Televizyon işi çok sıkıntılı ya, şuan çok küçükler beyin gelişimi direk etkileniyor. Allah yardımcın olsun canımKızlar ya annemden dertliyin şimdi deinanılmaz telefon bağımlısı olmuş çocuğu ne zaman ona bıraksam bi kolunda çocuğu çul gibi tutuyo diğer elinde telefonla oynuyo. Ya da çocuğa televizyon izletiyo ağlamasın diye. Ne dediysem yapıyo valla ne yapacağımı şaşırdım bırakamıyorum çocuğu bi yüzüm gülmedi ne anneden ne kayınvalideden.
Oh maşallah maşallahşu ana kadar bir değişiklik hissetmedim, hatta süt maşallah artıyor sanki giderek. ama yine de ben bir kere uyanıp sağabilirsem sağıyorum çünkü 6 saatte aşırı dolmuş oluyor memeler ve bebek emerken de fışkırıyorbu arada bu gece düzenimiz bozuldu. 2-3 saatte bir uyandı bebiş. yatılı misafirimiz vardı ve bununla ilgili olduğunu düşünüyorum. bir yere gittiğimizde ya da biri bize geldiğinde bebişin bütün düzeni bozuluyor ve aşırı huzursuz oluyor. başta tesadüftür diyordum ama her seferinde böyle oluyor ya
Bence her yeni anne senin hissettiğin gibi hissediyor ama kimi dışa vurabiliyor kimi vuramıyor mesela benim kayınvalidem güya öpmüyorum kokluyorum ayağına bulduğu her fırsatta çocuğu öpüyor benim de her seferinde çocuğun yanaklarını bi güzel yıkayasım geliyor. Onlar rahatsızlıklarını dile getiremedikleri için görev biz analarına düşüyor sanırım o yüzden biraz hassasız bencekızlar ben bebeğimle manyak derecede bütünleşik hissediyorum kendimi. bilmiyorum normal mi ya da size de böyle oluyor mu ama ona yapılan her şeyi kendime yapılmış gibi algılıyorum. sanki bebek benim bi uzantım gibi. diyelim babası uzayan sakallarıyla bebeğin yanağını biraz sert öpüyor. onun acısını sanki ben yanağımda hissediyorum. hatta sanki değil, gerçekten hissediyorum ve aşırı sinirleniyorum. kayınvalidem sürekli bebeğin burnunu sıkıyor o kadar deliriyorum ki. bugün en son dedim biri sizin burnunuzu sıksa hoşunuza gider mi diyecanı yanmasını ya da rahatsız olmasını hiç istemiyorum yüreğim hiç dayanmıyor ya. ama bi yandan da her şeye müdahale edemiyorum ya da görmemişin çocuğu olmuş durumuna düşmemek için içime ata ata mahvoluyorum. sizce çok garip bir durum mu hissettiğim?
ayy ben temizliyorum bileÇok güldüm bende böyleyim. Öpmeye çalıştığında kaçırıyorum sonra öpersim rahatsız etme sakallarınla diye. Kaynanam öperken içim gidiyor sanki temizlemem gerekiyor bebeğimi gibi. Bir süre sonra geçecek diye düşünüyorum. Şu an çok bağımlılar bize. Zamanla azalacak bizde korumacı olmaktan vazgeçeriz.
eşim bu konuda o kadar özensiz ki. biraz hoyrat seven bir insan. benim bile kaç kere canımı yakmıştır öperken güya şakalaşırken vs. bu yüzden bebeğim için çok korkuyorum. geçen gün 2 günlük sakalıyla öptü bebeği, yavrum öyle bir ağladı ki benim canımdan can gitti. kızdım ama bir de suçlu ben oluyorum kızınca. kesinlikle anlatamıyorum adama. yüzü kadife gibi, onun ne kadar canı yanıyordur tahmin edebiliyor musun diyorum ama muhtemelen boşa konuşuyorum. bu noktada empati yoksunluğu var resmenYok bence çok normal ve olması gereken bi şey. Ben eşime asla izin vermiyorum tıraşsız öpemez, o da öpmez aslında ama bir iki denemişti sadece dudak ucuyla, onu da kabul etmedim tıraş ol gel dedim doktor hususi söyledi çünkü ciltleri hassas tıraşsız öpmesin baba diye. Bebeğin burnunu sıkmak nedir ya hiç hoşlanmazlar zaten burun temasından, ben olsam sert bile tepki veririm. Herkese de söylüyorum benim kızım temas sevmiyor ben ve babası hariç diye, kimse izinsiz dokunmuyor
evet dili yok ki söylesin minnağım. ben tüm çocukluğum boyunca nefret ettim büyüklerin beni öpmesinden. ama gel de anlat işte. kendi annem dahil tek kelime edersem hemen yüzleri düşüyor. sırf kendi bencillikleri, kendi gönül hoşlukları için ufacık bebeği şapır şupur öpmeleri sinirime dokunuyor. ne zaman ailelerden birine gitsek bebeğimin yüzünde kırmızı kırmızı sivilceler çıkıyor ama gel de anlat işteBence her yeni anne senin hissettiğin gibi hissediyor ama kimi dışa vurabiliyor kimi vuramıyor mesela benim kayınvalidem güya öpmüyorum kokluyorum ayağına bulduğu her fırsatta çocuğu öpüyor benim de her seferinde çocuğun yanaklarını bi güzel yıkayasım geliyor. Onlar rahatsızlıklarını dile getiremedikleri için görev biz analarına düşüyor sanırım o yüzden biraz hassasız bence
Ben 5er ml ve 2ser kez sıkıyorum. Şu an hasta çünkü. Günde 4 kez. İlk burnu çok dolu iken 1,2 saatte bir yaptım. Ama normalde ya gece yatmadan önce ya da sabah, akşam şeklinde yapıyordum. Aspiratöru pek tavsiye etmiyorlar. Hastayken kullandım ama sağlıklı iken keyfi kullanıyordumNe kadar sıkıyordunuz ben 2 ml sıkıyorum her burnuna hasta olunca başladım ben bilmiyordum şimdi ilk günler günde 2 kere yapıyordum şuan 4-5 defaya çıkardım sürekli doluyor burnu çok üzülüyorum sağlık ocağı bişey yok ciğerlerinde sadece burun tıkanıklığı var dedi ama geçmiyor da yarın kendi doktoruna gidicem artık
Benimki de gece uyanmıyor ama ben 2 saatte bir biberon veriyorum uyurken.gündüz iki saat zor duruyor kendisi istiyor zaten ama gece 12 ve 6 arası hiç uyanmıyor bu ara. hatta geçen yazmıştım 12den sabah 8e kadar deliksiz uyumuş ben de uyumuşum tabii. sorun olmadı diye düşünüyorum. ben de öyleymişim bebekken. gece yatıp sabah uyanıyormuşum annem de uyanınca emziriyormuş
Evet enfeksiyon bakteri hep sıcakta ürer. Ama anlatamıyorum. Hemşire ve doktorlara söyletiyorum onu bile bazen kabul etmiyorlarAy her kafadan bir ses çıkmasın gerçekten. O bizim gibi değil diye diye sıcak havada kalorifer yakıyorlardı. Patik giydir diye ısrar ediyorlardı. Çocuğumun yüzü hep isilik olmuştu. Kendi bildiğimi okumaya başlayınca yüzü tertemiz oldu. Soğuk sıcağa göre daha masum. Aksine sıcak daha tehlikeli. Bunu bir türlü idrak edemiyorlar.
İşte sisteme girmemesi çok değişik. Demek ki oluyormus sisteme girmeden ücretli talebi vs.Verildi bile çoktan ama ben de anlamadım cuma günü yazdım müdür yardımcısına bakalım, kontrol edeceğim dedi büyük ihtimalle raporu girmedi o sisteme
Ay var ya bunu bende yaşıyorum. Çocuğun burnu tıkalı beslenirken bazen nefes almaya çalışıyor işte, balgam rahatsız ediyor sanki benim boğazım dolu gibi nefesim kesiliyor. Onun rahatlaması ile rahatlıyorum. Çok garip ya.kızlar ben bebeğimle manyak derecede bütünleşik hissediyorum kendimi. bilmiyorum normal mi ya da size de böyle oluyor mu ama ona yapılan her şeyi kendime yapılmış gibi algılıyorum. sanki bebek benim bi uzantım gibi. diyelim babası uzayan sakallarıyla bebeğin yanağını biraz sert öpüyor. onun acısını sanki ben yanağımda hissediyorum. hatta sanki değil, gerçekten hissediyorum ve aşırı sinirleniyorum. kayınvalidem sürekli bebeğin burnunu sıkıyor o kadar deliriyorum ki. bugün en son dedim biri sizin burnunuzu sıksa hoşunuza gider mi diyecanı yanmasını ya da rahatsız olmasını hiç istemiyorum yüreğim hiç dayanmıyor ya. ama bi yandan da her şeye müdahale edemiyorum ya da görmemişin çocuğu olmuş durumuna düşmemek için içime ata ata mahvoluyorum. sizce çok garip bir durum mu hissettiğim?
Yani maaş yatmaya devam ediyorİşte sisteme girmemesi çok değişik. Demek ki oluyormus sisteme girmeden ücretli talebi vs.
Ben varım ama kendi isteğimle değil aslında sırf süt olsun diye bir sürü şey yemeye çalışıyorumHamileyken almadığım kiloyu emzirirken aldım. Var mı benim gibi boğazını tutamayan
Ben de bebebao aldım yorumlara güvenerek. Bebek emdikten sonra sağıyorum hiç süt çıkmıyor. Elimle daha çok çıkıyorSilikon Göğüs Pompası
Lansinoh Silikon Göğüs Pompası - ebebek
Kızlar ben şunu aldım ama bu da işe yaramadı süt gelmiyo bunla neyi yanlış yapıyorum ya yanlış mı yerleştiriyorum acaba
Tatlı konusunda aştım kendimi hiç durmuyorum 73 ile hamile kalıp doğumdan sonra 69 olmuştum şimdi yine 73 oldumHamileyken almadığım kiloyu emzirirken aldım. Var mı benim gibi boğazını tutamayan
Canım bu bir memeyi emzirirken diğerinden akan sütleri toplaması için. Yani aktif bir sağım ve uyarı yapmıyor. Benim gece uyuduğum ve uzun süre olduğu için çok dolu oluyor göğüslerim, o zaman kullanıyorum, sadece o zaman doldurabildim. Gün içinde çok emdiği için diğerinden akacak kadar dolmuyor. Belki sütü çok olanların gündüz de topluyordur.Silikon Göğüs Pompası
Kızlar ben şunu aldım ama bu da işe yaramadı süt gelmiyo bunla neyi yanlış yapıyorum ya yanlış mı yerleştiriyorum acaba
Ben verdiklerimi aldımHamileyken almadığım kiloyu emzirirken aldım. Var mı benim gibi boğazını tutamayan
Bende o da var hiç işe yaramadı ya aynı şekilde. En fazla çıktığı 30 ama şişlik inmiyor.Ben de bebebao aldım yorumlara güvenerek. Bebek emdikten sonra sağıyorum hiç süt çıkmıyor. Elimle daha çok çıkıyor
Gece ne kadar doldu mesela kaç cc? Bi de bebek emerken nasıl koyuyoruz kolumuzu rahatsız etmeden :/Canım bu bir memeyi emzirirken diğerinden akan sütleri toplaması için. Yani aktif bir sağım ve uyarı yapmıyor. Benim gece uyuduğum ve uzun süre olduğu için çok dolu oluyor göğüslerim, o zaman kullanıyorum, sadece o zaman doldurabildim. Gün içinde çok emdiği için diğerinden akacak kadar dolmuyor. Belki sütü çok olanların gündüz de topluyordur.
Ben verdiklerimi aldımacayip açım, kafamdan sürekli yemek tarifleri geçiyor. Tatlıya aşırı düşkün oldum ki normalde hiç sevmem. Durum iyiye gitmiyor biraz uyku işi düzene girdiğinde pilatese başlayacağım yeniden
Bende bunun mochisi var yerini tam tutturunca 80-90 ml süt çıkardığım oldu ama benim süt tazzikli o yüzden de sanırımSilikon Göğüs Pompası