Deniyoruz onu da çok yapıyorm bugün 5 6 kere yaptımCanım benim oğlumda da çok geniz dolması ve tıkanıklık oluyor. SF ile burun banyosu yapıyoruz o bayağı iyi geliyor. Aspiratör genzini boşaltamıyor çünkü. O kan da muhtemelen burnuna giren parça tahriş etmiştir o yüzden kanamıştır burnu. Bence burun banyosunu bi deneyin
Doğru keşke yapmasaydımKuru cekme yapıyprsa tahriş oluyor olabilir
Ne bileyim söz konusu kalp gibi Bi organ olunca panik oldumDur bakalım hemen karaları bağlama kötüyü çekme kendine. Senin bebeğin prematüre değil mi belki daha geç kapanacaktır kapanmasa bile tedavisi olan bir şey. Başka doktorlardan da görüş alın bence mutlaka.
İnşallah ya önceden varmış ama üfürme sesi de gelmeye başlayınca iyice doktor yönlendirdi bu seferallah şifa versin canımşimdiye kadar fark edilmemiş miydi yani yeni olan bir şey mi acaba yoksa kapansın diye mi bekliyorlardı? inşallah kapanır hiçbir şey kalmaz
İnşallah geçer ya ablamın görümcesinin çocuğu da öyleymiş düzelmiş inşallah bizim de düzelirBenim eltimin çocuğununda kalbi delikmiş. 36. Gün nabzı 300 e çıkınca anladılar. 4. Aya kadar öyleydi sonra kapandı . Allahtan Umut kesilmez
Bende nebulizatör aldım serum fizyolojik koyuyorum onu hava olarak veriyorum ama yıkama kısmını cesaret edemedim damla olarak 2 şer damla damlatıyorum burnuna günde 3 4 defa ondan sonra çekiyorumBununla çok fazla çekmek ödem yapıyormuş canım serum fizyolojik ile yıkıyor musun burnunu? Kuru kuru çekiyorsan kanama yapmış olabilir gibiben sadece banyondan sonra bununla çekiyorum burnu tıkalı olursa da serum fizyolojik ile yıkıyorum burnunu. Bir de nebulizator aldım serum fizyolojik koyup onunla hava veriyorum ara ara. Benim ki hasta değil ama kaloriferden dolayı kuruyor burnunda hiriltisi oluyor.
Sf ile yıkamak bana korkunc geliyordu yapamam diyordum ama baya etkili oluyor. Bu videoyu izlemiştim
Aa çok sık yaptığın için de tahriş olmuş olabilir en nihayetinde tuzlu su. Tahriş olunca o burun kanalları falan şişer daha çok tıkanır. Doktoruna burun damlası yazdırabilirsin kuzum o şişliği alıp tıkanıklığa iyi geliyorDeniyoruz onu da çok yapıyorm bugün 5 6 kere yaptım
Bide gözü kapalıyken kıyafetin üstünden sürekli yalayarak meme aramasıay o gagalama hareketi çok komik değil mi biz çok gülüyoruzminik ağaçkakanlar ben sadece bizim bebiş yapıyor sanıyordum o hareketi. hepsi mi yapıyor acaba? iki meme arasında gazını çıkarayım dediğimde kafasını küt küt omzuma vuruyor bazen. korkuyorum canı acıyacak diye. ya günden güne aşırı hızlı gelişiyorlar. dün yapamadığını bugün yapıyorlar cidden. inşallah kafayı da kaldıracaklar, koşturup oynayacaklar da
Gerçekten çok komik ve çooook sevimliay o gagalama hareketi çok komik değil mi biz çok gülüyoruzminik ağaçkakanlar ben sadece bizim bebiş yapıyor sanıyordum o hareketi. hepsi mi yapıyor acaba? iki meme arasında gazını çıkarayım dediğimde kafasını küt küt omzuma vuruyor bazen. korkuyorum canı acıyacak diye. ya günden güne aşırı hızlı gelişiyorlar. dün yapamadığını bugün yapıyorlar cidden. inşallah kafayı da kaldıracaklar, koşturup oynayacaklar da
8. Hafta atagıdır. Erken yada gec sürebiliyormus yada uzun / kısa. Teknik olarak hayatımızın her evresine atak haftası diyebiliyoruz sankiBu 10. Haftada atak falan mı var bu bebe niye uyumaya direniyor arkadaşlar sabah 4ten beri en uzun uykusu 40 dk sürdü
Ay ben hala yatağına koyamıyorum yüz üstü top gibi göğsümde uyuyo sağıma soluma yastık koyuyorum büyün gece sırt üstü yatıyorum8. Hafta atagıdır. Erken yada gec sürebiliyormus yada uzun / kısa. Teknik olarak hayatımızın her evresine atak haftası diyebiliyoruz sankibu arada benimki de bugun sürekli aglıyor uyumuyor huzursuz. Biyerine bişey oldugundan supheleniyorum. Eşime dedigim ise bu sabah sarılarak uyumadık beşiğine boraktım ondan huzursuz. ( evet sabaha dogru bi saatten sonra yanıma alıyorum memeyse şak diye emzir uyumaya devam kolumun üstünde ıh mis. Mızırdandımı sarıl üşüyo gibimi biraz daha ört. Bide sarılıyor ( refleks sarılması ama sevgiden diye kandırıyprum kendimi ))
Of zaten o pozisyonda sanki sonsuza kadar uyuycak gibi duruyo ama ben bikere düsürüyodum ole uyuyakalmısım. Emzirirken de uyaıyakaldıgım oldu kucagımda hatta bi gece panikle uyandım cocuk yok ezdim cocuk kayboldu nerede die baya aradım. Anne yanı beşiğine koymusum. Hatırladım o an tabi uyuyakalmısım 1 -1,5 saat sonra uyandım kucagımda emerken uyumusuz ikimiz. Aldım yatagına koydum yattım 1 saat sonra uyandım.Ay ben hala yatağına koyamıyorum yüz üstü top gibi göğsümde uyuyo sağıma soluma yastık koyuyorum büyün gece sırt üstü yatıyorumaşı yüzünden mi acaba belki kolu ağrıyodur
Evet ya gaz sancısıymış o, akşamları oluyo gün içinde gaz biriktiği için, masaj yapmaya başladım gün içinde sık sık, biraz daha rahatladı. Kemerden de sipariş ettim teşekkür ederimCanım bizim de tam o aralar öyle olmuştu. Emerken gaz olabiliyor o sebeple olabilir, arada durup gaz çıkarıp sakinleşince devam ediyordum ben. Sürekli bi güncelleme geliyo bebişlerebiz kiraz çekirdekli kemer ve patikleri sürekli kullanıyoruz. Azıcık sancısı da olsa kemer de patikler de çok rahatlatıyor.
Bizimki de böyle mavibenim eşimin de mavi, ona aşırı benziyor rengi. O yüzden değişmez gibi geliyor ama kim görse bizim değişti diye diye bizdeki umudu kaybettirdiler
Bizim bebiş de karın üstü pozisyonu hiç sevmiyor, hemen sıkılıyor. Ama yerde sırtüstü düz yatarken çok ilgisini çekmeye başladı sallanan oyuncaklar. Ben doktora da sordum, karın üstü çok az duruyor sorun mu diye ama doktor bu ay en önemli şey sizin onunla konuşmanız, şarkılar söylemeniz ve gülümsemeniz dedi. Karşılık veriyorsa gayet yeterli diyorO yüzden daha fazla instagramda gördüklerime stres olmayıp bebişe göre davranmaya çalışıyorum ben de.
Çok geçmiş olsun canım, Allah şifa versin inşallah. Sen umudunu kesme, kapanacaktır inşallah diğer delik deki olmasa bile ameliyatla düzelme ihtimali var, Allah dermansız dert vermesin
Biz Babybjörn kullanıyoruz. O olmasa napardık bilmiyorum. Gaz çıkarmasına çok yardımcı oluyor, genellikle onda uyuyor. Genellikle elektriklileri çok önermiyorlardı çocuklar sevmiyor diye. Ondan manuel almıştık. Biz çok memnunuz.
Başlarda ben de çok korkuyodum bir iki kere kucağımdan yatağa da düşürdümOf zaten o pozisyonda sanki sonsuza kadar uyuycak gibi duruyo ama ben bikere düsürüyodum ole uyuyakalmısım. Emzirirken de uyaıyakaldıgım oldu kucagımda hatta bi gece panikle uyandım cocuk yok ezdim cocuk kayboldu nerede die baya aradım. Anne yanı beşiğine koymusum. Hatırladım o an tabi uyuyakalmısım 1 -1,5 saat sonra uyandım kucagımda emerken uyumusuz ikimiz. Aldım yatagına koydum yattım 1 saat sonra uyandım.
Kuru çekmemek lazım bildiğim kadarıyla bi doktorunuza sorun isterseniz tahriş edebilirSerumla da temizliyorum kuru kuru da çekiyorum çünkü ikide birde tıkanıyor yani sayısı yok ki uyurken kaldırıp serum kullanmıyorum direk çekiyorum
Haha benimki de yapıyor hatta eşime de yapıyor bazenGerçekten çok komik ve çooook sevimliben de sadece bizimki yapıyor sanıyordum araştırdım bir çok bebek yapıyormuş ve ismi gerçekten gagalama hareketiymiş Benim oğlan bi kaç sefer omzuma sert vurdu sonra yanağımı meme zannetti yanağıma diye hizaladı ama ağzıma vurdu. Şansıma dudaklarım kapalıydı da dişime değil dudağıma geldi kafası kıyamam
Gelişimi evet beni de bazen ürkütüyor. Duruyor duruyor birden gelişiyor. Ya da bir gecede huyu değişebiliyor. Durup durup duygusallaşıyorum bir daha bu günler geri gelmicek diye
Hepimizin evlatları sağlıklı huzurlu mutlu olsun inşallah ya
Ay evet yaa bana diyenlerde oldu. Cocuk annesini istiyo neden vermeyeyim. Neden alışmasınBaşlarda ben de çok korkuyodum bir iki kere kucağımdan yatağa da düşürdümama artık korkmuyorum kendini kurtarabiliyo ya burnu falan kapanmıyo kafayı kaldırıp çeviriyo feci alıştı zaten uyumuyo başka şekilde. Solumda birleşik anne yanı var sağım zaten yatak yuvarlansa bile bi yeri acımaz ona güveniyorum. Herkes çok kötü alıştırmışsın diyo da napiim ya 2 aylık bebeği ağlatayım mı kıyamıyorum
Düzelir inşallah canım gönlünü ferah tutİnşallah geçer ya ablamın görümcesinin çocuğu da öyleymiş düzelmiş inşallah bizim de düzelir
Aşırı tıkanıyor mecburiyetten yaptım. Baya kötüleşti burnu hep tıkalı. Doğduğu günden beri gözümüz açılmadı. Her gören diyor ki ne kadar yakışıklı bi bebek. Allah özene bezene yaratmış iştr çok kilolu çok iri uzun bembeyaz saçları gür çok yakışıklı. Yemin ederim kim bunu söylüyorsa akşamında bişey oluyor. Perşembe arkadaşımın evine gittik bebeğim öylr bir tıkandı ki mosmor oldu bir türlü düzelmiyordu gece sabaha kadar tıkanıp ağlıyordu çok kötüleşti. Yaa ben artık nazara inanıyormAa çok sık yaptığın için de tahriş olmuş olabilir en nihayetinde tuzlu su. Tahriş olunca o burun kanalları falan şişer daha çok tıkanır. Doktoruna burun damlası yazdırabilirsin kuzum o şişliği alıp tıkanıklığa iyi geliyor