir şey ama doktor kist dedi. bebek büyüdükçe duruma bakarız ama bi sorun olacağını düşünmüyorum falan demişti o yüzden sordum benzer mi yoksa farklı şeyler mi acaba..
Evet ben de 12. Haftaya girdim. Muayene olduğum gün 11+4 tü ve boş kese dolu kese kadar büyümüştü nerdeyse. Normalde bu geçtiğimiz muayenede ikili test yapacaktı ancak diğer keseden dolayı sonuçlar değişirmiş bu yüzden ikili test yapmayacağını söyledi. Ben baya üzülünce sadece detaylı ultrason baktı. Boyun kalınlığına baktı, burnuna baktı. Boyun kalınlığı iyiymiş ama burnuyla alakalı bişey demedi. Bizim bebe yüzünü kapatıyormuş ultrasonda gördüğüm kadarıyla. 6 hafta sonra 4 lü tarama yapabiliriz sana dedi. 6 hafta sonra ona gidicem. 2 hafta sonra da normal kontrolüm var. Bakalım ne olacak. Karın büyümesi çok komik ama ya daha yeni 3 aylık oluyorum ama 4-5 aylık gibi duruyor göbeğimCanık aybı durum bende var, her gittiğimizde absorbe edecek diyor doktor hala orada ama ikinci kese. Bunun için tarama testi için doktor ne dedi peki?
Ay benımde karnım cok cıktı dogru soyluyorsun aslında literaturde şuan hala ıkız gebelık
Canim insallah dedigin gibi olur elimde degil cok korkuyorumCnm buda benim kıydı oğlumda üzülme gerçekten senin ki 114 kişide 1 ihtimal Allah'ın izniyle hiç birşey olmiycak kuzuna sapa sağlam dogucak bal goruceksin
Perinatoli bölümüne randevu bul git kontorul etmelerini iste ben gittim doktor hiç bir test kesin sonuç vermez doğmadan kimse bilemez dedi öyle rahatladım benCanim insallah dedigin gibi olur elimde degil cok korkuyorum
Geçecek muhakkak. Sabır biraz sadece. Geride olmasına asla takılma bir sonraki kontrolde eminim gününe yaklaşacakSaol canım teşekkürler şükür herşet yolunda görünüyor ama zaman geçmek bilmiyor sanki
İkili taramada da niptte de false positive ihtimali var. Sakin olmanı söylemek kolay olmak zor tahmin edebiliyorum fakat bu ihtimali de aklından çıkarma. Henüz net bir sonuç yok. Doktorun umarım güzel haberler verirKızlar nipt testi yaptırmıştım bugun aradilar yeniden kan vermem gerekiyormuş yeterli dna çıkmamış kanımda. Sonra hastanede yaptırdığım 2 li tarama kan testi sonucum cikti 1÷114 . Yani riskli. Hiç iyi değilim. 2li tarama Ultrasonunda ensesi burnu guzel demisti doktor. Nipti pazartesi kan versem 2 hafta sonra ancak sonucu cikar. Biliyorsunuzdur nipt 99.9 dogru sonuc fakat hastanede verdigimiz daha düşük. Bilmiyorum bir anda dünya başıma yıkıldı. Yarın sabah baska bir doktordan daha randevu aldım o da ultrasonda bi baksin bakalım dedik. Sizlerden dua istiyorum. Benim boyle oldu diye sizde olacak diye birsey yok lutfen okuyan hicbir arkadasim bebegi icin endişelenmesin yanlızca dua edin ne olur
Peki kaç tane almamı önerirsin canım benim bebişler ikiz herkes bir şey söylüyor kimi az al çabuk büyüyorlar diyor kimide çok al sürekli kirleniyor diyorlarMerhaba canım yeni doğan bebeğe hiç bir zaman kısa kollu giyinmesinden yana değilim.yeni doğan bebeğin her zaman sıcacık tutulması gerek .
Hadi inşallah güzel haberlerini bekliyoruzzKızlarım bugün 14.20de bebişin cinsiyetini ögrenicez gösterirse eğerBenim için bol bol dua edin herşey yolundadır inşallah
Hadi gözün aydın güzel haberlerini bekliyorumKızlarım bugün 14.20de bebişin cinsiyetini ögrenicez gösterirse eğerBenim için bol bol dua edin herşey yolundadır inşallah
Canım birinci sezeryan oldu benim gene mecburen sezeryan olacak ama şimdi bir kesikken iki kesik yan yan olacak ya ondan korkuyorum daha çok acır diye çünkü daha yeni benimCanım normal doğum risklimi geçiyor sende? Normal doğum yapacağım yolunda git , olmazsa sezeryana dönerler zaten doktorlar.
Birincisi sürekli üstü kirlenmez cnm doğar doğmaz yemek yemiyolar anne sütüyle besleniyor zaten önlük takarsın ikincisinde evet fazla alma bu doğru bir giydirdigini üçüncüye küçülüyor az al devamlı giydirirsin doğumlar yaz sonu olucagi için biraz kalın kıyafette bak 0+3 ayı fazla. Kıyafete gerek yok sonrasına alPeki kaç tane almamı önerirsin canım benim bebişler ikiz herkes bir şey söylüyor kimi az al çabuk büyüyorlar diyor kimide çok al sürekli kirleniyor diyorlar
Evet senin ki yakın olduğu için Canin yanar cnm bu yüzden belki doğumu erkende yapabilirsin önceki dikişlerin ne kadar dayanır saCanım birinci sezeryan oldu benim gene mecburen sezeryan olacak ama şimdi bir kesikken iki kesik yan yan olacak ya ondan korkuyorum daha çok acır diye çünkü daha yeni benim
Doktorum herhangi bi sakınca yok dedi çok şükürCanım doktorunla konuştun mu peki ne dedi. Ben çevremden biliyorum arası çok az olup sezeryan olanları öyle çok büyük mi sorun yaşamadılar. Ama sen konuşmadıysan, doktorunla konuş bence en sağlıklı bilgiyi o verir sana
Merakla bekliyoruz umarım gösterirKızlarım bugün 14.20de bebişin cinsiyetini ögrenicez gösterirse eğerBenim için bol bol dua edin herşey yolundadır inşallah
canım bi de ne dicem ben de senin gibi rüyamda görmeye başladım rüyamda bir kadın geldi senin çocuğun erkek diyip durdu bütün geceEvet senin ki yakın olduğu için Canin yanar cnm bu yüzden belki doğumu erkende yapabilirsin önceki dikişlerin ne kadar dayanır sa
Heh ikimizin kide erkek olacakcanım bi de ne dicem ben de senin gibi rüyamda görmeye başladım rüyamda bir kadın geldi senin çocuğun erkek diyip durdu bütün gece
Bide çıkıyormuşHeh ikimizin kide erkek olacak
14 de gidicem bakalım gösterirse öğrenirim yoksa kalırım geneBide çıkıyormuşsenin ne zaman belli olacak cinsiyet benim malum daha var salı günü doktora gidicem ama daha söylemez benimki
Yapacak bişey yok biraz daha sabır bu ayı çıkartsak bi belli olur da14 de gidicem bakalım gösterirse öğrenirim yoksa kalırım gene