2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Ben ağlatmadan uyku eğitimi verilebildiğine inanmıyorum o yüzden hiç girmem o işlere. Pedagoglar öğrenilmiş çaresizlik diyorlar uyku eğitimi için.
Bende karşıyım uyku eğitimine. Aglatamam o şekilde uyusun diye. Yani emerek uyusun veya ayakta sallansin ne olur ki bizi hep sallayarak büyütmüşler. Brnim bebeğim bazen emerek uyuyor bazen ayakta sallıyorum önceleri kucakta geze geze uyuyordu çok zorlanmaya başladım ayakta sallamaya başladım. Bazen uyutuyorum 10 dk uyuyo bazen 2 saat hiç belli olmuyor. Büyük kızımda öyleydi hiç doğru düzgün uyumazdi öyle böyle buyuyolar valla uyusun diye de çocuğu günlerce aglatamam yani

Benim bebeğim ısrarla sadece memede uyuyor ya. Emerken uyuyakalıyor, 11 haftalık. Yani beşiğinde uyutmak gibi bi şeyim 1-2 şanslı sefer dışında asla olamadı nasıl yapıcam bilmiyorum. Uyuyunca yatağına koyuyorum gündüzleri anca. Gece de zaten beraber uyuyoruz :/

Aynen katılana kadar ağlatmam ama onun dışında ağlatmaya karar verdim 🤪 bez değişiminde benimki de ağlıyordu ama aç olduğu için, artık emzirme öncesi değil sonrası değiştiriyorum seninki de öyle olabilir mi? Hiç ağlamıyor artık
Yok canım benimki mahremine düşkün 🤣 Aç tok fark etmiyor sadece yeni kaka yaptıysa ağlamaz onun haricinde ağlıyor bebeklikten beri hele ben ve babası hariç biri açsın altını daha beter ağlıyor 😅
Kızlar bebeğimin kakasında ufak çamur gibi bi kıvam var. Bugün ikinci kez yaptı normalde yapmaz hiç böyle. Dünden beri iki üç defa 90 cc golden goat mama içti önceden sma kullanıyordum. Sizce normal mi bu çamurumsu kıvam?
1.5-6 ay arası kakadaki su miktarı giderek azalıyor o yüzden çamurumsu kıvam normal diyorlar canım ama ateş huysuzluk vs varsa enfeksiyon olabilir ona dikkat et

Bende karşıyım uyku eğitimine. Aglatamam o şekilde uyusun diye. Yani emerek uyusun veya ayakta sallansin ne olur ki bizi hep sallayarak büyütmüşler. Brnim bebeğim bazen emerek uyuyor bazen ayakta sallıyorum önceleri kucakta geze geze uyuyordu çok zorlanmaya başladım ayakta sallamaya başladım. Bazen uyutuyorum 10 dk uyuyo bazen 2 saat hiç belli olmuyor. Büyük kızımda öyleydi hiç doğru düzgün uyumazdi öyle böyle buyuyolar valla uyusun diye de çocuğu günlerce aglatamam yani
Benimki de öyle genelde emerek uyur ama bazen karnı toksa uykusu geldiyse kucağımda pışpışlarım gece eliyle beni yokluyo yanında mıyım diye öyle uykuya devam ediyo. Kendini güvende hissediyo yavrum nasıl kıyarım ben ona :KK43:

Rota ve menenjit aşısı mahvetmiş durumda bizi. Çocuğum uykuda ağlıyor böyle bir şey olamaz ya içim gidiyor resmen 🥺 Hayırlısıyla şu geceyi atlatsaydık 🥲

Kızlar ben şimdi doktordan çıktım 4 ay 7 günlüğüz kucakta oturmaya başlayabilirsiniz ve kanguruya da izin verdi doktorumuz gelişimi güzel dedi gazı da azaldı biraz artık gaz ilaçlarını vermeyelim çok ihtiyaç olursa arada ver dedi ama şöyle Bi sıkıntımız var benim bebe hep sağa çeviriyordu kafasını ve artık kafa yapısı bozulmaya başlamış doktor bu ay herşeyi soldan yapıcaz dedi soldan konuşalım soldan besleyelim oyuncakla soldan oynatalım dedi ama benim bebe ısrarla sağa dönüyor ya nasıl yapıcaz bilmiyorum bir de bu önümüzdeki iki hafta büyüme atak haftası dedi iki hafta uykuları bozulabilir durduk yere ağlayabilir kucağınızdan inmeyebilir hazırlıklı olun dedi ondan sonra artık herşey düzene girecek dedi
Ayyyy benim bebeye anne karnında rahat batmış ayağı dışa dönük doğmuştu ve bu süreçte full ortapedi ile ilerledik özele götürdüm egzersizler gösterdi yaptık ilerleme kaydettin adam çok iyiydi bundan dolayı birde pediatri ortapedi görsün dedi devlete götürdük pediatri yoktu ama devlet sorun yok dedi sonra pediatriye götürdük kasında deforme falan olmayan ortapedistlerde dolanan kızıma hep sağa mı bakıyor bu sol kasında sorun olabilir falan dedi göze götür boynuna da baktır dedi gözünde sorun çıkmayınca çocuğum da sola dönebilince uzunca da orada kalınca sorun yapmadım(bunu anlatasım vardı) kuzu o süreçte ben bebek uykuya dalınca kafasını diğer yöne çevirip gece uyandıkça yönünü tekrardan düzeltiyordum, televizyon dikkatini çektiğinde yönünü ayarlıyordum falan sende belki yapabilirsin

Ç
2 dk ağlaması önemli değil ya temassız uyutcaz diye yarım saat ağlatıyolar bebeleri daha yeni bi yakınım uyku eğitimi aldı çocuğu beşiğe koyup kapıyı kapatıyolar hüngür hüngür ağlıyo tek başına delirmişler.
Çok korkunç benim kızım daha 1 aylık falandı videoya denk geldim kadın anlatıyor uyku eğitimi için zorluyordum o mutlu değildi ağlıyordu falan yine aynı saatinde yatıyordu bende artık ağlatmak yerine oynamayı tercih ettim ikimizde rahatladık diye. O videodan mıdır nedir bende ağlatmak yerine onun düzenine ayak uydurdum çok şükür saatlerimiz geçte olsa oturdu. Ben düzenimi onun dönemsel farklılıklarına göre ayarlarım daha bebeler ya

Kızlar benim kız 5 kere gündüz uykusu yapıyor.
Kalkış 9.30
11 de ilk uyku 14 ikinci
17.30 üçüncü uyku
19.00 da ufak kestiriyor soru şu 22 de gece uykusuna artık geçmesi lazım ya onu da kısa tutup kalkıp gece 2de uzun uykusuna geçiyor 7 saat uyanmadan uyuyor.
Nasıl öne çekerim acaba bunu gece canım çıkıyor
10da uyuduğu zaman uyurken mama versen?

Ben çok kısa uyuduysa alıp tekrar emziriyorum, göz teması bile kurmadan 😂😂 sonra biraz daha uyuyor 😂
Valla çok iyiymiş, bizimki zaten memede ya da kucağımda değilse kuş gibi uyuyor, ağlayarak uyanıyor. Tekrar uykuya dönmesi mümkün değil 🫠
Nasıl uzatıyorsunuz benimki yarım saat uyuyup uyanınca gözleri kocaman açıyor 😅 uykuya dönsün diye uğraşıyorum ama dönmüyor
Benim de mümkün değil döndürmem, keşke pışpışla emzikle falan dönse razıyım her türlü desteğe 🫠
Rota ve menenjit aşısı mahvetmiş durumda bizi. Çocuğum uykuda ağlıyor böyle bir şey olamaz ya içim gidiyor resmen 🥺 Hayırlısıyla şu geceyi atlatsaydık 🥲
Menenjit bize de ağır geldi. Akşam acıdan ağladı, ateşi de çıktı. Calpolle indirdik şükür ateşi, siz ne yaptınız? İyi mi bebiş?
ne kadar uyuduğumu merak edip saatimi çıkartmadım iyi uyuduğumu sandığım gecede sadece 50 dk uyumuşum😄😄 hafif uykuda geçmiş bütün gecem
Yanında uyuyor ya ondan gerilip hafif uyuyorsundur 🥹 Biz de gözümüzü kırpamadık valla aşıdan, zaten uyku az buçuk uyuyorduk bu gece hiç uyumadık 🥸 müthiş bi gün bizi bekliyo 😬

Selam kızlaarr size bi öneri ile geldimm benim kız temas aşığıymış bi akşam uyumuyordu öylesine bi hareketle battaniyeyi kafasına örttüm o gün bu gündr uykusu geldiği gibi battaniyeyi kafasının oraya koyuyorum tutarak yüzünü gömerek uyuyor 😅😅 tabi huzursuzluk yaptiği oluyor ama genelde gözleri direk gidiyor battaniye kokusunu alınca 😊 Hamileyken hep istemiştim battaniye yada oyuncağını sevsin alışsn diye sanırım oldu 😅

Selam kızlaarr size bi öneri ile geldimm benim kız temas aşığıymış bi akşam uyumuyordu öylesine bi hareketle battaniyeyi kafasına örttüm o gün bu gündr uykusu geldiği gibi battaniyeyi kafasının oraya koyuyorum tutarak yüzünü gömerek uyuyor 😅😅 tabi huzursuzluk yaptiği oluyor ama genelde gözleri direk gidiyor battaniye kokusunu alınca 😊 Hamileyken hep istemiştim battaniye yada oyuncağını sevsin alışsn diye sanırım oldu 😅
Kafasına nasıl mesela? Tehlikeli değil mi öyle :/

Aman dikkat et kuzum uyuyunca al yanından uyku arası kendi çeker falan Allah korusun

Slm hanımlar nasılsınız bebışler ne durumda
Her gün yeni bir şey öğreniyor şimdi de kendini kaldırmayı öğrenmiş mekik çeker gibi kaldırmaya çalışıyor kendini elinden tutarsam hemen kalkıyor😅 Sizde ne var ne yok 3 numara ne alemde hep küçüğü soruyoruz çok kıskanıyor mu abisii?

Kızlar merhaba. Anne sütüyle beslenen bebeğin kaçıncı aydan sonra kilo alımı yavaşlar? Son 10 günde günlük 12 13 gram aşmış bebeğim. Bezde kaka ve çiş hep aynı ama son doktor randevumuzda bugün bir azalma vardı. Sütüm mü azaldı diye korkuyorum neden kilo alımı düştü. Bebeğim yarın tam 3 aylık olacak.

Ya kızlar ben 2.kez regl oldum. 7 gün oldu ve son 4 gündür günlük 5 pedi geçecek kadar yoğun. Ya normal mi? Acile gitmeli miyim?

X