2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    228
Ben çok zor gideriyorum ihtiyaçlarımı. 2 dk dan uzun sürmüyor yemem. Eşim evdeyse yemek yapabiliyorum. O da her zaman değil. Geçen gün aralıksız 4 saat uyudu. Onu kontrol etmekten ben uyuyamadım. Alışmadık çünkü. 😄
Evet ya uyuyunca da sürekli uyanır mı acaba hissi 🥲 ben daha bu hafta ilk kez tüm gün yalnız kalıyorum hep annem geliyordu günde en fazla 3-4 saat yalnızdık. Şimdi bugün ikinci yalnız günüm bakalım alışıyoruz 🥲 kahvaltı yapabildiğim için şükrediyorum şimdilik yemek yapmak filan hayal

• Beğen
Reactions: Gao
Sanıyorum bu tür hatunlar kendilerine bir şekilde alan yaratılan hatunlar. Çünkü ben çocuk uyuduğunda motivasyonel olarak bir şey yapabilecek gücü bulmakta zorlanıyorum. Hele süslenme giyim kuşam… Geçen gün eşime beni tutuklamaya gelebilirler dedim, neden diye sordu, bakımsızlık ve çirkinlikten dedim. Saçmalama laflara bak diyor 🥲 E ama öyle yalan mı? Haftasonu çıkacakken bile duşu anca yetiştiriyorum, çocuğu besle, bez değiştir, giydir derken çıkma vakti geliyor makyajmış süslenmeymiş yalan oluyor. Haftaiçi zaten öyle bir dünya yok.

Bir şeyi yanlış yaptığımız yok o yüzden. Şartlarımız farklı.

Ayrıca merak ettim hesabı özelden yazar mısınız? 🤣
Ya annem ve eşim varken ben çok daha rahat hissediyorum en azından sen tut ben duşa giricem diyorum veya biraz uzanabiliyorum… ama evde yalnızken duş filan imkansız ya uyanır ağlarsa diye korkumdan. Bi de makyaj filan ona ayrı şaşırıyorum dedim ya makyajlı yüzüme çocuğuma asla yaklaşamam bu kadar küçükken. Kıyafetlerim de emzirmeye uygun olmak zorunda sweat giymeyi filan özledim ama öyle rahat emziremem ki. Yazıyorum özelden 😂

• Beğen
Bizim doktor 5. Aydan itibaren yediğin şeyleri parmak ucuyla bebeğe tattır dedi de bana mantıklı geldi ya yapıcam galiba bizi de öyle beslemişler sofrada ne piştiyse onu yemişiz yani. Beta hcg artıyo mu kese göründü mü ay aman hareketini hissettiniz mi muhabbetlerinden ek gıda dönemine geldik bile zaman ne kadar hızlı geçiyor🥲
Benim bir hocam söylemişti bunu serçe parmak ucuyla tattır damağı her şeye alışsın diye ben de yapacağım. Ama daha bize çoook var daha 2 ayı yeni doldu benim bebemin🥲

Ben başından beri sadece beyazı gürültüyle uyutuyorum anne karnında duyduğu seslere benzer olduğu için 4 ay boyunca öneriyorlar sonra yavaş yavaş birakicaz m
Bende kullanıyorum özellikle gece uykusunda çok işe yarıyor
devam ederim öyleyse bir süre daha
Bir sürü beyaz gürültü var ya hangisi işe yarıyo en çok mademoisella mademoisella @polimo

ben şunu dinletiyorum canım, arada su sesi gibi şeyler var ya daha hoşuma gitmişti benim. bebişte de işe yarıyor.
Kızlar 2 gün oldu oğlum kaka yapmıyor ama gaz çıkarıyor. Sizce zeytinyağ vereyim mi bekleyeyim mi? Huzursuz değil ama uykusu iyice azaldı çok sık uyanıyor kakadan mı bilmiyorum 🥲
probiyotşk verdiğin halde böyleyse bekle canım. masaj çok iyi geliyor onu yapabilirsin ama zeytintağının bir işe yaradığını görmedim. ben çok denedim sonumda kendiliğinden düzeldi bir ay sonra filan
Beyaz gürültü bebeğin dış seslere alışmasını engelliyormuş bebek hep irkiliyormuş. Benim çocuğumda çok irkiliyordu dinletmeyi bıraktığım gibi düzeldi
ama zaten irkildiği için beyaz gürültü açmaya başladım ben

Geçen hafta kusuyordu bu hafta hiç kusmuyor ya anlamadım ki, benle doymuyor mu acaba diyorum ama memede uyuyor göğsümü bırakıp, beş dk sonra mama veriyorum yine alıyor
Canım benim doktorum ilk 3 ay bebeğe ne verirsen alır demişti. Benim oğlum da aynı böyleydi 40 dk emip 90 cc mama alıp üstüne 25 dk emerdi falan. Ki onda da ben zorla ayırıyordum. Normal yaşadığın durum yani.
Kızlar ya ben işsizlik almaya başlıcam bu ay kısmetse. Asgari ücret arttıkça işsizlik maaşıda artmıyornmu ben mi yanlış biliyorum
Canım senin son 4 ayda aldığın brüt maaşın önemli asgari ücretli de olsan sen ayrıldıktan sonra gelen zam seni etkilemez

Canım benim doktorum ilk 3 ay bebeğe ne verirsen alır demişti. Benim oğlum da aynı böyleydi 40 dk emip 90 cc mama alıp üstüne 25 dk emerdi falan. Ki onda da ben zorla ayırıyordum. Normal yaşadığın durum yani.

Canım senin son 4 ayda aldığın brüt maaşın önemli asgari ücretli de olsan sen ayrıldıktan sonra gelen zam seni etkilemez
Ama geçen hafta böyle değildi ya hiç 90’ı bitirmemişti 60’ı bile bitirmemişti 30-40 alıp bırakıyordu :/ ne değişti bir haftada anlamıyorum az önce doyduğuna emindim keyifliydi beni emmişti vs denemek için verdim 80 içti yani

devam ederim öyleyse bir süre daha

ben şunu dinletiyorum canım, arada su sesi gibi şeyler var ya daha hoşuma gitmişti benim. bebişte de işe yarıyor.

probiyotşk verdiğin halde böyleyse bekle canım. masaj çok iyi geliyor onu yapabilirsin ama zeytintağının bir işe yaradığını görmedim. ben çok denedim sonumda kendiliğinden düzeldi bir ay sonra filan

ama zaten irkildiği için beyaz gürültü açmaya başladım ben

Benimki de çok irkiliyordu sebebini anlamıyordum. Etrafımdaki herkes söylüyordu. Sonra internette bi sitede gördüm. Çocuk anne karnındaki seslere alışık olduğu içinn beyaz gürültü de anne karnında hissediyor dışarıya yine adapte olamıyor o yüzden diğer seslerden korkup daha da irkiliyor. Bende beyaz gürültüyü bir anda kestim bir gece aniden. Üç hafta oldu toplasan 5 defa irkilmiştir .

Özel aşılar enabıza işlenmiyor galiba. Göremedim ben. Sizlerde var mı?

Ya instagramda bi kadın var o da Eylül annesi kızı Eylül başında doğmuş. Bebekle bir günüm diye paylaşımlar yapıyor şaşkınlıktan ölüyorum, bebeğe tek başına bakıyor, bebek uyuyor bu gidiyor makyaj yapıyor duş alıyor vs sonra bebek uyanıyor makyajlı suratıyla bebeğini öpüyor :/ ne bilim bebek uslu uslu ana kucağında yatıyor o ev işi yapıyor yemeğini yiyor vs ya ben mi bi şeyi yanlış yapıyorum?

Makyaj yapmak mümkün değil dudağıma nemlendirici bile sürmüyorum bebeğime temas eder diye, WC’ye giderken bile ya uyanırsa korkusu var duşu hayal edemem, ne bilim giydiklerim bile kadından farklı sürekli memelerimi hızlıca açabileceğim şeyler giyiyorum bebeğimle ilgilenirken çok terlediğim için de çabuk çıkabilecek ince hırka filan giyiyorum öyle pijama sweat filan giyemiyorum. Yemek yemeye zor vakit buluyorum. Ben neyi yanlış yapıyorum yoksa bu hesaplar mı çok ütopik
Sanıyorum bu tür hatunlar kendilerine bir şekilde alan yaratılan hatunlar. Çünkü ben çocuk uyuduğunda motivasyonel olarak bir şey yapabilecek gücü bulmakta zorlanıyorum. Hele süslenme giyim kuşam… Geçen gün eşime beni tutuklamaya gelebilirler dedim, neden diye sordu, bakımsızlık ve çirkinlikten dedim. Saçmalama laflara bak diyor 🥲 E ama öyle yalan mı? Haftasonu çıkacakken bile duşu anca yetiştiriyorum, çocuğu besle, bez değiştir, giydir derken çıkma vakti geliyor makyajmış süslenmeymiş yalan oluyor. Haftaiçi zaten öyle bir dünya yok.

Bir şeyi yanlış yaptığımız yok o yüzden. Şartlarımız farklı.

Ayrıca merak ettim hesabı özelden yazar mısınız? 🤣
Ben gerçek hayatlarının böyle olduğuna hiiiiç inanmıyorum. Öyleyse de gerçekten arka planda evini temizleyen, azıcık bebeğin başında dur diyebileceği birileri vardır da öyledir. Ben de annem ve eşim yanımdayken yemek de yapıyorum, makyaj da yapıyorum, uyuyorum ya da evi temizleyebiliyorum vs. ama onlar yoksa yerimden bile kalkamıyorum. 5 sn tuvalete girerken ana kucağına koyuyorum bana baka baka ağlıyor. Bu arada uyusa ve uyanmayacağını bilsem işlerimi hallederdim de bitişiğiz sürekli.
İkinci el uygulamalarından çok temiz yarı fiyatından uyguna bulunabiliyor. Ben o şekilde aldım. ☺️
Hangi uygulamadan almıştın canım?

Özel aşılar enabıza işlenmiyor galiba. Göremedim ben. Sizlerde var mı?
Tüm aşılarıma basınca çıkıyor. Bizim rota görünüyor orada
IMG_5818.jpeg

• Beğen
X